7. okt, 2020

Ik heb een broertje dood aan verhuizen...

En dan ben je een paar uur verder en lijkt er nog niets gebeurd te zijn. Aurora komt even koppie geven en heeft de 2e behoorlijk grote open plek op haar koppie. Skylar lijkt door de stress weer de bully te gaan uithangen en ook Sunshine, en helaas de rest ook wel een beetje, hebben ook altijd mot met haar. En nu is dat weer van de gekke hoor. Maar ja, ik begrijp hun ongemak wel en hun stress. Met al die troep en een moeder die ook bol staat van de adrenaline. Alleen hoe gaat dat dan, als ze met zijn vijven op ene kamer zitten? En wel een hele dag! Zonder toezicht? Nou, dan is dat witte kind ene grote open wond! En als de nood het hoogst is, dan is de hulp nabij.

Ik krijg opeens een ingeving, en die krijg ik vaak hoor, maar ik weet, dat ben ik niet. Dat is hulp en ik sta gelukkig open genoeg om het te ontvangen. Want ik wil het boven toch helemaal leegmaken? Zodat de verhuizers helemaal niet de trap op moeten en zo per ongeluk de met weken voorbereiding daar opgesloten katten per ongeluk uit de kamer laten. Doe me alsjeblieft een lol. Dat is iets waar ik niet meer overheen zou komen, denk ik bijna zeker te weten. Dat zou de druppel zijn van mijn dan overgelopen geestelijke gezondheid. Dat schrikbeeld wil ik koste wat het kost vermijden. Maar een Aurora met open wonden is ook niet ideaal. En met zijn vijven vol stress op een kamertje waar ze niet weg kan komen van ze, kan ik niet maken.

Gelukkig zijn er dan ook 2 kamers én een zolder eventueel. Indien  nodig. Want als ik het goed gedaan heb, is daar alles al weg. Ook de kastjes enzo, alles behalve dan de katten en hun reismanden, bakken en brokjes. En waarom zou ik dan zo stom zijn om ze alle vijf bij elkaar te doen? Als ik ze met eten lok, dan kunnen er 3 in de ene kamer. Ik denk dat ik Sun, Rain en Sky wel bij  elkaar kan doen. Rainbow kan goed van zich afspreken en Skylar heeft flink ontzag voor Sunshine. Die 3 met de feliway, dat moet kunnen! Dan kan ik Moonlight en Aurora in het kattenkamertje doen. Tenminste, dat is het ideale scenario. Want Moon en Sun hebben nog veel frustratie naar elkaar. Dat zou echt geweldig zijn, als ik het zo gestuurd krijg. En ook met Aurora heeft hij nogal eens mot.

Snel leeg die boel, dan kan ik dit zo lang als het kan, gaan oefenen. Oh wat zou dat dan goed geregeld zijn en wat zou ik dan een stuk geruster met van alles gaan lopen slepen de hele dag. Dan kan ik ze daar ook laten, als we een 2e keer heen en weer moeten. Pas als alles in orde is, ga ik ze halen met wat hulp natuurlijk. Want ja, 5 reismanden inclusief katten, de bakken en de brokken. Dat moet nog mee. Dan op mijn nieuwe adres zorgen, dat ze op hun eigen kamer eruit komen, 1 voor 1. Dat ze daar ook bakken en eten hebben staan en zo. Maar ze gaan er pas uit, als iedereen weg is hoor. Dat die deur even niet open hoeft. Want ze zijn zo angstig als de piete natuurlijk.

Katten vluchten dan toch wel erg snel elk gaatje door. En daar word ik dan natuurlijk ook weer niet vrolijk van. Ik hoop dat mijn bed dan al klaar staat, lekker nieuw en opgemaakt met schoon linnengoed. Heerlijk! Dat de tv het al op de nieuwe wifi doet zou fijn zijn. Anders gewoon via mijn telefoon muziek op en lekker wat gaan uitpakken en zo en opruimen. Even lekker met ze op de bank, is ook een optie. Als het goed is, zijn hun nieuwe dingen, waar ik later over zal vertellen, al allemaal geïnstalleerd en opgehangen en zo. En dan hebben ze enorm veel om te ontdekken allemaal. Ik wil dan ook in hun kamer al het kattennet voor het raam hebben, zodat ze beschermd zijn en ik ze even kan laten ruiken daar aan de buitenlucht. Nou ja, we zullen zien hoe dat gaat. Was het maar vast zo ver! Want oh wat spoelt er veel over me heen.

En het is zo’n puinzooi, dat je alles kwijt raakt. Ik heb dikke stiften gekocht, ik had er veel, allemaal leeg. Dus nieuwe gehaald, rood, groen, zwart en blauw. Ik nam de blauwe mee naar boven, met het idee om op de tassen te schrijven wat erin zit en waar ze naartoe moeten. Maar helaas, toen ik dat wilde doen, vond ik hem niet meer terug. Zulke dingen. Dat heb ik wel vaker aan de hand hier, trouwe lezers weten dat wel. Maar nu is het gewoon ook door mezelf, en dat is gewoon niet leuk meer. En vandaag heb ik al de katten iets van 6 x uit elkaar gehaald en lopen roepen. Normaal is dat ook niet leuk maar nu is het een soort van uitputtend.

Ik heb geen ritme meer, word om half 3 wakker en bedenk me iets. Hup eruit, opschrijven, uittypen of wat dan ook. En dan weer proberen in slaap te komen. Lukt niet altijd. In elk geval word ik dan nog voor vijven wakker en wil ik er al uit. Maar om de cits niet in de war te maken, blijf ik nog even liggen. Zo lang mogelijk tot ik het niet meer trek. En dan gaat het al beginnen want dan gaan ze zeuren om eten. Maar ja, zo vroeg, is ook weer niet goed. Daarom rek ik het tot tenminste 6 uur. Anders ben ik straks ook de pineut.

Omdat het nu zo’n puinzooi is, krijg ik het ook niet echt geordend. Dat komt straks wel hoor, maar voor nu is het nog even behelpen. Ik doe ook alles een soort van door elkaar. Hier een kast leeg, loop ik ergens anders heen, daar de spullen van de muur. En hier in mijn Art Corner, is het net ontploft. Ik moet het daar ook zien te organiseren, op zo’n manier, dat ik het ook weer terug kan vinden. Heel vervelend want ik wist eindelijk waar ik alles kon vinden. Echt hoor, story of my life. Mijn nieuwe straat heet ‘Blijvenburgstraat’ en dat zegt wel genoeg. Daar blijf ik, punt. Of er moet nog iets heel raars en onverwachts gebeuren. Mijn leven kennende, kan dat ook nog natuurlijk.

En dan zie ik het wel weer hoor. Voor nu, ga ik daar straks lekker genieten. Ik ben zo gek op water, en nu heb ik dat vlak voor mijn neus! Binnen 2 minuten ben ik daar, en kan ik heerlijk langs de Schie gaan wandelen. De wijk heet niet voor niets Overschie. En ik woon nu echt tegenover de Schie, heel toepasselijk. Jammer dat mijn moeder dat niet meer meemaakt. Zielsgelukkig had dat haar gemaakt. Maar ja, ze geniet nu van boven mee, en ik heb zo’n vermoeden dat zij hier een handje in had. Net als toen ik opeens, na 48 jaar, stopte met roken.

Deze woningen waren allemaal vrije sector woningen, en dat zou ik nooit kunnen betalen en niet eens voor in aanmerking komen. Nu is pas heel recent de begane grond en de 1e verdieping, wat vrijkomt dan, naar beneden afgetopt omdat ze een verplichting hebben om zoveel sociale huurwoningen te hebben. En daarom kon ik dit krijgen nu. En ook wel in combinatie, omdat ik het langste in de straat woon, en aan het profiel voldoe. Dan maak je mij niet wijs dat toeval bestaat. Dat weet ik al lang, dat bestaat niet. Dus dank je wel mijn lieve astrale helpers. Ik ben er enorm dankbaar voor. Al hadden jullie het wel iets beter kunnen timen misschien? Of, word ik ook geholpen met het maken van mijn examens? Dat hoop ik dan maar! Ik ben in elk geval dolblij met mijn nieuwe plekje!