2. aug, 2020

Urgent is zo urgent niet…

Sinds gisteren ben ik ‘urgent’, als woningzoekende, maar dat viel weer even tegen. Zo gunstig is het niet, niet zo gunstig als het leek in elk geval. Want op basis van waar ik nu woon, ben ik urgent voor een flatwoning zonder lift. Ja zeg, zo ken ik er ook nog wel een paar! Daar heb ik op mijn 58e niks aan, want over een paar jaar, als die trappen dan niet meer gaan, als ik weer op de 3e terecht zou komen, dan moet ik weer weg. Nou sorry, daar doe ik niet aan mee! Maandag maar weer even bellen, want ik ben 55+ en daar heb ik dan toch ook recht op en/of urgentie voor? Maar dat zijn nog niet alle valkuilen die ik tegen kwam! Ik zit verdorie onder de blauwe plekken van het erin vallen! Ik moet hier in elk geval, vóór januari 2022 verhuisd zijn. Dan gaat de sloop beginnen. Moet het wel lukken natuurlijk.

Want wat wil nou het geval, ik moest een nieuwe inkomstenverklaring downloaden bij de belastingdienst. Die van 2019. Maar ja, daar zit die transitievergoeding bij opgeteld natuurlijk. Hierdoor lijk ik een enorm inkomen te hebben! Iemand had me al eens gezegd, het lijkt leuk, zo’n vergoeding maar je bloedt er 3 jaar voor. Nu begrijp ik pas wat ze bedoelde! Want vorig jaar kreeg ik er geen toeslagen voor en daardoor moest ik dat geld van mijn uitkering, die stukken lager was dan mijn vorige loon, met een maandelijks flink bedrag aanvullen. Dit moet ik nog blijven doen tot en met december. En dan is die transitievergoeding op. Hoe het dan moet als ik in december geen baan heb nog, dat weet ik niet. Ik denk dat ik dan maar niet meer eet of zo?

We gaan het nog wel zien maar het is maar om te zeggen, ik heb niets over omdat ik er zoveel door misliep eigenlijk. Als je dat tegen elkaar wegstreept, en nu weer ziet dat ik ook met verhuizen met de nasleep ervan zit, is het in principe dubbel ongunstig geweest dat bedrag ook maar te hebben kunnen binnenslepen. Als ik het van te voren had geweten, had ik het waarschijnlijk wel gelaten. Maar ja, gedaan is gedaan, ik kan het niet meer terug draaien. Maar ik heb er wel even de pest door in.

Ik zag een erg leuke woning in Schiedam, maar daar kan ik nog maar 1 dag reageren. Het is 17 hoog met een lang maar vrij smal balkon maar een spectaculair uitzicht over Schiedam en Rotterdam. Met 2 grote slaapkamers ook. Het balkon loopt wel helemaal door en zou ik, voor ik ja zou kunnen zeggen, moeten weten of ik het mag afsluiten richting de buren toe, met net. In geval van nood heb je dat direct los, maar katten kunnen er niks mee. Zo maken dat de katten én veilig blijven, én niet bij de buren binnen wandelen als die hun balkondeur open hebben. Bovendien hebben die hun balkons niet afgesloten en is het dus levensgevaarlijk. Een kat mag dan wel altijd op zijn pootjes terecht komen, van 17 hoog denk ik niet dat ze het overleven hoe ze ook terecht komen.

Dus maar even verder gekeken. Wow! Ik zie me toch een perfect huisje, in Capelle Schollevaar. Wel apart omdat ik daar heb gewoon toen Kim baby was. Het is een benedenhuis met 2 slaapkamers en een tuin! Jawel! Wil ik reageren, kan dat niet, het type woning kom ik wel voor in aanmerking maar mijn inkomen is te hoog. Ja… Ik zeg maar niks… Dat is verdomme die transitievergoeding, dat was niet mijn loon en bovendien hebben we het over de inkomsten van vorig jaar. Ook iets wat ik erg stom vind! Dit jaar is het alleen de uitkering en dat is geen vetpot, vandaar dat die takken vergoeding dan ook in december op is, omdat ik moet bijleggen! Potverdrie! Ik ben gelijk stik chagrijnig uitgelogd. Kan je nagaan, ik ben zelden chagrijnig!

Maandag even bellen maar, hoe dat zit met die urgentie en 55+ of mailen, kan ook. Ik zie nog wel. Maar in elk geval, ben ik er al gelijk even klaar mee. Stel dat ik nu opeens iets vind, dan kan ik nog tot begin september verhuizen zonder huiswerk en zo. Die ene vrijdag vanaf de 2e week van augustus kom ik wel door, de andere dagen kan ik opknappen en verhuizen. Maar ja, dan vind je iets en dan krijg je dat. Inkomsten te hoog, ja hoor, nou mooi niet. Alleen door die vergoeding lijkt het anders. Ik zit nu niet eens aan de helft. Onuitstaanbaar is dat, maar ik kan er niets mee. Misschien kan ik woonnet Rijnmond ook even bellen maandag? Dat ga ik nog even uitzoeken dan maar. Wordt uiteraard vervolgd tot er verhuisd is.

Ik ben al blij dat het vandaag, zaterdag, niet zo heet is als de vrijdag. Het is gelijk weer 12 graden minder maar dat kan me in dit geval niets schelen. Dit is heerlijk. Het is bewolkt geweest met nu rond half vier een beetje zon. Ik heb de bovenverdieping gedaan en mijn bed verschoond en mijn bed aan het ontharen geweest. Ik hoef dat nooit met mijn benen, maar met een bed is het ook raar hoor. Goh, daar zou ik ook zo’n fluffy stofje op moeten maken! Wie weet neem ik het bed dan toch nog mee. Bekleed ik het gewoon weer! Nou ja, we zien dat ook nog wel. Eerst maar eens maandag wat in het rond bellen.

Omdat het vrijdag zo heet zou worden en je dat donderdag al kon voelen, heb ik mijn grote raam weer open gezet, in de huiskamer. Daar zit dat nylon net voor, zodat ze er niet aflazeren of, zoals Casper altijd probeerde, van 3 hoog naar beneden springen. Toen Casper dat probeerde, was de boom nog klein, of hij het overleefd zou hebben, durf ik niet te zeggen. Maar de boom is nu wel heel erg groot hoor. Ze stappen vanaf mijn raam praktisch zo een tak op. Dat risico ga ik maar niet nemen. Bovendien, ik heb rust met zo’n neet. Ik weet nog dat ik bij Casper altijd mezelf regelmatig een hartverzakking ben geschrokken. En dat net, vooral dit nylon net, zie je bijna niet eens. En ik heb geen claustrofobie dus moet kunnen.

Ik wist van de andere katten al, dat ze dat reuze interessant vinden, alsof er een stukje van de wereld voor ze open gaat. Maar jeetje zeg, Sunshine is erdoor gebiologeerd zowat! Het is zelfs zo, dat ik ze regelmatig met elkaar in het kozijn zie liggen. Heel apart hoor, want voor de rest zijn ze nog helemaal geen vriendjes. Toch, of het nu bij Aurora is, of bij Rainbow zelfs, Sunshine springt er gewoon naast. Aurora begon wel even te mekkeren hoor. Maar ik zei dat ze niet zo moest zeuren. Kom op zeg, hij doet niets, hij gaat naast je zitten. Even normaal doen hoor. Laat ze daar nou toch eens een keer naar luisteren, zo voor de verandering! Het moet niet gekker worden hier.

Ik heb er maar een paar foto’s van genomen. Apart is het wel, als je ze voor de rest samen bekijkt. Toch, je kan het ook zien als vooruitgang. Een week of 2 geleden had dit niet gekund. Dat weet ik wel zeker! Het is nu ook vaker rustig dan niet de laatste week of zo. Ook dat is vooruitgang. Ja, af en toe een aanvaring of een akkefietje maar hoofdzakelijk rust in de tent. Nu met dat open raam al helemaal. Jammer dat dat alleen kan bij echt warm weer met weinig wind. Anders word ik zo van de bank afgeblazen en vliegt er van alles door de tent. Toch maar snel een huis met een tuintje dan! Kan je nagaan hoe sereen het hier dan zal worden, als dat raam al zoveel doet!