13. sep, 2020

De laatste loodjes school!

Ik schrijf dit dus op de 7e al, ik liep weer flink voor maar ben bijna alles ingelopen door de nieuwe school gekte die weer is begonnen. Aan het einde van de 1e schooldag is het en ik ben bek en bek af! Onze super efficiënte docente was al ziek, vlak voor de vakantie. Toen was ze opgenomen in het ziekenhuis ook, iets met haar lever, ik weet het niet meer precies. En toen is ze toch nog doorgegaan omdat ze ons niet wilde laten zitten zo vlak voor de vakantie. Toch is ze nu niet aanwezig en de nieuwe docent die we hebben, die had het over iets van een operatie die ze pas had gehad. Nou, ik hoop dat het snel beter met haar gaat om meer dan 1 reden en daar zijn er een paar erg egoïstisch van.

Mijn hemel, dacht ik dat we blok 1 en 2 een erg slechte docente hadden, dan kwam dat alleen maar omdat ik niet wist dat het nog erger kon! Wally is een schat van een man, Indo, en die ken ik door en door, die zijn nooit super snel. En elke Indo zal dat direct zelf ook roepen. Maar dit is echt niet te doen zeg. Ik wist op een gegeven moment niet of ik nu moordneigingen had of zelfmoordneigingen. Beiden voelden ze als de enige manier om weg te komen. Wat een vreselijke dag werd het zo. De man is aardig genoeg maar het is gewoon geen docent. Hij zal hartstikke intelligent zijn maar er zijn niet voor niets spreekwoorden ontstaan als ‘schoenmaker hou je bij je leest’. Ik weet nu waarom.

Nu zitten ze denk ik wel enorm omhoog bij Capabel. Ik zag namelijk een ‘in memoriam’ toen ik inlogde. Twee docenten, beiden vrij jong, onder de 50 in elk geval zeker, zijn respectievelijk op 1 en op 2 augustus overleden! Zo dan! En onze docente ook opeens toch weer een vrij zware operatie zo opeens. Gelukkig is zij er dan nog wel maar toch ook uit de running. Eén van die 2 docenten, heb ik regelmatig mee zitten mailen. Die keek het Engels altijd na en was ook moderator bij de online generieke lessen. De andere kende ik niet, maar erg genoeg. Ik denk wel dat ze flink geschrokken zijn daar bij Capabel. En nee, ik weet niet wat en hoe en waarom.

Dus nu kregen wij les van Wally, de apotheker. Ik denk dat hij dat vast erg goed zal doen maar online les geven? Daar heeft hij geen kaas van gegeten. Hij is wel een echte man, hij kan niet multi tasken. Als hij iets belangrijk vindt, dan zegt hij dat niet, nee, hij schrijft het dan op. Of typt het in de chat, in dit geval. Maar als hij dat doet, dan stopt hij met praten en ook met bewegen. Hij lijkt een beetje kippig en zit dan met toegeknepen oogjes naar de toetsjes te staren. Daardoor is hij ook vrij bewegingloos. Ik dacht in het begin steeds dat het beeld ‘bevroren’ werd, dat het programma vast liep. Het duurde even voor ik door had, dat hij dan iets zit te typen.

Van 2 uur, praat hij dus zo’n 40 minuten, die andere 80 is hij bezig met typen en dingen zoeken ergens. Je kunt je voorstellen, dat ik vrees dat dit niet gaat lukken omdat er nu opeens 2 dagen in ene dag gepropt moeten worden. Ik probeer hem te volgen maar het is met veel stiltes en vaak hele lange ‘eeeehhhhhsss’  en zo. Ik kan hem niet goed volgen, het komt niet binnen. En dan zegt hij opeens, dat je dit of dat moet bekijken maar hij zegt niet waar je dat kunt vinden. Dat soort dingen en mega frustrerend voor iemand als ik. Zegt hij om 12 uur, pauze tot 1 uur maar hij is dan nog een kwartier bezig iets te zoeken voor je kunt gaan, maar het blijft maar tot 1 uur en dus pikt hij zo ook weer een kwartier van je uur. Daar word ik erg ongeduldig van.

Ik heb me al voorbereid om het zoveel mogelijk zelf te gaan doen. Helaas stond er tot van de week niks over wat je leerstof was. Nu wel maar alleen als ik met mijn laptop werk. Dus heb ik alles weer doorgemaild zodat ik het hier op de pc kan aanpakken. Dan mail ik wel heen en weer. We hebben 2 grote examenopdrachten en voor de eerste moet ik ook een enquête maken en die laten invullen door patiënten op de stage apotheek. Dus daar ga ik zo snel mogelijk maar aan beginnen. José en ik hebben weer afgesproken om samen te werken, dat is fijn want wij halen het beste uit elkaar.

Toen Wally eindelijk besloot om ermee op te houden, wilde ik alles gaan printen. Zo kan ik de dinsdag gaan besteden aan alles op een rijtje zetten. Map maken met de weken, plannen wanneer wat en hoe. Een enquête gaan maken ook als dat lukt, dan kan ik die vrijdag meenemen naar de apotheek en ook daar even uitprinten voor daar neer te leggen. Maar, heb ik weer natuurlijk, was opeens mijn papier op. Ik zou nog bellen met José om afspraken te maken maar ik wil wel alles al geprint hebben. Dus ik wil snel naar de Hema of de Action om dat te gaan halen. Dat komt haar ook beter uit. We bellen dinsdagavond wel even.

Ik vlieg dus naar de Hema, en neem gelijk wat boodschapjes mee. Kom ik thuis, kan ik eerst even de cits eten geven. Want het is al bij half zes ondertussen. Ik heb dan ook wat makkelijks voor mezelf meegenomen want ik moet de komende weken toch weer echt hard aan de bak. Wat een zegen dat ik nu wel 2 dagen extra heb om daaraan te werken want anders was het me nooit gelukt. Het moest weer gewoon zo zijn. Ik pak zo’n pak papier, nadat de cits lekker aan het smikkelen zijn, en terwijl ik dat uitpak en mijn printer wil vullen, zie ik opeens het volle pak papier staan, dat ik vorige keer bij de Action heb meegenomen. Dat stond er echt niet hoor, daarnet! Ik ben echt niet voor mijn lol door het drukke spitsverkeer naar de winkels gegaan!

Oh echt hoor, wat een Ria actie weer! Nu heb ik gewoon 3 pakken papier staan. Nou, ik kom daar de rest van mijn opleiding wel mee toe. Misschien was dat de bedoeling? Want ik had er nu voor de zekerheid maar gelijk 2 mee genomen. Tijdens de opleiding print ik veel maar gelukkig zit ik bij HP en kost het printen me praktisch niets nu. Ja oké, tijdens de opleiding door het vele printen betaal ik een tientje per maand. Maar heb je wel eens nieuwe printer inkt gekocht? Dat ben je al in ene keer kwijt dan, met zwart én kleur. Nu heb ik er een printer bij, die goedkoop was trouwens, en die bestelt zelf de inkt als het bijna op is. Pas weer binnen gehad en zo blij met dit systeem!

Nou ja, alles is even geprint en dat ga ik nu, de 8e, na het schoonmaken eens even allemaal op een rijtje zetten. Ik heb les 1 met Wally overleefd maar voor de komende weken ben ik goed voorbereid. Dat kan nu want ik heb alles bij elkaar. Dus het weekend ga ik vast alles maken en lezen en doen wat voor maandag de 2e nodig is. Dan hoef ik alleen nog maar screenshots te maken van het hoorcollege en kan ik ondertussen wat anders doen. Ik kan er niet tegen anders, mijn tijd zo te verdoen.

Maar ook moet ik voor 3 examens opeens toch veel doen, wat ik niet wist tot ik op stage kwam vorige week dus ja, ook dat had ik heerlijk in de vakantie kunnen doen. Maar ja, hadden ze gezegd bij Capabel, nee hoor, dat hoef je niet uit te printen. Had ik het maar wel gedaan, was ik daar al lang en breed mee klaar geweest. Echt weer op zijn Capabels, zo frustrerend! Ja, ik zal het weten ook, school is weer begonnen. Nog even, nog heel even doorzetten… Zijn alle laatste loodjes niet het zwaarst?