3. okt, 2020

En dan ga je opeens verhuizen...

Ik dacht wel, dat ik na die ene slapeloze nacht, als een blok in slaap zou vallen. Ik had ook nog eens intensief gewerkt vrijdag, laat maar komen die zandman. Nou eh, niks hoor. Ik ging wel op tijd liggen en dan zet ik de tv op timer maar ik lag nog klaar wakker te kijken toen dat gebeurde. Hup weer een uur gezet, en weer nog steeds wakker. Nou zeg, hoe laat is het eigenlijk? Bij half twee ondertussen. Ik heb maar kasten zitten zoeken, op marktplaats. Ik wil een buffetkast erbij in de keuken en voor in de grote slaapkamer heb ik ook nog kasten nodig. In mijn nieuwe huis wil ik het anders dan hier met mijn Art Corner.

Ik wil alles netjes kunnen opbergen, als ik dat in mijn hoofd krijg, zelfs in mijn kleine rommelhoekje. En daarom wil ik daar meer kasten, een soort eclectisch geheel maken. Zo passen en meten met verschillende soorten kasten en laden, en die dan allemaal hetzelfde schilderen en dezelfde knoppen erop kopen. Zoiets. Dat lijkt me én leuk én nuttig. Laat mij maar schuiven, ik ben wel goed met inrichten. Ik had een plattegrondje gemaakt, maar ik heb mezelf veel te veel ruimte gegeven. Ik heb het zowat dubbel zo lang gemaakt. Ik hoop dat ze, als ik maandag bel, want ik schrijf dit nog in september, dat ze een platte grond voor me hebben. Dat is makkelijk.

Dan teken ik mijn meubels op dezelfde schaal en dan kan ik schuiven en zien wat waar past. Zo heb ik dat hier ook gedaan. Ik ben ook de hele zaterdag bezig geweest. ’s Morgens vroeg zat ik al met mijn schoonzus aan de telefoon. Later kwam daar mijn broer bij, want we hebben veel te bespreken. Ze gaan me gelukkig een beetje helpen. Daar ben ik heel erg blij mee! En ik kan ze ook dingen vragen over van alles en nog wat, want zij hebben het nog niet zo lang geleden ook aan de hand gehad. Mijn hoofd loopt al over dus dat is geen overbodige luxe.

Mijn nu gefabriekte gokje qua indeling klopt voor geen meter, ik kan er dan 3 hoekbanken kwijt. Maar toch kan je dan een beetje zien hoe je het precies hebben wilt. En ik vind het inrichten van huizen zalig. Dat zou ik zo graag eens willen doen, met een onbeperkt budget, om het dan eens in ene keer exact zo te krijgen, als ik het hebben wil. Ik heb namelijk een dure smaak, maar omdat ik geen volle knip heb, kan ik ook toveren met minder. Ik heb oog voor waar er wat past en zo kom ik al een heel eind. Ik ga die grote slaapkamer combineren. Slapen en Art Hoek, die ik dan van elkaar door 2 linnenkasten een soort van scheiding geeft.

Voor alle ramen moet er een krabpaal komen en over de muren van het kleine kamertje, dat ik de kattentuin ga noemen, komen die klimdingen en touwtrappetjes en zo. Nou ja, dat heb ik gisteren al zowat helemaal verteld, kunstgras, bakkenombouw en overal schuil- en lig- en speelplekken. Die weten echt niet wat ze zal overkomen hoor. Of misschien doe ik de bakken toch wel in de badkamer, dat kan ook nog, maar dan ook wel met een ombouw hoor. Dat is fijn als ze niet zo in het zicht staan. En oh, wat een genot gaat dat zijn voor mij, zo’n grote badkamer! Nu staan de bakken rond het verlaagde stukje douchevloer zeg maar. En als ik ga douchen dan moet ik ze allemaal verzetten eerst. En ja, dan moet ik ze zelfs stapelen, anders past het niet.

Nu kan ik ze in de badkamer hebben staan, en toch, ik kan zo douchen, wanneer ik maar wil! Zonder alles op zij te moeten schuiven, en zonder het gevoel te hebben dat ik licht claustrofobisch word. Dat lijkt me heerlijk! Ik heb al veel dingen gevonden, die voor de cits geweldig klimmateriaal worden. Oh ik kan bijna niet wachten tot ik verhuisd ben, omdat ik dan pas kan zien, hoe dat zal gaan met ze. Kijk, Skylar en Rainbow, vinden het altijd fijn, als in de winter de balkondeur dicht zit, dat ik ze ’s morgens even een frisse neus laat halen. En dat doe ik dan 2 of 3 keer op een dag, als ik thuis ben.

Dus ik zat al te denken, dat is het enige dat niet meer kan eigenlijk. Want in de zomer, met al die enorme ramen open, zitten ze daar meer in de buitenlucht dan op het balkon hier zelf. Je mist alleen dat ze in de winter eventjes de kou in kunnen. Ik zie nooit problemen, alleen oplossingen, al moet je daar soms even naar zoeken. Vandaar dat ik op die oplossing kwam gisteren, kijken hoe dat bevalt, als die kattenkamer-raam open wordt gezet. Al is het maar eventjes voor ze, even buiten snuiven. En omdat het aan de voorkant is, heb ik er niet zo’n last van.

Van het balkon hier heb ik dat wel, vooral als het echt koud is. Nu kan ik het even open laten staan, door het Atrium is het wel buiten maar toch afgeschermd. Het lijkt mij een goeie oplossing hoor. Dat zal ik nog wel gaan ondervinden anders. Kijk, ze wonen hier hun hele leven al, allemaal behalve Aurora. Ze kennen hier elk hoekje en gaatje en ja, katten hechten aan hun huis. Maar ik ken geen enkele katteneigenaar, die voor de katten niet verhuist. En iedereen kan wel roepen, wacht tot je tuin en/of balkon vindt, maar eh, die lopen niet in mijn schoenen!

Want stel dat ik daarnaar luister, en ik sta straks op straat, dan denk ik niet dat ik bij ze mag komen wonen. Daarom kies ik voor zowel veiligheid en zekerheid, maar bovendien krijg ik daar een schitterend huis voor in de plaats. Dan voelt dat voor mij toch echt wel een beetje als een win win situatie.  Als jullie het niet erg vinden hoor. Skylar zal het balkon het meeste missen. Maar, ik heb op Ali al veel elektronische speeltjes gezien en die ga ik voor ze bestellen. Zelfs een soort van fluffy bal aan een touw, dat heen en weer getrokken wordt, en korter en langer wordt. Hang dat ergens op en voilà, instant speelplezier, als ik dat ding aanzet. Dat scheelt mij een lamme arm én tijd.

Oh ik zit vol met ideeën en ik kan niet wachten tot ik die ten uitvoer kan brengen! Het nadeel is, ik kan bijna niet slapen van de adrenaline! De hele zaterdag ben ik alleen maar bezig geweest, en de slaapkamer, daar moet alleen nog de gordijnen afgehaald worden, de rails worden losgemaakt en afgehaald, de lamp eraf en de haken van het kattennet, die ik er in die bloedhitte heb op zitten schroeven, moeten er ook af, die neem ik weer mee natuurlijk. En daar staat al alles klaar om mee genomen te worden. Iets van 3 grote en 4 kleine dozen en 2 tassen vol hoge hakken voor de berging, als ik die heb en die groot genoeg is. Dan 4 tassen vol met engeltjes en beddengoed. Oh het kleine kastje moet er nog af, dat is waar ook! Maar daar is het grootste deel al gedaan.

Het lijkt veel maar dat was dan ook de makkelijkste kamer. Het lijkt wel ontploft boven. De 5 katten reismanden staan er ook. Schoongemaakt en open, zodat ze daar even aan gaan wennen. Want dat gaat ook nog een dingetje worden. Hoe krijg ik ze op de ochtend van de verhuizing, daar alle 5 in de slaapkamer gestopt??? Dat is een hele goeie vraag! Want 1 voor 1, gaat nooit. Prop ik er 1 binnen, dan vluchten er 2. Maar goed, dat is voor later. Genoeg voor nu om me druk over te maken.