15. aug, 2020

Ma 3 jaar al weer achter de sluiter... Mis je mam...

Omdat het kleine portretje van Sunshine goed gelukt was, dacht ik, dat is nou iets, waar ik me wel op zou willen toeleggen. Kattenportretten! Ik wil zoveel, ik vind zoveel leuk om te maken, maar het is bijna teveel! Met wat ik allemaal om me heen heb verzameld, en ik wil er ook nog epoxyhars bij doen, kan je wel aan de gang blijven. Al word ik, net als mijn overgrootmoeder, 106, dan kan ik nog niet alles maken wat ik allemaal wel niet zou willen. Dus misschien moet ik er iets uitpikken en daar iets extra’s mee doen. Met af en toe een zijsprongetje, als ik het echt niet laten kan, met wat anders. Katten en dot dingen, daar ga ik zoveel mogelijk van maken. Kijken waar dat toe leidt.

Ik ben gelijk gaan oefenen en ik dacht, ik moet een moeilijke maken. Ik heb een oud collegaatje, Hell, waarmee ik nog in het Boumanhuis heb samen gewerkt, eeuwen geleden lijkt dat nu wel. En zij heeft echt prachtige katten, van die grote Main Coons, waar ik gek op ben. Zeker omdat mijn eigen schattebout Casper er ook een was, een halve dan. Ik vind ze toch zo mooi! En Helma maakt dan ook nog eens van die prachtige foto’s altijd van ze. Ik had er eentje van hun kitten Sil voorbij zien komen, en ik dacht, die ga ik maken! Zo gezegd zo gedaan.

Toen hij klaar was, liet ik hem zien. Ze wilde hem gelijk kopen, maar dat was niet mijn intentie zo. Ik vond het al prima als ze me de verzendkosten zou betalen want ze had me er geen opdracht voor gegeven. Ik deed het om te zien of ik zo’n moeilijk portret, van een langharige kat, zou kunnen maken. Dus ook voor oefening van mezelf. En ook of ik de persoonlijkheid kon vangen, van een kat die niet van mezelf is. Volgens haar is dat goed gelukt. Maar ze wilde hem toch gewoon kopen, zo lief!

Ik heb hem geseald en nu moet hij even goed drogen, voor ik hem op kan sturen. Want met dit weer, is dat best lastig. Ik had graag willen schilderen maar daar is het te heet voor. Als je je op een palet doet, is het zo weer uitgedroogd. Ook dat loopt in de soep door die hittegolf! Alles zo’n beetje wel! Ik had elke dag willen gaan lopen maar eh, sorry hoor, het is me echt te heet! Ook al mislukt! Nou ja, hopelijk kan ik dat de komende weken wel nog even gaan doen. Voor ik weer echt hele dagen op mijn gat zit, met leren en opdrachten maken. Ik heb wel lekker een dagje extra, omdat ik nog maar 1 dag stage ga lopen tot november, of in elk geval, tot mijn diploma er is. Dat was ook wel even nodig, want ik heb veel en veel te hard moeten werken de afgelopen maanden.

Dat komt er nu met die vakantie  opeens even helemaal uit. Alsof ik een soort van uitgeput ben of zo. Het zal wel goedkomen, nee, het IS goed natuurlijk. Alles heeft een reden en zo ook dit. Ik zou wel graag even willen skippen en die baan al hebben, ja na het diploma en ook al verhuisd zijn. Daar zie ik wel tegenop hoor. Ik heb zo’n hekel aan verhuizen en ik moet alles weer alleen doen en dat is best pittig. Maar goed, het is nooit anders geweest. Alleen ga je er nooit aan wennen en ik word er niet jonger op ook. Het is wat het is. Het is wel de reden dat ik zo blij zal zijn om het achter de rug te hebben en misschien, heel misschien een tuintje dat precies goed is voor ons! Dat ik daar een paradijsje van ga maken voor ons alle 6. Dat hebben we wel verdiend!

Ik heb mijn afspraak van morgen, om plasma te geven, moeten verzetten. Helaas komen de pakketten van Zooplus weer erg verspreid over de week. Maandag en dinsdag al thuis moeten blijven. Niet dat ik het nu erg vond, te heet om naar buiten te gaan. Maar toch, niet handig als je alles achter elkaar bestelt. In gedeeltes omdat ik het anders te zwaar maak voor de bezorgers en ze het dan niet boven brengen. Dan moet ik het zelf doen en dat lukt me tegenwoordig echt niet meer hoor, zo zwaar. Dan moet ik het in vieren of zo naar boven halen. Dan ben ik ook gelijk half dood!

Maar nu, in plaats van ook op maandag en/of dinsdag, komt de rest niet op woensdag maar dus op donderdag. Het staat nog zonder tijd en ik had zoiets van, ja dag, ik zeg die afspraak wel af. En dat was maar weer goed ook. Ondanks dat ik er een mail over heb, stond ik niet geregistreerd als afspraak. Nou ja! Dat is dus maar even erg goed dat ik belde om de afspraak te verzetten. Hij zei dat de afspraak misschien dubbel was gemaakt en ze vergeten waren om mij hiervan op de hoogte te brengen, dat die van mij niet door ging.

Ze hadden al wel een dossier van mij? Schiet mij maar lek waar ze die dan vandaan hebben. Inclusief email en al. Het zal wel. Nu was er pas weer plaats in september. Om plasma te doneren ben je een stuk langer bezig dan gewoon met bloed doneren. Dit omdat ze het plasma eruit halen en de rest krijg je weer terug. Er schijnen zich nogal veel mensen aan te melden. Vandaar pas de 2e september weer plek. Nou ja, het is in elk geval heel goed dat ik even belde, anders had ik daar mooi voor Jan Joker gestaan morgen! Bedankt toch maar dan Zooplus.

Dinsdagavond zag ik op het nieuws dat het in Gelderland en Limburg echt noodweer was geweest. Hier begon het een klein beetje te waaien en net toen ik er bijna blij van werd, hield het alweer op. Je voelde de hoogte van de luchtdruk gewoon, ik dacht daar moet wel water van komen. Ook het licht werd raar geel, vals licht zeggen wij dan altijd. Net toen ik dacht dat het wilde gaan regenen, waaide het opeens niet meer en werd het valse licht niets anders dan gewoon donker. Potverdriedubbeltjes zeg! Ik had heerlijk in de stromende regen op het balkon gaan staan! Helaas mocht het niet zo zijn.

Na weer zo’n vieze plaknacht is het er vandaag alleen nog maar erger door geworden. Ik ben het nu echt meer dan zat hoor, die hitte. Het is nog nooit in de Nederlandse geschiedenis zo lang zo heet achter elkaar geweest. Dat vind ik toch een record dat echt nooit gebroken hoeft te worden hoor. Misschien als ik er niet meer ben, of als ik geëmigreerd ben of zo. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Maar niet meer waar ik bij ben in elk geval. Mijn hemel zeg, het is 31 graden binnen nu, op woensdag rond half 6 ’s avonds. En ik moet zo 2 grote pakketten aanpakken en naar boven dragen. Als ik dat maar ga redden.

Oh ja, nadat ik alles af had gezegd, besloot DPD toch opeens vandaag te komen, terwijl hun mail aangaf de 13e. Heel fijn allemaal. Gelukkig dat ik thuis ben maar bij DPD zijn ze een beetje meer aso en laten ze je zelf sjouwen. Hopelijk is hij zo vriendelijk dat hij toch even meehelpt met 1 van de pakketten. Hopelijk pakt hij dan de zwaarste. Daarna ga ik snel de bakken doen en ga ik heel lang onder een hete douche staan. Tip voor de mensen die in de hitte een koude douche nemen; daar krijg je het nog warmer van. Van een hete douche gaan je poriën meer open en koel je daardoor sneller af. Probeer het maar uit. Heb ik toch nog iets goeds gedaan vandaag!

Het is vandaag ook precies 3 jaar geleden dat mijn moeder over ging. Het missen wordt niet minder, het missen wordt juist meer. Ik zou er wat voor over hebben om eventjes tegen haar aan te leunen. Even wat grapjes te maken en boven alles haar onvoorwaardelijke liefde voor mij even voelen. Want er is nu niemand maar op deze wereld, die onvoorwaardelijk van me houdt en dat mis ik wel. Ja, mijn diertjes doen dat maar die doen dat van nature al. Die zijn in alles onvoorwaardelijk, dat is zo mooi van dieren. Maar van mensen, zoals een moeder van haar kinderen houdt, nee. Mam, ik kom zo snel ik kan naar je toe hoor! Maar als het mag, mag ik dan even komen buurten? Ik mis je heel erg maar oh, wat ben ik bij dat jij daar bent! Mijn missen is puur egoïsme hoor, dus trek je daar niets van aan! Love you! Tot snel!