14. aug, 2020

Mijn koninkrijk voor een airco!

Ik hoop dat de stage vandaag lekker ging, er is in elk geval airco, dat scheelt. Al is het dan nog warm hoor. De laatste dag voor mijn vakantie had ik niet zo als heel erg prettig ervaren. Maar ja, je zal allemaal wel eens een mindere dag hebben. Ik moet nog leren direct te zeggen wat me niet bevalt. Dat is gewoon beter. Als ik vandaag zou melden wat ik toen vond, dan snappen ze het niet zo, als dan ik het direct gedaan zou hebben.

Komt vast nog wel. Misschien moet ik die meneer R binnenkort gaan mailen, hoe dat zit met die baangarantie en hoe dat in zijn werking gaat. Hij is nogal langzaam en dan kan ik het maar beter voor zijn. Niet meer zo op een bijna te laat tijdstip als met de opleiding gebeurde. Ik ga hem echt achter zijn broek zitten. Want ik wil echt zo snel mogelijk een leuke baan, eentje waar ik me goed in kan vinden en waar ze blij met me zijn. Dat lijkt me wel wat!

Ik kwam weer zo’n mooi stukje tegen, van Rhonda Byrne, in mijn mail. Ik zal het eerst even plaatsen hier. Want het is iets, waar ik hard aan gewerkt heb, zonder het te weten. Door een tijd geleden dit ook al zo ongeveer gelezen te hebben, besefte ik me het opeens. Want er zijn mensen, die het niet eens doorhebben, dat dit er is. Eerst het stukje maar even, eerst de vrij vertaalde versie van mij en dan de oorspronkelijke Engels versie. Het is, vind ik tenminste, goed om dit verschil te kennen en te herkennen. Het zal een wereld van verschil kunnen betekenen voor mensen die daaraan toe zijn dit te weten, toe te passen.

Er is een verschil tussen dankbaarheid en waardering voor iets, en gehechtheid aan iets. Waardering en dankbaarheid zijn staten van pure liefde, terwijl gehechtheid angst inhoudt - angst om te verliezen of niet te hebben waaraan je gehecht bent. Als het gaat om iets dat je in je leven wilt, worden waardering en dankbaarheid aangetrokken en wordt gehechtheid weggeduwd. Als je bang bent dat je niet krijgt wat je wilt, of verliest wat je hebt, dan heb je gehechtheid. Om de gehechtheid te verwijderen, blijf jezelf verschuiven naar een staat van waardering en dankbaarheid, totdat je voelt dat de angst verdwenen is. Moge de vreugde bij je zijn, Rhonda Byrne

There is a difference between feeling gratitude and appreciation for something, and feeling attachment to something. Appreciation and gratitude are states of pure love, while attachment contains fear – fear of losing or not having what you are attached to. When it comes to something you want in your life, appreciation and gratitude attracts, and attachment pushes away. If you are feeling afraid that you will not get what you want, or losing what you have, then you have attachment. To remove the attachment, keep shifting yourself into a state of appreciation and gratitude, until you can feel that the fear has gone. May the joy be with you, Rhonda Byrne

Het zijn van die dingen, die, omdat ik al die afleveringen MAFS heb zitten kijken, zo eens weer bij je boven komen drijven. Zoals jaloers zijn meer te maken heeft met eigenliefde dan met echte liefde. Al vinden veel mensen het leuk als hun partner een beetje jaloers is, zoiets kan wel je relatie kapot maken. En echt pure liefde, als je dat voor iemand hebt, dan wil je dat diegene echt gelukkig is. Zelfs als dat zonder jou is. Met alle geweld alles doen om iemand te houden, dat heeft dan ook weer niets te maken met liefde maar alles met eigenliefde. En dat zijn toch wel 2 heel totaal andere dingen.

Dat gehecht zijn, lijkt dus misschien lief, maar het is niet iets dat goed voor je is. Als je iemand echt waardeert, echt dankbaar bent voor diens aanwezigheid in je leven, dan kan je die loslaten. Dat wil niet zeggen dat je van die persoon af wilt, nee, het wil alleen zeggen dat je die het beste gunt, wat er ook gebeurt. Een soort verbintenis juist door de vrijheid. En als je geleerd hebt, en ervan overtuigd bent, dat wat bij je hoort altijd bij je terug zal komen, dan kan je dat ook een stuk makkelijker, dan mensen die die overtuiging niet delen. Ben je gehecht aan iemand, of wil je die persoon voor jezelf houden, of die persoon dat nu fijn vindt of niet, dan is dat dus eigenliefde. En eigenliefde is nooit goed. Al moet je dit dan weer niet verwarren met houden van jezelf. Dat is juist wel goed.

Ja, best lastige materie. Niet alleen om uit te leggen. Want je kan het iemand uitleggen tot je een ons weegt, als die er nog niet aan toe is om het zo te voelen, dan zal diegene het nooit snappen! Dat lukt hem/haar dan gewoon niet. En zo kan je dan ook weer tot de conclusie komen, dat dit direct te maken heeft met iemands afstemming, hoe ver men is op zijn levenspad. En met levenspad doel ik niet alleen op dit leven, maar op alle levens die je al gegaan bent. En geloof me, dat ze er zoveel meer dan je ooit zal kunnen bevatten. Zelfs voor diegenen die zover nog niet zijn. Kan je nagaan.

Als ik zo die stellen allemaal trucjes uit zie halen, of het totaal zie mislukken, dan begrijp ik altijd precies waarom. En dat zal niet zijn zoals de zogeheten experts het willen zien. Maar dat maakt het juist zo leuk. Door mijn totaal andere manier van ernaar kijken, heb ik er zowat een nieuwe hobby bij. Jammer dat ik ze niet van alle landen kan kijken. Dat zou ik best leuk vinden. Want je ziet dan ook nog eens die culturele verschillen. Ik vind dat heel erg leuk om te bekijken. Ja, nu, nu ik wat vrije tijd heb. Straks, over een maandje is dat weer over. Ik zie er naar uit om dat diploma en die leuke baan te hebben. En dan nog even een leuk huisje! Dat zie ik ook al helemaal zitten.  Maar denk er maar eens over na, dankbaarheid, waardering of gehecht zijn. Een mega groot verschil!

Zo meteen maar eens even aardbeitjes schoonmaken, ik heb ook nog bosbessen, helaas geen bramen en frambozen erbij dit keer. Maar met yoghurt door de staafmixer, ook niet te versmaden en lekker koud uit de ijskast! Ik heb nu die lekkere dikke Griekse yoghurt. Kijken wat dat doet. Gelijk een beetje geven aan Rainbow, die vindt dat ook heerlijk. Ik zit met een bloemkool en een kaasdinges, vegetarisch geval. Maar eh, het is te heet om te koken, dat zie ik echt niet zitten. En om ermee te ontbijten, als het nog redelijk gaat qua hitte… Niet zo lekker.

Het ergste vind ik nog, dat de nachten ook zo heet zijn. Van de week, maandag op dinsdag en de nacht erna, potverdorie gewoon 25 graden. Sorry hoor, dat vind ik echt niet lekker. Op het balkon, om 3 uur ’s nachts, hing er nog zo’n klamme deken om je heen. Als de nachten flink afkoelen, daar kan ik juist zo van genieten, als het zo warm is overdags. Dat is nu ook niet mogelijk en je blijft je vies plakkerig voelen. Hopelijk is het, tegen dat dit geplaatst wordt, weer wat verbeterd. Zoals nu is het voor niemand leuk meer, geloof ik… Nou ja, niet klagen maar dragen al vind ik af en toe een beetje zeuren helemaal niet erg, dan ben je het even kwijt tenminste. Ja toch, nee toch, niet dan?