19. aug, 2020

Moord en doodslag om de hoek

Vorige week donderdag is er bij mij vlakbij, een meisje vermoord. Op de Mathernesserdijk hierachter. Het kind was 15 en de moordenares was 16. Ze wisten toen nog niet wat er precies gebeurd was maar wel was duidelijk dat ze ruzie hadden gekregen. Wat is dat toch allemaal tegenwoordig. Zoals vorige december jongens van 15 en 16 een man doodsteken bij een pinautomaat, allemaal van die jeugdige dadertjes! Ik vind het niet normaal. Al die normen en waarden lijken weg te vallen, de maskers komen af en dan krijg je dit.

Ik zat ook met open mond te kijken naar al die rellen in Den Haag. Ja, het is heet, maar al die brandkranen open zetten kan leiden tot ellende. De waterdruk wordt laag en als er dan brand komt, kan er niet geblust worden maar daar hebben zulke aso’s weinig boodschap aan. Elke avond gedonder daar in de beruchte Schilderswijk. De ME wordt ingezet maar die bekogelen ze gewoon en gooien ze met vuurwerk naar. Het lef alleen al. Er waren wat arrestaties verricht maar ja, de rellen bleven doorgaan. Waar mijn mond zo van openviel is dat de nieuwslezer zei, dat de oproerkraaiers aan de media hadden laten weten in elk geval tot en met zondag door te zullen gaan, uit wraak voor de arrestaties!

Pardon? Waar gaat dit eigenlijk helemaal over? Allemaal oppakken en opsluiten. Als dat je moraal is, dan hoor je niet in de maatschappij. Sorry hoor, het moet nu echt niet gekker worden! Dat vind ik rieken naar terrorisme. Want dat doen ze toch? Ze terroriseren de buurt gewoon. En dan heb je, oh oh Den Haag, ook nog al die ellende in Scheveningen. Daar zit het vol met buitenlanders die gewoon kamperen op het strand. Dat is namelijk strikt verboden maar ze doen er blijkbaar weinig mee. Er kwam een demonstratie van vrouwen omdat ze daar niet meer veilig kunnen rondlopen. Ze worden echt enorm lastig gevallen. Opmerkingen, in billen knijpen en als je laat blijken er niet van gediend te zijn, dan kan je ook nog eens mishandeld worden. Pardon???

Dat is toch niet normaal?! Dan moet je daar toch volop politie en BOA in zetten en die kerels direct van de straat halen? Dan zijn het allemaal mensen die normaal naar totaal andere delen van de wereld zouden zijn gegaan, maar door de afsluiting in verband met corona, zijn ze hier terecht gekomen. Maar hun moraal is enorm veel lager dan we hier gewend zijn. Ze plassen en kakken gewoon op straat. Bewoners zien ze gewoon tegen hun auto aan staan te plassen. En als ze dan in hun eigen auto gaan, dan gooien ze al hun troep gewoon op straat. Tot aan vieze luiers toe? Ik vraag me af waar die mensen vandaan komen en hoe ze daar leefden!

Ik heb altijd aan het strand willen wonen maar nu klinkt Scheveningen toch echt zo aantrekkelijk niet hoor! Ik hoop voor die mensen dat het aangepakt zal gaan worden. Het lijkt me hel als je zo moet leven. Dat is dan ook het enige waar ik wel eens over nadenk. Ik zit hier al bijna 15 jaar nu en ja, het is helemaal boven maar dat maakt het ook wel zo prettig. Ik heb geen last van herrie boven mijn hoofd. Ik heb al jaren mijn Pakistaanse buren onder me en daar heb ik totaal geen last van, al hoorde ik hun kinderen, toen ze klein waren, wel vaak. Dat was niet zo erg. Mijn Kaapverdiaanse buurvrouw heeft altijd wel knetter hard haar, voor mij afschuwelijke, muziek op staan, maar die hoor ik alleen als ik in de badkamer ben of op de wc. En dan ook nog ver weg klinkend. Dus dat is goed te doen.

Alleen waar kom je terecht? Dat is maar even afwachten natuurlijk! En of het nou de hitte is die mensen gek maakt, of al het gedoe om corona maar je hoeft er niet op te rekenen dat iedereen ‘normaal’ doet, dat is wel duidelijk. Nu ook weer, het is zondag, hoor je op het nieuws, politie moet waarschuwingsschoten lossen in een café omdat de sfeer bedreigend was onder de mensen. Eerst werd er gezegd dat het café te vol was en niemand weg wilde gaan en ze waren op zoek naar een vuurwapen en niemand wilde meewerken. Kom op zeg, dat is toch niet normaal meer? Ik laat het maar los, want het bevalt me niks. Net als met die grote hoeveelheden mensen die verdrinken, dat is toch ook verschrikkelijk? Wat is er met die jaar aan de hand zeg? Echt hoor, het is niet te doen. Je kan het bijna niet eens bijhouden allemaal.

Op stage was het lekker werken gelukkig en in de ochtend ook nog even mogen aanschrijven. Ik had niet eens zo heel erg pijn mijn voeten. Ik dacht, na een maand thuis, dat ik het wel erg zou voelen van die dag maar dat viel me erg mee. Ja, ik ben wel de hele avond op de bank geploft maar dat mag dan ook wel. De zaterdag was ook zo’n fijne dag. Niet die erg vieze hitte nog in de ochtend, het was lekker. Niet te koud en niet te warm. Het was een bende hier, want met die hitte had ik maar steeds een beetje met de Franse slag gestofzuigd en zo. Dus op zaterdag, tussen af en toe wat branden en schilderen door, heb ik de boel eens flink gedaan. Wc en badkamer, alles stoffen, zuigen en dweilen. Daarna de keuken weer helemaal spic en span. Heerlijk vind ik dat!

Dan ga ik echt met zo’n lekker gevoel zitten ook, ik kan erg genieten van een schoon en opgeruimd huis. Je mag dat best een afwijking noemen. Ik kan het niet helpen! De pakketjes beginnen weer binnen te stromen. Maar nu van wat hobby artikelen die ik besteld heb. Met DHL weer gedoe. Ze zouden vrijdag tussen half 6 en half 10 komen. Geen DHL gezien. Kijk ik op de Amazon site, want daar heb ik wat dingen besteld, staat er ‘pakket kwijt door vervoerder’. Pardon? Serieus? Klik ik op de link van DHL, staat er dat het nu op zaterdag wordt bezorgd maar dat het door de brievenbus kan. Schiet mij maar lek hoor, met al die rare vervoerders.

Ook kreeg ik donderdag iets heel erg leuks binnen. Een mede cat lady wees mij op een Marktplaats advertentie, een erg oud blikje van Orange Pekoe Tea oftewel (staat aan de andere kant) Oranje Pecco Thee van Th. Niemeijer Ltd. Holland. Ome Theodor, oh wat leuk! Het is een blikje met een soort van Japans of Indonesische afbeeldingen. Ik ben dan wel van de arme tak van de Niemeijers maar toch, het is allemaal familie. Vroeger had je de Gala koffie, van Niemeijer. De reden dat ze me Gala noemden op school. En natuurlijk niet te vergeten de Samson shag, ook van Niemeijer. Het blikje was erg goedkoop, na informatie en ik heb het direct besteld. Dat vond ik nou echt leuk, een beetje antiek bijna. Het gaat haast met geen mogelijkheid open als het eenmaal dicht zit maar goed, ik zet het ook gewoon neer, voor de leuk. Ik ben er blij mee, in elk geval.

Komende week ook weer ‘arriverende pakketjes’ hoop ik toch. Hopelijk zonder gedoe allemaal verder. Nog een kleine 3 weken en dan wordt het weer aanpoten. Jeetje zeg, deze vakantie is langer dan ik verwacht had. Dat ene dagje in de week stage is nu zelfs een leuke afwisseling. Het is wel verdiend, al zeg ik het zelf en ik geniet er dan ook mateloos van. Ik heb zo’n lol ook in dat pyrografie, daar wil ik me meer op gaan toeleggen en daar de mooiste dingen in maken.

Ik denk wel, dat als ik dit heel veel blijf doen, dat ik dan toch een masker moet kopen, die voldoet want ik merk het wel. Ik ben schor en hoest veel ’s nachts als ik lang heb zitten branden op 1 dag. Dat is dan geen overbodige luxe, al vind ik het vervelend. Er vragen ook al veel mensen wat zo’n portret kost van hun huisdier. Dus wie weet, krijg ik daar meer opdrachten in. In mijn prachtig nieuwe boek vol lessen en technieken, kan ik mijn hart ophalen. Vervelen ik? Er mogen uren per dag bij hoor, graag zelfs!