18. aug, 2020

Zijn er pillen voor schone billen?

Ik zit met een probleempje en ik weet niet goed hoe ik dat moet oplossen. Want ik ben en blijf maar 1 mens met maar 1 paar armen en 1 paar handen. Ik ben best creatief en kom vaak zelf met oplossingen maar hierbij zit ik toch een beetje vast. Een tijdje terug zag ik namelijk, dat Aurora een beetje vieze billen had. Er zat wat kak op de haartjes bij haar achterste gaten. Tja, meestal lossen ze dit zelf wel op en daarom liet ik het even op zijn beloop. Toen het wat erger werd, heb ik geprobeerd haar ‘billen’ schoon te maken maar eh, ze wil onder geen voorwaarde dat ik haar daar aanraak.

Als ik nou 2 paar armen had, dan hield ik haar vast op de aanrecht, kont richting gootsteen en dan ging ik met een washandje en biotex, geen geintje want dat is biologisch spul, haar billen wassen. Om te zorgen dat ik geen repen huid van mijn armen zou moeten missen, zou ik haar daartoe eerst in een grote badhanddoek hebben gerold en vast gezet. Dan kan ze geen kant op en ook niet krabbelen. Wel haar kont vrij laten natuurlijk, die moet geknipt of gewassen of wat dan ook.  Zou ik die poging nu ondernemen, dan heb ik alleen die 2 handen om haar vast te pinnen. Dat is gewoon niet genoeg. Dan zou ik onder de halen, schrammen en beten komen, want Aurora laat zich niet zomaar wat doen. Al zit ze bij de dierenarts vaak wel braaf genoeg stil en doet ze zielig. Logisch ook omdat ze weet dat ze geen kant op kan. En bij mij in mijn uppie, voelt ze mijn onhandigheid en onzekerheid hierin.

En dus pikt ze het direct al niet, ze laat het niet toe en in mijn uppie gaat dit niet lukken. Hoe lossen andere mensen dit op eigenlijk. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben, die in haar uppie is met katten. De term crazy cat lady komt niet zomaar uit de lucht vallen namelijk. Niet dat het klopt maar ja, vaak hebben single ladies nou eenmaal een kat, of meer dan 1 zelfs. Ik overdrijf altijd graag maar dat kwam ook een beetje door mijn Sunshine trauma. Ik moest erg getroost worden en dat lukte pas 3 katten later, toen had ik er 3 bij en Moonlight was er ook nog.

Opeens was Sunshine weer thuis en toen had ik er totaal niet gepland 5. Maar wel 1, en hoe is het ironisch mogelijk, de spierwitte, met vieze billen nu. Oh wat kan ik daar toch mee? Dus ik weet dat er hier veel kattenmensen meelezen, en er zal toch vast wel iemand zijn, die mij tips zou kunnen geven, hoe ik Aurora schone billen kan geven, zonder aan flarden te worden gescheurd? Ik hoop het! Ik vind het een beetje raar maar ook te kostbaar om ervoor naar de dierenarts te gaan. Kom je daar binnen zo van ‘ja eh, ze heeft vieze billen’, ze zien me al aankomen! Ik hoor het graag (katten)mensen!

Dan moet ik het toch nog even hebben over die rare aanvaring onder een post van mij, op mijn eigen pagina. Man man man, daar ging het later ook nog even los! Wat ik er zo vervelend aan vond, is dat het iemand was, die al maanden weet, hoever onze meningen en gedragingen uit elkaar liggen. We hebben al een paar keer, in mijn eigen Rulof groep, een aanvaring gehad hierover. Hoe zij denkt, is voor mij pure horror en ik gruw ervan. Die heeft de mooie boeken echt niet goed begrepen en dat merk ik vooral door hoe ze tekeer gaat tegen anderen die het niet zo zien als zij.

Ik ben ondertussen al opgehouden met die mensen te willen helpen want daar is geen helpen aan. Dat is punt 1, maar punt 2; ik vind ook dat zij die mening mag hebben. Ongeacht hoe stom ik die vind, het is haar mening. Prima toch? Laten we het erover eens zijn, dat we het nooit eens zullen worden en Klaar (erg toepasselijk woordgrapje als je weet hoe dat ze zich zo noemt, ze heet niet eens zo) .

Ik heb haar al ontvolgd na een aantal van die aanvaringen en ik heb mijn Wayti groep vrij gehouden van al dat gedoe rond Corona. Ik verwijder al dat gezeik over dat het virus niet bestaat en al dat soort onzin meer. Ik heb zelf een totaal andere mening maar daar plaats ik in die groep ook niets over. Net als dat stukje over de zorg, waar het gekissebis in begon. Dat had ik daar ook wel in kunnen zetten, want ik beheer die groep. Ik mag dat bepalen. Maar juist daarom wil ik dat niet. Ik wil het daar neutraal houden. Ik blijf ook weg van mensen die ik ken, van hun profielen dan, als daar die voor mij onbegrijpelijke posts op staan, dat een virus niet overdraagbaar is en weet ik het allemaal.

Gewoon omdat ik weet, dat is hun mening en ik mag en WIL me daar niet eens meer mee bemoeien! Hun mening, hun gedoetje, we hebben allemaal ons eigen pad. Ik heb pas nog iemand geblokkeerd, dat verhaal heb ik pas nog verteld. Rare man die me maar bleef lastig vallen met van die filmpjes over waar ik niet achter kan staan via messenger. Op zich nog netjes, niet op mijn pagina maar ook maar door blijven gaan. Kom op zeg! Dus hup, blokkade erop, ik doe dat tenminste nog netjes. Ik zit daar niet op te wachten. En dan plaats ik een verhaal van iemand in de verpleging, die met de erg zieke Corona mensen werkt en ook bang is om het te krijgen of mee naar huis te nemen.

En dan zet dat rare vrouwtje eronder; ‘Hoe kunnen we het virus stoppen als het er NIET is??? Vertel het me!!!!!’ Pardon??? Mijn mond viel open! Ik had haar al vaker rare dingen horen zeggen hoor, maar dit sloeg echt alles. Ik voelde me ook persoonlijk aangevallen want hemel wat ben ik ziek geweest en wat ben ik láng ziek geweest! Ik heb 3 x kantje bord gelegen, 3 x dacht ik ‘nou, daar ga ik’ en als je moederziel alleen bent, dan is dat best heel erg naar. Ik heb het overleefd maar ik weet hoe ik heb afgezien, 4 weken lang verdomme! Ik weet hoe verzwakt je wordt van meer dan 39 graden koorts voor 21 dagen lang. De raarste verschijnselen nekken je ook nog eens en dan zegt zo’n domme trien zoiets?

Ja, sorry hoor, ik ben erg vredelievend maar ik laat me niet zomaar alles zeggen. Dat is al sowieso een ding. Maar dan ook nog, het is verdomme op mijn eigen profiel! Dit wat ze deed, wat pure provocatie en daar werd ik ook nog boos om. Zo’n uitspraak, ga maar eens even mee naar die jongen, die ik op tv zag, die zijn ouders, opa en oma en een oom en een tante kwijt is door het virus. Ga jij die jongen dan maar eens in zijn ogen kijken en het herhalen. Kijken hoe hij dat dan vindt van je. Gewoon niet normaal, ik was echt totaal flabbergasted door zoveel stupiditeit! Ik kan er met mijn hoofd niet bij! En hoe dat dan ook nog tekeer ging tegen mensen die hier wat van zeiden ook, niet normaal.

Ook van de andere kant werden harde woorden gezegd en dat vind ik ook niet kunnen. Laat een ieder ongeacht hun mening gewoon in hun waarde. Ik volg mijn gevoel en zij waarschijnlijk ook. Gewoon met elkaar eens zijn dat we het nooit eens worden. En elkaar dan ook gewoon laten posten wat bij ons hoort en daar niet op ingaan verder. Zo hoort het. Niet provoceren om het provoceren en daarmee lekker onrust veroorzaken. Donder op! De dame in kwestie heb ik direct ontvriend, daar ben ik echt KLAAR mee! Ik ben bij haar toch ook niet gaan afzeiken onder wat zij allemaal plaatst.

Daar ergerde ik me wel aan, vandaar dat ik al veel eerder het knopje volgen heb gezocht, en dat uit heb gezet. Zo lekker rustig, zo zag ik niets meer van de onzin die zij post. En zo heb ik het bij meerdere gedaan, die mij te ver gingen en te veel tegen mijn gevoel in. Maar dan moeten ze bij mij op zijn minst hetzelfde respect op kunnen brengen en vooral niet zulke opmerkingen maken, waarbij je ook nog eens honderden mensen enorm kwetst. Dan moet je gewoon weg uit mijn leven. Ik kan met opgeheven hoofd zeggen, ik hou van je ziel maar deze persoonlijkheid die je nu in dit leven hebt, daar gruw ik van. Ik zie je wel weer eens als je weer wat hoger op je pad zit of in elk geval redelijk kan doen of beter kan zijn. Tot die tijd nemen we hier en nu afscheid. Tot ziens! Toedeledoki en de droedels!