3. jun, 2020

Vier jaar en 5 dagen zonder Sunshine

Grappig eigenlijk wel, dat nu er een aantal mensen tegengas hebben gegeven, op de Rulof sites, het opeens wat rustiger lijkt te worden. Alsof er een aantal hebben ingezien, dat hun tijdelijke gekte toch niet de bedoeling was. Of is dat maar schijn? Ik weet het niet hoor, maar het valt me wel op. Ik ben er ook door een paar geblokkeerd, omdat ik niet met woorden te vangen ben. Maar dat vind ik alleen maar fijn, bespaart mij de handeling. Ik heb echt de gekste dingen gehoord en dat lijkt nu een beetje te stabiliseren. Maar je weet nooit wat er nog gebeuren gaat natuurlijk. Ik hoop in elk geval dat het rustig blijft. Ik heb zoveel maskers zien vallen, dat er maar weinig over blijven waar ik blij mee ben. Gelukkig is dat toch nog wel een aardig clubje hoor. Ik had echt gek geworden als ik de enige was geweest die dacht dat iedereen aan het doorslaan was. Gelukkig spraken er steeds meer op, dat ze het ook belachelijk vonden. Daar was ik echt blij mee.

En dan heb je nog van die mensen die gaan zitten roepen, ja maar je moet beide kanten onderzoeken. Ja dat is leuk gezegd hoor. Alleen ik kan die beide kanten alleen maar van het internet plukken. En dan weet je nog niet wat er waar aan is. Het hoeft namelijk niet eens in mijn straatje te zijn, het moet waar zijn. En dat is nu lastig te onderscheiden en bovendien is er zoveel troep dat alles wat ook maar enigszins een beetje objectief kon zijn, nu ondergesneeuwd is. Wat er allemaal niet over die arme man, Bill Gates, gezegd is. En kijk, ik weet echt niet of hij alles nu wel of niet goed bedoeld maar dat doet er niet toe.

Zolang ik niet een van zijn naasten ben, zal ik alles moeten hebben van ‘hear say’. Ik kijk niet alleen graag medische series maar ook juridische. Amerikaanse dan hoor, die Engelsen met hun pruiken vind ik er altijd maar raar uitzien. Al zitten er goede series tussen. Series als the good wife bijvoorbeeld, vind ik geweldig. En nu zit ik, op Videoland, te kijken naar the good fight, een spin off van die eerste. Ook goed hoor! En hear say mag daar niet meetellen als bewijs en dat is maar goed ook. En ze noemen hem zelfs de anti christ en weet ik het allemaal. Nou ja, het gaat me te ver om het hier nog eens te herhalen maar het was de grootst mogelijke bull shit!

En als je het niet zeker weet, dan moet je gewoon je bakkes houden, klaar. En als je dat dan tegen mensen zegt, dan heb je het gedaan. Nee, ga lekker door met paniek zaaien! Idioten zijn het! En ze slepen elkaar mee, en ze delen posts van die nog veel grotere idioot, die Robert Jensen. Als er eentje nep is, als er eentje een stemmingmaker is, dan is die het wel. Als je iemand niet op zijn woord moet geloven is het  Robert Jensen. Bah, ik word al naar als ik dat uitgestreken gezicht zie. Daarom kijk ik er ook zeker niet naar. Maar zulke mensen gaan ze dan achterna lopen. Mensen dat hele internet kan je toch niet van weten of het wel of niet objectief is of niet? Het ligt er maar aan uit wiens mond het komt. En ze vinden allemaal dat ze gelijk hebben ook nog.
Nou ja, het wordt in elk geval een stuk rustiger. Misschien ook omdat er een aantal me geblokkeerd hebben, omdat ik altijd mijn woordje wel klaar heb. Wil je me naar beneden halen? Gaat je niet lukken hoor, ik antwoord gewoon en blijf rustig en dan zetten ze zichzelf gigantisch voor gek. Ik heb dat de afgelopen dagen nog een paar mensen zien doen. Want als je ergens dus zegt dat je het niet met de gekte eens bent, dan willen er nog wel eens mensen je persoonlijk aan gaan vallen. Ik zag het bij haar ook gebeuren en heb met een soort trots zitten kijken wat ze allemaal zo enorm netjes antwoordde. Ik weet niet of ik het zo netjes gedaan zou kunnen hebben!

Gelukkig maar dat er nog een aantal met het gezonde verstand denken, anders zou je vrezen voor de mensheid. We zitten allemaal op de juiste plaats, op de juiste tijd. Ja, het zijn rare tijden, dat zeker! Het hele normale leven staat op zijn kop en zoals het af en toe lijkt in alle persconferenties en zo, zal dat nooit meer terug keren. Nou, sorry hoor, geloof mij maar, het duurt even en als de gekte eenmaal er weer uit is, dan gaat alles gewoon normaliseren. Net als na die pandemie van vorige eeuw. Dat kwam ook allemaal weer goed. En als je dan alles al weer totaal vergeten bent, ik gok over een eeuw of zo, dan komt er vast weer eentje ergens vandaan piepen. Zo werkt dat nou eenmaal.

De wereld zal niet vergaan, dood is er niet, alleen verder gaan, dus wat is er dan te vrezen? Helemaal niks toch zeker? Ik kreeg vorige week weer van Vertellis zo’n vraag, die voor veel mensen goed te beantwoorden zal zijn, maar voor mij niet. De vraag was ‘met wie voel je je meer verbonden door deze crisis?’ Ik hoefde er niet over na te denken. Met niemand. Ja, met de katten misschien? Maar op zich, mijn leven is er niets door veranderd. Ik ben 4 weken uit de running geweest en het heeft ook 4 weken geduurd voor ik me weer een beetje redelijk voelde daarna. Maar ik zat al thuis vast door mijn studie, zag al niet veel mensen. Ik ben niemand meer of minder gaan zien. Ik ben dus ook niet meer of minder verbonden met mensen dan het al was.

Mijn vriendin, die iets vreselijks heeft meegemaakt, ja, daar ben ik heel close mee, al zien we elkaar niet. Ik ben er voor haar, maar zij is er ook altijd voor mij. Maar dat heeft niets met deze crisis te maken en het bevestigde ook alleen maar wat we al wisten. Ik heb er nog een paar waar ik blij mee ben hoor, gelukkig. Zelfs een hele verre en een paar wat minder ver. Eentje viel gigantisch door de mand, die is nu uit mijn leven. Zoiets van opgeruimd staat netjes meer. Ik ben er wel nog steeds erg verbaasd over, hoe goed mensen hun maskers voor hele volksstammen kunnen dragen, zonder dat het opvalt. Al heb ik die ook bij hele groepen af zien vallen. Zoals je wel vaker hebt in crises of tijden van nood. Dan leer je de mensen pas echt kennen.

Soms kan dat mee vallen maar vaker is dat echt niet leuk. Alleen de echten, die blijven over en eigenlijk is dat nog goed ook. Je kan er maar vanaf zijn toch? Van al dat nep? Wat heb je daar nou aan? Helemaal niks. Daar zijn dit soort tijden dan ook wel weer goed voor, het wijst zichzelf altijd wel, wat er wel en niet in je leven hoort. Want wat ik daarnet al zei, iedereen is op de juiste tijd op de juiste plaats. Dat is eeuwen zo. En je kan je er maar beter aan overgeven, want wat er gebeuren moet, zal gebeuren. Of je je nou suf piekert, rare dingen plaatst op Facebook, of met stokken de straat op gaat, het maakt echt niet uit. Wat je mee hoort te maken, zal je meemaken. Dan kan je het beter maar leuk maken voor jezelf. Daar ben ik eerlijk gezegd best wel goed in! Het gebeurt toch wel! Nou en?! Gewoon doorgaan! Ik krijg opeens eenr rare mix van André van Duin en Barry Stevens in mijn hoofd...