30. mei, 2020

Vier jaar en 1 dag zonder Sunshine

Nou ik weet niet wat ik misdaan heb maar vannacht heb ik weer wakker gelegen van de maagpijn! Nu had ik wel gewoon gegeten en gedronken alsof er niets gebeurd was. Dat helpt meestal juist wel. Ik had misschien iets vets moeten eten, dat helpt gek genoeg ook juist. Maar ik had een paar dingen misschien beter kunnen laten. Vandaag dan maar heel rustig aan doen, alleen lichte dingen eten en zo en hopen dat ik het vannacht niet heb. Want echt fijn voel ik me er niet door zo en een beetje slapjes wel, ondertussen.

Vandaag is het weer eens echt prachtig weer! Ik heb vanmorgen echt geprobeerd uit te slapen. Uiteraard nadat ik de cits eten had gegeven want die geven niet op hoor, voor ze ontbijt hebben gehad. Om mijn maag een beetje tot rust te krijgen, heb ik een klein beetje cornflakes met melk genomen en dat hielp wel. Het branderige ging weg. Ook heb ik vannacht een maagbeschermer ingenomen, dat hielp ook wel iets maar de maagpijn bleef stug aanhouden. Vandaag maar voorzichtig houden.

Tussen de middag 2 boterhammetjes met een klein beetje nutella, dat ging ook goed. En vanavond eet ik gewoon ook maar brood of een beschuitje of zo. Maar ik wil vannacht lekker doorslapen een keer. Ik heb mezelf vandaag ook maar een beetje vrij gegeven. Morgen doe ik mijn huiswerk en bel ik rond 14 uur met mijn 2 klasgenootjes over onze gezamenlijke opdrachten. Ook wil ik een blokopdracht afmaken, en een stageopdracht beginnen. En maandag ga ik vast uittreksels maken voor les 5 alvast want dat zijn wel 3 lange hoofdstukken uit 3 verschillende boeken. We hadden mail gekregen van de docente, geen hoorcollege dinsdag, dat scheelt.

Het gaat weer over kinderen en medicatie en dan moeten we weer veel opzoeken in het KinderFormularium en doseringen berekenen, of de artsen geen foutje hebben gemaakt, maar dat vind ik wel leuk.  Gelukkig. Verder ben ik benieuwd wat we nog meer gaan krijgen dan. Die hoorcolleges maken altijd wel een behoorlijk deel van de dag uit. Nou ja, we zullen het wel zien. Maar ik kan alvast al die recepten gaan uitzoeken op het KF zoals we het afgekort noemen. Het is weer eens overweldigend veel allemaal en het duizelt je dan echt, als je je niet lekker voelt. Dus vanavond weer proberen om de nacht door te slapen en geen maagpijn meer te hebben.

Nou ja, komt vast goed, zo niet dan toch. Het eten waar het denkelijk van kwam, had ik een volle portie van over maar dat heb ik uiteraard weggekiept. Dat wil ik niet nog een keertje meemaken hoor! Ik haat overgeven sowieso al, anders had ik al 20 jaar anorexia gehad of boulimia of zo. Weet nooit zo goed wat wat is eigenlijk. Maar dat is ook niet goed voor je natuurlijk. Ik heb wel de heel vervelende combi Anorexia en Alzheimer, ik eet dan heel erg veel maar ik vergeet het weer uit te kotsen en daarom weeg ik nu veel te veel. Ja, je doet er niks aan hè. Jammer hoor. Beetje gek doen is mij niet vreemd, niet altijd waar ook hoor. Maar dat zeg ik dan wel, zoals nu. Komt echt wel goed met mij. Ooit.

Ik kan vandaag niet eens weg al zou ik willen. Ik zit te wachten op 2 pakketjes en daar zie ik wel heel erg naar uit. Ik heb mezelf, van het vakantiegeld dat allemaal aan de belasting betaald moet worden, toch een cadeautje mogen geven. Ik vind wel dat ik dat verdiend heb. Zo jammer dat ik mij niet verrassen kan, ik weet het gewoon altijd. Maar ook voor de cits heb ik een grote verrassing! Die kan ik nog wel verrassen dan. Die krijgen een muis, een elektronische die er vandoor gaat. Je kan hem ook in de ‘niet thuis modus’ zetten en dan speelt hij elk uur of zo voor 15 minuten. Nou die gaan was beleven dan!

Ik ben benieuwd hoe ze zullen reageren. Mijn eigen pakketje komt net binnen. Heb ik weer, de bodem is stuk maar hij werkt wel. Dan heb ik weer zoiets, al dat gedoe, om te ruilen en zo, als hij het doet. Maar aan de andere kant betaal je wel voor hele items, niet zoals het nu binnenkomt. Het was er wel snel dus misschien ook wel bij een ruiling? Ik ga dat van de week wel even uitzoeken, ik heb hem toch maar even geïnstalleerd. Nog meer dingen kloppen er niet, volgens mij is de volts die ik moet zien, niet kloppend met de Nederlandse en de houders, waar je de branders in kunt stoppen, want het zijn er 2 zelfs, die passen never nooit niet. Die zijn te klein.

Wel hetzelfde als op de foto stond maar ik snap niet hoe ze die branders daarin krijgen hoor, want die zijn al stukken dikker dan het gat waar je ze door moet steken. Nou ja, ook niet echt handig, dus vandaar waarschijnlijk zo goedkoop? Ze branden als een gek hoor dus wat dat betreft is het toch een kwestie van uitproberen. In elk geval wel zoals ik het hebben wilde en daar ben ik al heel blij mee. Want ik vind dat branden heel erg leuk en ik wil me daar ook meer in bekwamen. Net als met het dotten, is het iets dat je tussendoor kunt doen, ter ontspanning.

Buiten de muis voor de cits, heb ik ook nog iets met een vossenstaart. Die wiebelt heen en weer en trekt zich plots terug in het huisje of zoiets. In elk geval, iets waar ze hier totaal gek op zijn. Hopelijk deelt Skylar eens een keer, al lijkt me dat onwaarschijnlijk. Die komt al jacht tekort dus die zal ze wel inpikken. Ach, het zal zichzelf wel wijzen. Maar voor de rest gaat mijn vakantiegeld naar de belasting. Helaas. Iemand zei me ooit, die transitievergoeding, daar ga je jaren voor bloeden en daar had ze dan dus ook echt gelijk in! Maar ja, wat doe je eraan? Het heeft er in elk geval wel voor gezorgd, dat ik de afgelopen 2 jaar te eten had dus daar ben ik al blij mee. Alleen ik ben er nu wel een beetje klaar mee, al die nadelen die er ook aan vast zitten.

Nou ja, ik kan lekker hout branden en het gaan leren zoals het echt hoort. Dan wil ik daar een paar mooie kunstwerkjes mee maken. Eerst maar flink oefenen. Ik moet me van de week even inschrijven in Zevenbergen. Komt ook nog wel goed. Wie weet ga ik daar wonen. Al zou ik in Rotterdam werk vinden eerst, dan ben ik daar ook zo. En dan kan ik daarna wel op zoek gaan in die omgeving. Lijkt me heerlijk! Eerst maar eens even afwachten wat ze te zeggen hebben die 11e juni. Ik sprak mijn buurman en die wordt de 22e pas gebeld, dus ik heb mazzel nog. Nou ja, ik ben dan ook wel heel nieuwsgierig naar alles. Nog eventjes geduld en dan weet ik daar ook weer alles van. Als het maar na mijn diploma is en als ik al een baan heb, dan ben ik al dik tevreden.