3. aug, 2020

Het gaat steeds beter met de cits!

Gisteren was Sunshine volgens mij voor het eerst zo op zijn gemak, dat hij even een aanval kreeg van het beroemde ‘kattengektemomentje’. Echt hoor, hij vloog als een idioot door het huis! Ik moest er zo om lachen. Het is me opgevallen dat de rest het ook weer terug krijgt. Dat doen ze dus blijkbaar, kom ik nu na al die jaren katten gehad hebbend, alleen als ze zich op hun gemak voelen. Je blijft leren hoor, als je katten hebt. Ik zit nu natuurlijk in een totaal nieuwe situatie en dan krijg je nieuwe dingen te zien. Zelfs heel ver terug gaand, heb ik nog nooit in zo’n situatie gezeten.

Uiteraard ook best wel een uniek geval hier, met een kat die na meer dan 4 jaar opeens weer thuis komt. En dan kom je ook voor nieuwe dingen te staan. Dizzy, Micky en Arnold, maar ook Sam en Casper, mijn Vlaamse cits, al kwam Sam vanaf de Nederlandse snelweg bij me terecht, hadden allemaal de luxe niet om zo te reageren en dat verliep ook allemaal gewoon soepel. Misschien omdat ik toen zo in de ellende zat met veel dingen, dat ik geen tijd had om me al te diep in ze te verdiepen. Niet zo netjes maar het was wel zo. Wat niet wil zeggen dat ik niet van ze hield want ik was dol op ze allemaal.

Ook terugkijkend, Sam en Casper gingen mee terug naar Nederland, was ik toen gewoon niet echt goed kattenpersoneel. Ik heb erg veel bijgeleerd. En ik ben van nature een hondenmens, ik heb moeten leren omgaan met deze prachtige maar zelfstandige wezens, die alleen maar komen knuffelen als zij vinden dat ze daar zin in hebben. Al doe ik ze dan iets tekort want als rechtgeaarde dieren-engeltjes, komen ze je toch echt meer liefde geven, op momenten dat jij dat nodig hebt. Dat voelen katten juist als geen ander. Maar ja, als je honden gewend bent, die echt alles voor je doen, dan zijn de afstandelijke kattenkoppen best even wat anders ja.

Toch ben ik ervan gaan leren  houden en ik ben het zeker ook gaan waarderen. Ik moest juist uit mijn eigen ‘hondse’ en dus veel te trouwe en alles pikkende persoonlijkheid stappen om te leren meer ‘kats’ te zijn. Ik ben het waard om er te zijn en ook dingen voor mezelf op te eisen. Iets dat katten van nature doen. Doe niet lelijk tegen ze, dat vergeten ze echt nooit meer. En krijgen ze dan de kans, dan grijpen ze die ook. Kattenfilmpjes genoeg die dat laten zien. En eindelijk na zoveel tientallen jaren, ben ik wat van ze gaan overnemen. Bovendien ben ik ondertussen hoog geschoold kattenpersoneel.

Ik weet ondertussen dat eten geven, voor gaat op naar het toilet moeten. Dan maar wiebelend blikjes open trekken. Of je moet het prettig vinden om met een heel stel oogjes te worden bekeken terwijl je je billen afveegt? Ook iets dat katten graag doen, met je meegaan naar het toilet. Ik vraag me nog steeds af waarom dat is. Zouden ze die met veel herrie water spoelende bak van ons zo bijzonder vinden? Ik heb echt geen idee maar ik heb al in geen jaren alleen op het toilet gezeten. Dat is een feit. Al wint toch soms het toilet hoor, zelfs al levert me dit lelijke blikken op. In mijn broek plassen heb ik toch net niet voor ze over. Zijn ze het niet mee eens hoor, maar hier trek ik de lijn.

Ja katten groeien in je hart en laten daar hun pootafdrukken achter, als ze er niet meer zijn. Hoe gek ik ook ben op honden, dit is toch anders. Iedereen kan een hondenbaas zijn, want een hond houdt toch wel van je, al ben je er een grote eikel voor. Maar kattenpersoneel ben je niet zomaar. En ik ben blij dat ik nu zo goed voor ze kan zorgen, al kan ik in mijn bezorgdheid ook wel eens té ver gaan. Dit gooi ik met liefde op het Sunshine trauma dat ik heb en wat ik waarschijnlijk nooit meer kwijt zal raken. Ik zou ze nu toch ietsjes meer los moeten laten. Ze zijn geen wezenloze happies zuurkool, en dat laten ze me regelmatig merken ook. Mooi eigenlijk, hè, dat je zo kunt leren van alles om je heen, als je er maar voor open staat!

Waar ik niet zo open voor sta is van die phishing berichten! Ik kreeg, op de 30e juli, opeens een sms’je van Vodafone, mijn provider, tenminste, zo leek het. Maar ik heb hun opgeslagen in mijn gsm en dit was gewoon een 06 nummer waarbij in het bericht ‘Vodafone’ tussen haakjes stond. Hun 2e fout was dat ze me een waarschuwing gaven, dat mijn sim binnenkort niet meer zou werken, hij zou per 29 juli buiten werking raken. Goh, dat was de dag ervoor en hij doet het blijkbaar nog prima nu? Er zat een link bij waar je op moest klikken om het abonnement te verlengen, zogenaamd. Als je daar op klikt, ben je de lul. Dan hacken ze je telefoon. En ik mag dan blond zijn, maar zo blond nou ook weer niet.

De dag erna heb ik zitten zoeken naar wat ik ermee kon doen en je kon dat doormailen naar een speciaal emailadres voor dit soort dingen van Vodafone. Waarvan ik trouwens de app heb en via daar regel ik alles, al zou ik zoiets gehad hebben als een aflopend simkaart abonnement, wat niet bestaat hoor. Maar hoeveel mensen trappen er niet in en klikken op die link? Vandaar dat ik het ook even op Facebook had gezet, als waarschuwing voor anderen als ze zoiets binnenkrijgen. Je weet maar nooit wie je voor die ellende kan behoeden!

Zo behoed ik mijn kattenkoppies ook altijd, zeker voor die hitte die we hadden vrijdag. Alleen waren de enige 2 die dat in de gaten hadden, Skylar en Rainbow. Al ging Skylar naderhand zo liggen, dat er niemand meer bij kon. Ik heb van die speciale dieren koel-matten voor ze, maar ja, waar ik die nou weer heb opgeruimd vorige herfst. Ik zou daar een kast apart voor moeten hebben, maar die heb ik niet. Ik weet nog waar ze lagen voor ik ze echt op ging bergen en daar is dat dan ook al. Geen idee waar die dingen zijn.

Nu legde ik maar een grote handdoek zo op de grond, zonder die koel-mat eronder. Maar ik heb er nog een handdoek bovenop gelegd en ertussen van die koelelementen gedaan uit de vriezer. Als ze het doorhebben dan liggen ze ook lekker verkoelend. Het mag van mij wel lekkerder dan de afgelopen 2 dagen, minder wolkjes en iets meer zon en ook iets minder wind. Dan is het perfect, 25 graden is al meer dan warm genoeg. Helaas wordt het hier elk jaar ook heter. Al waren de afgelopen 2 jaar erger dan nu. Al meen ik me te herinneren, dat 1 zo’n hittegolf ook in september was. Even afkloppen! Nee hoor, dank u!

Ik ben gek op lekker weer, met de nadruk op ‘lekker’. En 35 graden vanaf de 20 is niet mijn idee van lekker. Trouwens dagen achter elkaar 35 of meer, ook niet. Al heb ik het helaas niet in de hand, want dan zou ik het wel weten. Dan werd het hier zomerland op aarde, oh en dat wordt het ook ooit, maar dat kan nog even duren. Dat ga ik niet meer meemaken! Laat mij dan maar mooie windstille zomerdagen meemaken, van rond de 25 graden, lijkt me heerlijk! Helaas heb ik al op het nieuws gehoord dat we buiten vandaag en morgen, weer op een hittegolf afstevenen. HELP!