31. mei, 2020

Vier jaar en 2 dagen zonder Sunshine

Ik zit alleen nog te wachten op het cijfer voor Engels om te kunnen zien of ik daar al voor geslaagd ben. Grappig genoeg door die 3 tienen, kan ik niet eens zakken als ik een 1 zou halen. Ik denk toch wel dat ik een hoger cijfer zal krijgen! Daarom kan ik er wel vanuit gaan, dat ik geslaagd ben. Mijn cijfer voor Hart en bloed is ook binnen. Het wordt steeds hoger want dit was een 9,1. Dan moet ik voor schildklier en hormonen wel een 10 halen toch? Als dat kan tenminste. Want ik heb al gemerkt dat elke toets bij Capabel fouten heeft. Dus al geef jij het juiste antwoord, dan heb je dus toch geen 10. Zo zaten de toetsen van generiek ook allemaal in elkaar.

Nou ja, maakt niet uit, als ik het maar haal. Jammer van die ‘net geen 6’ bij het 1e blok. Ik heb er de eerste helft niets aan kunnen doen omdat er niets werkte. Ik weet nog wel hoe wanhopig ik toen was hoor. In tranen was ik er elke dag mee bezig tot ik het eindelijk allemaal voor elkaar had. En dan bovendien een docente die echt geen les kan geven, hoe aardig ze ook is. Ze kán het gewoon niet. En bovendien was ik al iets van 35 jaar niet meer naar school geweest en was het even kwijt hoe ik moest leren. Dat heb ik het 2e blok direct anders aangepakt en met hele goede resultaten nog wel. Dat houden we er maar in dan. Dus dat eerste cijfer was ook nog eens niet terecht, ook weer door fouten bij Capabel, het moet een 7 zijn.

Niet dat ik me ervoor schaam of zo hoor, maar eerlijk is eerlijk. En ik kan zo slecht tegen dingen die niet eerlijk zijn, dat is het meer dan het cijfer zelf. Ze konden er alleen niets meer aan doen, zei de docente toen. Ik had toen echt niet de puf om daar tegenin te gaan en heb het er maar bij gelaten. Maar het hoort niet natuurlijk! Wat voor mij geldt, gold ook voor een paar anderen in de klas. Het was gewoon een foute vraag, 2 foute vragen zelfs en daardoor is ons cijfer toch anders geworden. Irritant maar als ik het diploma maar haal, vind ik het allemaal best!

Ik zit vandaag ook weer aan het huiswerk. Vanmiddag bellen met Zippora en José, opdrachten afmaken, of beginnen. Wel geweldig met al de technieken die we hebben nu. In ‘mijn’ eigen echte schooltijd had dit gewoon niet gekund. Dan had de opleiding op zijn gat gelegen, dus ik ben dan wel een technische kluns maar toch ben ik er blij mee. Wist ik veel dat je met Whatsapp een drie gesprek kan voeren? Maar ja, Zippora is net 20 geloof ik, die weet dat allemaal wel. Daar hebben José en ik weer mazzel aan. José is dubbel zo oud als Zippora maar weer zo’n 15 jaar jonger dan ik. Zij dacht toen bij die 1e les op school, dat ik van haar leeftijd was. Toen had ze mijn hart al gewonnen maar het is echt helemaal zo’n schatje. Heel blij met een aantal van mijn klasgenootjes dus!

Ik zit nu een beetje dingen af te ronden waar ik mee bezig was. Ik was vergeten een opdracht op te sturen, die heb ik net gestuurd. Nou ja, het is vóór dinsdag toch? Al zal ze die vast liever al hebben nagekeken. Ja, sorry, was het echt vergeten! Net wat kinderrecepten na zitten kijken en ik heb er nog een stuk of 6 te gaan. Altijd een heel gedoe, doseringen checken en drankjes berekenen wat ze mogen slikken en hoeveel je klaar moet maken. Maar wel leuk hoor. Ik moet nog een casus of 4 maken. Ook wil ik aan de incontinentie opdracht voor stage beginnen. En wij hebben met zijn drietjes de presentatie te maken. Maar dat lijkt heel weinig werk tot nu toe. Ik hoef het wiel niet meer uit te vinden over zwangerschapsdiabetes. En we doen het met zijn drieën en dat scheelt erg veel werk, als je de vorige 2 in je uppie hebt gedaan. Lekker hoor!

Misschien, als het mee zit, dat ik dan vanmiddag, na ons telefoontje, eventjes lekker op het balkon kan gaan zitten. Ik wil iets opzoeken in de Kringloop der Ziel, een passage waar mijn vriend John iets over vroeg maar die ik me niet echt kan herinneren. Het lukt me maar niet daarnaar opzoek te gaan en dat zou ik vanmiddag wel lekker buiten willen doen. Komt vast goed en het loopt niet weg maar het is zulk mooi weer! Daar wil ik echt wel heel even van genieten. Morgen ook weer veel te doen, ook stofzuigen en zo. Dat laat ik het weekend lekker even liggen. Even haren sparen. Gewoon omdat het kan!

Gisteren was wel weer teleurstellend door DHL. Want als ze dus mailen, we zijn tussen 16u30 en 18u30 bij je, en ze zijn er 18u15 nog niet, dan kan je je klok erop gelijk zetten; ze komen niet meer. Ik vind dat rete irritant! Maar goed dat ik de cits nog niets had verteld! Waarom stuur je me al die mailtjes, eerst tussen 14 en 18, dan tussen 16 en 18 en dan weer die laatste. En dan voel je het eigenlijk al, maar ja, er is nog hoop. Maar nee hoor, iets na 18u30 krijg je een mailtje dat je je pakje dinsdag krijgt. Want maandag is het nog Pinksteren natuurlijk. Irritantjes! Ik zou ze echt eens een keer goed de waarheid willen zeggen alleen het helpt je geen fluit! Dus laat maar en erger ik me elk pakketje dat ik moet krijgen zowat. Nou ja, het pakje dat ik begin mei naar de States heb gestuurd is nog steeds onderweg naar land van bestemming.

Wat is dat nou weer? Echt hoor, houden ze die in quarantaine nog steeds of zo? Tot ze zeker weten dat alle Hollandse corona’s dood zijn? Anders zou ik het ook niet weten. Het is geen enorm pakket maar ja, het is niet leuk dat het niet aankomt! Ik hoop maar dat het toch een keertje zal gebeuren al durf ik niet te schatten wanneer dat dan zou kunnen zijn. Ik hoop in elk geval wel voor 2021, zei ze, proberend niet al te pessimistisch te klinken…

Ik ben niet de enige hoor trouwens, die zo’n goed cijfer heeft voor Hart en bloed! José en ik hebben allebei hetzelfde cijfer! Ik vind ons kanjers. Hart en bloed dekt de lading niet hoor. Er zaten alle medicijnen voor slaap- en angststoornissen en psychiatrische ziektes ook nog eens bij. Net zoals dit blok Hormonen en Zintuigen heet, maar we ook alles over het oog moeten leren. We vroegen van de week waarom, ja het oog moest ook nog ergens tussen want het is wel belangrijk voor apothekersassistenten. Nou dat kan je wel zeggen ja, volop recepten voor kunsttranen en alles voor glaucoom en staar, dus wel fijn dat je daar nu ook meer over gaat leren. Maar wat ik al zei, de titels van de blokken zijn verlakkend, het dekt totaal de lading niet van de berg die je te leren krijgt. Maar, het leren gaat me prima af, nu ik er weer in zit! Ben nu al benieuwd naar mijn laatste Engelse cijfer en dit blok. Kan ik een 9,1 wel overtreffen? We gaan het zien nadat de toets op 15 juli is gemaakt!