17. mei, 2020

Drie jaar en 353 dagen zonder Sunshine

Ik heb een paar mooie flessen gedot, zo tussendoor met het leren. Alleen geen tijd om ze op de foto te zetten. Stom genoeg staan ze ook nog eens bij de apotheek, dus daar moet ik vrijdag dan maar een paar foto’s van maken. Ik heb ook nog een leuke pot voor kattensnoepjes die ik heb weggegeven, voor een veiling maar die moet ik ook nog duidelijk op de foto zetten. En je raadt het al, ik heb het nog niet gedaan. Dat had ik dit weekend willen doen maar ja, dat is ff lastig. Doordat we ons examen hadden midden in het begin van het vierde blok, konden we niet echt iets doen voor die 1e les en we kregen toch een lading informatie over ons heen! Niet te doen. We gaan het hebben over hormonen en zintuigen en daar zit meer in dan je zo even zou denken bij 2 woordjes. Diabetes Mellitus, schildklierziekten, en weer ladingen vol andere medicijnen natuurlijk. Twee hoorcolleges, de pathologie van het hormonaal stelsel en de anatomie van het hormonaal stelsel.

Mensen lief wat zitten we toch prachtig in elkaar! Ingewikkeld lijkt het maar eens daar de puzzelstukjes in elkaar vallen, omdat je het begint te snappen, ook weer zo simpel. Maar zo is het met alles uit de schepping en hoe meer ik alles leer en samen zie komen, ook met de dingen die in de boeken staan, hoe meer ik daar echt van kan genieten. Als ik deze studie 30 jaar eerder had gedaan, dan had ik denk ik doorgegaan voor hogere opleidingen hierin. Want ik vind het enorm interessant. Heerlijk! Alleen al de bloedsomloop is schitterend in zijn eenvoudige maar toch ingewikkelde werking. Of de longen, ook zo mooi hoe dat allemaal werkt.

En dan snap je ook dat bomen ook longen zijn, ze zien er eigenlijk zelfs hetzelfde uit en werken ook nog eens hetzelfde. Zo bijzonder allemaal. Dan kan toch niemand denken dat het allemaal zomaar willekeurig is geëvolueerd? Kom nou zeg! Daar zit het net iets te geniaal voor in elkaar. Zo jammer dat er geen tijd is om verder op in te gaan eigenlijk. En straks heb je het weer druk met andere dingen zoals werk en hobby’s en dan ga je dat ook niet uitzoeken. Ach ja, ik ben al blij dat ik het zo mag leren kennen allemaal. Als ik straks die felbegeerde baan heb, dan kan ik weer echt verder gaan met mijn boek. Ik heb er al 2 in mijn hoofd af, en 1 daarvan pas half op papier. Maar dat komt wel. Want ik denk dat ik dan ook nog eerst even verhuizen moet. Oh wat een spannende tijden toch allemaal. Eigenlijk een totaal nieuwe start, op echt elk gebied wat je maar bedenken kunt.

Oh ik vind het allemaal helemaal geweldig. Ik heb al zoveel ideeën verzameld voor mijn nieuwe huis! Oh en alles lekker schoon en fris, ook een nieuw begin! Veel weggooien ga ik ook. En ik ga broer en San vragen of ze me in mijn vakantie even willen komen helpen met de zolder die buiten mijn huis om is, boven. Daar ligt nog veel van mijn broer en ook dingen die ik misschien even onder in zijn kelder op moet slaan of zo. Zoals mijn oude kerstspullen. Die wil ik niet weggooien, daar zitten ballen bij vanuit mijn prille jeugd, op zich al knap want toen waren ze nog van glas. Maar ook, die ik niet wil meer, die ga ik beschilderen. En dan een keer rond de kerst op de site zetten of op een markt gaan staan. Dat verkoopt wel, want mooi worden ze zeker. Mijn broer gaf al wel aan dat hij geen plek meer heeft in de kelder, dus ik zal moeten gaan lozen.

Bovendien heeft wat ik kan meenemen ook weer te maken met wat voor huisje ik ga krijgen. Krijg ik daar nou een grote tuin met schuur bij, of een grote droge kelder, zoiets, dan weet je al snel wat daar wel of niet in zal passen. Maar voor het zover is, kan ik ruimte voor ruimte aan gaan pakken in wat er gewoon weg kan. Lijkt me heerlijk, veel oude rotzooi eruit. Zo minimaal mogelijk meenemen zodat je lekker opgeruimd kan blijven ook. Want het is mijn laatste woning hier, dat is in elk geval wel de bedoeling! Dus het moet ook wel gelijk goed zijn! Al weet je dat soort dingen toch nooit 100% zeker, maar ik ga er maar even van uit. Ik ben niet van plan nog ooit eens te verhuizen hierna maar ja, zeg nooit nooit en vermijd altijd altijd.

Morgen moet ik weer naar Utrecht en dan ben ik bijna van al die generiek examens af! Ik heb op zondag veel gedaan, ik was al om half zeven aan het ontbijten, samen met de cits. Daarna gelijk aan de slag gegaan, om 12 uur netjes even geluncht, samen met Rainbow. En daarna weer verder gaan leren, rond een uurtje of 14 ben ik even gaan pauzeren, tenminste, als je stofzuigen en je haar in de krul zetten pauzeren vindt. Ik niet maar het was even van de boeken af en dat was nodig. Want ja, die 1e les moet ook nog ingehaald worden en voor les 2. Tja, dat moet óf morgen na het examen als ik nog puf heb. Anders wordt ook dat inhalen. Maar dat komt deze week wel goed hoor. Gelukkig zei Tessa dat tegen me, dat het donderdag Hemelvaart is.

Anders had ik mooi gewoon voor de deur gestaan. Ik heb het zo druk dat ik soms heel even niet weet welke dag het is, als ik geen school en stage heb op dat moment, zoals in de weekjes vrij om te leren. Iemand zei gisteren tegen me, ja maar jij hebt net 2 weken vrij gehad. Oh ja joh? Was dat maar waar! Vrij zijn is wel even wat anders als vrije dagen hebben om te studeren en naar examens te gaan. Geloof me maar op mijn woord! Ik vind het leuk hoor, het studeren zelf. Het zou alleen leuker zijn als je dan ook een dienstbode hebt, die je huis schoon houdt en maaltijden voor je klaar maakt en de rest natuurlijk. Jammer maar helaas heb ik die luxe niet en dan is het soms nogal eens een beetje overweldigend, hoe hard het allemaal gaat.

Maar aan de andere kant, nog een half jaartje en dan ben ik er vanaf. Dan heb ik een diploma voor een beroep dat ik heel erg leuk vind. Met Saskia, de apotheker had ik gisteren een leuk gesprek. Dat ik overal zal passen en ook dat het niet uitmaakt in welke kant van de apotheek mijn werk zal zijn. Frontoffice, backoffice, bereidingen. Ik zal overal mijn best doen en ik kan het met alle mensen meestal wel vinden. Het is prettig om met me te werken en dat was, zeker nu, erg leuk om te horen. Ik moet me wel iets meer gaan focussen op de praktijk, wat meer om me heen kijken in de apotheek zelf. Ik begreep heel goed wat ze bedoelde. En dat zal ik dan ook gaan doen, want ook die kant vind ik erg leuk. Ja, ik heb goed gekozen voor mezelf, dit beroep past perfect bij me. Jammer dat ik hier niet een jaartje of 30 geleden achter ben gekomen!