2. jun, 2020

Vier jaar en 4 dagen zonder Sunshine

Ik heb weer een zooi leuke foto’s van de cits gemaakt. Jammer dat ik ze niet allemaal kan plaatsen en vaak vergeet ik het later dan ook weer. Eigen schuld natuurlijk maar ik heb zoveel in mijn hoofd dat er van alles door de gaten valt. Ja, af en toe voelt mijn hoofd als een vreselijke gatenkaas. Ook dat zal wel overgaan, of niet. Dat kan ook natuurlijk. Het is in elk geval beter om tussen de dieren te zitten dan tussen de mensen. Dat vind ik dan hoor, een enkele uitzondering daargelaten natuurlijk. Ik zal niet de hele wereldbevolking over ene kam scheren. Er zijn er die ik wel kan pruimen, zeg maar. Alleen over het grootste deel, nou ja, laten we maar zeggen dat ik daar liever afstand van houd. Dat mag wederzijds zijn hoor, geen enkel probleem!

Ik heb toch maar besloten om mijn mooie dubbele branderset terug te sturen. Want ja, het is best flink beschadigd aan de onderkant. Ik heb geen zin om straks ineens de boel in de fik te zetten of meer van dat soort ongein. Ik weet niet of dat wel kan maar ik wil het risico niet nemen. Wel heel erg vervelend want ik zou zo graag lekker aan de slag gaan en nu moet ik de boel weer inpakken! Maar ja, het is niet anders. Ze zijn gelukkig wel op voorraad dus zodra ik mijn geld op Amazone zie staan, bestel ik weer een nieuwe. Maar ja, dat duurt allemaal maar weer en dat vind ik toch jammer.

Hopelijk zijn de speeltjes voor de cits wel helemaal in orde, als ze dinsdag aankomen. Al goed dat het niet zo is dat ze daar erg in hebben, maar ik vind het zo leuk als ze ergens blij mee zijn. Ik hoop dat deze speeltjes dat voor elkaar zullen krijgen. Ik dénk het wel. Nu zou ik alleen nog graag zo’n robot stofzuiger hebben, maar ik weet niet goed hoe zoiets werkt. Met wat hier dagelijks op de vloer ligt, ben ik denk ik continu bezig om dat ding te legen of zo? Dat lijkt mij tenminste hoor. Iemand ervaring ermee? Dan hoor ik het graag. Ik vind het zonde van mijn toch al zo krappe budget om iets aan te schaffen waar je niets aan hebt.

Gisteren, het is nu de 1e, ben ik wéér getroffen door een voedselvergiftiging. En nu kon het niet anders, en wist ik waar het aan lag! Maar jeetje zeg, ik wil dit echt niet meer meemaken. Ik weet niet wie van jullie dat ooit al eens heeft gehad maar dat is echt HEL! Zoveel pijn en ellende, zo ziek je je dan voelt, dat is niet te doen. Van de week natuurlijk al, en dat was ook vreselijk afzien, die keer. En toen dacht ik dat het lag aan de aardappelpuree van de AH. Ik heb dan ook alles weggekiept. Maar die nacht had ik het weer, alleen niet zo heftig. Daarom dacht ik dat het kwam, omdat ik gewoon van alles gegeten en gedronken had en niet mijn maag had gespaard.

Dat die nog niet lekker was en dus weer een halfbakken aanval kreeg die nacht. Al vond ik het wel raar dat ik het dan ook niet overdag had gevoeld. En ja, ik ben blond dus dan ga je niet nog verder denken. Dus die dag heb ik het wel erg rustig aangedaan. Thee gedronken en beschuitjes gegeten, zo licht mogelijk en niets extra of zo. En ja hoor, eindelijk geslapen na twee nachten. En ook gisteren voelde ik me weer helemaal prima! Dat had ik mooi achter de rug. En ik had alles weggegooid dus dat kon ook geen kwaad meer. Ja ja.

Tot ik weer van de krampen lag te kronkelen en de rest van de avond en de helft van de nacht op het toilet door moeten brengen. Vreselijk gewoon. En ja, toen ging er een alarmbelletje rinkelen en wist ik dat het niets anders kon zijn dan de cashew nootjes. Alleen wat raar! Ik had nou nooit gedacht, dat je daar voedselvergiftiging door kon krijgen! Maar het kon niets anders zijn. Ik heb die ene nacht dat ik het niet had, ook geen nootjes genomen. Ik neem elke avond een handje nootjes en ik had dit keer een zak cashewnoten meegenomen. Bizar dit!

Die ene avond gaf de doorslag, dat ik ze niet nam en ook geen last had. En, niet vies bedoeld maar gewoon zoals het is, toen de noten weer uit mijn lijf waren, ging de kramp minderen. Heel langzaam kwam ik weer bij de levenden. Jeetje zeg, wat een ellende! Maar gelukkig kan ik vanavond geen nootjes nemen, en ik was dat voorlopig niet van plan ook! Wie had nou kunnen denken dat je zo voedselvergiftiging op kon lopen? Ikke niet hoor! Ik had het nooit geraden, eerlijk gezegd. Nu voel ik me weer zo slap als een vaatdoek natuurlijk. Niet gek met 3 van die nachten zo achter elkaar. Mensen die het ooit hebben meegemaakt, weten wel wat ik bedoel. Ik wil dit echt nooit meer meemaken! Die vuilniszak waar ik de nootjes heb in gekieperd ga ik dan ook echt zo naar buiten brengen. Weg ermee!

Ik had het gewoon veel eerder door moeten hebben en zo mezelf deze 3e keer hebben kunnen besparen misschien. Alleen die nootjes was ik echt nooit opgekomen. Gisteren had ik ook bijna niets gegeten, en dus nam ik alleen in de avond zo’n handje nootjes. En niet lang daarna begon de ellende. Ik denk een uurtje of zo later. Ik vraag me alleen af, zijn ze zo uit de zak gekomen? Ja, dat moet bijna wel. Maar als ik er dan zo ziek van ben geworden, tot 3 x toe, dan moeten er toch meer zakken zijn ermee? Dan moeten er toch meer mensen ziek zijn geworden? Ik pak ze ook nooit met mijn handen, een tic die ik uit de horeca heb overgehouden. Ik pak ze altijd met zo’n bakje.

In mijn café zette ik ook altijd bakjes neer, maar ik pakte altijd alleen uit mijn eigen bakje. Onderzoeken hebben namelijk uitgewezen, dat die bakjes nootjes, in cafés zo zuiver niet zijn. Mensen die naar het toilet gaan en hun handen niet wassen, die graaien er namelijk ook in. BAH!!! Dus dan zit je daar urine en stront nootjes te eten. Brrrr! Dus ik kan, zelfs al zou ik een viezerik zijn die nooit mijn handen wast, niet mijn eigen nootjes hebben besmet. Ik pak ze met zo’n glazen bakje, waar ik ze dan ook uit eet. Dat bakje wordt dan eerst weer afgewassen, voor het in de kast gaat of weer nootjes pakt. Leg het maar uit dan!

Ik heb nog even zitten googelen maar daar kom ik er ook niet mee uit. Ik kan vanavond in elk geval al checken, want als ik het nu weer krijg, dan kan het niet van de in de vuilnisbak liggende nootjes komen! Ik vond uiteindelijk wel dit: Vooral bij noten kunnen schimmels giftige stoffen afgeven. Verhitten helpt in dat geval niet. Hitte doodt wel bacteriën en virussen, maar heeft geen invloed op toxines (giftige stoffen). Nou, dat wist ik echt niet! Het kán dus wel van de noten komen! Zo jofel zijn die nootjes opeens niet meer! Daar ben ik voorlopig wel even van genezen, hoe gek ik ook op noten ben. Die cashews hoef ik al helemaal niet meer.