28. okt, 2020

En er blijven dingen mis gaan...

Daar sta je dan, een enorme lading spullen in mijn nichtjes auto en mijn sleutels binnen. Mijn grote angst was dan ook nog eens, mocht ik toch nog ergens aan sleutels kunnen komen, dat de deur dan toch niet open zou gaan, omdat die sleutel in het slot aan de binnenkant stak. Ik heb altijd begrepen, dat het dan niet werkt, de deur vanaf de andere kant open te krijgen. De enige die ik ooit mijn sleutels heb gegeven, is mijn dochter. Maar ja, daar heb ik al meer dan een jaar geen contact meer mee. Ik belde mijn broer, die moest lachen, de lummel. Ik zag het ondertussen allemaal helemaal niet meer zitten. En ik voelde me totaal uitgeput.

Ik vertelde hem dat hij maar moest vragen of ze die sleutels nog had, omdat ik het anders ook niet meer zou weten. Kijk, je kan de deur eruit schoppen, maar de katten dan, voor de komende 9 dagen? Bovendien vond ik dat nou ook zonder katten niet zo’n fijn idee. Er lopen gekken genoeg rond. Een tijdje later begon broer me foto’s van bossen sleutels te appen, welke het waren. Ja zeg, ik heb niet een beeld in mijn hoofd van de tandjes van de sleutel hoor! Hij nam ze allemaal maar mee. Ondertussen was ik maar op de trap gaan zitten, mijn voeten deden toch al zo’n pijn! En dan duren minuten lang hoor, als je zo aan het wachten bent.

Eindelijk kwam mijn broer de trap op. Ik begon gelijk met de bos sleutels die het meeste leek op mijn eigen bos van dit huis, en ja hoor, direct raak! Gelukkig ging de deur gewoon open, zelfs met mijn eigen sleutels, zoals verwacht, aan de binnenkant van de deur! We konden weer verder. Gedrieën reden we naar de BBstraat. Eindelijk konden we weer een lading uit gaan laden daar. Ik voelde me totaal gedraineerd of zoiets. Alsof ik als een luchtballon was leeggelopen. Niet gek natuurlijk, het was de zoveelste miskleun alweer. Morgen Ikea, ik hou mijn hart al vast!

Ook het mooie servies dat ik besteld heb is kwijt, maar ik heb de verkoper benaderd, in China, en die sturen me een nieuw servies, met vele excuses. Dat is dus wel mooi geregeld. Alleen zit ik met 1 klein dingetje, wordt het door DHL bezorgd? Zo ja, dan klopt het straks weer niet en ik denk niet dat ze daar dan weer een nieuw servies zullen sturen. DHL vertrouw ik voor geen meter meer, dat begrijp je zeker wel! Je kan er alleen zo verdraaid weinig aan doen. Als ik het ergens anders kan krijgen, dan doe ik dat, maar dat kan niet met alles. En dan zit je er toch aan vast. Niet zo heel prettig maar ik weet ook niet goed, hoe ik daar onderuit kan komen.

De volgende dag ga ik weer met een volgeladen autootje naar de BBstraat, want tussen 8 en 9u55 komt Ikea, lekker vroeg dus. Ze bellen je netjes 10 minuten van te voren, dat ze er bijna zijn. Dat is fijn! Als ze staan uit te laden, vliegen er allemaal mensen richting de toegangsdeur en gillen dat ik moet open doen. Ik probeer duidelijk te maken, dat ik die deur niet open kan krijgen, als er niet aangebeld wordt. Eindelijk begrijpen ze dat, en dan kan ik op hun gebeld ook open doen. Het zijn BHV-ers, mensen die zich op hebben gegeven, om opgeroepen te worden, als er iemand gereanimeerd moet worden. Wel een stuk of 6 tegelijk, komen uit alle richtingen.

Ik roep dat ze bij de lift ook weer aan moeten bellen, zelfde verhaal, anders kan ik die deur niet open krijgen. Ondertussen rent er een dame binnen en die gilt naar de BHV- ers dat die persoon NIET gereanimeerd wil worden. Oké dan, dat is wat! Ik wil dat namelijk ook niet, maar ik besef, dat als mensen dat niet weten, je dan toch de pineut bent en wordt terug gehaald. De ambulance is onderweg, en de mannen van Ikea gaan de wagen maar verzetten. Terwijl de ambulance aan komt rijden, komen zij met mijn spullen op karretjes geladen, naar boven.

Wat er verder met die persoon gebeurt of gebeurd is, dat weet ik niet. Als het je tijd is, dan is het je tijd. Daar doet niemand iets tegen. Er wordt me toch een berg spullen opgeladen. Het gaat best wel netjes, en ik verwacht dan ook geen problemen. In de vrachtwagen, staat het bij elkaar met cellofaan verpakt op een pallet. Dat pakken ze dus uit en dat is dan jouw hele bestelling. Daar kán weinig mis mee gaan, denk je dan toch. Alles staat in de gang, we grappen nog wat en dan ben ik alleen met een berg spullen. De linnenkasten komen per kast in 3 pakketten.  Nummers 2 en 3, ik heb 3 linnenkasten besteld, dus 3 nummers 2 en 3 nummers 3, kan ik nog net op het hondje tillen. Die zet ik vast waar ze horen.

Alleen pakket nummer 1 is voor mij niet te tillen. Daar heb ik hulp bij nodig. Ik heb ondertussen ook nog het hekwerk bij de schuifpui afgeverfd, alleen de binnenkant moet nog voor de 2e keer. Dat is dan straks droog als mijn broer komt boren. De rails gaan er daar op. En het is nogal een lap raam en daarom ook een lap rails en gordijnen. Ik kiep het pakket voor mijn bed vast om. Loeizwaar allemaal! Ik ben even wat spullen gaan halen en even naar de Bstraat gegaan, zodat ik daar nog wat kon inpakken en meenemen. Want omdat ik zoveel in het nieuwe huis te doen heb, lijkt alles in het oude huis stil te liggen. Dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Maar vanaf 14 uur krijg ik een pakketje van Zooplus binnen, met DHL, duimen maar dat het aankomt. Om kwart voor ben ik er, en een tijd later komen Ben en San ook. Ben gaat de rails zagen en ophangen, 2 x 2 meter was net iets te lang, het is daar 3m80. Daarna is hij even bezig met het ophangen van de afzuigkap. Ik heb de verkeerde gatenboor gekocht, hij zegt, dat ik een 7 gatenboor moest hebben en ik heb een 3 gatenboor? Nou ja, dan boor je toch extra? Ik weet heus wel hoe dat zit hoor, maar ik zie niets van een iets te groot gat in dat kastje. Hang maar gewoon op hoor!

Samen met San ga ik de 2 pakketten van mijn bed uitpakken. Mijn hemel, wat heb ik weer voor een ingewikkeld ding gekozen. San maakt alle karton klein en gaat dat vast weggooien, anders heb je straks meer karton dan huis. En als een stel watjes moeten we af en toe mijn broer roepen om kracht te zetten maar we krijgen het tot het grootste deel voor elkaar. Alleen dan blijkt, dat de lattenbodem er niet bij zit, en ook het voeteneind deel, dat een soort van kastje is, zit er ook niet bij. Ik krijg het vermoeden, dat net als bij de kasten, ook dit bed in 3 pakketten hoort te komen. Want ik heb nu veel schroeven over, en een soort klittenband strips, die voor de lattenbodem is.

Ik stuur het bericht via Facebook en hoop dat ze snel zullen reageren. Tot nu toe, bijna een dag later, nog niets gehoord. Daarom ga ik straks maar naar de klantenservice bellen. Kan ik gelijk vragen, hoe ik dat moet doen als ik iets terug wil sturen of brengen. Slapen moet ik gelukkig niet direct daar, maar ik wil het wel in orde hebben en zien hoe het eruit ziet, als het klaar is en hoe het dan past. Dat heb ik nu niet echt rond. En ook hier weer, wordt vervolgd. Mij krijgen ze niet klein hoor, ik heb een hele lange adem!