22. sep, 2020

Een verjaardag die ik niet vier maar wel aan denk vandaag...

Ik kwam een verhaal tegen op Facebook van de week, en ik heb me echt rot gelachen. Dat is dus wat ze bedoelen met een koekje van eigen deeg. En op de een of andere manier, vinden ze die koekjes nooit zo lekker. Hoe kan dat nou toch? Net zoals er mensen zijn die de splinter in andermans ogen zien maar de balk bij henzelf niet. Toch knap eigenlijk, als je erover nadenkt! Hier komt het verhaal, dat ik jullie niet wil onthouden!

De telefoon gaat… tring tring "Goedemiddag, met P van V.  "Mevrouw Van V wat fijn dat ik u tref. U spreekt met die-en-die van blabla-energie-of-zoiets." *Zucht "Ik heb goed nieuws voor u. U kunt besparen op uw energierekening!" "Dat is fijn, maar u belt nu met de boekingslijn voor fotoshoots. Wilt u een fotoshoot boeken?" "O, ik dacht dat u mevrouw Van V was." "Ja, dat ben ik ook." "Fijn mevrouw Van V. Ik kan u helpen heel veel te besparen op uw energierekening." "Gaat het om een zwangerschap, baby of kind?" "Huh?"

"Wat voor soort shoot wilt u graag boeken?" "Ik wil geen shoot boeken, ik heb goed nieuws over uw energierekening." "Dat is fijn, maar u belt nu met de boekingslijn voor fotoshoots." "Aha, is er misschien een ander nummer waarop ik u kan bereiken?" "Nee, dat is er niet." "Oké. Dan heb ik hier iets wat u heel interessant zult vinden." "Ik zit de komende weken behoorlijk volgeboekt, maar vanaf medio september heb ik weer plek." "Bedoelt u dat ik u dan terug moet bellen?" "Nee hoor, u kunt nu al boeken." "Maar ik wil niets boeken." "Maar u belt nu met de boekingslijn voor fotoshoots." "Maar er is geen ander nummer."

"Dat klopt. Voor onbekenden ben ik alleen te bereiken voor het boeken van shoots. Of het geven van informatie daarover." "Ik zie dat u op dit moment energie afneemt van Nuon. Wij hebben..." "Ik heb goed nieuws voor u! U kunt besparen op uw volgende fotoshoot." "U begrijpt het niet helemaal, ik..." "Bij het afnemen van een fotoshoot krijgt u € 15,- korting op uw volgende fotoshoot." "Gaat u nu reclame maken voor uw eigen bedrijf?" "Mits binnen een jaar. Maar dat is het mooie van kinderen. Die veranderen heel snel. Zeker in de eerste drie jaar."

"U doet nu echt heel vervelend." "U bedoelt dat ik zonder naar u te luisteren maar doorga over mijn eigen bedrijf en u iets probeer te verkopen?" "Ja, u luistert helemaal niet. U wilt toch geen dief zijn van uw eigen portemonnee en teveel betalen voor uw energie?" "U wilt toch niet naar een andere fotograaf als ik veel betere kwaliteit kan bieden? Bij mij krijgt u echt waar voor uw geld."

"Ik kan echt niet met u praten." "Dus u zit niet te wachten op informatie over fotoshoots?" "Nee, ik ben daar helemaal niet in geïnteresseerd." "En u vindt het vervelend dat ik ongevraagd maar door blijf gaan met vertellen over fotoshoots?" "Ja, dat vind ik vrij onbeleefd. Ik heb daar niet om gevraagd." "Ik heb ook een hele mooie aanbieding betreffende canvas afdrukken..."

"U doet echt heel vervelend." "Dus u belt de boekingslijn voor fotoshoots en u vindt het vervelend dat u informatie krijgt over fotoshoots en interessante aanbiedingen daaromtrent?" "Ik praat echt niet meer met u." "Dus u ziet af van een eventuele boeking?" -tuut tuut tuut .......

Ik heb zo gelachen! Heerlijk is dat, als je iemand zo totaal kan laten voelen wat ze bij jou doen. En je ziet het, dan nog hebben ze het eigenlijk niet eens in de gaten, omdat ze niet door hebben hoe ze zich zelf gedragen. Want dat zie ik zoveel om me heen gebeuren. Als ik bijvoorbeeld in die andere groepen kijk, van Rulof lezers, dan zie je de complottheoristen ook dingen uit de boeken plaatsen, waarin letterlijk  staat dat ze zich er niet mee moeten bemoeien en zich er niet druk om moeten maken. Of bijvoorbeeld dat je echte vrijheid en veiligheid van binnen vindt, plaatst er dan eentje. Ja, precies denk ik dan, dus waarom maak je je al maanden zo achterlijk druk? Denk je nou echt dat je daar iets mee bereikt? Geloof me nou, als gene zijde jou in wil zetten, of wie dan ook, dan zal je het echt wel een stuk sterker merken, dan dat je angst van binnen voelt hoor. Ik weet dat wel zeker!

Maar je ziet ook de gekste theorieën voorbij komen bij veel mensen. Gelukkig, zowel binnen als buiten de Rulof groepen, zijn er ‘normale’ mensen. Die in elk geval weldenkend en redelijk zijn. Die het ook niet leuk vinden om in deze tijd te zitten, met al de rare maatregelen, waarvan de helft kant noch wal raakt, maar die je toch moet opvolgen. Nee, jongens, de regering doet dit niet om ons zo in hun macht te houden. Als dat echt zo zou zijn, geloof me, dan staan er binnen de kortste keren veel en veel meer mensen op, want eendracht maakt macht.

Programma’s als van die griezel van een Jensen, die alleen maar zorgt voor stemmingsmakerij, en mensen meesleept hierin. Mijn hemel, die heeft later nog wat goed te maken. Maar goed dat hij zich dat niet realiseert want anders piepte die wel anders en ging hij huilend naar zijn bedje, en zo zijn er wel meer. Ik zag bij iemand een foto voorbij komen, dat ze iets in het water doen, of whatever en wherever, om de mannen te ont-mannelijken. Dan een plaatje met foto’s van mannen van vroeger in een aantal decennia oplopend tot en met een voorspelling voor 2030, waarin de man van de toekomst iets van borsten heeft en bijna geen piemel meer, al zijn die allemaal afgeplakt. Lullig hoor. Van zoiets kan ik alleen maar gieren van de lach. Maar eigenlijk moet je huilen want er zijn echt van die mensen, die zoiets geloven ook nog.

Alsof er tientallen jaren alleen maar grote beren van kerels rondliepen of zo? Die man van 1940 lijkt wel een Neanderthaler. Geloof je dat nou echt dat mannen toen zo waren? En die Fred Astaire dan van de jaren 50? Hilarisch gewoon, bijna dan, als het niet zo triest zou zijn. Denk alleen maar eens aan die fatjes aan het hof of zo in de 19e eeuw, of die homo Romeinen aan hun eigen hof. Mannelijk? Neuh, daar zat weinig mannelijks aan hoor, en toen konden ze niet eens chemicaliën in het water doen.

Vrouwelijk mannen zijn van alle tijden, net als mannelijk vrouwen. Dat is heel normaal. Als je weet hoe de schepping in elkaar steekt, dan weet je dat dit niet eens anders kan. Dat je tegenwoordig wat meer kunt laten zien dan toen, en dat sommige mannen het leuk vinden om zich als vrouw te kleden en dat nu dus openlijk durven laten zien, dat is ook echt niet alleen maar van het heden hoor. Dat deden ze toen ook, alleen stiekem. Mijn hemel, ze proberen de gekste dingen de wereld in te slingeren en ze slingeren zoveel mensen mee de ellende in. En dat vind ik er zo kwalijk aan. Maar ja, ik ben nuchter, kan ik er iets tegen doen? Nee. Dus doei doei, dan laat ik het lekker los.

Die arme Bill Gates is ook van de raarste dingen beschuldigd. Kijk er zit overal wel iets in, maar dat hij de duivel is, die ons gaat injecteren met dingen die hem uiteindelijk macht over ons allen geeft? Kom op zeg mensen, dan denk je toch echt niet normaal meer hoor. Ik zeg niet dat die man geen fouten heeft gemaakt, of een fijne vent is. Die arme kindjes in Afrika zullen hem nooit vergeten in elk geval en hun leven lang gehandicapt zijn. Maar zo ver gaan in je denken, tot in het absurde? Sorry hoor… Bestaat het kwaad? Ja absoluut 100% zeker weten! Het is al aanwezig vanaf dat we hier op aarde kwamen, en Rulof lezers begrijpen dat nog beter. En het is ook iets dat we zelf hebben opgestart. Alleen dat komt vanzelf goed want weet je, ook die duivels die hebben een ziel.

En die ziel, dat is nou juist dat stukje Schepper en daar komen ze niet eens vanaf. Dus of ze nou willen of niet, ze zullen hoger komen. Uiteindelijk zo hoog, dat ze zelf van hun laatste restjes ‘duivels’ af zullen willen. Of jij je nou druk erom maakt of niet. Dus waarom zou je? Daar wordt je alleen maar zelf slechter van, want het is een beetje besmettelijk en het steelt je licht. Maar, als je dat wilt, dan moet je dat lekker doen. Ik doe niet mee, ik vertrouw op dat hele kleine deeltje dat we allemaal hebben, dat stuwt ons vanzelf hoger, want dat is de Schepper zelf in ons. Komt goed hoor!