19. nov, 2020

Bijna van Capabel af, hoe heerlijk is dat!

Maandagavond zag ik op mijn telefoon, dat ze me een sms’je had gestuurd met de vraag of ik die papieren had gekregen. Ja, sorry hoor, hou je nou eens aan wat je me zegt! Dat sms’je heb ik niet gezien. Maar in elk geval, heb ik er op geantwoord dat ik het op dat moment zelfs nog steeds niet binnen had. Het is nu een uur vóór het eindgesprek en ik heb het nog steeds niet. Dat heb ik haar nu net ook weer ge-sms’t, alleen reageert ze niet. Nou ja, ik heb het al opgegeven hoor, bij haar. Aardig maar erg capabels, en dat is niet goed in deze context.

Ik had dinsdag wel lekker het hele huis even schoongemaakt. Dan voel ik me lekkerder. Vinyl is anders dan laminaat maar het wordt even vuil hoor. Vooral met 5 van die harigheden, is het zo vies. Veel poetsen ben ik wel gewend maar veel poetsen met hindernissen als tassen, boxen en dozen, dat is minder. Maar het is al beter dan 2 weken geleden uiteraard. Het lukt best. Rainbow en Aurora zijn of doen net onverschrokken tegen de stofzuiger maar waar de rest is. Als ik echt te dichtbij komt zijn die heldhaftige 2 ook weg hoor.  Ik vind het toch knap, hoe ze zich allemaal kunnen verstoppen.

Vroeger had ik de bovenverdieping er nog bij. Meestal had ik geen zin of puf, om daar dan ook te kijken. Alleen als ze erge ruzie maakten, dan ging ik wel. Maar nu, zo alles dicht bij elkaar, iets wat ik heel prettig vind, vind ik ze nog niet. Vooral Aurora is er knap in. Maar op zich, de rest ook hoor, als ze niet gevonden willen worden. Bijna geen aanvaringen meer, ja wel, kleintjes af en toe. Maar dinsdag had Sunshine al in de vroege ochtend een pestbui. Dat zie en merk ik altijd direct. En dan gaat hij de hele dag jengelend vervelend doen. Vooral tegen de anderen.

In de avond had hij wel een aanvaring met Moonlight, al is dat een snel gillende drama Queen hoor. Ik gilde dat ze lief moesten doen tegen elkaar en ze renden allebei naar de krabpaal hier in de kamer. Moonlight voorop, Sun erachteraan. Tot mijn grote verbazing zie ik de witte diva die er ook achteraan komt. En zij valt Sunshine even aan, om Moonlight te helpen. Ik roep tegen haar dat ze dit niet mag doen. ‘Bemoei je er niet mee, witte helleveeg! Zo krijg je hier nooit vrienden. En bovendien, morgen bijt je zelf Moonlight weer in zijn lijf, als er iets je niet bevalt!’ Daar kan ik dus slecht tegen hoor, hou even op zeg. Moonlight kan dat zelf wel aan.

Ergens is het lief van haar, dat ze hem komt helpen. Maar het is gewoon niet nodig. Sunshine zit verderop zijn waarschijnlijk gekrabde snoetje te wassen. Ja, moet je maar niet zo lelijk doen! Gelukkig komt hij die avond voor het eerst in een aantal dagen, weer gezellig in de huiskamer liggen. Bovenste verdieping krabpaal, af en toe een blik op mij werpend, en dan gaat hij weer liggen. Sinds de krabpaal in de art corner er is, ligt hij daar het meest. Dat vind ik een beetje jammer, als hij zich zo afzondert. Dus fijn dat hij dat in elk geval vanavond niet doet.

Als ik daar bezig ben, dan is het wel fijn. Hij vindt het blijkbaar ook een lekkere, grote plek, waar hij heerlijk ligt. Maar als ik dan daar weg ga, vind ik het toch fijner, als ik hem af en toe zie. Niet alleen op snoepie tijd. We moeten allemaal overal aan wennen, dus het zal zich nog wel beteren allemaal. Vannacht heb ik zelfs voor het eerst menselijke geluiden gehoord, midden in de nacht. Muziek en best hard, voor diegenen die er daar vlak naast woonden. Voor mij viel het wel mee hoor, en ik erger me er niet zo snel aan. Ik heb natuurlijk mijn ramen daar open, en dan hoor je alles. Zouden zij mij ook horen, zo hard? Als ik tegen de jongens praat, of lig te kuchen?

Gelukkig kuch ik bijna nooit meer, alleen kan ik wel eens wakker worden met een erg droge mond en dan een enkel keertje wel. Vroeger hoestte ik me een ongeluk, voor ik wist dat dit van mijn kattenallergie kwam. Nu met medicatie, heb ik dat niet meer. Dan had ik ook op zeker met het raam dicht moeten slapen. Anders hoort iedereen je, daar hou ik niet zo van. Maar het valt voor nu wel mee. Af en toe praat ik in mijn slaap, tja, geen idee wat ik dan zeg en of iemand dat toevallig net luistert. Kan mij het schelen. In elk geval is het grotendeels enorm rustig hier. Heerlijk vind ik dat, wat een rust geeft dat.

Ik ging eens even op Ikea kijken, voor zwarte handdoeken. Die hadden ze niet maar ik heb er wel een raar probleem ontdekt. Als je vaak inlogt, dan heb je er geen last van, maar heb je een tijdje niet ingelogd, dan zegt de site dat je wachtwoord niet klopt. Eerst zat ik dan te stressen, want ik wist mijn wachtwoord 100% zeker. Tegenwoordig doe ik het anders, ik klik op wachtwoord vergeten, dan doe ik gewoon weer dat wachtwoord dat ik al heb als nieuw wachtwoord, en dan kan ik gewoon weer inloggen. Toch wel raar eigenlijk maar ja, wat doe je eraan?

Als ik straks, nog een klein half uurtje nog, het eindgesprek heb gehad, dan ga ik eerst en direct naar de apotheek voor al die parafen en ook bij de laatste stageopdracht. Even kortsluiten gelijk, welke dagen ik nog kom. Dan ga ik even naar gamma of praxis, weet nog niet bij welke, kijken waar ik langskom of zo. Vanavond eet ik iets lekkers, iets wat niet goed voor je is. Om het te vieren! Dan mag het vast wel! Ik weet alleen nog niet wat. Maccie D, Burger King, Kentucky fried? Of gewoon naar Verhagen voor een patatje met of naar de chinees? Hm, dilemma! Maar zoiets wordt het!

Dan ga ik morgen wel weer aan de slag, vandaag niet meer! Het gesprek was zo voorbij en het ging soepeltjes. Ik moet nog wel wat dingen regelen en achter die laatste 2 cijfers aan gaan. Want die Wally, echt hoor, 8 oktober ingestuurd, weet 100% zeker dat het een erg goed werkstuk is en nog steeds geen cijfer? Kom op zeg! Janny is voor die andere nodig, maar ja, die heb ik pas afgelopen weekend ingestuurd. Logisch dat ik daar nog geen uitslag van binnen heb. Maar ik ga het hoofd van de vestiging Rotterdam mailen over onze slome duikelaar Wally de apotheker, echt niet te doen met die man. De lessen al niet en nu dit weer zo langzaam.

Als die twee namelijk voldoende beoordeeld zijn, dan kan ik direct mijn diploma aanvragen en ook moet ik nog dat van Burgerschap, waar je boven de 35 vrijstelling voor krijgt, ook in mijn examen archief krijgen. Daar moet ik ook nog over mailen. Maar dan kan ik eindelijk mijn diploma aanvragen! Dat kan 6 tot 8 weken duren, maar solliciteren kan gewoon. Je kan je lijsten laten zien. En ik neem de rest van deze week vrij, en dan ga ik ’s morgens vroeg solliciteren, en de rest van de dag uitpakken en/of opknappen. Zo kom ik er ook wel, want op VanLerenNaarWerken vertrouw ik niet zo heel erg. Dan doe ik het liever zelluf. Dat zeg ik toch ook al vanaf ik net een jaar oud was, niet voor niets dus!