27. jul, 2020

Algehele stroomstoring, alsof ik niet al gestoord genoeg ben!

Zaterdagavond zat ik opeens in het donker! Ik hoorde geroezemoes op de gang en ook daar bleek alles donker. Ik had wel gelijk weer zoiets van, ja buurvrouw, ik leen je mijn stoppen maar terug krijgen ho maar. De volgende keer als ik haar zie bij daglicht, dan zeg ik het gewoon. Sorry hoor, maar ik vind dat asociaal. Als het nu toevallig wel aan de stoppen had gelegen, sla ik mijn handen op een lege plek. Ik vind het helemaal niet erg om iets uit te lenen, behalve boeken dat doe ik nooit meer, maar ik wil het dan wel terug. Als ik iets geef, dan geef ik het, dan zeg ik dat er ook bij. Ik had het bij die stoppen al gezegd, ik wil ze wel terug. Ja ja, nou nog steeds niet dus.

Maar het was niet zomaar iets, ik heb direct WSR gebeld en die gaven me het nummer van de landelijke storingsdienst. Daar duurt het even voor je verbinding krijgt, en dan moet je je postcode intypen en daarna kreeg ik te horen, dat er op de plek van deze postcode een stroomstoring was. Dat ze daar al mee aan de slag waren en dat ze hun best deden om het zo snel mogelijk verholpen te hebben. Oké dan. Als ik nog iets anders had, moest ik aan de lijn blijven. Ja, oké, ik weet dat ik moet afvallen, dus ik blijf wel aan de lijn. Maar hen heb ik opgehangen. Het was wel duidelijk. Heel idioot dat ze aan de overkant wel stroom hadden.

De katten kwamen allemaal verzamelen, want ook zij hadden door, dat er iets raars was. Ja, het was echt doodstil. Behalve het halve trappenhuis dat voor de deur stond te kleppen over hoe en wat. Na een aantal minuten had ik het er wel mee gehad. Mijn telefoon was ook nog maar voor de helft geladen. Ik durfde er niet zo goed spelletjes op te doen, stel dat ik het ding echt nodig heb straks? Ik was bijna het bestaan van kaarsen vergeten. Mijn zaklamp op de gsm even gebruikt om ze te vinden. Twee flessen die klaar stonden om beschilderd te worden maar gepakt als tijdelijke kandelaars en toen bedacht ik me pas, dat ik 2 hele grote kaarsen op kandelaars heb staan. Oh ja!

Ik pakte alles erbij en ook mijn 2 ouwe cd’s die ik aan het beschilderen ben. Ik heb ze volgeplakt met schitterende steentjes want ik maak er Suncatchers van, voor in de zon te laten draaien en schitteren. De eerste exemplaren zijn voor mij in mijn eigen nieuwe tuintje. Voor schilderen of lezen was het ondanks de flinke hoeveelheid licht, toch net iets te donker. Kaarslicht is toch een ander soort van licht. Zachter, ja gezelliger ook maar niet als je iets wilt doen wat fijntjes werken vereist. Steentjes plakken ging best. Aan de overkant hadden ze blijkbaar een feestje en het geluid was echt bizar zo in alle stilte. Wat een herrie maken die mensen toch.

Tegenwoordig moeten hier alle feestjes gecombineerd worden met lachgas en je hoort het geluid van het vullen van ballonnen regelmatig hier door straten waaien. Sorry hoor, ik heb het ook eens een keer geprobeerd, ik probeer alles, maar ik vond er geen ruk aan. Je wordt er alleen duizelig van. Maar goed, ik ben ook niet makkelijk onder narcose te brengen, dat zal er dan wel wat mee te maken hebben. Voor drugs ben ik ook te duur, want ik heb extra nodig om even ver te komen. En bovendien, ik ben niet verslavingsgevoelig, dus ik kon dat risico wel nemen. Oh ik maak uitzonderingen voor heroïne en LSD en zo, dat wil ik niet proberen. Bovendien hou ik totaal niet van drugsgebruik verder. Ik vind blowen zelfs niets aan, en dat doen toch veel mensen in mijn omgeving. Niet aan mij besteed in elk geval.

Ik ben na een uurtje plakken toch maar gaan slapen. Ik hoorde wel een soort van herrie van machines boven het geluid van het lachgasfeestje door. Maar ik slaap zelfs door de 3e wereldoorlog heen, dus ik viel vrij snel in slaap. Rond half 3 werd ik wakker, dat weet ik want ik keek naar mijn gsm. Aan het aantal % erop zag ik dat hij net aan het laden was geslagen. Het was stil verder, op een paar aso’s na, die dachten dat de wereld van hen was en die aan het gillen waren. Ik zuchtte maar eens, van zoveel egoïsme, echt hoor, wat een stelletje onbewusten! Bah! Maar ik viel vlak daarna weer lekker in slaap. De volgende ochtend was alles weer normaal, behalve dan dat Sunshine weer in de aanval ging bij allemaal.

Maar ja, dat kan ik elke dag wel een keer vertellen geloof ik. De zaterdag werd ik in elk geval wel keihard wakker gemauwd. Meneer had trek. Moonlight lag bovenin de krabpaal en de rest was beneden. Zaterdag alleen wat boodschappen gehaald bij de Lidl maar voor de rest heerlijk kalm aan gedaan. Wat dingen aan het voorbereiden om te kunnen gaan schilderen en/of branden. En wat dingen weer in elkaar gezet ook, die ga ik ook beschilderen. Eentje voor mijn broer zijn verjaardag en eentje voor mezelf. Broer krijgt nog een cadeautje, dus dat is wel goed. Ik ga in de middag van zijn verjaardag even snel want verder heb ik me overal uit terug getrokken. Ik ga niet meer naar verjaardagen of vier mijn eigen verjaardag niet en ook doe ik niet meer mee met de feestdagen. Zo loop ik niemand in de weg. Ik ben toch al gewend om alleen te zijn, kan dat er ook nog wel bij.

Die 10 van mijn laatste examen kan ik niet meer toppen maar dat hoeft ook niet! Ook wel bizar hoor, voor het moeilijkste blok, het hoogste cijfer halen. Maar gelukkig zijn nu alle examens wel gedaan. Wel moeten we nog 3 stage opdrachten maken in het keuzedeel en 2 grote opdrachten maken en vooral verslagen schrijven, hebben we al gehoord. Pff, niet mijn beste kant en iets dat ik heel erg vervelend vind maar goed, het hoort er ook nog bij. Ik heb nu ook al 5 van de 12 examens van de apotheek beoordeeld gekregen. Alles op voldoende, zij doet niet aan hoge scores. Jammer wel, doet een beetje afbreuk aan de rest.

Dus komende week ga ik aan het schilderen en branden. Buiten het huishouden doe ik verder helemaal niets! Heerlijk, alleen maar leuke dingen. Van de week ook even naar de apotheek, die zomer kandelaars neerzetten. En dan de week erna ga ik mijn ene krabpaal met het kraaiennest bekleden. Die beige stof ervan, is zo zwart van het haar. Een heel verschil met die andere, waarbij ik dat zo weg kan halen. Ja, die was dan ook  loeiduur maar ja, dan heb je ook echt wat. De lavendelkleurige stof is een beetje fluffy en daar heb je dat niet zo mee. Ik ben alvast aan het toewerken naar mijn nieuwe huis, damp en lavendel en aubergine en lavendel.

Maar eerst alles wat ik wilde en moet schilderen en maken, deze week doen. Daarna is het bekleden weer aan de beurt. En wie weet, als ik zin heb, dan bewerk ik het hout van die paal ook met mijn branders! Leuk kattenpoot afdrukken erop maken en de namen van alle katten die ik ooit gehad heb of zo? Nou ja, we gaan het wel zien, of van die kleine kattensilhouetten of zo? Ook leuk! Daar ga ik nog eerst maar even over nadenken of zo. Komt goed hoor. Dan heb ik het 2 weken vrij druk gehad en dan heb ik nóg een week tot het vrijdag weer tijd wordt voor stage. Die week ga ik lekker uitrusten en zo min mogelijk doen. Als me dat lukt hoor, ik dénk het niet maar in elk geval, leuke dingen doen. Dat wordt weer wennen als straks de school weer begint op 7 september. Tot die tijd nog maar 1 dag per week naar stage, is ook bijna vakantie toch? Ik heb het goed voor elkaar zo!