23. okt, 2020

Katten zijn echte gewoontedieren!

Maandag ben ik de cits boven eten gaan geven, voor het eerst. Nou, dat was niet direct een doorslaand succes hoor. En wat ben ik blij dat ik er toch nog een aantal dagen eerder mee begonnen ben. Hopelijk krijg ik het in die 10 dagen toch goed geregeld. Anders weet ik echt niet wat te doen op verhuisdag. Maar nog niet wanhopen, er is nog tijd. Skylar durfde niet binnen want hij zag zichzelf in het enorme veluxraam dat daar zit. Schuin gekanteld en met het licht aan, durfde hij echt de kamer niet in. Nadat alle bakjes gevuld waren, heb ik het licht uitgedaan en toen kwam hij wel eten.

Rainbow durfde weer de zijkamer niet in, alsof er monsters in de kamer zaten. Maar ja, eten is belangrijk voor hem en hij kwam uiteindelijk toch, zij het heel voorzichtig eten. Aurora lag in de krabpaal, dat moet ze de 30e ook maar doen. Ik zal er de 29e ook vast bakken en water zetten. Duimen allemaal, dat ze de 30e zonder morren komen eten, allemaal op de plek waar ik ze hebben wil. Dan doe ik, als zij aan het smikkelen zijn, de deuren tegelijk dicht. En KLAAR! Zo moet het gaan, zo zál het gaan. Alvast bedankt mijn astrale helpers, voor jullie aandeel hierin.

Daarna ging ik snel richting BBstraat want daar zou vanaf 8 uur iemand van Muddebouw kunnen komen, om te kijken welke wasbak er vervangen moet worden in de badkamer. Daar zit een beschadiging in en daar krijg je alleen maar viezigheid van natuurlijk. Hij kon er eigenlijk niet eens goed bij, want ja, de badkamer staat tot het plafond toe vol. Maar het is gelukt. Hij vroeg wel wanneer het dan eventueel kon. Ik moest even denken hoor, dinsdag vloer, woensdag kasten en donderdag Ikea en vanaf dinsdag of, als ze laat zijn, woensdag, kan ik vast alle tassen gaan zetten waar ze moeten komen of ingeruimd kunnen worden als alles er is. Kan me niet schelen dat het dan helemaal ontploft lijkt, je moet toch wat.

Dan kan Ben die ombouw voor de kattenbakken maken alvast. Ik heb net een hele lijst zitten maken van wat er voor de 30e moet gebeuren, zowel hier op de Bstraat als daar op de BBstraat. Het is nog aardig wat, schrijvende op de 20e en wetende dat je dan nog maar 9 dagen hebt eigenlijk. En daar word ik dan erg nerveus van, moet ik eerlijk toegeven. Ik zie het al helemaal gebeuren, dat er veel nog niet klaar is voordat ik weg moet. Ik moet ook echt nog steeds foto’s van de lift maken en ook van het raam hiervoor, waar de lift moet komen. Er zit een enorme tak in de weg.

Het kan eventueel ook via het zijkamertje, maar ja, dan moeten alle grote kasten 2 deuren door. Dus wat is nou wijsheid? Ik denk dat ik die wijsheid maar bij de verhuizers ga laten. Zij moeten het tenslotte doen. Maar ik moet wel even foto’s sturen naar ze en afmetingen lift. Veel kan op de hondjes gezet worden in de BB straat. Maar of de bank bijvoorbeeld in de lift kan? Ook al kan hij in 3 delen, het zijn wel grote delen. Nou ja, dat is voor later hoor. Anders word ik echt gek. Heb ik nu al dus ik moet maar niet over zulke dingen nadenken.

De maandag ben ik echt de hele dag bezig geweest. Ik was er precies acht uur en man man man, wat was het een bende! Ik begrijp niet hoe dat zover kan komen steeds. Alsof er elke keer iets ontploft of zo. Alles staat dan opeens weer door elkaar en over het hele huis verspreid. Ik ben gaan organiseren en daar ben ik lang mee bezig geweest. Toen het plafond gerepareerd, zie je niks meer van. Er was zo’n blaas ontstaan bij het witten. En een gaatje kwam er toen ook. En dat zie je nu niet meer. Dat kan ik wel.

Ondertussen is er weer zo’n gat, aan de andere kant. Jolanda kwam de rest doen maandagmiddag. Het is dus niet zo’n heel stevig laagje stuc op het plafond maar goed. We gaan het zien, ik zal dat plekje vandaag ook wegwerken. Toen ging ik stofzuigen en na de slaapkamer en een stukje hal, hield de stofzuiger ermee op. Teveel fijnstof denk ik. Dan kan ik die filters wel uit gaan spoelen, maar die moeten dan minstens een dag of 3 a 4 drogen. Dat moeten Ben en San dan zelf maar doen hoor, daar had ik nu geen tijd voor. Want nu moest ik als een gek gaan bezemen en met dat fijnstof is dat niet zo makkelijk.

En dus ben ik de hal leeg gaan maken. Ik heb de 2 hondjes volgeladen staan, en een boodschappenkarretje en een trolley. Die kan ik zo verrijden, als ze daar gaan leggen. Ik weet niet eens waar ze gaan beginnen. Maar goed, ik neem aan dat dat kan. Na het zo goed mogelijk vegen, want de boel stuift alle kanten op, ben ik gaan dweilen met een ouwe mop. Waar komt al dat stuifzooi vandaan? Jeetje zeg, daar ga ik vannacht vast weer last van krijgen. Jolanda was ondertussen klaar en die is nog de schuifpui gaan zemen, althans, die rare glazen plaat. Want de buitenkant, daar kan je echt zelf niet bij. Het zit in de servicekosten, dat die elke 2 a 3 maanden gezeemd wordt door de glazenwasser. Dat is wel fijn. Mijn broer heeft het raam-hek in de Art Corner zo gemaakt, dat ik zelf én de ramen nog kan zemen én de vogels kan bij voeren. Wel zo handig. Maar die schuifpui, die deuren aan de binnenkant, die vallen achter die grote glazen plaat, hoe ga ik dat nou doen? Nu begrijp ik de buurvrouw toen ze zei dat het een crime was. Dat lijkt mij ook ja.

Als je zo aan het vegen en dweilen bent, valt het pas goed op hoe groot die kamers wel niet zijn. Jeetje zeg, ik ben echt uren bezig geweest en mijn handen deden nog meer zeer dan anders, door bezem en dweil. En mijn rug schreeuwde moord en brand. Maar ja, het moest. Toch is het niet zo stofvrij als het met een stofzuiger was geweest. Ik wilde niet mijn Dyson erop uitproberen hoor, die heb ik hier ook nog nodig. Nou ja, we gaan het zien wat ze morgen zullen zeggen. Tussen 10 en 15 uur, zegt het mailtje van Kwantum. Hopelijk komen ze 10u05 en niet 14u55. Maar dan nog, dan kan ik echt voortgang gaan zien.

Woensdag de 4 kasten van t Goed en dan kan de kast uit de badkamer ook zo snel mogelijk op zijn plaats gezet worden. En donderdag komt Ikea. Als ik weet hoe laat woensdag, kan ik ervoor of erna afspreken met mijn nichtje. En vanaf donderdag heb ik hulp nodig met mijn bouwpakketten. Niet dat ik het niet kan, juist wel. Maar omdat ik alles snel wil hebben staan. En dan steeds weer met meer tassen en spullen naar de BB straat. Het is de 30e voor ik het weet. En dan weet ik 1 ding zeker, ik verhuis nooit meer. Of althans, niet op deze manier. Als alles voor je gedaan wordt, dan wil ik het misschien nog eens overwegen. Anders niet, dan maar tussen 6 planken dit huis uit! Nooit meer zo verhuizen!