7. sep, 2020

Vervolg van gisteren, over het lichaam als stem van de ziel...

Ik eindigde met het halve verhaal dat Teri Uktena me mailde, omdat ik lid ben van haar wekelijkse mails. En het was nog lang niet ten einde en ik vond het enorm interessant, vooral het deel dat nu gaat komen. Daarom zal ik de rest ook hier plaatsen. Je moet wel afmaken waar je aan begint natuurlijk. En bovendien, ik vond het machtig interessant en ik vind het ook een soort van kloppen. Het was een AHA erlebnis of een gevalletje van ‘mijn kwartje viel’, ware het niet dat we sinds de euro geen kwartjes meer hebben. Domme jongens die dat besloten hebben. Net als dat ze de centen lieten terug komen en zelfs de 2 cent stukken erbij. Dat heeft dan ook niet lang geduurd. Dat had ik ze op voorhand kunnen vertellen. Bij het zoeken naar foto’s voor bij deze 2 blogs, kwam ik erachter dat zelfs de oude Egyptenaren over de Akasha kronieken schreven, in hun boek des doods! Maar goed, verder met het stuk van Teri Uktena.

Dit is ook de reden waarom mensen die ernaar streven maximale hoeveelheden vet uit hun lichaam te verwijderen en die daarin slagen, mentaal en emotioneel kunnen worstelen. Ze doen niet alleen dingen met en voor hun lichaam die ze misschien niet willen doen, maar alles wat is opgeslagen, maar niet verwerkt, is nu actief en staat in wisselwerking met de wereld. Dit kan triggers activeren of verhogen, grenzen uitdunnen of decimeren, de persoon niet in staat stellen emoties te beheersen of ermee om te gaan, irrationeel handelen of nieuwe coping-mechanismen ontwikkelen die schadelijk zijn.

Dus hoewel cellulitis misschien onooglijk is, is het absoluut een goede zaak en het zou ons kunnen betasten om er meer vergevingsgezind of zelfs dankbaar voor te zijn. Vet hebben betekent niet dat we ongezond zijn, dingen vermijden of geen les krijgen. Integendeel, het betekent dat we veel leven hebben dat we doormaken en dat ons lichaam ons daarbij helpt door dingen te dragen die we niet kunnen dragen omdat onze armen al vol zijn.

Toegang krijgen tot ‘Lijf Wijsheid’: Over het algemeen vermijden mensen pijn, of dit nu emotioneel, spiritueel, mentaal of fysiek is. Dit is een overlevingsmechanisme dat wordt aangedreven door het verlangen van ons lichaam om ons in leven en gezond te houden. Pijn vertelt ons dat er iets mis is, en er kan mogelijk schade ontstaan ​​als we blijven doen wat we doen. Het gaat erom wat we doen met pijn. Omdat ons is geleerd dat ons brein alles controleert en ons lichaam een stoffelijk voertuig is waarin we rondrijden en die in een oogwenk kapot kan gaan, hebben we de neiging om als tirannen tegenover het lichaam te handelen. We dwingen ons lichaam om dingen voor hun eigen bestwil te doen, negeren de informatie die ze ons proberen te geven, en ten tweede gokken we wat we weten, totdat we leren helemaal niets te weten.

Om toegang te krijgen tot de wijsheid van ons lichaam, is het handig om pijn te zien als een grote pijl die ons naar een oplossing wijst. Vaak geeft ons lichaam ons niet alleen signalen door de pijn, schade of ziekte die het manifesteert, maar wijst het ook op een oplossing door hoe het ons probeert te laten reageren. Soms zijn deze berichten nogal voor de hand liggend, zoals fibromyalgie, dat ons in niet mis te verstane bewoordingen vertelt om te vertragen en te stoppen met het tempo dat we hebben gedaan. Anderen kunnen minder duidelijk zijn, zoals artritis of ligament-scheuren, krampen en zenuwpijnen.

De manier om toegang te krijgen tot de wijsheid die ons lichaam voor ons heeft, is ... stoppen. Stop met vertellen. Stop met het oplossen van problemen. Stop de stem die eist dat we dit of dat of het andere doen tegen de pijn. Stop gewoon. Het volgende dat u moet doen, is luisteren. Neem alle geweldige vaardigheden die je hebt om te navigeren in alles wat het leven je voor de voeten heeft geworpen, al het vermogen om te manifesteren wat van je wordt verwacht, alle kracht die je hebt om aan de verwachtingen van jezelf en anderen te voldoen, en zet ze om in het worden van een journalist.

Word een journalist die informatie opneemt over een breaking news-verhaal dat je lichaam is. Gegarandeerd dat u precies weet waar het meest nieuwswaardige stukje is. Het is degene die het meest pijnlijk, vervelend, slopend of emotioneel beladen is. Haal een notitieboekje tevoorschijn, plaats je recorder, leg alle verwachtingen opzij en begin, zoals een journalist zou doen, open vragen te stellen en noteer alle antwoorden, ongeacht wat ze zijn. Heb je een pijnlijke rug? Wees de journalist en verzamel alle feiten. Zijn de spieren gespannen? Begrepen. Warmte straalt eruit? OK. Is er angst voor? Rechtsaf. Woede kookt op terwijl je luistert? JEP. Laat de informatie bij u binnenkomen zonder oordeel, zonder problemen op te lossen, zonder enige actie. Laat het gewoon.

Gegarandeerd dat wat je ervaart zowel oud nieuws als revolutionair is. Het punt is dat samen met dit alles informatie zal komen over hoe dingen kunnen worden opgelost. Omdat het lichaam een ​​van de belangrijkste manieren is waarop uw ziel probeert te communiceren. Dus, samen met de pijnlijke rug, zullen emoties zijn over trauma uit het verleden, huidige dilemma's en lang ontkende verlangens. U kunt informatie krijgen over hoe uw baas u op het werk niet eerlijk behandelt, hoe uw relatie uit balans is of ongezond wordt, uw jeugdtrauma's uw heden destabiliseren, of u heeft het enige wat u moet doen, uitgesteld voor veel te lang. En met deze informatie zal een drang komen.

Nou ja, meestal meer dan één. Er zal een, vaak onlogische, aandrang zijn om op dit moment iets aan de pijn te doen. Er zullen ook gevoelens zijn van het willen doen van dit of dat, of het nu dit of dat is, waarvan we weten dat het juist is en toch kunnen of willen we dit niet overwegen. Wanneer deze aandrang komt, weet je dat het de wijsheid van het lichaam is, omdat je hersenen ze zullen catalogiseren en wanhopig zullen proberen ze aan te passen, ze opnieuw te raden of ze tot iets smakelijkers te maken.

De aandrang van onze lichaamswijsheid is vaak in tegenspraak met de wens van onze hersenen om erbij te horen, problemen op te lossen of dingen te beheersen. Maar als we kunnen zijn als een journalist, onszelf toestaan ​​de informatie in ons op te nemen en de waarheid ervan te voelen, zullen we snel beseffen dat we weten dat dit de waarheid is en de weg vooruit. Dus de vraag is, net als bij elk ander soort wijsheid dat je gedurende je leven hebt ontvangen, wat ga je ermee doen?

Ja, en dat is met alles wat we voorgeschoteld krijgen een dingetje. Resoneert het bij je, en zo ja, wat ga je er dan mee doen? Vaak is dat niets en ooit loop je weer tegen iets aan waarbij je denkt, oh ja, dat heb ik ooit ook eens ergens gelezen. Dat kan, dat is ook niet erg. Er zijn geen fouten, dat zijn alleen leermomenten. Of je doet er wel iets mee en gaat er eens over nadenken hoe dat bij jou zit. En ik ben er zelf wel over na gaan denken. Ik heb daardoor ook begrepen, dat al dat lijnen, al dat gedoe van wat ik ook allemaal geprobeerd heb om die kilo’s kwijt te raken, me niet zullen helpen. Ze zitten er om een andere reden en als ik dat kan verhelpen, dan verhelp ik die kilo’s ook. Nou, we gaan het zien. Dit in combi met het intermittent fasting, het kan nooit verkeerd zijn. Dat scheelt!