8. aug, 2020

Hittegolf; alleen de ochtenden zijn uit te houden...

Zo dan, ik ben goed bezig. Om half tien had ik de boel boven al opgeruimd en vers water neergezet voor de rare vogels die daar in de hitte willen blijven liggen. Ook heb ik de ramen van het kattenkamertje wagenwijd open gezet. Daar staat alleen ’s morgens vroeg de zon en dus kan het dan bij een eventueel zuchtje wind even doorwaaien. Ook in de slaapkamer heb ik het raam op zijn wijdst gezet. Gordijnen dicht natuurlijk. Alles dichthouden vind ik altijd zo’n onzin advies! Ja, als je een goeie airco hebt, dan is dat een ander verhaal. Maar die heb ik niet.

Toen heb ik beneden opgeruimd, gisterochtend vroeg al gestofzuigd, vandaag alleen een beetje bij ruimen. Tijd voor koffie tussendoor ook nog. Toen ben ik me gaan wassen en aankleden en ben ik boodschappen gaan halen voor een aantal dagen. Ik heb thee voor koud water meegenomen, kijken of dat lekker is. En lekker yoghurt en verse frambozen, bramen en bosbessen. Oh dat vind ik altijd zo lekker fris, als je dat met de staafmixer mengt. Dan heb je heerlijke fruityoghurt en daar had ik zin in. Waarom moet dat toch weer zo duur zijn? Appels heb ik ook meegenomen, lekker in de ijskast en dan schillen en partjes maken, beetje kaneel, lekker gezonde koude snack.

Gisteren heb ik toch nog even de finishing touch gebrand op het portretje van Sunshine. Het was een uitprobeersel. Ik wilde ze altijd al schilderen ook eigenlijk. En dan doe ik uiteraard iets dat nog moeilijker is. Toch is het wel goed gelukt, volgens mij dan. Ik plaatste er een foto van op Facebook en de meesten waren het wel met me eens, gezien de reacties. Ja, ik heb ook met een gelpen de witte details aangebracht. Dat vond ik leuker staan. Ik had dat eerst gewoon als het lichtste van licht gebrand maar dat vond ik toch niet echt kloppen. Maar met het wit erbij, ja dat vond ik wel wat.

Misschien moet ik maar een kat gaan maken, waar geen wit in zit. Al is het wel het lastigst dus misschien juist wel wit, om te oefenen. Ik zal nog wel zien. Ik vind het in elk geval heerlijk om te doen. Alleen met 35 graden en binnen zo rond de 40 graden, niet echt een slim idee. Wel heb ik mazzel en zit ik er heerlijk aan het bureau. Ik heb zo’n klein ventilator gekocht om de rook van het branden af te zuigen. Maar nu zet ik heb op mezelf gericht. Je kan hem voor 3 uur opladen maar ik laat hem lekker in de pc zitten met zijn usb aansluiting. Heerlijk!

Ja, je moet toch wat hè, met het hete weer! En dat dachten veel andere mensen ook. Bij de ene winkel stonden de rijen tot achterin de winkel en waren er aar 2 kassa’s open. Sorry hoor, dan heb je toch echt slecht geanticipeerd! Logisch toch dat iedereen in de vroege ochtend boodschappen gaat halen? Gelukkig was het bij winkel 2 niet zo’n gekte. Ik heb salades meegenomen, vanavond eet ik weer het restje van de taco mix die ik gemaakt heb met tortilla’s en groentes. Lekker zomers vind ik dat. Ik vind trouwens veel van de Mexicaanse keuken heerlijk. Ik ben gek op die kruiden die ze gebruiken! Ik heb ook nog een bloemkooltje liggen. Maar ja, beetje heet eigenlijk, al wil ik die niet weggooien. Misschien tussen de middag morgen?

Verder heb ik salades en fruit meegenomen, oh en wat waterijsjes. Dat is onontbeerlijk als het zo heet is. Want vanmiddag, als je het bijna ziet zinderen binnen, plof ik op de bank hoor. Met de ventilator die het het beste doet direct op me gericht. Zo heb ik trouwens ook geslapen vannacht. Volgens mijn telefoon was het vannacht nog een dikke 22 graden. Gatsie! Ik hou van fris slapen. Toch, zo tegen de ochtend, had ik koude armpjes en heb ik de ventilator iets zachter gezet en een plaid over mijn armen gegooid. Voor Sunshine alweer een teken van ETENNNNN! Neehee, het is pas half 5! Om kwart over 6 ben ik er maar uit gegaan. Toen was het nog lekker en vandaar dat ik alles maar gelijk ben gaan doen. Je kan er maar vanaf zijn.

Ik heb vorig jaar al het eerste paar slippers wat ik kocht van Fitflop geverfd. Ik vond het toen te dure schoenen eigenlijk en een spuuglelijke kleur was erg goedkoop in de aanbieding en ik dacht, ach ja joh, voor in huis in de zomer. Want ik moet wat aan mijn voeten, anders krijg ik weer die hielspoor natuurlijk. Uiteindelijk heb ik ze toen zwart gemaakt. Maar nu vond ik ze zo lelijk geworden, dat ik dacht, dat doen we gewoon nog een keer. Deze slippers kan ik nog 20 jaar houden, maar dan maak ik ze ook mooi. En dus zijn ze nu koningsblauw en ben ik ze aan het dotten. Als ze klaar zijn, en dat zal nog wel even duren want het is lastig werk, dan laat ik ze zien uiteraard.

Vanmorgen voelde mijn neus zo strak als een gespannen elastiek. Wrijf ik erover, vol met vellen gelijk. Geen gezicht! Nou was die witte streep dat ook niet, al valt dat gelukkig niet meer zo op. Voorzichtig de velletjes eraf gepield maar ja, ook mijn voorhoofd begint nu. Wangen vallen nog mee, beetje rond mijn mond ook velletjes. Dat krijg je als je zo verbrand. Gelukkig doen mijn schenen geen pijn meer. Wel zijn ze nog steeds knalrood! Dat is raar! Ja, geen idee of dat zo hoort hoor. Ik verbrand anders nooit. Normaal was ik ook zo rood als ik thuiskwam, maar dan zonder pijn en dan was het ’s avonds bruin, of de volgende dag soms.

Nu is dat wat anders en ook mijn schenen zullen dan wel flink gaan vervellen. Lekker smeren om het soepel te houden, of sprayen dan, met mijn nuxe olie, die ik nog steeds erg lekker vind ruiken. Bovendien zie je gewoon dat je huid daar van opknapt. En, eerlijk is eerlijk, eenmaal boven de 50 takelt alles wel heel snel af hoor. Al mag ik niet klagen verder. Het kán altijd erger, ben ik me wel van bewust.

Ik heb net even snel foto’s genomen, van die heerlijke Sunshine. De aanvaringen onderling worden steeds minder. Zelfs bij Aurora. Bovendien heb ik ‘mazzel’ dat ze het voor dat soort dingen zelf allemaal te warm vinden. Zo zie je maar, echt waar dat elk nadeel ook zijn voordeel heeft. Hij lag net, toen ik thuis kwam, op zijn rug met alle vier zijn poten in de lucht. Ook toen ik langs liep bleef hij zo liggen.

Zelfs toen eerst Rainbow en later ook Skylar langs hem liepen, lag hij ze vanaf zijn rug zo te bekijken. Nou, als dat niet betekent dat hij zich totaal op zijn gemak voelt, dan weet ik het ook niet meer! En dat binnen 2 maanden mensen! Want pas op de 16e augustus is hij 2 maanden thuis. Ik wil niet veel zeggen maar eh, daar ben ik me blij mee! Dat had ik nooit verwacht toen hij er net was. Zo zie je maar, hoe goed die dingen kunnen gaan!