16. jul, 2020

The secret, is zo geheim niet...

De hele avond is het verder rustig gebleven, vanaf toen ik schreef in het vorige blog. Wel weigert Moonlight nog in zijn favoriete hangmat te gaan liggen, omdat Sunshine het kraaiennest tot zijn plekje heeft gemaakt. Daar voel ik me dan weer schuldig over. En ik zie het als achteruitgang ook, want eerst konden ze wel samen in 1 paal liggen. Nu niet meer, dan is het gelijk meppen naar elkaar. Dus dat vind ik ook erg jammer. Hij ligt nu weer in de hangmat van de grote paal, maar die is laag. Samen met Aurora, die in de andere ligt, zag ik gisteravond. Rainbow in de grote mand erboven, en Skylar lag op de ton. En ik ging naar boven, wenste ze welterusten. Normaal vliegt Sunshine achter me aan, maar hij bleef nog even liggen blijkbaar.

Later kwam hij wel want hij vindt het heerlijk om even samen op bed te knuffelen en dan ligt hij al melk trappend tegen me aan te spinnen. Het bleef zowaar rustig vannacht en ik moest om 5 uur pas naar het toilet, en ik bleef er maar gelijk uit. Dan ga ik even op de bank liggen nog en dan kan Aurora even in mijn armen liggen. Wat ze dan ook binnen de seconde en luid spinnend doet. Ja, dat mist ze echt en ik ook hoor! Helaas heeft Sunshine in zijn kop, dat zodra ik beneden kom, ik eten moet gaan pakken voor hem. Luid mauwend liep hij me dan ook te sturen. Boos mopperde ik hem toe, dat hij toch echt de pot op kan. Eerder dan 6 uur geef ik géén eten. Klaar.

Nou is Sunshine nogal een drammer en hij bleef luid door mauwen. Een oorverdovend lawaai schrok het hele huishouden op! Had hij een mandje waar glazen potten inzaten, en een bak met kleine tubetjes verf en nog wat dingen, omgegooid. Wat een kabaal zeg, de halve buurt moet geschrokken zijn! Die potten, het zijn de potten van Douwe Egberts koffie, die mijn schoonzus altijd voor me bewaart, zijn echt stevig! Er zaten er 4 in, alle 4 nog heel! Zo dan, goed spul! En gelukkig maar, anders had de halve kamer onder het glas gelegen. Het was net kwart over 5 nu en Sunshine was hem snel naar boven gesmeerd! ‘Ja, denk daar maar eens even over na’, riep ik achter hem aan.

Ik pakte het zooitje op, legde het op tafel en ging toch nog even liggen. Gelukkig was het een effectieve schrik geweest voor mijn zonnetje en zo kon ik nog even dommelen. Om kwart over zes hoorde ik hem naast mijn hoofd ‘prrrr’  zeggen. Voor Sun is dat al laat hoor, normaal komt ie om half vijf. Ja ja, ik kom er wel uit hoor. Straks gooit ie weer wat anders door de tent. Meneer heeft al erg vroeg ‘honger’ en dan heb je als personeel maar te springen. Hij sprong samen met Moonlight op het aanrecht. Gek hè, dan gaat het wel. Hij heeft alleen af en toe van die uitschieters, dat hij op ze afvliegt. En dan schrikken ze en worden ze boos. Een soort territoriaal gedrag van buiten, neem ik aan. Hopelijk leert hij het af. Het gaat zo snel en onverwacht, dat ik niet ene keer mijn water op hem af heb kunnen vuren. Dus ik heb dat ding een beetje voor niks. Het idee was leuk maar de praktijk is toch anders.

Na het eten, ging ik proberen te leren. En rond een uur of 9 ben ik even met ze gaan spelen, met de hengels waar Moonlight zo gek op is. Ik heb er 2 nu en dan kunnen ze alle 5 meedoen. Zo grappig is dat. Ook dat gaat zonder gedoe. Ook al springt de een op of over de ander in het enthousiasme van de prooi vangen. Alsof ze daar allemaal begrip voor kunnen opbrengen. En dan denk ik, waarom kan dit nou niet zonder die hengels?! Nou ja, het zal wel. Na het spelen, en omdat ze allemaal lief, leuk en aardig blijven, kregen ze allemaal wat lekkers. En wat later, begon Sunshine weer lelijk te doen, tegen allemaal. Eerst met Aurora, toen met Moonlight. Hij pakte Skylar die onder de eettafel over 2 stoelen lag gedrapeerd en schoot ook op Rainbow af.

Ik werd boos op hem en hij ging weer naar boven. Later ging ik kijken en ik zag ook gelijk, terwijl ik even bij hem ging liggen en een preek hield over dat hij vrienden moest maken en geen vijanden, dat het plekje weer terug is. Het was juist zo mooi weg gegaan, met haar dat er al overheen aan het groeien was! Dat heeft hij er dan zelf zo afgelikt blijkbaar. Heel apart zo’n precies afgemeten rechthoek lijkt het wel. Nou ja, ik heb er weer vaseline over gesmeerd. En dat ga ik maar een paar keer per dag proberen en ook al lijkt het weg te gaan, toch blijven doen. Geen idee waarom het is maar als het dan niet weg blijft, dan laat ik er toch maar even naar kijken.

Ik kwam een mooi stukje tegen, over wat er allemaal aan de hand is, in de wereld. Niet alleen de boeken van Jozef Rulof zeggen hier iets over. Al is dat wel nog veel bijzonderder, omdat ze al zo’n 100 jaar geleden geschreven zijn. Maar ook Rhonda Byrne, de schrijfster van the secret, het geheim, schrijft er iets over, wat er zo bij aansluit. Omdat niet iedereen Engels kan begrijpen, heb ik het maar even vertaald. Je kan het maar niet vaak genoeg horen, en van zoveel mogelijk bronnen. Zij schrijft over deze tijd; Nu is het de tijd voor… Wanneer we wat voor soort uitdagende tijd dan ook voor ons zien, zoals de wereld vandaag de dag doorheen aan het gaan is, dan hebben we een prachtige kans om te zien hoe we het doen in ons eigen hoofd. Zijn onze gedachten buiten onze controle en controleren ze ons met een constante stroom aan negatieve gedachten? Of zijn we de baas en voelen we ons gelukkig ondanks wat er aan het gebeuren is, onze gedachten sturend naar wat we willen?

Onze geest houdt van de turbulente energie van drama en emotionele ontdaanheid, en het is op die tijden, dat we dan meer open staan voor negatief denken, door de snelheid van negatieve gedachten. Het is nu een geweldige tijd om je vastberadenheid te versterken en te stoppen met het geloven van die negatieve gedachten of negatieve verhalen die deze gedachten oproepen. Het is tijd om positief te denken, nu meteen! Nu is het tijd voor dankbaarheid, positieve gedachten, gedachten van waardering, gedachten over wat je wilt en gedachten over hoe je wilt dat je leven is. Het is altijd het juiste moment voor deze gedachten en als je wilt dat je leven wonderbaarlijk is, zouden het de enige gedachten moeten zijn, die je ooit zult koesteren! Moge perfecte gezondheid bij je zijn, Rhonda Byrne, Het Geheim.

Zo, dat is ook erg mooi uitgelegd. Totaal anders dan de boeken van Rulof maar eigenlijk toch ook hetzelfde brengend. Bemoei je er niet mee, maak je nergens gek over. Het is allemaal voorbestemd en het gaat zoals het gaan moet. Denk positief en stuur zo iets goeds de wereld in. Er is al haat en negativiteit genoeg, daar wil je toch zeker niet aan bijdragen? Ik niet in elk geval. Daarom vind ik haar boodschap net zo geweldig, als die in de boeken van Jozef Rulof. Anders maar toch, het gaat om je niet met het negatieve in te laten, maar in het positieve te blijven. Zo wil ik dat in elk geval ook en een ieder die me naar beneden trekt, die laat ik lekker los! Voor de liefhebbers nog het zelfde stukje in het originele Engels.

Now Is The Time For... When we face any kind of challenging time, such as the one the world is currently going through, we have an amazing opportunity - we get to see how we’re doing with our mind. Is our mind out of control and controlling us with a constant stream of negative thoughts?  Or are we in charge and feeling happy despite what is happening, directing our thoughts toward what we want?  Our mind loves the turbulent energy of drama and emotional upset, and it’s at those times we become more susceptible to negative thinking due to the velocity of negative thoughts. Right now is a great opportunity to strengthen your resolve, and to stop believing any negative thoughts or negative stories that the thoughts conjure up.  If your thoughts have been running you, enough is enough. It is time to think positively – right now! Now is the time for gratitude, positive thoughts, thoughts of appreciation, thoughts of what you want, and thoughts of how you want your life to be. It’s always the right time for these thoughts, and if you want your life to be miraculous, they should be the only thoughts you ever entertain. May Perfect Health Be With You, Rhonda Byrne, The Secret