30. aug, 2020

Oplichters, daar ben ik te zwaar voor...

Goh, wat is er de laatste dagen veel storing zeg, qua verbinding dan. Nu al de zoveelste keer dat zowel mijn televisie wegvalt als ook het internet. Dan maar weer opnieuw opstarten alles maar of dat helpt is nog maar de vraag. Gisteravond viel ook opeens mijn horizon box uit en werd spontaan gereset ergens vandaan. Gelukkig had ik nog iets dat ik wilde bekijken op Videoland dus ben ik dat dan maar gaan doen. Het maakte me dus niets uit maar het hoort zo niet. Ondertussen is alles opnieuw opgestart hier maar nog steeds niets. Ik wacht wel af. Daarom zit ik nu te schrijven en kan ik anders ook vast even boodschappen halen.

Gisteren, de 26e, kon ik ook eerst niet in mijn pc komen. Ik kreeg een heel raar opstart menu, iets met Windows leek het te zijn. Ik wilde niets invullen of zo, bij telefoonnummer en klikte door, om te kijken waar ik uit zou komen. Want ik wilde wel gewoon mijn pc kunnen opstarten. Moest ik opeens mijn creditcard nummer gaan invoeren. Heeee, hier klopt iets niet! Buiten het feit dat ik niet eens een creditcard nummer heb hoor. Maar eh, wat nu? Want ik wil toch mijn pc in kunnen. Zonder nog eens op ‘verder’ te klikken, heb ik de pc een harde reset gegeven. En toen startte hij opeens wel normaal op.

Ik heb direct een uitgebreide virusscan uitgevoerd, niets gevonden. Dus schiet mij maar lek. Dan was het dinsdag ook nog raar met een pakketje. Normaal krijg ik altijd bericht van DHL, wat ook nodig is, als je iets terug wilt sturen, neem ik aan. Maar nu werd er opeens gebeld en kreeg ik 2 pakjes in mijn handen geduwd. Eentje was inderdaad voor mij, de andere was, zag ik pas nadat ik het had open gemaakt, helemaal niet voor mij. Het was een Zelda spelletje, voor de Wii. Nou heb ik niet eens een Wii, helaas. De inhoud klopte ook al niet, het spel was niet verpakt in plastic, en ik kon het zo open doen. Er hoorde 2 cd’s in te zitten, het spel en een orkestversie van de muziek.

Er zat er maar 1 in en het was dus niet goed verpakt. Er zat een brief in, die zei dat de rekening pas later zou komen. Ja, dag, hier klopt iets niet. Je kan nergens meer zomaar dingen bestellen zonder te betalen en achteraf betalen kan, maar dat gaat anders dan dit. Het voelde alsof er iets niet in de haak was. Ik zal het wel retour afzender doen, nadat ik online heb gekeken of dat bedrijf überhaupt wel bestaat. Dat dus wel. Alleen lastig om er contact mee te krijgen, dus ik ga het pakketje gewoon retour sturen. Ik moet op mijn gevoel vertrouwen en het voelt niet goed. Dat lijkt me duidelijk.

Woensdag was ik bezig met art, dus ik ben niet weg gegaan. Ik wilde het cadeautje dat ik aan het maken ben, afmaken. Het is prachtig geworden, vind ik zelf ook en het is jammer dat ik het nog niet kan plaatsen. Ik hoop dat de ontvanger het ook mooi zal vinden! In de middag werd er gebeld, mijn intercom werkt gelukkig nog wel. Er stond een dame voor de deur, tenminste zo klonk het wel, die zei dat er bij mij een pakketje was afgeleverd, en dat het voor haar dochter was. Zij had het verkeerde adres opgegeven, want zij wonen op 123, niet op 23. Nee, logisch want op 23 woon ik. Ik vind het nog steeds een raar verhaal, want hoe weet ze dan nu dat ik dat pakketje heb? Ik zeg, oh ja, dat klopt, dat was gisteren, maar omdat het niet van mij was, heb ik het direct terug gestuurd, retour afzender.

Dat ik dit nog moet regelen, gaat haar eigenlijk niet aan. Dan had Irem, zo is de voornaam die erop staat, het maar goed moeten doen. Ik zag wel op het pakje dat de postcode net een letter scheelt met de mijne maar ja, ook al zou het dus echt zo kunnen zijn, ik doe hier niet aan mee. Klaar. De vrouw zegt, dan moet ik ze gaan bellen of zo? Ik zeg dat ik het niet weet maar dat ik het heb terug gestuurd. Ze zoeken het maar uit verder. Voortaan beter opletten als dit echt is, of in elk geval niet mij proberen in de maling te nemen.

Dus ik vandaag met pakje op stap, naar de Primera. Daar kan ik het niet opsturen, ja of het kost me 7,50, want het is van DHL. Op de Abtsweg zit een DHL punt, en daar sturen ze me heen. Maar daar zegt de man, ja, ik kan het niet scannen, dus bewijs meegeven, dat gaat niet. Nou ja, en nu? Ja, hij kan het wel met de chauffeur meegeven, maar zonder bewijs dan. En hij durft niets te garanderen, want voor het terug is bij dat bedrijf, gaat het wel door 10 paar handen en ieder daarvan, kan het pikken. Ja, dat is ook zo. Ik neem het maar weer mee naar huis. Ik ga het daar goed dichtplakken en ik stop het gewoon zo in de bus. Ze bekijken het maar. Of het dan wel of niet aan komt, of ik nou wel of geen bewijs heb, ze zoeken het maar uit.

Ik zal het wel filmen als ik het in de bus laat vallen, als bewijs, ze kunnen me nog meer vertellen. Ik ga echt geen 8 euro uitgeven omdat iemand anders probeert of me op te lichten, of zelf fouten maakt. Ik draai daar niet voor op. Klaar. Oh bah, nare associatie opeens met dat woord. Nou ja, basta dan. Ook goed. In elk geval, het pakje is niet bij mij of van mij. Wat een onzin eigenlijk, als je iets krijgt dat niet voor jou is, maar je kan het niet eens terug sturen??? Dat hoort toch niet zo te zijn? Ik vind het echt achterlijk, letterlijk! In dit tijdperk??? Sorry hoor!

Hopelijk krijg ik niet weer een allergische reactie want kleine Rainbow was weer eens even te enthousiast toen het snoepietijd was. Wat een flippende kat is dat toch! Die kan zich soms niet beheersen en dan gaat hij als een gek heen en weer rennen. Ja, over mijn benen ook. En als hij dan weg glijdt, dan ben ik weer de pineut. Soms gebeurt er niets. Maar een andere keer, krijg ik een drie dubbele allergie aanval. Dan gaan mijn ogen dichtzitten en opzwellen, ik krijg het benauwd en mijn neus gaat jeuken op een manier, die bijna niet uit te houden is. Even afkloppen maar dan, want daar heb ik echt geen zin in!

Ik kreeg ook een appje binnen van klas app van Capabel. Zo hee, ze leven nog hoor! Een klasgenootje dacht dat we de 2e moesten beginnen, dat dacht ik eerst ook. Maar vlak voor we vakantie kregen heb ik het nagevraagd. Het is de 7e gelukkig pas, dat we weer gaan beginnen. Nog 1 weekje nu nog maar. Alleen zijn ze niet allemaal goed op de hoogte daar, zoals wij al normaal zijn gaan vinden na een jaar lessen volgen daar. Want eentje had een mail gekregen, dat ze ook klassikaal les had op donderdag. Nou nee hoor, we hebben alles online. Daar blijken nog niet alle leraren van op de hoogte te zijn. Typisch capabel.

Ik moet ook maar eens gaan mailen naar de meneer van VanLerenNaarWerken. Dat is nu exact een jaar geleden dat hij me bijna de opleiding had gekost, door op vakantie te zijn en mij niets door te sturen. Mede door hem, heb ik een lager cijfer dat eerste blok. Ik liep met alles al direct achter het verhaal aan. De donderdag voor de maandag dat de opleiding begon, kon ik pas de toelatingstest doen, en toen bleek dat ik al in het weekend dingen had moeten regelen. Ik werd zo overweldigd door alles, dat het weken heeft geduurd voor het enigszins ‘normaal’ werd. Ik heb me de 1e 3 weken totaal in paniek gevoeld. Ik heb echt wat traantjes gelaten en ik dacht ook echt dat het aan mijn leeftijd en alles lag. Ondertussen weet ik wel beter, het is daar bij beide instanties blijkbaar een rommeltje, waar ik het slachtoffer van werd. Ik reken nu alleen op mezelf, en wel op elk gebied! Dat werkt stukken beter.