2. mei, 2020

Drie jaar en 339 dagen zonder Sunshine

Ik heb laatst iets op tv gezien en dat vond ik toch zo leuk! Ik heb wel Instagram maar weet niet goed wat ik ermee moet. Als je meer dan 3 mensen volgt, dan word je al overspoeld door zoveel informatie dat niets je bijblijft. Daarom zit ik er weinig op. Ik heb nog een poging gewaagd ooit met mijn kunstwerken maar ook dat vond ik weinig zin hebben. Dat is de reden dat ik er praktisch nooit kom. Maar wat ik op tv zag, bij Jinek geloof ik, vond ik zo leuk, dat ik gelijk op Instagram ben gedoken. Want ik wilde meer van dat leuks zien. Het ging namelijk om het volgende;

Een dame, die nu gast was bij Jinek, was zich stierlijk aan het vervelen en zat te videobellen met een vriendin. En toen kwam ze op een lumineus idee want ook aan de telefoon ben je wel een keertje klaar met kletsen. Ze stelde haar vriendin voor, dat ze allebei zouden proberen met alleen spullen die ze in huis hadden, om een beroemd schilderij uit te beelden. Of een deel van een beroemd schilderij. En dat deden ze om de beurt en om die grappige foto’s te delen, maakte ze speciaal een Instagram pagina aan. En die kreeg steeds meer volgers en er gingen mensen mee doen zelfs. Het ging pas echt viral toen ze werden gevolgd door het Rijksmuseum en het is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd succes!

Ze verdient er helemaal niets mee maar echt, die foto’s zijn hilarisch om te zien. Ik heb een berg van die foto’s opgeslagen en ik kan er maar een paar hierbij plaatsen. Misschien zet ik er wel een heel album van op Facebook of zo, zonde om ze niet te plaatsen. Als je toevallig Instagram wel leuk vind, dan kan je zoeken naar Tussenkunstenquarantaine, zo heet die pagina. Ik vind het hilarisch hoe creatief sommige mensen wel niet zijn! Daar zou ik zelf echt niet opgekomen zijn hoor, en ik ben toch behoorlijk creatief! Ik vind het een aanrader in elk geval en erg goed om je te vermaken als je je mocht vervelen tijdens de steeds langer durende quarantaine.

Ik heb eigenlijk weinig te vertellen. Alles gaat zijn gangetje, de katten zijn leuk en lief. Ik ben mijn vrije dagen al lerend aan het doorbrengen. Dit blok heeft meer stof dan de 1e twee bij elkaar! Hart en bloed, ja, dat lijkt niet zoveel maar hou maar op. Het gaat over cholesterol, hart en vaatziekten, TIA’s en CVA’s en hoe het hart precies in elkaar zit, en hoe de bloeddruk werkt, hoe de grote en de kleine bloedsomloop werkt en gaat, van welke boezem tot welke kamer, of van welk atrium tot welk ventrikel, dat is hetzelfde hoor maar klinkt geleerder. In elk geval, dan nog de bijbehorende medicijnen en hun namen, zowel generiek als merk, en hoe ze werken, met welke bijwerkingen, interacties en contra indicaties.

Ik geef het je te doen. Ik ben blij dat ik 2 weken heb want inclusief alles inhalen, heb ik daar hopelijk net genoeg aan. Ik zit echt van de vroege ochtend tot de avond te leren. Ja, wel met wat pauzes steeds tussendoor. Anders neemt je brein echt niks meer op hoor. Dan mail ik naar een vriend, of dan kijk ik wat op Facebook en reageer ik op wat dingen of ik plaats wat. Maar steeds maar weer ga ik aan tafel zitten. Ik maak nu met de hand geschreven uittreksels van mijn grote uittreksels die ik digitaal heb gedaan. Ook wel getypt maar ik heb gemerkt dat het beter blijft hangen als ik het overschrijf.

Als ik dan straks alle 7 de lessen heb gehad, want de andere lessen betroffen meer examens en toetsen ook, dan ga ik in deze uittreksels weer alles highlighten. Als ik dat bij alles heb gedaan dan ga ik de highlights opschrijven. Ondertussen ook die medicijntabel alsmaar herhalend. Nou als ik het de 13e mei niet in mijn hoofd heb zitten, dan weet ik het ook niet meer. Maar ik moet ook nog een stageopdracht maken en ook voor de examens Nederlands en Engels presentaties maken en leren voor de diverse dingen hoe ze het willen hebben. Dus ik heb het razend druk in mijn uppie en alleen maar thuis zittend.

Morgen is het woensdag de 28e en dan ga ik denk ik even boodschappen halen of zo. Ik moet er even tussenuit hoor. Dat komt wel goed, vandaag heeft het de hele dag geregend dus had ik er niet zo’n zin in. Wel erg goed voor de plantjes! Oh en vanmorgen, ik lag zo op de bank naar de vogeltjes tv te kijken en toen kwam er zo’n pimpelmeesje aan het net voor het raam hangen! Hij tjilpte de kamer in en keek me recht aan, met zijn lieve zwarte kraaloogjes! Koppie schuin en weer tjilpen, naar de vogelvoeder en met een zaadje in zijn snavel vloog hij weer weg! Zou het ‘mijn’ reddertje zijn, van het balkon? Oh het was zo schattig even! En geen kat te zien, die stonden zich nog tegoed te doen aan hun ontbijt om half zeven.

Ik zat me van de week wel af te vragen, hoe wordt de wereld na dit corona tijdperk? Want ik merk er dan wel niet echt wat van, alleen als ik naar de winkel ga. Toch is het voor vele anderen echt een vreselijke tijd. De eerste corona faillissementen zijn al een feit en er zullen er nog vele volgen. Het einde is ook nog niet in zicht, en krijgen we nog een nieuwe opleving van zieke mensen? Allemaal van die dingen waar je dan bij uitkomt. Je bent al zo snel gewend aan alle maatregelen, toen ik met Koningsdag naar die herhalingen van vorige Koningsdagen zat te kijken, schrik je gewoon van al die mensen bovenop elkaar. Dat je lijkt te willen roepen; ‘hee joh, dat mag niet hoor!’

Raar toch hè? Maar ik kan wel beloven dat deze tijd toch echt een keer voorbij zal gaan. En het leven gaat door, zoals het leven altijd en zelfs met de allerergste dingen gewoon maar doorgaat. Voor sommige mensen staat hun wereld stil maar de tijd en het leven, die gaan gewoon door. Als meedogenloze drammers, die niet op of om kijken. Maar binnen niet onafzienbare tijd, behoort deze tijd toch ook echt tot het verleden. Dan is het iets dat al gebeurd is. Dus relax en maak het jezelf niet zo moeilijk allemaal. Je zal hier doorheen komen, je zal weer lachen. Je zal weer gelukkig zijn en je leven zal weer vol zijn.

 En daar bovenop, zal jij dan wijzer zijn en meer empathisch omdat je door een flinke uitdaging  bent gekomen, eentje die de geschiedenis boeken zal halen. En je kwam er aan de andere kant weer uit en je bent er nog! En ondertussen, ondanks de omstandigheden, kan je er ook voor kiezen om nu al te lachen, zoveel je maar kunt! En je kunt ervoor kiezen om lol te maken, zoveel je maar kunt, om gelukkig te zijn, zo gelukkig als maar zijn kan. Kies ervoor om je leven nu al vol te laten zijn, want dat is mogelijk! En dan opeens, op een dag, besef je dat je erop terug kunt kijken. Dan is het voorbij. En dan heb je nog steeds diezelfde keuzes!  Jij bepaalt dat zelf namelijk!