11. jun, 2020

Vier jaar en 13 dagen zonder Sunshine

Gisteren, de woensdag, heb ik lekker niets voor school gedaan. Ik had er geen puf meer voor na die zware dinsdag. Ik had gewoon even een dagje rust nodig. Eigenlijk bizar, nu ik maar alleen de deur uit hoef voor stage en eventuele boodschappen. Ik ben 5 dagen thuis nu, en 2 ben ik echt lange dagen weg. Ik merk dat de cits dat niet fijn vinden maar ja, het zullen alleen nog maar meer dagen worden. En sinds Corona valt de dinsdag school ook af natuurlijk. Nu is gelukkig ook het maandag gebeuren met de online generieke lessen over. Nog steeds geen cijfer Engels schrijven trouwens. Als ik vrijdags naar huis rijd, dan weet ik gewoon, dat ik er 5 dagen niet meer uit hoef.

En 5 is een stuk meer dan 2. Waarom zijn die 5 dagen dan sneller voorbij dan die andere 2? Ik krijg het er af en toe benauwd van, hoe snel de tijd wel niet gaat! Want ik heb pas nog gezegd, zo dan, weer 5 dagen thuis werken. En nu is het morgen al weer stagetijd, ja als ik dit schrijf hè. Ik kom zoveel tijd te kort dat ik eigenlijk geen dagje vrij kan hebben maar ja. Ik moet wel anders lig ik straks weer plat op de bank. En daar wil ik nooit meer op die manier terecht komen. Als ik van te voren had geweten hoeveel druk deze opleiding op me zou leggen, dan had ik het niet eens aangedurfd.

Ik werk me er wel doorheen hoor, ik moet wel. Iemand zei gisteren ‘je moet niks’. Nou, dat ligt er maar aan. Ik moet dit wel, want anders kan ik niet meer voor mezelf en mijn katten zorgen. En ik ben eraan begonnen, dus moet ik het afmaken ook. Alleen is het soms een beetje veel en nu na zo’n 10 maanden, voel ik dat echt wel. En straks zit de vakantie er even tussen, dan is er even tijd voor wat ontspanning. Al moet ik eerlijk zeggen, dat ik het liever direct achter elkaar door had gedaan. Stage blijft natuurlijk, en ik moet een flink aantal examens doen daar.

Maar dan vanaf september t/m oktober is het weer aanpoten op school, in het keuze deel. Ik dacht eerlijk gezegd, dat ik er na die 4 blokken al af zou zijn. Verkeerd gedacht helaas! Alleen heb ik straks iets meer ruimte nog. Na de zomer is het de bedoeling om terug te gaan naar 1 stagedag en dan heb ik dus 6 dagen thuis en 1 dag werken. Ja, niet niets doen hoor want je komt echt dagen per week tekort met deze studie. Ik heb dan weer een lesdag, en wie weet tegen die tijd wel weer op school. Anders online en ook nog een 2e dag online lessen. Maar als ik dan maar 1 dag nog naar stage moet, dan is dat wel prettig voor deze ouwe bes. Misschien kan ik dan weer even iets ontspannend doen voor mezelf tussendoor.

En als ik eenmaal een baan heb, het liefst voor 3 dagen maar dat ligt er een beetje aan, wat ik ga verdienen. Al red ik het net, ik heb niet veel nodig. Maar dan kan ik mijn schilderen oppikken weer, en ook het branden en het dotten. Ik heb zoveel leuke ideeën maar geen tijd. En ik kan niet wachten om weer te gaan beginnen met schrijven. Dat brandt maar ik heb al zo weinig tijd. Mijn schoolwerk is enorm veel typen, mijn mails naar John zit ook wel aardig wat typwerk in en mijn blogs, nou, dat lijkt me duidelijk. Ik heb een mazzel dat ik zo snel kan typen. Het enige is, dat je schouders er zo’n zeer van gaan doen op een gegeven moment. Als dat niet zo was, had ik ook nog lekker met mijn boeken door kunnen gaan. Nu moet ik keuzes maken. Helaas, het is even niet anders.

Maar oh wat zou ik graag weer heerlijk een hele dag willen werken aan mijn boeken. Eerst de eerste afmaken, die is al halverwege. Voor de 2e maak ik allang aantekeningen en het begin is ook al gemaakt. Maar ik wil ze er wel uit hebben. Of ze nou wel of niet uitgegeven zullen worden, dat boeit me niet. Het verhaal moet ik kwijt, het hele verhaal. En alles zal naar mijn achterkleindochter gaan, als de tijd daar is. En daarom zou het fijn zijn als ik geen schulden achter zal laten maar een leuk cadeautje waar ze wat aan heeft. Er zullen wat voorwaarden aanhangen en wordt het niet gewenst, ook goed, dan weet ik goede doelen te over. Bovendien, gaan mijn grootste schatten weer terug naar de Rulof stichting, mijn boeken. Tenzij zij ze wel zou willen natuurlijk.

Daarom heb ik iets om naartoe te werken. Ook wel leuk en dat ga ik ook zeker doen. Wie weet ga ik ooit nog een keer in het buitenland wonen zelfs? Ik heb geen idee maar dat zit in mijn hoofd. Nee, geen flauw idee waar, maar het zal sowieso leuk zijn. Ik zal toch ooit een keer alle rust krijgen die ik verdien. Dat gaat ook gebeuren, zeker als ik hier van deze aarde af ben Het zou alleen ook fijn zijn, als het toch hier op aarde ook al mag. Lijkt me heerlijk! Komt vast goed, dat weet ik wel zeker. Ik moet alleen even een klein beetje geduld hebben nog. En dat is niet mijn sterkste kant maar ik kan verder ook weinig. Ik moet echt wel.

Corona heeft in elk geval zo zijn voordelen ook wel hoor. Wat die 5 dagen thuis betreft. Al mis ik het wel, het rechtstreekse contact met mijn klasgenootjes. Toch is het een stuk rustiger om je niet te hoeven haasten ’s morgens vroeg. Al is het nu weer dat het niet erg is om met het OV te gaan, zie ik het reizen zo met een mondmasker nou ook niet echt zitten. Mocht de school toch weer beginnen in september in Rotterdam, dan moet ik wel. Als het op vrijdag in Utrecht zal zijn, dan ga ik met de auto hoor. Dat is volgens mij stukken goedkoper dan met het OV. Vooral als je zo’n zuinig autootje hebt als ik. Alleen hebben we daar nog steeds niets van gehoord. Ik ga denk ik even mailen naar het stagebureau. Want op stage moeten ze het ook weten, als ze andere stagiaires aan willen nemen. Straks ben ik de pineut en kan ik nog voor dat laatste deel een stageplek gaan zoeken. Niet zo prettig natuurlijk!

Corona zou ook nog eens het Sinterklaas gedoe op kunnen lossen. Of nou ja, Sinterklaas gedoe, meer zwarte Piet gedoe! Zelfs de minister president is nu aan het draaien en dan zal het niet lang meer duren of dat hele kinderfeest ziet er anders uit dan het al eeuwen is geweest. Dus dan maar gelijk radicaal zeggen dat Sinterklaas, die uiteraard zoals elk Hollands kind wel weet in Spanje woont, corona niet heeft overleefd. Zo. Dan zijn we er gelijk maar helemaal vanaf. Vinden jullie ook niet? Dan ergert de ene groep zich niet aan de zwarte pieten. En de andere groep hoeft zich niet te ergeren aan regenboogpieten of roetveeg pieten. Is dat niet even goed opgelost zo? Sinterklaas is gewoon corona slachtoffer. Hij is niet de enige.