29. jul, 2020

Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk toch verder overal???

In de wereld van vandaag is het nog nooit zo belangrijk geweest om je goed te voelen. Als we ons goed voelen - als we geluk, liefde, dankbaarheid, waardering, vrede voelen - helpen we een wereld te creëren waarin iedereen zich goed voelt. Om je goed te voelen, focus je op wat je gelukkig maakt. Concentreer u op waar u van houdt, op de mensen van wie u houdt en op de dingen die u graag doet. Concentreer je op de dingen die je waardeert en de dingen waar je dankbaar voor bent in je leven. Geef elke dag de atoomkracht van je aandacht aan positiviteit, liefde, welzijn, gezondheid, waardering en dankbaarheid. Laten we pure positieve energie verspreiden naar iedereen op onze prachtige planeet door onze focus erop! Rhonda Byrne, schrijfster van ‘the Secret’. Weer zo’n mooi stuk, dat ik anderen het niet wil onthouden. Voor diegenen die dat fijn vinden, heb ik ook het origineel:

In today’s world, it’s never ever been more important to feel good. When we feel good – when we feel happiness, love, gratitude, appreciation, peace – we help create a world where everyone feels good. To feel good, focus on what makes you happy. Focus on what you love, on the people you love, and on the things you love to do. Focus on the things you appreciate and the things you’re grateful for in your life. Every day, give the atomic power of your attention to positivity, to love, wellness, health, appreciation, and gratitude. Let’s spread pure positive energy to every person across our magnificent planet through our focus on it! 

Het is dan ook echt zo, geluk komt van binnen. Geluk moet en kan alleen bij jezelf vandaan komen. Dat kan je niet buiten jezelf leggen en verwachten dat je het zal vinden door of bij iemand anders. Zo werkt het niet. Hoe ellendig je leven ook is, je kan toch besluiten om gelukkig te willen zijn. Dat kan een bewuste keuze zijn, omdat je het zelf in de hand hebt. Ik heb zulke slechte tijden gekend, zeker de laatste jaren, dat ik levend bewijs ben dat dit kan. Ik voel me gelukkig als er een vlindertje langs mijn gezicht fladdert, of als er een schattig pimpelmeesje voor mijn raam mijn zaadjes zit te eten en brutaal zijn koppie schuin houdt om binnen te kunnen kijken. De katten maken me gelukkig en vaak ook vrolijk. Ja ze brengen me soms ook tot wanhoop maar in verhouding is dat te negeren.

Er is zoveel waar ik gelukkig van wordt. In de hele vroege ochtend een wandeling maken, in de zomer, als de dauw nog alles nat heeft. Als er dan een zonnetje schijnt op mooie klaprozen en andere mooie wilde bloemen. Daar kan ik zo van genieten. En zo kan ik nog uren doorgaan met het noemen van dingen die me gelukkig maken. En dat kan iedereen voor zichzelf doen. En ik zal niet zeggen dat je overnacht dan opeens echt gelukkig bent, door en door. Maar toch, al zoek je maar 1 dingetje elke dag, waar je een goed gevoel door krijgt, dan is die dag toch al beter, dan zonder dat ene ding. Ja toch, nee toch, niet dan? Nou dan! Om het maar op zijn Rotterdams te zeggen!

Maandag was een fijne dag, veel gedaan, met een aantal kunstwerkjes. Twee cadeautjes zijn voor mijn broer, ene is al klaar, en dat is een leukie geworden. Het andere is een behoorlijk priegelwerkje maar die wordt echt mooi, al zeg ik dat zelf. Dan ben ik bezig met iets leuks, ook een cadeautje, een geboorte cadeautje. Heel uniek en zelf verzonnen en nog nooit eerder gezien eigenlijk. Zodra dat gegeven is, zal ik het hier plaatsen. Ik vind het zelf in elk geval erg leuk. Maar dat kan nog even duren, want ik moet er nog 2 andere dingen bij maken. Dat vertel ik later wel. In elk geval, goed bezig!

De lap stof ligt ook steeds naar me te lonken maar ik heb me voorgenomen, deze week al het echt werk te doen, voor de kunsten, zeg maar. Ik heb een paar opdrachtjes, waar ik wel ruim de tijd voor heb, maar ja, wie weet hoe slecht ik straks in mijn tijd zit? Ik kan er wel vanuit gaan dat ik een dag minder stage heb en daarom ook een dag meer tijd, maar dan kan ik dan wel eens even totaal naast zitten. Daarom doe ik het lekker nu. Dan is dat punt 1 gedaan en punt 2 vind ik het leuk, dus het is geen straf. Dan kan ik me volgende week op het maken van omtrekjes van de mandjes en de hangmand gooien. En het ene hokje bekleed ik ook in dezelfde stof, dat moet ik met de nietmachine doen. Dat kan ik wel, ik kan hele bankstellen bekleden dus dit is een eitje.

En dan is er veel blank hout en ik kan daar eventueel leuke dingen mee doen, met katten en pootafdrukken of zo. Daar moet ik nog even over nadenken, ik heb nog even, voor ik daar uit moet zijn. Zo werkt dat dan. Ik heb nog nooit in mijn leven mezelf ene minuut verveeld en al word ik 100, dat zal ook nooit gebeuren. Liever ook niet met dat 100 worden hoor, ik ga liever wat vroeger naar huis, als je het niet erg vindt!

En dan is het een dag later, en dan is alles alweer anders. Omdat ik wilde opruimen en stofzuigen, dacht ik, ik knip die stof vast even. En toen kwam van het een het ander en heb ik toch even de krabpaal veranderd in een oase van lavendel. Met een schuilhokje. Daar heb ik een flap stof voor laten hangen, dat vinden zowel Skylar als Rainbow geweldig. Ze hebben er allebei ook al in gezeten om het even te inspecteren. Ik had eindelijk de kans om de nieuwe nietmachine te proberen. Die was toen zo spotgoedkoop dat ik hem niet kon laten liggen. Wel natuurlijk niet lang nadat ik de bank had bekleed. Maar ik dacht, als ik hem straks weer echt nodig heb, dan kan je ze alleen heel duur kopen.

Het was even uitvogelen hoe het nu werkte als er een nietje vast kwam te zitten en dat gebeurde 2 keer. De eerste keer was ik echt wel even bezig en bovendien ging het bizar stroef. Ik moest een handel omzetten maar ja, zoveel kracht had ik niet in die kleine duimpjes van mij. Het is uiteindelijk wel gelukt maar ja, toen werkte het hele ding niet meer. En daar kan Ria niet tegen! Dus heb ik net zolang zitten pielen en zoeken en kijken en uitproberen, tot ik snapte waar het euvel zat.

En toen was het direct opgelost en werkte hij weer. En dus duurde het de hele dag, niet alleen door dat gebeuren maar ook omdat ik die dingen praktisch niet met de naaimachine kon maken. Daarom heb ik alles maar met de hand gedaan. Maar ondertussen heb ik heerlijk zitten kijken naar Married at first site Australië. Daar vermaak ik me enorm mee, er zit iemand in, die lijkt precies om een dame die ik ken en ze heeft ook nog dezelfde streken. Ik moet haar echt even een berichtje sturen, zo van, kijk er eens naar, je zit erin! Hilarisch!

Tussendoor heb ik de cadeautjes van mijn broer ook klaar. Hij is vrijdag jarig dus kan ik de foto’s hier nog niet bij doen. Dan is het geen verrassing meer. Die laat ik van de week wel zien, bij de blog van vrijdag of zo. Ik ga in de middag even, want ik kan niet meer gaan wanneer hij het viert. Maar het is zo goed, het is niet anders! Ik ben erg benieuwd wat hij van zijn cadeautjes vind. Ik heb iets gebrand en iets geschilderd. Maar ja, je weet het nooit natuurlijk. Morgen is het voor mij woensdag, dan is dit al geschreven en wordt het ook geplaatst. Dan ga ik even de boel doen. Zooit je hier door die krabpaal. En daarna wat boodschapjes. Donderdag ga ik denk ik lekker schilderen en wat dingen afwerken. Oh zo lekker, van je vakantie kunnen genieten zoals ik dat doe! Ik hoef niet persé naar het buitenland hoor, ik vermaak me altijd en overal wel. Dat moet je namelijk zelf doen, waar je ook bent!