19. okt, 2020

En we zijn er nog lang niet...

Op de donderdag veel beneden gezet, vanaf 2e verdieping hier. Ariëlle en ik hadden al een slag geslagen en daarom kon er weer wat bij beneden. Vrijdag komen namelijk weer 2 helpers en Manuel heeft nu weer zijn aanhanger bij zich. Jolanda komt om te sjouwen. Kan ik met 1 van hen ook even de kastjes beneden zetten, als hier alles weg is. Dat kan ik niet alleen. Ik heb al wat planken in de zijkamer/kattenkamer eraf gehaald. Die moeten dit weekend ook weer in die grote ketelkast. Omdat mijn wasmachine en droger daar ook komen en de strijkplank er hangt, ga ik dat voortaan maar de waskast noemen.

Planken komen er tot aan het plafond en ik heb 2 kleine plastic stellingen, behoorlijk stevig hoor, want daar lag al het, zware, gereedschap op, op zolder. Die passen precies waar ik ze gedacht had. En ik ben er nog niet uit, wasmachine en droger op of naast elkaar? Misschien wel naast elkaar. Zo heb je ze gelijk als een soort van plank. Het ligt er een beetje aan, dus heb ik ze even opgemeten en ga ik straks even kijken. Dan kan ik zien wat me het beste lijkt. En daarboven komen ook allemaal weer planken, boven die stellinkjes ook. En links pas boven hoofdhoogte, mijn hoofdhoogte. Ik zie me er anders elke keer weer tegen aan lopen. Over ezels en stenen is aan mij niet besteed.

Dan ben ik om 12 uur naar de BBstraat gegaan en daar ben ik gaan sauzen. Ik heb een enorme ruzie gehad, met een uitschuif muurverf roller. Zodra je er een klein beetje kracht op zette, schoof het hele ding weer in elkaar, op de 2 plaatsen waar je het net had uitgeschoven en vast had gezet. Toen even later, en na erg veel gemopper van mij, ook nog de roller er gewoon afviel, had ik het wel gehad met dat ding. Weg ermee. Daar heb je niks aan. Daarom heb ik maar een normale gepakt. Zo, dat ging een stuk beter en het was ook stukken lichter. Ik heb een tig tal van die rolhouders liggen, daar gaat ook het gros van in de vuilnisbak. Ik moet gaan ontspullen en daar zal ik nog wel een jaartje over doen. Maar het komt goed.

Ik ben ergens wel blij niet meer zo’n plek te hebben waar je alles ‘eventjes’ naartoe gooit en het vervolgens jarenlang laat liggen. Dat scheelt een hele berg achteraf gedoe. Want op een gegeven moment is die plek vol. Ik heb dat wel gezien toen ik ergens begin dit jaar de zolder heb opgeruimd. Al een geluk dat ik dat had gedaan. Anders was het nu erger geweest. Die zolder boven was ook niet gemakkelijk hoor, maar in elk geval, scheelde dit nu een heleboel. Daar ben ik best blij om, dat had er niet meer bij gekund, bij alle stress van nu.

Ik heb mijn slaapkamer nog even afgemaakt, wat de randjes betreft. Daarna ben ik aan de hal begonnen. Tot opeens de bel ging, er stond een man voor de deur. ‘Ja, u bent hier aan het verhuizen’, begon hij met een strenge stem. Maar voor ik kon denken ‘oh oh, wat heb ik verkeerd gedaan’, zag ik wel iets heel bekends in dat gezicht. ‘Oh wat lijk jij op Jolanda’, roep ik uit! Hij schoot gelijk in de lag, het is inderdaad haar broer William. Hij kwam alvast maar even kijken wat hij nodig heeft om de vaatwasser aan te sluiten, of aan te leggen dan. Ik vraag hem gelijk om een extra kraantje om de ketel bij te vullen, of hij dat kan. Ja dat kan hij wel.

Hij gaat even kijken naar de situatie in de kast en hij vindt, wonder boven wonder, dat er al een extra bijvulkraan zit! Nou ja, dat had die meneer van de verwarming totaal gemist. Want die vond het een gedoe dat er maar 1 kraan zat. Er zitten er 2 hoor, maar die 2e zit vlak bij de vloer en onder het expansievat van de verwarming. Dus komt helemaal goed, dat scheelt weer werk en geld! Hij vertrekt even later, nadat we hebben afgesproken, dat hij het vrijdagavond komt doen. Ik vind het prima, dan kom ik wel terug. Met Jolanda en Manuel sjouwen in de ochtend, dan ga ik daarna weer sauzen tot de pakketten er zijn, die tussen 14 en 18 uur zullen komen, hoop ik toch.

Dan even de cits eten geven, ik zelf maar weer junkfood eten, of een salade, als ik nog puf heb om een winkel in te schieten. Goed zorgen voor mezelf, sorry, even geen tijd voor. Dat ga ik straks wel even inhalen hoor. Ik wil toch meer gaan bewegen, lopen en fiets, heerlijk! Ik ben zo blij met mijn fiets! Ik heb hem gemist vanaf hij gestolen was, en omdat ik hem in de Bstraat alleen maar buiten voor de deur kon laten staan, heb ik maar geen andere meer gekocht. Dan werd ie alleen maar toch weer gestolen. Maar nu kan hij binnen staan, of binnen. Het is in het atrium of in de parkeergarage.

Omheind, dat wel, maar het is en blijft buiten. Dus heb ik hem onder het 1e stukje gezet in de parkeergarage. Droog en beschut staat hij dan wel, met een Axa slot en een Axa ketting om mand en stuur. Ik ben wel goed maar niet gek. Ik heb alle tassen weer naar de badkamer gesleept. Die begint al aardig vol te raken nu. De lading van vrijdag kan er misschien net bij. Dan is het zaak om even geduld te hebben, tot de vloer ligt. Dat komt er dinsdag aan. Zodra die ligt, zal het voor mij even een gezoek zijn. Elke tas uit de badkamer, sleep ik dan naar de plek waar ze horen. Tot de kasten er zijn, zullen ze even daar blijven staan. Zeker in de Art Corner/ kleedkamer.

Ik heb namelijk een idee gekregen, omdat ik die deur, die er daar uitgaat, kwijt moest ook ergens, moest ik iets verzinnen. Geen berging en zo’n deur kan en mag je niet weggooien. Als ik nou eens 1 kledingkast zo zet, en die andere 2 ertegenover? Dan heb ik een kleedkamer rechthoek. Die deur tegen de muur, knop eraf natuurlijk. De twee kanten van kasten er beiden kanten een klein stukje overheen, spiegels op de deur, kleedhoek is klaar. Dan heb ik een doorgang groot genoeg voor mij om niet krap te zijn. En daarachter zit de Art Corner. Door de 2 kasten die er staan, kan ik hun achterkant dan als muur gebruiken en daar weer kasten tegenaan. Wie geen berging heeft, moet slim zijn!