4. okt, 2020

Wat moet je allemaal wel niet regelen, bij een verhuizing?

Ik loop behoorlijk voor met schrijven, dus nu, zondag de 27e, heb ik voor de 3e nacht op rij niet echt geslapen. Ik viel wel op de bank in slaap, rond een uur of 11, en ik werd om half 3 half zittend wakker op de bank. De droger stond al uren te piepen dat hij klaar was natuurlijk. Ja, dat krijg je dan wel. Maar ik zag dat het net rond 3 uur was. Toch, ik was alweer klaar wakker. Oké eerst de droger uit. Ik ga dan altijd terug schelden, dat hij niet zo moet zeuren en dat ik zelf wel uitmaak wanneer ik eraan kom. Slaat nergens op maar ja, dat doe ik bij wel meer dingen. Toen hoorde ik van alles boven.

Misschien maar even poolshoogte nemen. Ik heb een hele grote reismand, eigenlijk een soort stoffen bench. En die had ik op het afgehaalde bed gezet. Want alles is al ingepakt, ik slaap wel op de bank de komende tijd. Dat ligt prima en is lekker snel. Plaids opvouwen en klaar. Wat nog niet is ingepakt zit in de was, dat gaat allemaal schoon mee. Toch neem ik veel dingen zo mee. Dat maak ik daar wel goed schoon, zoals mijn kristallen lampjes. Voor dat getuttel heb ik nu geen tijd hoor. Ik en mezelf, ik ga dat toch niet neerzetten, voor het gesopt is, dus komt goed.

Die grote reismand, hadden ze, door stoeien of vechten, van het bed gekregen. Overal liggen plukken haar, zegt al genoeg. Dat bed zit ook vol haar, want dat heb ik met een stof bekleed, die kattenharen aantrekt en vastzet. En ik koop lekker een nieuw bed en een nieuw matras. Dat matras ziet er ook niet meer uit. Vieze kringen erin, want ik heb een keer het raam open laten staan toen het heel erg hard is gaan regenen. En mijn matras was zeiknat geregend. Het ziet er niet uit. Ik weet wat het is maar voor een ander, bah. En ik heb 2 matrassen gelukkig, dus ik heb toen die andere bovenop gelegd. En toen heb ik het precies zo nog een keer gedaan, een jaar later of zo. Hoe bedoel je hardleers?

En omdat ik tussendoor even neerplof om uit te rusten, ga ik dan even zitten typen. Vandaar dat ik nu al een hele week voorloop en wie weet hoeveel nachten ik ook zo vroeg op ben, en dan ook gaat zitten typen. Er gebeurt in elk geval genoeg! Ik heb altijd al veel te vertellen, maar nu loopt mijn hoofd totaal om en dan is schrijven toch echt altijd mijn uitlaatklep. Leegmaken lijkt dat wel. Het zit er nog wel, maar de druk is van de ketel of zo. Nou ja, ik vind het in elk geval altijd best wel opluchten. Als dit geplaatst is, dan moet ik zelfs het nieuwe huurcontract al getekend hebben, en is de 3e door mijn broer al een deel van het grof vuil weggehaald. Een broer die chauffeur is op een grote vuilniswagen, is in dit soort gevallen wel heel erg handig.

Ik heb lijsten gevonden online, waar je alles kunt vinden wat je doen moet, bij verhuizen. Wie moet je inlichten, wat moet je regelen. Een soort van maand van te voren dit, een week van te voren dat en de laatste dag zus en dezelfde dag zo. Best wel handig, Wil je het ook bekijken, klik dan hier want dat is echt wel handig hoor, je vindt er echt van heel veel dingen, een checklist. Als je die dan doorneemt, dan heb je steeds ‘oh ja!’ en een minuut later weer. Geen overbodige luxe vind ik, dus mocht je gaan verhuizen, dan heb je er echt iets aan.

Ik heb het verhuisgeld nog niet eens binnen, maar op papier is al elke cent uitgegeven. Mijn broer zei het al, dat vliegt er harder uit dan je denkt. Maar ja, in principe is dit ‘gratis’ dus daar moet ik van profiteren! Heerlijk! Ik doe dit ooit nog een keertje zonder zelfs maar na te hoeven denken hoeveel ik nu nog heb. Dat lijkt me helemaal heerlijk, zo’n overvloed. Komt nog wel. Voor nu is dit ook al heerlijk. En ik ben zo blij ook dat alles zo ruimtelijk is en dat alles gelijkvloers is. Dat was een grote wens van mij.

Dat, of boven ook een toilet. Want dat is voor mij al die jaren een crime geweest. En heeft me zelfs echt maanden op de bank doen slapen. Vandaar dat ik er ook geen problemen mee heb, nu even op de bank te slapen. Ik ben dat wel gewend en gelukkig ligt hij nog steeds lekker. Maar straks alles zonder trap, dat is me fijn! Ook met schoonmaken, want je gaat zo in ene ruk door en je hebt alles gehad. Niet meer in etappes. Ook dat vind ik een erg groot voordeel. Voor mij zijn er alleen maar voordelen, voor de katten is het alleen maar even wennen want die kennen alleen dit huis. Die paar weekjes vanaf geboorte tot ze hier waren, die weten ze niet meer.

Aurora weet het nog wel. En die heeft gisteravond enorm zitten slijmen bij me maar ik heb haar erg genegeerd. Sunshine ligt trouwens erg veel bij me, elke avond sowieso, tegen me aan of op mijn schoot. Dat deed hij vroeger echt nooit. Ik merk wel, dat hij erg op me gericht is. En ook al zie ik hem vaak de aanvaller zijn, toch zag ik, dat als er gegild wordt, door bijvoorbeeld Moonlight, dat de anderen er dan gelijk aankomen en op Sunshine af gaan, vooral Aurora is een bitch hoor! Maar ja, die straatkat start kan je niet ontkennen blijkbaar. Maar daarom zal het voor hen sowieso wennen zijn, die is thuis, in principe voor hun het geboortehuis. Sunshine is de uitzondering, samen met Aurora.

En toen zij gisteren een poging deed om op mijn schoot te komen, waar ik haar gewoon weer vanaf veegde. Voorzichtig hoor, tot ze naast me lag. Ik vond nog niet dat ze het verdiend had om op schoot te mogen, na die flinke beet. En ze doet erg deemoedig, ze weet het wel. Sun kwam aanhuppelen en mopperde toen hij haar zag liggen. Ik maakte plaats links van me, maar hij dacht, maling aan, ik kom er gewoon bij. Haar oren gingen helemaal plat maar ik zei dat ze normaal moest doen. Eerst ging hij rechts van haar liggen. Dat was wel ver van mij vandaan. Hij draaide wat rond en zij lag dat met platte oren en erg op haar hoede aan te kijken. En toen kwam hij maar op schoot.

Nou ook goed toch? En zo bleven ze allebei lekker bij me liggen. Ik zat een goeie film te kijken, three billboards outside Ebbing Missouri en die heb ik zowaar afgezien! Dat gebeurt niet vaak. Alleen daarna ben ik het even kwijt tot 3 uur ’s nachts. En nu is het zondag en ga ik de kattenkamer boven maar uitzoeken en zover mogelijk inpakken en neer zetten wat straks alvast met ons meekan. Hoe minder de verhuizers moeten doen, hoe minder ik moet betalen. En als je niet veel centjes hebt, is dat fijn meegenomen Al wat ik daarna nog wil hebben of nodig heb, zal moeten wachten tot ik weer een baan heb en kan sparen. Maar ik maak wel een geweldig nieuwe start.

Dat Sunshine ooit zo op schoot zou komen, had ik nooit verwacht! Maar hij is erg op mij gericht wel. Toen ik vrijdag uit stage kwam,  was hij heel erg blij, dat kon je gewoon merken. Ik liep op een gegeven moment, stevig de kamer uit, en hij vloog achter me aan. Zichtbaar opgelucht, dat ik alleen maar iets ging pakken, zag ik hem zuchten. Nou ja! Ook met eten, hij at altijd bovenop het aanrecht, want hij wil eten zodra het blikje open is. Dat doet hij nu nog maar alleen maar heel even, de ergste trek weghalen of zo. En dan springt hij ervan af en wil hij bij de anderen op de grond eten. Dat doet me goed want dat is niet eens een heel klein stapje, nee dat is een flinke stap. Dus ja, alles gaat alleen maar vooruit, en zo hoort het ook.