26. jul, 2020

De vakantie is eindelijk begonnen

De dinsdag voor het examen heb ik in de middag heerlijk liggen zonnen. Ja, binnen op de slaapkamer. Ik ging even naar boven om mijn bed op te maken en daar lag mijn zonnetje zo heerlijk in het zonnetje. Ik ging er even naast liggen, om te knuffelen en ik ben zo in slaap gevallen. Ik was best door en door koud van het beneden zitten, omdat alles tegenover elkaar open staat, maar zo in het zonnetje, naast mijn eigen zonnetje, werd ik door warm en ik sukkelde zo in slaap. Ik werd pas rond drieën wakker! Zo dan, en ik moest nog een hoofdstuk doen, nou ja, jammer dan, ik heb er geen puf meer voor. Anticonceptie en de overgang zou ik dan maar op ervaring laten berusten.

De dinsdagavond was het weer hommeles omdat Sunnyboy weer onrustig was. Met zo’n ongedurige bui, zet hij steeds de achtervolging in, zeker bij Aurora. Heel irritant en ik hoop dat dat er nog een keertje afgaat. Mijn waterpistooltje is goud waard! Zij schoot in het hokje van de grote krabpaal, die zit op de grond achter de bank. Hij rende daar ook heen en ik schoot, zo leek het, loos in de lucht maar ik rekende erop dat het water op de plek net achter de bankleuning door de zwaartekracht naar de grond zou vallen. Hoe ik het doe weet ik niet maar het gebeurde exact zo. Ik zag de boosdoener met de zonnige naam met een bloedgang naar de trap en naar boven vliegen. Ja joh, je gaat het echt nog een keer afleren. Ik heb een hele lange adem en een scherpschutters handje.

Voor de snoepjes kwam hij nu ook op tijd naar beneden. Volgens mij krijgen ze een polshorloge als ze hier komen wonen of zo. En gelukkig bleef het enigszins rustig. Ik hoef niet zo heel vaak meer op te treden al is het soms wel een tijdje achter elkaar.

Wat de komst van Sunshine ook heeft bereikt, is dat de plateaus in het trapgat nu ook worden gebruikt. Goh, wie had dat kunnen denken! Ik wil er steeds een foto van nemen maar als ik het zie, heb ik net geen camera bij de hand. Loop ik dan weg om die te pakken, dan komt de betreffende kat lekker gezellig mee. Ja, zo krijg ik het er nooit op. Moonlight en Sunshine zijn de enigen die het nu doen maar wie weet, volgt de rest? Als ik er nou eerst maar eens eentje op de foto krijg, dat vind ik leuk! Toch nog gelukt voor we gaan verhuizen! Ik ben echt benieuwd wat ik in mijn nieuwe huis voor elkaar kan krijgen. Ik blijf toch alleen met mijn cits, dus ik ga er een heerlijk kattenparadijs van maken. Daar geniet ik zelf ook van.

Ik kreeg op de 22e opeens van John een bericht, dat het pakje was aangekomen! Zo dan! Ik had de hoop al opgegeven, want ik heb het 8 mei al verstuurd. Toeval bestaat niet want ik liep die dat toevallig te denken dat ik maar eens contact op zou gaan nemen met PostNL. Ik had het wel zwaar onderverzekerd verzonden, want anders worden alleen de verzendkosten hoger. Maar het verzendgeld kon ik misschien nog wel terug krijgen. Niet meer nodig, het duurt 2,5 maand maar dan heb je ook wat! Ik had een Delfts blauwe bloembollen pot erbij gedaan, die is gelukkig heel gebleven. Verder nog wat lekkers en dat valt altijd wel in de smaak.

Vandaag is het vrijdag de 24e, ik begin wat in te lopen want ik ben erg druk bezig. Het is nu bijna 16 uur en ik heb nog geen moment gezeten. Ik voelde dat ik nu even moest gaan zitten en dan ga ik maar gelijk even typen. Gisteren en vandaag echt een zooitje gemaakt en weer opgeruimd. Ik was een aantal dingen kwijt en die heb ik nu weer gevonden en het weer iets efficiënter gemaakt. De cits gaan hun gangetje een beetje. Ik kan Sun niet helemaal volgen. Die ligt hele dagen boven, alleen om te eten en de bak komt hij even naar beneden. Hij gaat niet meer in het kraaiennest, want dan is het tegenwoordig alleen maar gedoe met Moonlight. Of hij begint of Moonlight begint.

Als ik dan naar bed kom, kroelen we even maar even later is hij verdwenen. Gisteren dacht ik, ik kijk eens even mee, via de camera. Dat is er verdraaid handig voor. Ik zie dat hij in het kraaiennest springt en gaat liggen. Moonlight ligt er in elk geval niet. Schiet mij maar lek, als hij boos op me is, dat kan want hij krijgt regelmatig op zijn kop, dan laat hij me dat weer totaal niet subtiel weten. Grapjas. Het gaat met enorm kleine baby stapjes toch nog steeds vooruit. Soms lijkt hij niet aan te vallen maar te willen spelen. Stom van hem en logisch dat ze het verschil nu niet snappen. Had hij dat niet gedaan, dan hadden ze nu vast meegespeeld.

Gisteravond lag opeens Aurora naast me, ze zat een halve meter verderop op het bed, naar me te staren. Rare, witte doos is het toch. Ik tikte met mijn hand naast me, en zei ‘kom’. Hup daar kwam ze direct tegen me aan liggen. Blijkbaar wilde ze toestemming. Van mij mag ze, alleen hoe Sunshine het zou vinden, was ik niet zo zeker van. Gelukkig bleef ze niet al te lang liggen, ik denk ook dat ze een confrontatie voor wilde zijn. Zo ben ik katloos in slaap gevallen. Nou ja zeg, volgens mij snappen ze het ‘gezelschap’ in gezelschapsdieren niet zo. Ik werd wel bruut wakker gemaakt door een hard mauwende en op mijn lijf springende Sunshine.

Hij had honger en wilde het me laten weten ook! Jeetje zeg, heb ik zo laat geslapen dan? Ja, echt, schandalig laat was het. Het was namelijk al 6u25! Dat is even uitslapen zeg! Hoe bedoel je, dat katten personeel hebben. Ze moeten nog opschieten ook! Hij is een paar keer wezen kijken naar hoe ik uit die chaos toch weer orde maakte. En hij heeft een keer Skylar aangevallen, alleen maar omdat Skylar met een rood lichtje aan het spelen was. Al vond ik het zielig, ik vond het wel mooi om te zien, hoe Skylar helemaal plat ging liggen met zijn buik omhoog, in totale onderdanigheid. Die heeft zijn meerdere gevonden in een kat die half zo groot is als mijn bully!

Ik heb wel Sun even gezegd dat hij op moest houden, het is niet lief om aan te vallen als die grote lummel juist zo lekker enthousiast aan het spelen is! Ooit komt dat allemaal wel, nu moet ik gewoon nog een beetje helpen sturen. Verder laat ik ze gaan, alleen als ze echt gillen, dat verschil hoor je goed, dan kom ik tussenbeide. Ik laat ze elkaar geen pijn doen, dan grijp ik in. Maar dat hoef ik gelukkig steeds minder te doen. Af en toe is niet zo erg, dat moest ik met de 4 ook doen. Dus op zich is het prima zo. Dat komt wel goed.

Het is nu bijna 4 uur op deze vrijdag. Mooi, dan kan ik nog ff stoffen en zuigen en dan lig ik helemaal op schema. Alleen morgen, zaterdag, de keuken even doen. En voor de rest, ga ik eens kijken, ga ik schilderen, ga ik branden, ga ik dotten? Een ander zou weinig verschil zien maar ik zie de orde en ik weet weer alles te vinden en bovendien heb ik het weer voor elkaar om vele mandjes over te hebben en een hele plank die eigenlijk leeg is. Ik wil binnenkort een keer epoxy bestellen, dus ik heb die ruimte zo weer op gevuld. Dat kan ik goed joh! Toch, het is weer lekker zo, nou, ik ga nog even verder! Lekker hoor, zoveel te kunnen doen op een dag!