24. mei, 2020

Drie jaar en 359 dagen zonder Sunshine

Oh mijn hemel, wat kunnen mensen toch rare dingen denken. Ik kwam ergens tegen dat die leuke avatars echte COVID-19 trackers zijn. Oh? En hoe doen ze dat dan? Stiekem mijn temperatuur meten als ik slaap en alarm geven als die boven de 39 Celsius komt? Houd toch op zeg! Ik gebruik al jaren Google maps en die weet vaak zelfs meer van mij dan ikzelf. Ik kom soms langs bepaalde winkels, waar ik zelf geen erg in heb, en dan vraag GM mij later wat ik ervan vond daar en daar. Oh? Goh! Was ik daar dan?! Nou ja, wist ik niet. Dus om nou bang te zijn van een avatar op Facebook, lijkt mij een beetje over de top. Mensen alsjeblieft hou toch op! Maak je niet zo gek. Ja, dat heb ik ook van iemand gehoord, zei de persoon, toen ik er iets over zei. JA PRECIES!!! Zo werkt dat elkaar gek maken dus. Er zijn er echt velen door besmet, het complottheorie-virus, best ironisch in deze tijd.

En wat als dat ding nou na zou gaan waar je bent of waar je gaat, wat dan? Wat ik al zei, Google Maps doet niet anders maar stel die heb je ook niet, dan opeens worden je gangen nagegaan. Dus? Ben je geen seriemoordenaar, dan heb je daar toch niets van te vrezen? Mijn OV chip  kaart ziet niet alleen wanneer ik met het Openbaar Vervoer ga, maar ook waar ik opstap en waar ik uitstap. Mijn klantenkaarten van Albert Heijn, de Etos, het Kruidvat, en weet ik veel hoeveel meer ik er nog heb, die zien precies mijn koopgedrag en weten wat ik uitgeef aan van alles en nog wat. So what?! Oh jeetje, ik zal maar geen paracetamol en thermometers kopen, word ik straks opeens van mijn bed gelicht en op de IC vermoord! Doe toch normaal mensen!

Ik blijf me erover verbazen, hoeveel mensen hieraan meedoen. Weldenkende mensen, dacht ik toch, mensen waar ik het never nooit van verwacht zou hebben. Allemaal lijken ze te flippen. Ik ben een (nep)vriendin kwijt geraakt, omdat ik er iets over zei. Die ging het zelfs over Aliens hebben die de bijen anders kwamen halen. Jeetje zeg! Dan wordt het ondertussen gewoon eng! Dan ben je echt niet jezelf meer. En hebben die mensen nou helemaal niet door, dat ze allemaal beïnvloed worden, ja dat dachten sommigen al wel, maar eh, sorry dat ik het je moet vertellen maar NIET door het licht hoor! Nee, je wordt zo van je mooie pad naar het licht gerukt, want je maakt nu anderen bang.

Is dat goed voor je oorzaak en gevolg denk je, anderen mensen bang maken? Of dacht je nou niet, dat ALS ze je al nodig zouden hebben om de wereld te redden, dat ze dat niet een stuk duidelijker van je gevraagd zouden hebben? Dat kunnen ze echt wel hoor. Angst is een hele slechte raadgever en angst sleept je zo mee. En bij welke kant denk je dat angst hoort? Een beetje zelfvertrouwen is noodzakelijk juist, in het licht. Dat staat zelfs in de boeken. Ik heb het speciaal opgezocht, maar ik wist weer niet waar ik het kon vinden. Dat heb ik altijd, ik onthoud praktisch alles wat ik in de boeken lees of gelezen heb maar waar het staat, dat krijg ik er niet in. Maar ik vond een foto van een stukje ervan, en die is net zo duidelijk.

En dan gaan er weer mensen roepen dat ik oordeel, maar op het moment dat ze dat roepen, oordelen ze dan zelf ook niet? Je hebt toch zeker allemaal wel een mening ergens over? Ik oordeel toch niet als ik feiten constateer? En de heilige uithangen daar hou ik niet van. Ja hoor, iedereen laat ik in zijn waarde, maar ik mag toch wel zeker iets zeggen over wat ik zie gebeuren en wat ik lees? Als iemand een foto plaatst of een post waarin staat ‘Ria is gek’ en ik zeg, dat zoiets niet aardig is, ben ik dan aan het oordelen? Nee, ik constateer feiten! Ik voel het gewoon van binnen. Die nep vriendin werd er ook boos om, dat ik er iets van zei. En ik zei het alleen om haar te helpen! Want ze wordt nogal eens vaker meegesleept, door dingen die niet zo goed zijn.

En ik zeg ‘nep’ omdat, als je echt vrienden bent, dan mag je het ook met elkaar oneens zijn. En nep omdat iemand zegt van je te houden, maar dat bleek de laatste maanden alleen maar te zijn, als er naar de mond gepraat wordt. Als je echt vrienden bent, dan praat je elkaar juist niet naar de mond, want dan is de vriendschap niet echt! Als ik het met je eens bent, dan zeg ik het. Als ik het niet met je eens ben, dan zeg ik het ook. En dat jij het dan niet met mij eens bent, dat mag ook hoor. Net zo goed.

Maar daar dump je een echte vriendin niet voor, zeker niet zo stiekem als dit ging. Of dan zeg je; anders uit het leven, geen enkel probleem mee! Dus eh… Oh? Waar is dan die goede vriendin gebleven, die zoveel van me houdt en alles van me weet? Zoiets, dat zeg je van je overbuurvrouw, niet van iemand waarvan je zei dat je er zoveel van houdt, dat je vast haar moeder was in een vorig leven. Hoe nep ben je dan wel niet? Hoeveel lieg je daar dan van?! Mag ik dat dan gewoon niet zeggen? Oordeel ik dan? Nee, ik maak het verdorie toch zelf mee!

Zo kan je alles weg lullen, je oordeelt, je doet aannames wordt er dan gezegd. Oh? Is dat niet oordelen over mij dan nu opeens. Jezus zeg, wat zijn mensen toch krom! Als je angst zaait, als je paniek zaait dan doe je daar niemand goed mee en je doet er niets goed mee ook, je doet alleen kwaad. Dat staat zelfs in de boeken; bemoei je met het kwaad, dan BEN JE HET ZELF!!! En als je dat niet kunt zien, dan ben je echt een struisvogel met zijn kop in het zand. Want stel, kan niet maar stel, dát je wel gelijk hebt, en je weet ook dat je er niets aan kunt doen, dan kan je beter gewoon je bakkes houden en niet anderen in paniek laten raken.

En over hoe eerlijk je blijft tegenover echte vrienden, dat weet een hele goeie vriendin wel van me. Ik heb er zelfs een paar, echt heel goeie vrienden. Oh we zijn het zeker niet altijd eens met elkaar. Met eentje zijn we wel een beetje uit elkaars leven gegroeid, maar als er iets is, in haar of in mijn leven, dan zijn we er. Om elkaar te steunen en omhoog te trekken. Niet omlaag trappen zoals de nepvriendin steeds deed, met regelmatige tussenpozen. En als ik daar dan iets van zei, was het later, oh ja, ik zie nu hoe ik het verkeerd deed... Maar dan had je ondertussen toch die trap wel uitgedeeld.

Mijn vriendin Miranda is ook zo’n blijverd. Ik ben wel eens heel boos geweest op haar en dan was zij toch degene die probeerde on speaking terms te blijven en dat bleef ze volhouden. En dan ga je er toch een keer goed over praten en toen kwam het dan ook weer goed. Kijk, zó doe je dat, als je echt om elkaar geeft. Mevrouw nep bleef niet eens on speaking terms, die zei niet eens iets, die blokkeerde me overal, zonder dat ik dat wist. Omdat ik toevallig in een groepje zat op whatsapp, zag ik dat ik daaruit verwijderd was door haar. Zo kreeg ik het idee, goh zou ze dat overal gedaan hebben? Zoiets voel je dan al een beetje aan. En ja hoor, overal geblokkeerd. En niet lang ervoor zei ze nog veel om me te geven. Ja, zolang ik mijn bakkes hou en is dat liefde? Nou, ik dacht het niet.

Dat is er zo eentje die pretendeert te weten wat dat is maar dat heeft een ego dat groter is groter dan groot en daardoor ziet ze verder niets. Dan kan je wel voor iedereen cadeautjes kopen, zodat mensen gaan denken hoe goed je in wel niet in elkaar zit. Maar dát is pas een masker waar je U tegen zegt. Dat is mensen kopen en dat heb ik toevallig wel eens tegen haar gezegd; hou op met die cadeautjes allemaal, want je hoeft mij niet te kopen. En zo zijn er nog veel meer mensen die nu geleid worden door hun ego. Ik zie het allemaal gebeuren en ik voel het van binnen. Dan kan je wel zeggen, ja iedereen is gereïncarneerd om een reden en heeft zijn eigen pad, daar mag jij niets van zeggen. Oh? Dus dan die seriemoordenaars ook maar los rond laten lopen? Die zijn dan toch ook om een reden geïncarneerd weer?

Praat daar in hemelsnaam niet alles mee weg, dat zweverige gedoe, daar kan ik ook niet tegen, en dat zal wel weer allemaal boze ogen naar me richten maar het is gewoon zo. Doe normaal, wees een normaal mens. Ooit word je ook verlicht en alleen maar liefde maar dat ben je nog lang niet, anders had je niet meer hier op aarde geleefd. Dus gooi dat nep aureooltje eens in de kast en wees een keertje gewoon eerlijk over wat je voelt. Zo, dat moest er echt even uit. Ben wel klaar met dit soort onderwerpen, daarom moest het er allemaal even uit. Het gaat wel weer hoor, het moest er alleen eventjes uit...