7. aug, 2020

Verhuizen en hittegolven, gelukkig niet tegelijk!

Wat een gedoe zeg, een woning zoeken. Ik dacht, ik ga even kijken want ik zou eventueel heel snel weg kunnen, binnen nu en september. Ik heb ondertussen ook WSR, WoonStad Rotterdam, de woningstichting via waar ik mijn woning huur, gebeld. Ja, het is voor zonder lift, maar als ze helpen meezoeken, wat ze beloofd hebben, dan kunnen ze me ook met lift bieden, of het zo door mij gewilde benedenhuisje met tuin bijvoorbeeld. Ja, dat komt dan pas na december, ik moet wel eerst wat opbouwen in een nieuwe baan of zo ook. Het zelf zoeken tussen nu en half augustus, dat is volgende week, heeft al bijna geen zin meer.

Over het recht hebben op 55+ waren ze ook zeer kort, dat bestaat niet meer bij WSR. Oh? Ja, ze hebben alles verhoogd tot 65+, dus daar kunnen ze me niet mee helpen. Lekker handig weer, not. Zo maken ze zich er weer lekker snel van af. Ik zag op Woonnet Rijnmond, dat ze het daar nog wel gewoon hanteren en dat zou me nog wel eens gunstig kunnen uitkomen maar ja, alles moet als een puzzel in elkaar vallen, wil ik terecht komen waar ik hoor te wonen straks. Ik ben heel erg benieuwd waar ik volgend jaar rond deze tijd uithang. Ik hoop toch zo, dat zowel de cits en ik erop vooruitgaan en het enorm naar ons zin zullen hebben. Fingers crossed maar weer eens, komt goed, ik ga visualiseren en er alvast voor bedanken.

Ik vind het vandaag te warm om ook maar iets te doen en ik voel me nog steeds een beetje suf. Misschien even een tikkie terug door al die maanden zo hard te hebben moeten werken. Nu ik, oké het duurde 2 weken, opeens even niets hoef, ben ik moeier dan moe. Leg het maar uit! Nou ja, het komt allemaal vast wel weer terug in september, hoop ik toch. Ik heb al gehoord dat je in die laatste maanden enorm veel moet maken aan opdrachten, al heb je geen echte examens meer, die hebben we eigenlijk allemaal gehad. Behalve die paar praktijkexamens die al klaar hadden moeten zijn maar waarmee ik wat achter loop op de apotheek door corona te krijgen. Dat komt in het laatste deel nog wel goed, waarschijnlijk al voordat school weer begint.

Ik heb de krabpaal even anders gedraaid, want die kwam steeds verder en verder achter de bank te staan. Tot het zover was, dat gisteren Sunshine, vanuit zijn kraaiennest, met een tik de plantenmand die daar hangt als een dolle liet draaien. Ja, hartstikke leuk natuurlijk maar niet de bedoeling. Sunshine is een echte evenwichtskunstenaar. Dat hoogste mandje, zit in de niet zo enorm stevige krabpaal. Zet je die tegen de muur, dan kan je nog wat meer stabiliteit creëren maar zo achter de bank is dat lastig. Moonlight heeft er een paar keer gelegen maar die had grote moeite om erin te komen. Dat heb ik her al eens verteld.

Hij hield zich dan met voorpoten aan de rand vast, en trok zo zijn achterpoten erbij. Anders wiebelde het hem teveel. Sunshine kan zelfs vanaf de grond erin springen, al gebruikt hij meestal de bankleuning en de rand van Moonlight zijn hangmand. Daarom ligt Moonlight daar bijna niet meer, die vindt dat vervelend. Als de krabpaal dan gevaarlijk aan het wiebelen is, dan zie je Sunshine zich zo bewegen, dat hij er weinig last van heeft. Meestal nog voor het gewiebel over is, ligt hij al en gaat hij zich wassen. Ik zie de anderen dan toch met enige lichte bewondering kijken naar de onverstoorbare nieuwe huisgenoot.

Nu heb ik de paal weer iets terug gezet en gelijk met een touw strak tegen de bank gezet. Het touw om die ene paal heen, ongeveer op halve hoogte en die dan weer strak aan de poot van de bank geknoopt. Niet dat hij dan niet meer wiebelt maar hij kan in elk geval niet meer omkiepen want die hele paal weegt niet meer dan mijn grote hoekbank. Een soort verankering. Ik heb de mandjes wat gedraaid en toen Sunshine eraan kwam hollen om erin te springen, stopte hij abrupt! Ik kan bijna het remmen horen. Met een schuin koppie keek hij omhoog en mauwde klagelijk. Ja, sorry, dat heb ik gedaan!

Ik kan het niet meer goedmaken want ik weet niet meer precies hoe ze zaten, en ook de paal zelf heb ik een beetje gedraaid. Ik dacht, oké, dan til ik hem er even in. Dat deed ik dan ook maar nog voor hij er goed en wel in zat, sprong hij er weer uit en keek me aan met een blik van ‘wil jij dat nooit maar dan ook nooit meer doen, mens!’ Oké, sorry hoor, wist ik veel dat je boos werd! Hij zal er wel weer in gaan hoor, alleen tot nu toe nog even niet. Maar ja, niet gek want het is hier bloedje heet. Ik heb er spijt van niet vanmorgen te hebben gestofzuigd, toen het nog lekker fris was binnen. Het is nu zo broeiend, bah.

Van de week zat ik hier te schilderen en opeens voel ik een blik op me. Kijk ik op, zit die gekke Moonlight in het ene bakje me aan te staren. Daar had hij nog nooit gelegen! Altijd weer iets nieuws bij die gekke cits. Zelfs Aurora kwam even checken wat hij daar aan het doen was. Hij lijkt het bakje opeens ontdekt te hebben, sinds ik dat ding bekleed heb. Misschien ruikt of voelt dit stofje fijner, wie zal het zeggen? Ik heb hem maar gelijk even op de foto  gezet, elke keer met een andere broer en zelfs met zijn zus. Vandaag zijn ze tam hoor, allemaal, het is veel en veel te heet om stennis te maken. Helaas is het voor mij ook te heet om ook maar iets te doen.

Vannacht op de bank geslapen weer, dat vindt Sunshine heel raar en hij komt me een aantal keer halen om boven te slapen. Sorry, veel en veel te heet op mijn slaapkamer. Vannacht wordt het een nacht boven de 20 graden en dan is het boven toch nog zo rond de 30. Vooral omdat het opeens ook niet meer waait. Heel jammer want dat maakt het altijd nog net een beetje dragelijk. Ik wil niet klagen hoor, zoals iemand ook zei, als je een huis met tuin hebt, dichtbij het strand en de bossen, dan is het wat anders. Ja, dan zou je mij denk ik ook niet horen. Maar 3 hoog middenin Rotterdam, met een schuin dak ook nog eens, zonder wind? Ik geef het je te doen. En dan vind ik het voor de cits nog wel het rotste.

Sunshine liep net ook hartstikke te mauwen. Ja jongen, ik weet het, het is te heet. Maar ik kan er niets aan doen. De ventilator staat over de grond, ze liggen er allemaal een beetje omheen. Van de week, met dat windje, gingen ze lekker allemaal het balkon op. Zo konden ze ook afkoelen. Helaas, windstil. Ik ben ook met vlagen geniaal en ook bij mij is het nu windstil. Wat doe je eraan? Zo min mogelijk doen, is de enige optie. Wat dat betreft ben ik blij dat ik deze week nog vrij ben. Komende weken ook alleen maar de vrijdag naar de apotheek. Voor de rest, alles wat je moet doen heel erg vroeg in de ochtend. Voor achten had ik hier alles al gedaan. De enige manier om een hittegolf te overleven. Maar eh, mag het ietsje minder?