13. okt, 2020

Nog eventjes, nog 17 daagjes volhouden...

De planken kunnen er hier pas af, als alles van de planken eraf is natuurlijk. Ik moet ook nog 2 stoeltjes bekleden, die staan boven te wachten en dan neem ik gelijk een paar plankjes voor de cits mee, die van een ouwe krabpaal af moeten. En alles wat weg kan, gaan we weer op de 23e regelen. Dan hoop ik wel wat meer hulp te krijgen. Dan zet ik van te voren weer veel op de gang. Ik laat ook veel achter hoor. Maar ja, dat kan dan in elk geval weg of zo. Toen mijn nichtje er was, zei ze, waarom haal je die deur er niet uit? Doelend op de deur die van de huiskamer naar de grote slaapkamer gaat. Daarachter komt mijn art kamer en cits speelkamer. Alles kasten zijn daar zwart, zoals alles in de huiskamer wit is of wit gaat worden, of met marmer bewerkt gaat worden.

Die deur daar uit halen, was ik inderdaad al van plan geweest. Die had ik dan in de berging willen zetten. Maar hee, ik heb geen berging. Vind ik nog steeds niet leuk hoor. Maar ja, komt vast wel goed. Ariëlle is net zo praktisch als ik en zij is niet zo moe als ik. Zij denkt nog helder na, ik niet op het moment. Dus zegt ze, ‘je linnenkasten komen daar toch te staan?’ Ja, klopt, eentje voor de hoek, en dan 2 richting het raam. Zwarte kasten ook, de rest is of wordt zwart daar. Zwarte lamp ook. ‘Nou, dan zet je toch die deur daarachter die kasten? Zet je ze iets van de muur, groot zat die kamer.’ En dat is ook zo. Dat ik daar zelf niet aan had gedacht! Daar zou ik echt normaal zo opgekomen zijn hoor, daar ben ik juist zo goed in. Ik ben blij met haar idee, want zo ga ik het ook doen. Knop eraf, goed bewaren ergens, in de meterkast of zo. Dan ben ik die deur kwijt, die me nu al irriteerde.

Hij ging de huiskamer in open. En dat nam veel plek in en veel zicht weg. Nu heb ik vrij zicht op mijn mooie vitrinekast ook en ook geen deur die vlak langs de bank open ging. Het zijn dan ook echt enorme deuren. Ik kan niet bij de bovenkant hoor. Daar heb ik een trapje voor nodig. Kan je nagaan! Achter die linnenkasten zie je hem toch niet. Bovendien, kan ik daar dan ook mijn strijkplank naast zetten, achter de andere kast, die voor het mooie dan ook iets van de muur moet. Zo zie je maar, er komen steeds meer goeie ideeën bij.

Op de woensdagochtend tussen 5 en 8 heb ik mijn examens allemaal gemaakt en doorgestuurd. Dat is al een last minder. Alle praktijkexamens zijn dan gedaan en als straks alles op voldoende staat, kan de laatste worden ingestuurd, wat een uitnodiging voor een examengesprek is, met docent en apotheker en mij. Ik heb ook mijn Farmaceutische patiënten zorg examen over osteoporose ingestuurd. Naar Wally, dus dat zal wel even duren, voor het nagekeken is. En dan krijgen we nog een laatste deel en moet ik een stuk maken over RI&E Risico Inventarisatie en Evaluatie. Hoe ik dat moet gaan doen, ik heb geen idee. Maar ook dat zal er wel komen. Zodra dat is ingestuurd, ben ik eigenlijk klaar. Op dat gesprek na dan, of tenzij er iets niet goed wordt gekeurd. Dat is nog even afwachten.

De Bestelde gordijnen zijn op deze donderdag de 8e, schrijf ik dit, binnen gekomen. Wat ik al hoopte en verwachtte, is dus ook zo. Online leken ze veel lichter, rozer. Maar de kleur is ‘bessen’ en dat is een soort paarsige bordeaux kleur. Daar heb ik gewoon op gegokt en ik heb gelijk gekregen. De gordijnen zijn precies in de kleur die ik wilde dat ze waren. Vraag me niet waarom ik zo dacht, maar het pakte goed uit. Met dubbele gordijnroedes. Dus je hebt op 1 houder, 2 stangen liggen. Voor je vitrage op de achterste, en je overgordijnen op de voorste. De vitrage is met lussen en de overgordijnen, van microvezel en erg makkelijk in onderhoud, hebben een multifunctionele band. Als ze als met lussen niet soepel glijden, ga ik nog haken halen en ogen voor over de stangen. Dat loopt wel soepeltjes. Even afwachten nog maar.

Ook kwamen vandaag de 2 nieuwe krabpalen binnen. Oh mijn hemel, wat zal die bezorger niet blij met me zijn geweest. Ik weet trouwens ondertussen ook, waarom die deur bij de lift niet open gaat. Die is niet kapot, maar daar zitten ook bellen. Als je aanbelt aan de voorkant, dan kan ik die deur open doen. Maar de deur bij de liften moet je ook weer met sleutel in. En dan kreeg ik die niet open. Nee, dat klopt. Dan moet de visite of de bezorger, daar ook weer aanbellen. En dan kan ik weer de deur open drukken, en gaat die open. Je moet het even weten.

Maar die bezorger, die dacht volgens mij, dat ik die dozen beneden zou komen halen. En nu was ik nog in de war ook, want ik dacht dat hij Zooplus kwam brengen. Maar het waren dus die 2 krabpalen. Ik heb ze wel erg verwend hoor, maar ja, ik moet ze een beetje compenseren voor het verlies van hun balkon. Het zijn 2 grote en sterke, wat ook geen overbodige luxe is hoor, met 5 katten. Ze komen goed van pas. De Panorama heb ik gekocht voor in de huiskamer, in Royal Grey. Die komt voor de grote schuifpui gedeeltelijk. Van de zomer, deurtje open, gaaswerk ervoor en ze liggen zo buiten eigenlijk.

De andere komt in de art/cits room, naast het bureau en voor het raam. Zelfde effect hele winter vogeltjes tv en in de zomer, raam open en liggen ze praktisch buiten. De hele grote van hier gaat in de hal, die in principe groter is, dan de kleine slaapkamer waar mijn bed komt. En de lavendel krabpaal komt in die slaapkamer. Ook bij het raam. En als ik dan ’s morgens op sta, dan zet ik daar het raam open. Dat zal ze dan een beetje balkon idee geven. Hoop ik toch. Dan gaan ze daar maar even lucht happen en is mijn bed gelijk gelucht. Vind ik geen verkeerd idee!

Dan hebben ze genoeg te krabben in elk geval. En dan nog overal plankjes en mandjes aan de muren. Ze zullen niet weten waar ze het hebben in het begin. Ik hoop maar dat ze kunnen wennen. Ze moeten wel, er is geen andere optie. Die plankjes moet ik nog gaan kopen bij een Ikea. Maar ik moet Ikea morgen ook even bellen. Alles wordt de 22e bezorgd en dan heb ik wel heel veel bouwpakketten. Gelukkig ben ik daar goed in, maar ik heb wel hulp nodig hierbij. Broer houdt er geloof ik niet zo van. Ik liep dus mijn bestelling even goed na, toen het al besteld was ja. Ervoor had ik dat ook gedaan maar toen had ik de fout niet gezien.

Ik heb dus gewoon 20 van die hanglampdingen besteld, in plaats van 20 plankenhouders. Jawel. En in plaats van 20 plankenhouders, heb ik er daar 1 van. Ja. Niet gezien. En dan moet ik straks terug met 19 van die dingen. En dan heb ik geen plankenhouders. Misschien kan ik het herstellen als ik bel? Ik ben bang van niet maar als je het niet probeert, dan weet je het niet. En zo moe ben ik dus. Dat zou me normaal echt niet gebeuren hoor. Zo blonT dit weer. Maar ja, het is even niet anders. Morgen bellen dan maar. Domme Ria.