11. okt, 2020

Verhuizen is geen kattenpis... Helaas...

Oh mijn hemel, zal ik het gaan redden. Ik zit nu zo in de puinhopen dat ik een beetje het overzicht verlies. En ik ben zo moe maar ik weet dat ik moet en daarom lijk ik op een soort van adrenaline te functioneren of zo. Geen idee maar ik vind het bijzonder dat ik nog puf heb om überhaupt iets te doen. Op maandag de 5e moest ik om 8 uur op de BBstraat zijn, dat is kort voor mijn nieuwe adres, en hier op t oude is het Bstraat. Korter en minder mooi. Jammer nog steeds dat ik geen berging heb maar ja, wat doe je eraan? Veel weggooien ja. Alleen geen tijd om uit te zoeken dus neem ik wat ik niet weet gewoon mee. Dat zoek ik dan op mn gemak uit.

Ik had dus om 8 uur een afspraak met de aannemer. Er kwamen bij half negen 2 hele aardige meneren die wel even zijn bezig geweest. Ik ben wat dingen vergeten te melden, die ik ondertussen al wel gemaild heb. Maar ze hebben dingen afgesmeerd, gaatjes gedicht, nieuwe sloten overal in, ook in de brievenbus waar ik al post had van Marij én het koolstoffilter voor mijn nieuwe recirculatiekap. Als je veel kookt dan vervang je zo’n filter eens per jaar, en als je kookt zoals ik, eens in de 2 jaar. Prima geregeld en niet mee zo vettig als in mijn oude keuken.

Ook heb ik een nieuwe douchekop, die je nog kunt stellen ook. Een nieuwe wc rol houder, en een splinternieuwe wc bril ook nog. Ze zijn ook nog achter de berging aan gegaan omdat ze het onzin vonden, dat ik die niet had maar het is niet anders. Geen berging. Toch lief van ze.

Alle deksels van het circulatiesysteem zijn vernieuwd, en ik heb een nieuw slot in de grote schuifpui. Ze constateerden ook een scheur in de wasbak in de badkamer en die krijg ik dan ook nieuw. Toen ze wegwaren, ben ik nog wat dingen uit de auto gaan halen en daarna wilde ik net weg, toen ik binnen de bel hoorde. Snel weer naar binnen, ik weet nu gelukkig ook hoe mijn knop handeled slot werkt en ik kon zo binnen. Van de week moest 1 van de buren me helpen om binnen te komen maar nu ken ik het principe.

De mannen van een Elektra bedrijf stonden voor de deur, die kwamen de elektra keuren. Oh? Nou gelukkig was ik net nog niet weg. Dus ik bleef weer even. Ze meten dan overal de stroom met een ‘fluke’ noemen ze dat. En daar ging ergens iets niet goed, want ze kregen overal 280 of 270 volt waar het 230 moet zijn. Hiervoor gingen ze Stedin bellen. Het landelijk overkoepelende orgaan wat betreft de Nederlandse elektra. Of ik nog 3 uur zou blijven. Nou eh, liever niet, ik heb veel te doen. Dan moest ik bellen zodra ik er 3 uur of langer zou zijn. Prima, dat is morgen.

De jongens gingen weg en lieten netjes een briefje achter met het Stedin nummer, zijn eigen telefoonnummer en een korte beschrijving waar ze naar zouden moeten kijken. Heel attent. Maar ik wilde nu toch echt wel naar huis hoor, en eindelijk ging dat. Want ook daar is het een grote bende met ongedurige en mauwende katten die het ook even niet meer weten. En ik weet het daar ook niet meer, want ik zie het niet echt opschieten. Ik kan ook niet zoveel meenemen in mijn uppie en sommige dingen kan ik niet dragen. Maar eerst eens even bellen met Bonprix. Waar ik mijn gordijnen heb gezien en ik wilde ze zondag al bestellen, want ik kreeg een mail dat ik 20% korting zou krijgen. Op een groot bedrag is dat heel prettig natuurlijk. Maar zondag was ik zo bezig, dat ik elke keer even ging uitpuffen en dan ging ik weer verder met mijn bestelling.

Ik kon nu ook niet al te veel in de auto zetten want ik ben nog naar de Action geweest voor wat dingen en ik ging naar de Praxis. Twee 10 liter emmers met Damp kleurige muurverf. Oh hemel wat zijn die krengen zwaar! Die krijg ik bijna niet van de grond. Ze moesten wel de auto in en gelukkig lukte dat. Daarna ging ik nog even langs Ben en San, om het trapje op te halen. Ik was toen echt op, toen ik naar huis reed deed alles zeer. Ik sleepte me naar boven en daar moest ik de cits gelijk eten geven, de bakken moest ik nog doen en zelf had ik geen puf om te eten. Te moe. Ik weet gewoon niet hoe ik dit allemaal in goede banen kan leiden. Alleen omdat ik elke dag 13 graden zie staan, op mijn telefoon, weet ik dat ik hulp krijg dus dat is fijn.

Ik val tijdens de tv in slaap en aangezien ik nu op de bank slaap, maakt dat niet zo uit. Alleen is het comfortabeler als ik de rugkussens eraf haal, en echt een slaapplek maak. Maar ik ben te moe en ik val zo om als ik ga zitten. Dus wat ik moet doen, moet ik direct doen, want anders gaat het niet gebeuren. Want als ik de bank net raak, voel ik me zo wegzakken. Ach ja, het is voor een goed doel. Me, myself and I.

Op dinsdag was ik er al om 8 uur, op de BBstraat want er kwam iemand om de vloeren te meten. Ik heb gelukkig een soort karretje met wieltjes en een elastiek met haken. Daar heb ik zo’n emmer muurverf van 10 liter op gezet en 2 niet al te zware tassen aan mijn andere arm en zo kreeg ik zo’n emmer boven. Dat gedoe met die deuren vind ik voor nu toch wel een dingetje. Maar goed, het is niet anders. In het donker even koffie zitten drinken en vast van alles netjes gaan zetten en weer 2 tassen uitgepakt, die in de keuken konden. De lege gaan weer mee terug om op de B straat weer gevuld te worden.

Een heel oud wankel mannetje kwam de vloeren meten, op een manier die ik zelf ook had gekund maar toch, het was ergens goed voor. Hij begon namelijk ook over dat het bij Kwantum zo lang duurt, soms wel 2 maanden. Dus ik vertel hem mijn verhaal, dat ik de vloer voor de 23e gelegd wil zien.

Hij geeft me een telefoonnummer van Vloerbedrijf S uit Berkel. Als ze bij Kwantum zeggen na de 23e moet ik kijken of ze dan alleen het zeil willen bezorgen, dan kan ik hen bellen en komen ze het binnen de week leggen. Nou kijk, dat is dan al een fijne optie meer. Daar heb ik veel aan, weer geholpen, thanks! Dan komt Jolanda, de ex van mijn neef en waar ik vroeger heel veel mee om ging, met 2 hele grote en veilige kattenreismanden. Zo heb ik er meer dan genoeg voor de verhuizing.

We hebben elkaar veel te vertellen en kletsen wat af, terwijl ik ondertussen alle randjes en rotstukjes aan het grijs maken ben. Zo doe ik dat altijd. Ik plak ook niks af want ik verf heel strak en mors praktisch niet. En als al die rotstukjes gedaan zijn, dan kan je zo in ene ruk door met een grote roller en is het zo af. En nog netjes en knoeivrij ook. Jolanda biedt aan zondag mee te komen sauzen, en dat neem ik met beide handen aan natuurlijk. De afzuigkap komt aan de late kant, maar waar blijft die vaatwasser nou toch? Ik ga ze maar even bellen. Ze zeggen maandagavond een voicemail te hebben ingesproken, dat ze woensdag komen. Niks ontvangen of gehoord hoor.

Blijk ik zelf mijn nummer fout te hebben ingevoerd. Ja, dat krijg je dan, als je zoveel op je bordje hebt. Maar ze komen morgen, woensdag de 7e voor mij. Later bellen ze dat ze tussen 13 en 14 uur komen. Helemaal goed, kan ik eerst naar de Kwantum want in mijn vermoeidheid, ben ik daar dus vergeten naartoe te gaan… Moet niet dommer worden hoor!