19. jun, 2020

Wennen aan de dagen met mijn zonnetje...

Deze blog stond dus al klaar toen Sun opeens weer thuiskwam, en ik heb vandaag geen tijd even, daarom plaats ik hem alsnog. Zonde want ik vond het nodig om iets over racisme uit te leggen hierin en dat is ook niet onbelangrijk. Update over alles met Sunshine volgt snel weer hoor! Ik zet ook dingen op mijn facebook profiel. Vandaag is het weer school (Dit was dus op dinsdag geschreven, voordat ik het telefoontje over Sunshine kreeg uiteraard) en ik moet zeggen, zo online is het een stuk zwaarder dan gewoon in de klas.

Dat komt omdat de docente lekker van vroeg tot zo laat mogelijk doorgaat. Dat is het eerste punt en het tweede is dat je zo echt een hele dag zitten me zeer doet overal. Dat vind ik niet prettig maar ik zal het er helaas mee moeten doen voorlopig nog. Hopelijk mogen we na de zomervakantie wel weer naar school. Dan moet ik helaas wel een mondkapje kopen voor in het OV. Met de auto parkeren daar is voor een hele dat niet te betalen! Al hoop ik dat dit tegen die tijd misschien niet meer hoeft of zo? In september? Dat ze dan ook de onzin overal van hebben ingezien? Nou ja, even afwachten nog maar.

Ik zou nog even verder gaan over het topic ‘racisme’. Ik dacht zelf altijd, dat we hier in Nederland al een stuk verder waren. De mensen die zeiken over zwarte Piet, dát zijn in mijn ogen niet meer dan stemmingmakers. Al mag ik niet oordelen als ik niet in hun schoenen heb gestaan natuurlijk. Toch, waarom zo’n ophef, waarom die grote woede en dan nog de manier waarop. Dat stoort me eigenlijk het meeste. Ook zoals niet lang geleden, dat er twee homo’s worden aangevallen. Mijn mond viel open, dat zoiets nog steeds gebeurt. Ja, de daders komen dan weer uit culturen waar religie een grote rol speelt en die reageren daar dan weer zo op. Maar eigenlijk hadden zulke dingen allang niet meer mogen gebeuren!

Daarom heb ik zo de schurft aan alle religies. Kijk, niet de mooie stukken, die ze vaak nog gemeen hebben ook. Maar wel de hel en verdoemenis verkondigende stukken, want daar klopt gewoon geen reet van maar is een hulpmiddel voor de kerken, moskeeën, tempels and weet ik veel wat je allemaal nog meer hebt. Een hulpmiddel om de macht te houden. En ik kan daar slecht tegen. Ze maken alles wat recht is krom. En ook door religies is er juist veel racisme onder de volkeren. Want als je niet katholiek bent, vinden katholieken je niks, en als je niet moslim bent, vinden moslims je niets. En dan zwijg ik nog maar wat de extremistische kanten van religies allemaal wel niet vinden. En dat werkt voor praktisch elk geloof. Op Boeddhisme en Hindoeïsme na, welke op zich erg vredelievende geloven zijn. Helaas is de rest vrij radicaal.

Discriminatie heeft altijd al bestaan volgens mij, en het is nog steeds hetzelfde. Het heeft te maken met oordelen en ook zeker ego en ook een deel angst. Het veroorzaakt afscheiding, het haalt groepen uit elkaar, die eigenlijk juist naar elkaar toe zouden moeten groeien. Discrimineren kan op vele gronden, zoals ras, religie, gewoonten of onbegrip voor die persoon. En hoe groter de groep, hoe meer ze willen bepalen hoe de dingen horen te zijn. En dat is gewoon eigenlijk pure onrechtvaardigheid. Het wijst mensen af op basis van wie en hoe ze zijn. Het gaat totaal langs het feit heen, dat ieder mens het recht heeft om zichzelf te zijn.

Want iedereen heeft een eigen pad, iedereen moet juist anders zijn! Dat hebben de meeste mensen nog niet in de gaten. Waarom nou zo lelijk doen, als een man op mannen valt? Of de buurvrouw een andere kleur huid heeft, ander haar en ander eten lekker vindt? Het is zo’n negatieve instelling! Juist al die verschillen zijn zo prachtig. Het heeft ook te maken met hoe ver je wel niet bent, op het pad der reïncarnatie. Want als iedereen zou weten, dat we overal geboren worden en alle geslachten hebben. Dat homo zijn, of lesbisch of transgender, helemaal geen schande is maar gewoon het natuurlijke overgaan van het ene geslacht, in een vorig leven, naar het andere geslacht in dit nieuwe leven!

Als iedereen dit zou weten en begrijpen, wat ooit nog wel komt, dan zou de wereld er al een heel stuk mooier op worden. Hetzelfde geldt voor de rassen, want er zijn geen rassen! Er is maar één ras en dat is het menselijke ras! Als die kleuren en variaties, dat zijn we zelf ook allemaal al eens een keertje geweest. We zijn geboren als Zuid Afrikaan of Noord Afrikaan, als Eskimo of in de jungles van Zuid Amerika. En nu heel toevallig hier in Europa, waar de Spanjaarden en Italianen ook heel anders zijn dan de Nederlanders en de Duitsers en de Belgen! En we zijn allemaal ook al eens Indiaan geweest, of Chinees of Japans! Dus als je dan iemand daarop veroordeelt, dan veroordeel je dus ook jezelf.

Helaas zijn deze wetten nog niet algemeen bekend. Anders zou de wereld er echt totaal anders uitzien! Het is moeilijk hoor, om te leren niet te oordelen, dat gaat niet zomaar over een nacht ijs. Het onbegrip of angst is vaak de oorzaak ook. Want als je weet waarom iemand iets doet, zoals ze dat doen, dan kan je dat misschien zelfs snappen van die ander. Of als je voelt, dat je de enige bent zonder wapen, om maar een raar voorbeeld te noemen, dan voel je je misschien wel angstig tussen een heleboel mensen, die er wel eentje hebben. Misschien ga je dan in de aanval, omdat je denkt of geleerd hebt, dat dat de beste verdediging is?

Als je iets wilt veranderen, dan zal je ten alle tijden, en in alle omstandigheden, bij jezelf moeten beginnen. En niet door in de aanval te gaan, maar door het gesprek aan te gaan. Zoek bij jezelf uit, wat je zo stoort, of waarom je zo bang bent. En bovenal, wees eerlijk tegenover jezelf. En hier zit ook gelijk weer een probleem, want er zijn maar weinig mensen, die naar hun eigen verkeerde eigenschappen durven te kijken. En als ze al, misschien wel stiekem, kijken, dan is het nog een hele stap af van er iets aan willen of durven of zelfs ook maar kunnen doen! Handelen vanuit ego, brengt je alleen  maar narigheid, maar ja, dat moet je eerst willen en kunnen zien. Dan pas kan je ernaar handelen.

Veel is ook oorzaak en gevolg. Misschien zijn die mensen, die nu soms verkeerd behandeld worden, vroeger ook zo geweest. Nou, niet eens misschien, want dat geldt dus voor iedereen. Die slavenhouder van toen, kan nu gediscrimineerd worden. Wat onrechtvaardig lijkt maar het dus eigenlijk niet is. We hebben alle kleuren al gehad, van huid, als je dat beseft, zie je dat verschil dus niet als iets lelijks. Ik zie alle kleuren van alle mensen juist als iets moois! Ik vind die verschillen juist prachtig, omdat ik ook voel van binnen, dat ik al die kleuren al eens gehad heb.

Ik zie de zielen erachter eerder en ik kan dan de huidskleur alleen maar bewonderen! Maar die ziel, in wat voor kleurtje vel en wat voor soort gewoontes dan ook, is mijn gelijke. Elk mens is gelijk aan de ander, wat voor kleur, wat voor religie, wat voor geaardheid dan ook. Als iedereen dat gaat leren zien, dan hebben we het prachtig onder elkaar! Zo jammer, dat het nog wel even zal duren, voordat alle volkeren zo ver zijn! Haat niet meer, hou van elkaar! Ooit, ooit komt het echt zover! Dan weten we het allemaal, hoe dit in de kosmos in elkaar steekt!