21. okt, 2020

Ideeën te over en waarom bestaat DHL nog steeds?

Om nog even verder te gaan, over dat ideetje, over de kleedkamer/artkamer; Zo heb ik gewoon opeens toch een soort van kamertje meer, me liky! Zo doe je dat! Ik ben een maker van extra ruimte, of het nou door planken of kasten is, ik heb altijd wel opeens iets van hee, zo kan het ook! En mijn broer heeft hetzelfde. Want die zit ook echt vol met goeie ideeën steeds. Fijn hoor, iemand die zo meedenkt. Ja, ik zal nog maanden met dozen en ellende zitten. Ja, de buren zullen me nog maanden met weer volle Action tassen zien slepen, nu gevuld met spullen die weggegooid kunnen worden. Ja, ook binnen moet er nog van alles gebeuren. Heel veel te doen de komende maanden. Twee zwarte kasten moeten wit worden. Het keukenblok moet wit, de keukenkastjes worden marmer.

De salontafel en sidetable moeten ook hardboard platen erop die dan marmer worden. Vitrinekast verven, tv kast verven, poe hee. En de grote vitrinekast, hm, dilemma; of witte buitenkant, zwarte binnenkant en marmer planken, en dan in de hal. Of gewoon zwart laten en in de Art Corner? Dilemma, dilemma! Je hoort het wel, ik ben nog wel even bezig met gewoon de boel netjes krijgen. Maar dat geeft niet, dat vind ik leuk. Hobby even op een laag pitje, solliciteren en hopen op een baan per 1 december. Als alles klaar is, lekker braderieën zoeken en daar gaan staan met de spullen! Komt helemaal goed.

Een broer die vol ideeën zit is wel geweldig, zeker als het gaat om de veiligheid van mijn katten. Want die kwam met het idee om een schuifdeur en muurtje te maken bij de voordeur. Het is dan ook wel idioot gebouwd hoor. Nu heb ik een vrij kleine slaapkamer. Vind ik niet erg, je doet er je ogen dicht dus who cares. Maar als ze de voordeur nou iets opzij hadden gezet, dan had ik een veel en veel grotere slaapkamer gehad. Nu heb ik een hal ter grote van een flinke kamer. En het punt is, dat als er een kat wegglipt, dat ze dan wel direct buiten zijn. Natuurlijk denk je, maar dat is toch een atrium. Ja, maar dat is wel open. Bij de brievenbussen zitten allemaal openingen tussen het hardhout. Hup kat weg.

Daar zou ik me continu zorgen over maken. Wat denk je met je volle boodschappentassen aan komen? Of een pakketje op een normale manier aanpakken? Allemaal problemen dan gelijk. Nu gaan we een schuifdeursysteem aan het plafond hangen. Met een muurtje ernaast. Het middenstuk in de hal zetten we niets neer dus daar kan die deur naartoe schuiven. De deur is er ook al, die ik uit de huiskamer naar de art corner ga halen. En voila, een veilige entree gemaakt, geen zorgen meer over wegpiepende katten.

Halverwege het muurtje naast de deur een soort muurtje van hout en wit gaas. Kunnen ze wel meekijken wat er daar allemaal gebeurt. En daar is dan gelijk het plekje waar ik mijn tassen of zo kan zetten. En dan schuifdeurtje open als de voordeur weer dicht is. Oh echt, dat zal me zoveel angstige momenten schelen, dat is met geen geld te betalen. Hopen dat het me lukt allemaal om rond te krijgen. Ik ga ervan uit van wel. Dit is echt totaal van onschatbare waarde. Zo blij me de ideeën van mijn broer!

Op vrijdag de 16e ben ik vast alles op de gang gaan zetten. Jolanda kwam er aan om 10 uur en even later was neef Manuel onderweg met de aanhanger. Die hebben we weer redelijk vol geladen en bij de BBstraat weer uitgeladen. Nu kan er echt niet veel meer bij hoor, in de badkamer. Even wachten nu tot na de vloer gelegd is en de badkamer leeg is. Als de vloer ligt, dan kan alles naar de plaats waar het hoort. Er komen al kasten op de 21e en de grote bulk, die van Ikea, die komt op de 22e. Vanaf die dag wordt het puzzelen met bouwpakketten. Gelukkig ben ik daar wel goed in. Ik heb alleen hulp nodig bij de grote dingen, zoals de kledingkasten rechtop zetten en ze op hun plek krijgen. Maar ik ben goed in Ikea pakketten en ik vind het leuk.

Alleen zoveel tegelijk, nee, dat heb ik nog nooit meegemaakt en of ik het na 3 of 4 kasten nog leuk genoeg vind om enthousiast aan de rest te beginnen, dat weet ik nog niet. Bed moet in elkaar, schoenenkasten, weet ik het allemaal. Pas als de kasten staan, kan ik dingen op gaan hangen. Dat scheelt ook weer los gedoe op de grond. Nog maar 13 dagen, nu ik dit schrijf, op de 17e. Nou, dan weet je het wel, korter dan 2 weken. Ga ik het allemaal halen? Ik hoop het wel!

Toen Manuel weer weg ging, en Jolanda ook, ben ik gaan muren gaan verven. De slaapkamer had ik vrij snel al klaar. Nu ook weer met een tegenstribbelende roller op een langere stok. Maar het scheelt gewoon als je niet steeds ladder op en af moet, dat ik het er steeds weer opzetten van de roller op de stok, voor lief nam. Ik begon dan ook maar aan de grote kledingkamer/art corner. Dat was lastiger met dat dikke patroon van het medaillon. Zo met wit en crème vond ik het lelijk maar in het effen grijs, vind ik het juist erg leuk. Zo zie je maar. Alleen moest je het wel heel erg goed insoppen. Elke keer kon je weer terug om stukken extra te doen, die je dan lichter zag opdrogen. Die kamer duurde wel wat langer.

Om 5 uur was Jolanda er weer. Zo kon ik even de cits eten gaan geven. Zij maakte het kleine laatste stukje muur voor me af. Haar broer zou komen om de vaatwasser aan te leggen en bovendien moest DHL komen. Wat een bedrijf is dat ook. Krijg je eerst een afspraak tussen 18 en 21u30. Nou sorry, ik woon er nog niet en ga daar niet zitten rondhangen op een klapstoeltje in het donker. Dus nieuwe afspraak gemaakt voor de vrijdag tussen 14 en 18 uur. Krijg ik na 12 uur een mailtje dat ze tussen 16u15 en 20u15 komen. Ja zeg, potverdrie weer in de avond! Omdat nu de broer van Jolanda kwam, heb ik het maar zo gelaten maar daar word je toch kriegel van?!

Opeens kwamen mijn broer en schoonzus binnen. Ik had voor de verandering mijn auto aan de voorkant gezet en zij hadden daarom niemand verwacht! Ze hadden weer stiekem mijn muren van de art corner willen komen verven. Maar die waren al klaar. Lief van ze hè?! Ondertussen was William, broer van, al bezig met kranen en afvoeren. Nogal een gedoe zeg, een vaatwasser aanleggen, maar Jolanda is zelf al zo’n klusser, haar broer is nog beter! En ik heb eindelijk, na het fenomeen voor 15 jaar te hebben moeten missen, weer een vaatwasser! Me happy! Toen we klaar waren, ben ik doodmoe snel naar huis gegaan. Stuurt Jolanda via de app; en DHL nou? Oh ja! Ga ik kijken, is de verzending vertraagd. Komen ze zaterdagavond weer… Zucht, ik heb ze het maar naar een servicepunt laten brengen hoor maandag. Ga ik het zelf wel halen. Niet te doen met DHL, Doe Het Lastig???