22. okt, 2020

Wel sauzen maar niet om op te eten!

Fijn hoor een hele dag je muren sauzen. Mijn spieren zaten al vast, die zitten nu vaster. En mijn handen slapen steeds, dan weet je al gelijk, dat klopt niet. Alleen, wat doe je eraan? Vooral in de nacht, dan wiebel ik steeds mijn handen heen en weer maar het is lastig weg te krijgen. Aurora is dus gewoon een smerige diva, want mevrouw vindt dat irritant, als ze bij me ligt. Dus toen ik probeerde mijn bloed weer te laten stromen, beet ze me weer. Niet zo hard als de vorige keer maar toch. Ik heb haar direct van me af gegooid. Donder maar op! Er wordt hier niet gebeten! En al zeker niet, omdat jij dat vervelend vindt. Ze kwam direct weer terug, maar ze mocht er niet meer bij van mij. Ze bleef even volhouden maar ik had een langere adem. Even weer op je plaats diva, zo doen we hier niet.

Het is niet alleen dat die handen zo slapen. Ze zijn helemaal opgezwollen van het sjouwen met zware tassen. En ze verkramp ook steeds en dat is nog het ergste. Maar ja, nog even doorzetten. Het zal vast wel over gaan, als ik weer meer rust heb. Dat zal nog wel even duren. De laatste paar dagen, slapen ze ook overdags steeds. Soms krijg ik het ik weet niet hoe lang niet weg. Er zal ergens iets knel zitten? Geen idee maar een rot gevoel is het wel.

Zaterdag was een heftige dag, want Broer en San, Benjamin en een collega van broer kwamen helpen met planken eraf halen. Het zou boven leeggehaald worden. Ik zag alleen vandaag, ik schrijf dit zondag de 18e, dat er nog steeds veel stond. Dat heb ik deels naar beneden gebracht, maar daar kan nu echt niets meer bij, zonder dat ik mijn nek ga breken. De planken, waar het om ging, zijn ook maar voor een klein deel overgebracht. Dus die staan er ook grotendeels nog. Ook een groot deel hangt nog aan de muur. Zal nog wel komen. Hoop ik toch.

De schelpen en zeesterren die ik aan de muur had op wc en badkamer, zijn eraf gehaald. Het zag er alleen uit alsof er een kalk bom ontploft was. Arme cits! Dat heb ik snel opgeveegd gisteravond toen ik thuis kwam. Op de BB straat heeft mijn broer het frame al klaar, vandaag komt hij het gaaswerk erin zetten en het ophangen. Dan is dat Franse balkon ook klaar om te worden gezeemd. En dan moeten de lampen er nog op, de planken zijn er maar deels dus tja, of dat handig wordt, als je niet weet hoeveel en wat je er eigenlijk op moet hangen… Dat moet toch later nog even, denk ik zo.

Kijk, vandaag ga ik de plinten schilderen en ik wil ook de vloer leeg hebben straks, aan het einde van de dag. De vaatwasser staat, en er bovenop staat het 4 pits gasstel dat ik van Miranda kreeg. Die is nu mooi schoon en ziet er goed uit. Moet nog iets verzinnen voor een afdekplaat, dat vind ik mooier. Komt nog wel goed. Ik had ook nog even op de fiets boodschappen willen doen, verdorie, was mijn achterband zacht. Lek? Of gewoon zacht? Volgens mij was hij bij verzending goed hard dus nu al sabotage? Door diegene die daar zijn auto parkeert of zo? Geen idee. Eerst maar zoeken waar ik mijn fietspomp heb gelaten. Dan kan ik zien of hij leegloopt uit zichzelf of niet. Was wel even teleurstellend, maar ja, komt ook wel goed. Als hij lek is, dan ga ik ze bellen hoor!

Ik heb wat plinten gesopt, omdat ik die dus wil schilderen. Maandag de vloer leeg en stofzuigen en dweilen alles. Want dinsdag komt EINDELIJK de vloer, YES! Daarna kunnen er meters gemaakt worden. De kasten en Ikea in de dagen erna en ook veel halen met nicht en broer en schoonzus en Jolanda denk ik. Dan komt het einde wel in zich hoor. Het wordt nog wel even heftig maar goed. Als ik hier even meer plek krijg om te lopen, zou wel fijn zijn. Zal er zo even foto’s van maken. Niet te doen hoor, nu meer. Echt niet. De katten zijn ook erg bewust van het feit dat er iets aan de hand is en ze doen allemaal anders dan anders. Ze zijn uit hun doen.

Dat is wel heel vervelend voor ze maar het is even niet anders. Ik ben ook uit mijn doen en mijn hoofd loopt over! Zijn alle pakjes al binnen en zo nee, want tja DHL, waar zijn ze, wanneer moet of kan ik ze halen en wat is het? Dat heb ik even uitgezocht. Verder ben ik weer zoveel mogelijk van boven toch beneden gaan zetten. Want ja, het MOET daar leeg. Er staan nog een aantal dozen met veel erin. Die mogen weg. Ik wil niet eens zien wat erin zit. Als ik het nu niet weet, had ik er ook niets mee gekund en dus is het overbodig. Weg ermee! Dat komt komende zaterdag wel weer, de 23e. Jeetje zeg, dan is er wat af te sjouwen om weg te gooien. Hopelijk kan ik dan de katten ook even opsluiten of zo, zodat we vrij rond kunnen lopen met de deur open om alles naar beneden te krijgen. Het is zonder hindernissen en steeds katten in de gaten houden, al een gedoe genoeg.

De zondag waren  mijn broer en San er al en even later kwam Jolanda ook. Die is het plafond gaan doen, broer heeft de ramen aan de achterkant kat veilig gemaakt. Helaas geen tijd meer voor de lampjes en de afzuigkap om op te hangen. Ik had graag alles opgehangen gehad, voor het zeil er lag. Nu moet je toch moeilijker gaan doen, en elke keer als er geboord wordt, gelijk mee stofzuigen. Het had makkelijker gekund maar ja, de dingen gaan meestal niet zoals je voor ogen hebt. Zeker bij een verhuizing niet. Daar ben ik alweer achter. De laatste verhuizing die ik had, was hierheen, maar dat was met heel weinig spullen, omdat het gros nog in België stond. En toen vond ik het al een gedoe. Nu heb ik 15 jaar dingen kunnen vergaren en dat blijkt wel. Ik mag dan ook straks voor vele jaren rotzooi gaan schiften en weggooien. Ik zie er wel tegenop, zo lang in de rommel te zitten maar ja, het is niet anders. We gaan het meemaken.

Jolanda komt maandagmiddag het plafond afmaken. Ik moet nog de helft van mijn slaapkamer en de grote art kamer de plinten doen. En zodra ik dat gedaan heb, ga ik de boel organiseren, want het is een rotzooitje. En alles maar dan ook echt alles moet van de vloer. De stoeltjes ga ik in de hal zetten, die zet ik gewoon ff buiten dinsdag. Ik hoor in de loop van vandaag in welk tijdsdeel ze komen, ik hoop in de vroege ochtend. En dus moet vandaag de vloer helemaal stofvrij en schoon gemaakt worden. Dat wordt stofzuigen en dweilen. Ik doe dan ook gelijk alles soppen in elke kamer en hal. De deuren, die enorm zijn, met posten. De ramen moeten allemaal schoon en de omlijstingen ook. Genoeg te doen op de maandag. En voor mij is dat nu, dus zij die gaan soppen groeten u!