9. aug, 2020

Binge watchen, de oplossing voor hittegolven!

Gisteren was nog een stuk heter dan eergisteren. Jeetje zeg, ik vond het bijna niet te doen meer in de middag zo vanaf een uurtje of 4. De afgelopen dagen ben ik om 1 ding blij, dat ik Videoland kan kijken! Anders had ik denk ik alleen maar liggen slapen. Nu lag ik wel totaal stil, zo lang mogelijk, maar ik had toch wat te doen. Niets voor mij, niets doen. Het liggen wisselde ik af met af en toe wat te drinken pakken, toiletbezoek en zo gunstig mogelijk te gaan liggen. Als het vandaag weer zo wordt, pak ik de plantenspuit erbij, dat was ik vergeten. Dat is zo heerlijk, als je jezelf zo’n zachte spray water geeft, elke paar minuten. Echt een aanrader!

Ik ben aan het binge watchen dus, is dit al een erkend Nederlands woord ondertussen? Staat het al in de Dikke van Dalen? Geen idee maar iedereen weet wat het is. Een paar weken geleden ben ik naar Married at first sight, de afkorting vind ik hilarisch in het Nederlands ‘MAFS’ omdat het ook echt iets mafs is! Ik zou zoiets ook gedurfd hebben maar ik durf dan weer niet te zeggen of het ook geslaagd zou zijn. Ik vind van de meeste programma’s zoals ‘Het Blok’ en dat andere programma waarbij ze elkaars huis totaal renoveren, MasterChef en weet ik het allemaal, alleen de Australische versies echt het leukst. Geen idee hoe dat komt.

Daarom dacht ik, oh, laat ik die eens gaan kijken. Ooit had ik het 1e seizoen van de Amerikaanse versie gezien en die vond ik wel aardig. Die van Australië is nu nog bezig maar oh wat vermaak ik me ermee. Er zitten dan ook allerlei wendingen in, door hun manier van de opzet, die je in de andere programma’s niet kan krijgen. Maar die kan ik alleen alle werkdagen kijken want ik loop gelijk aan Videoland ermee. Om mijn loze middagen, die te heet zijn voor iets anders dan liggen, door te komen, Zat ik zo te zappen door Videoland en ik zag dat ze 4 seizoenen van MAFS USA hadden. Hee, dat is leuk!

En ik ben al bijna aan het einde van het laatste seizoen ondertussen! Wat een drama’s af en toe, maar ook de keren dat het wel lukt zijn leuk om te volgen. Ik kijk er anders naar dan de gemiddeld mens. Dat komt omdat ik een aanhanger ben van Jozef Rulof en zijn boeken met kosmische wetten en waarheden. En dan weet je hoe het zit, zeker wat het hebben van relaties betreft. Al dekt dat de lading niet. Maar je weet, elke relatie, elke ontmoeting, en eventueel verdriet dat daarbij komt kijken, dat heeft te maken met oorzaak en gevolg. Nee, dat is niet hetzelfde als Karma, al heeft het er wel degelijk mee te maken. Dat staat allemaal in die boeken, je kan de link hier vinden bij ‘links’ en dan kan je daar al die boeken gratis lezen.

Daarom vind ik het niet zo gek, als ik zie dat mensen, die door een berg experts bij elkaar zijn gebracht, omdat ze op vele vlakken, theoretisch dan, een exacte match vormen, elkaar helemaal niets vinden. Want die horen dan gewoon niet bij elkaar en die zullen in dat geval dan ook nooit een relatie op kunnen bouwen, die moeten echt wachten tot degene die wel voor ze bestemd is, hen ontmoet. Dan vallen ze als een blok namelijk en kunnen ze er niet onderuit komen, al zouden ze willen!

Ik heb zelf zo’n ‘karmische relatie’ gehad, al is dat een foute benaming. Maar het maakt duidelijker wat ik bedoel. Ik viel als een blok op een man, die ik de lelijkste man vond die ik ooit had gezien. Dat vind ik nog trouwens. En in de vreselijke en toxische 8 jaar die ik met hem heb moeten doorbrengen, wilde ik er iets van 7,5 jaar van wegvluchten. Iets dat ik keer op keer dan ook gedaan heb en altijd kwam hij me weer halen en ging ik weer mee. Ik snapte er zelf totaal geen ene jota van. Ik heb dan ook wel eens uitgeroepen ‘wat heb ik jou in Godsnaam allemaal aangedaan in vorige levens?!’ En BAM, met de hamer op de kop, zo goed zat ik daarmee. Dat vond ik later allemaal als antwoorden in de boeken van Jozef Rulof en de Meesters van Licht.

Ik heb het er hier wel vaker over gehad, alles wat je doet, krijg je terug. Dat is wat we hier Karma noemen, maar Karma heeft te maken met moord. Oorzaak en gevolg is het wat je dan aan jezelf verbindt. Alles krijg je namelijk terug, het slechte en gelukkig ook het goede. In principe kan je dus zeggen, dat alles wat je doet, je doet voor of tegen jezelf. Je krijgt het hoe dan ook terug, dus je kan beter lieve dingen doen dan iemand pijn doen. Die pijn krijg je net zo hard terug, als het lieve dat je gedaan hebt. Ik ben dus ooit een vreselijk rot mens geweest, en krijg in dit leven er erg veel van op mijn bordje.

Dat lijkt vervelend maar dat is niet zo, want ik ben daar dan gelijk klaar mee. Ik heb dat al afbetaald. Wil je hoger en dichterbij het licht willen komen, en dat wil ik, dan moet je al je oorzaak en gevolg hebben opgelost. En daarom ben ik die mensen die me dat geven dan ook dankbaar. Zelfs die griezel waarmee ik 8 jaar in een hel heb geleefd. Nou oké, 7,5 dan want er waren ook nog goede momentjes, al zijn dat er maar erg weinig. Maar ja dus, dankbaar ervoor, dat is klaar. En daarom kon ik toen opeens wel weg, iets wat me jaren niet gelukt was, omdat ik ‘klaar’ was. Het was afbetaald, ik was vrij van hem. Poef weg en nooit meer terug, gelukkig hoeft dat ook niet.

Ik zie dames in dat programma, maar ook heren hoor, die afknappen op het uiterlijk, of op wat gewoontes of stuiten op totaal onbegrip. Ik zie heel veel en ik zie het op een dieper niveau. Ik kan het invullen met wat ik uit die boeken geleerd heb en dat maakt die programma’s eigenlijk super interessant om naar te kijken. Je denkt namelijk vrije keus te hebben maar dat is niet zo. Diegene, waar je of wat aan goed hebt te maken, of die wat aan jou heeft goed te maken, die komt sowieso op je pad. En het maakt geen zak uit, of je die nou wel of niet aantrekkelijk vindt. Net zoals ik niet snapte, dat ik zo aangetrokken werd, door die lelijke hondenkop! Ik snapte er niets van toen, nu wel.

De ‘kosmos’, zal ik het maar noemen, zorgt er wel voor dat je die relatie toch krijgt. Mij lieten ze die hondenkop opeens aantrekkelijk vinden, terwijl ik daar vlak voor en erna, enorm op afknapte juist. En zo zal het voor iedereen op een andere manier gaan, als je met iemand een relatie hoort te hebben, dan krijg je die. Al lijkt het soms alsof jij er zelf enorm veel moeite voor hebt gedaan. Zo vraag ik mezelf nu wel eens af, kán ik dat nog wel, een relatie hebben? Want ik ben al zolang alleen, dat ik me praktisch niet in kan denken, om nog met een ander samen te leven.

Ik ben zo gewend aan mijn eigen ding doen. Eten wanneer ik dat wil of zelfs maar koken of een boterhammetje nemen of een pizza laten bezorgen, ik noem maar even wat. Ik hou wel van opgeruimd maar toch, ik bepaal dat, wanneer dat gebeurt. Winden laten, me aankleden ja of nee, lui zijn die dag, geen make up of wat dan ook. Ik heb niemand die ergens van opkijkt of van af kan knappen. En dat is pure vrijheid. En of ik die nog op kan geven? Ik weet het echt niet! En op zich maakt het ook niet uit, wat ik nou wil of kan of niet. Als er iemand hoort te zijn dan komt dat vanzelf. Daar hoef ik niets voor te doen. Al wil ik totaal niet en het moet zo zijn, dan komt dat toch. Al smacht ik daarnaar en het moet niet zo zijn, dan blijf ik totaal in mijn uppie. Daarom boeit het mij ook niet echt misschien. Het zal wel en ik zie het nog wel. En in de tussentijd vermaak ik me sowieso prima! Zelfs tijdens hittegolven! Leve Videoland!