21. mei, 2020

Drie jaar en 357 dagen zonder Sunshine

Hemelvaartsdag vandaag. Ik weet dat het echte verhaal niet zo gegaan is als in de bijbel maar ja, voor de hele wereld dat weet, zal nog wel eventjes duren. Ik zie het voor nu dus alleen eigenlijk maar als een vrije dag. Eentje die ik niet verwacht had omdat ik er helemaal geen erg in had. Gelukkig zei Tessa het vorige week tegen me, anders had ik vast voor de deur gestaan. Vergeefs natuurlijk maar ik ken dat van mezelf. Dat begon al in mijn puberteit, toen ik caissière was bij Bas van der Heijden, zoals dat toen nog heette. Toen had ik er geen erg in dat het op maandagochtend gesloten was, toen ik in de schoolvakantie zou komen werken. Daar sta je dan. Zeker als je als puber enorme moeite lijkt te hebben me opstaan voor het middaguur.

Bij de RMC ook vaak genoeg er gestaan voor een avonddienstje. Dan bleek ik geen dienst te hebben. Dat was wel het lastige van toen ik op de planning werkte, dan werden er nogal eens diensten omgegooid en daar is het me dan ook het vaakst gebeurd. En al je na jarenlang continu werken dan opeens 2 jaar ziek thuis zit, geloof me, dan weet je echt af en toe niet op welke dag we leven. Toen ik daar vaker tegenaan liep, ben ik er iets aan gaan doen. Daar hou ik niet van. Daarom ging ik een soort van regelmaat maken voor mezelf en dat werkte prima. En nu heb ik gewoon echt totaal geen centje tijd over en kijk ik tig keer per dag in mijn agenda om te zien of ik niet iets vergeet.

Je hebt net 2 weken vakantie gehad, werd er gezegd vorige week. Nou was maar waar. En ook nu weer, je werkt je een ongeluk en het lijkt wel alsof elk blok nog meer informatie bevat dan het vorige. En elke keer denk je al dat je het niet zal redden omdat het zoveel is. Nou, zo zie je maar, er kan altijd nog veel en veel meer bij. Het beneemt je alleen wel eens even de adem en dan voel je je een klein beetje overweldigd. Ik zal dus echt blij zijn als ik mijn diploma heb. Wat ik wel erg leuk vind, is dat je als apothekersassistente, altijd jezelf up to date moet houden. Dat doe je via cursussen en accreditatiepunten. Je moet er zoveel, ik weet niet hoeveel, per jaar hebben, dan ben je gecertificeerd of zoiets.

Mijn collega’s moeten dus 5 cursussen per jaar doen en ervoor slagen uiteraard. Eerst werd dat georganiseerd voor alle assistentes, en ook de stagiaires. Nu, tijdens corona, gebeurt dat niet meer helaas. Wel kunnen de dames cursussen online volgen. Dat lijkt mij heel erg leuk, al zijn zij er niet zo heel blij mee. Maar het continu moeten buffelen en je rot leren, daar ben ik wel klaar mee. Oh wat zal ik blij zij als een vrije dag dan ook echt een vrije dag is. Zelfs mijn huis schoonmaken geldt voor mij als een vrije dag, dus dat komt goed uit. En dan af en toe een cursusje doen, ja, noem mij maar gek want dat doen er toch al velen, maar ik vind dat leuk juist.

Er is bij mezelf ook iets veranderd. Ik weet niet waardoor maar het maakt me niets uit. Ik héb me toch een energie. En ik heb dat, besef ik daardoor, zoveel jaren al niet meer gehad! Echt hoor, ik ben dus sinds een weekje of zo, vol energie op een fijne, niet gejaagde manier. Ik merkte dat vorige week al, toen ik het zo lekker had gehad op stage. Die pijn in mijn voeten reken ik mezelf niet eens aan. Donderdags zei Fasilet, zo tegen enen, “ik moet echt even zitten hoor, ik ben zo moe van het staan”. Oh? Zij is begin 20, slank, en doet het werk al een tijdje. Nou, als ik dan een beetje last van mijn voeten heb na zo’n 7 a 8 uur en het laatste uurtje lastig vind, dan ligt dat niet aan mijn gewicht of mijn leeftijd. Ook dat gaf me al een fijner gevoel.

Ik ben vorig weekend ook begonnen met het omruilen van zomer- en winterkleding. Aan de weersberichten te zien net op tijd. Maar de afgelopen jaren was het dan toch echt ook wel veel eerder lekker weer hoor. Dat weet ik wel zeker. Aangezien ik best veel kleding heb, is dat best een klus en ik ben er dan ook best lang mee bezig want dan gaat alles op de vloer en gaat er weer een zooi weg en zo ook. Dit keer was ik de dozen een beetje beu, waar alles in zit. Ik heb namelijk bij mijn artcorner gemerkt, dat van die doorzichtige plastic boxen veel fijner werken. Dan zoek je je niet een ongeluk, je ziet dan wat er zo ongeveer in zit en dat kan je enorm helpen. Ik had boven nog wat lege boxen door het Swanmarket fiasco, zal ik het maar noemen. Die heb ik gepakt en ik ben gisteren nog wat dozen gaan halen.

Ik heb het hele weekend eraan gewerkt, tussen alles door, want ja, ik had maandag nog examens en ik liep al achter met de lessen door de examens van vorige week. Geleerd moest er dus ook worden nog. En zoals dinsdag, was ik er om 6 uur uit, om nog een lesopdracht te gaan maken. Ik werd alleen afgeleid door het kamertje, dat nog niet klaar is. Het zijkamertje dat voor mij mijn walk-in-room-for-a-closet is. Dus heb ik tot 7 uur daar nog wat dingen uit dozen gerukt en ik heb al het glaswerk ik de grote, ondertussen lege, dozen gedaan. Nou ja, ik ben gewoon alles erg praktisch aan het veranderen.

Dus gisteren was ik weer zo vroeg op, ik heb weer dingen in dat kamertje gedaan. Daarna heb ik nog wat dingen veranderd qua indeling en georganiseerdheid. Toen heb ik alles enorm goed gestofzuigd, gewassen en aangekleed en daarna ben ik naar de winkels gegaan. Een voorraad van dingen als cola light meegenomen, dat laat ik in de auto  en als ik t nodig heb ga ik het halen. Maar ook langs de Action, nog wat boxen erbij gehaald. Ik heb van alles weer netjes gesorteerd en ik heb gewoon nog wat lege boxen op de planken staan. Als ik straks mijn kast netjes heb, want daar heb ik van alles even ingepropt om het van de grond kwijt te zijn, dan ga ik alles nog wat verder uitzoeken.

Ik ben alvast begonnen met dit soort dingen, voor het geval ik straks verhuizen moet. Mijn zolder buiten om, komen Ben en San mee helpen. Veel van mijn broer staat er ook maar ook veel zware dingen, en veel dat weg kan. Dat kan mooi in mijn 3 vakantie weken. Dan is dat ook vast gedaan. Verder ga ik in al die legen dozen, dingen inpakken van boven. Losse schoenen, kleding die niet vaak gedragen wordt, het kan allemaal in die dozen. En zo kan ik dan boven alles al in orde hebben. Alles in dozen die zo mee kunnen. Dan kan ik dat hier beneden ook een beetje gaan doen. Boeken en lichte dingen mengen, dat leer je wel als je wat vaker verhuist. Komt hier vast wel goed. Ik zit vol energie in elk geval, en ik moet zeggen, dat bevalt me enorm!