28. nov, 2020

Na de dagen beginnen nu zelfs de weken te vliegen!

Zondag zat ik met een hele tafel vol met schroeven, haken, oogjes, spijkers en diverse gereedschappen. Ik kreeg het benauwd ervan zowat. Ik had me al voorgenomen, dat doe ik zondag, alles weer helemaal uitzoeken en dan gelijk die was-kast opnieuw inrichten en dan zo, dat ik overal aan kan en bij kan. En zo vond ik weer wat dingen terug, die ik in het begin ergens in een laatje had gedaan, zo van ‘even uit de weg’. Maar ja, dat onthoud je dan niet. En ik wist bijvoorbeeld, ik heb nog wel 4 of 5 nieuwe pakken vuilniszakken. Bijna was ik die weer gaan kopen. Gelukkig vond ik ze zondag weer terug, dat en meer. Dat was fijn en nog veel fijner, dat die kast nu wel zo’n beetje is, van binnen, zoals ik hem hebben wil. Er moeten nog wat dingetjes op de muur, maar dat komt nog wel.

Met Ben samen die klep erop gezet, en het halmeubel zit nu vast aan de muur ook. Als er een jas of vest blijft steken, trek je in elk geval niet de hele kast om. Ik heb wanten en sjaals in de kast, in een doos. En onder de klep zitten al mijn handtassen. Dat kwam mooi uit want ik wist eerst niet, waar ik ermee naartoe zou moeten. En opeens kreeg ik deze ingeving. Opgelost! Uiteindelijk was ik in de late zondagavond pas klaar. Bek af weer natuurlijk. Maar de slaapkamer is nu helemaal af. En de huiskamer bijna en de hal ook, op die grote schuifdeur na dan en wat foto’s die moeten worden opgehangen.

Alleen die grote hoop rommel in de art corner, dat gaat nog wel wat voeten in aarde hebben, voor ik daar doorheen ben. En ik merk echt dat ik er onrustig van word. Ik kan er niet lekker rustig in werken. Normaal kon ik me daar wel voor afsluiten maar dat lukt me nu niet zo. Nou ja, zal ook wel een reden hebben. Ik sleepte me naar bed en ik was dan ook direct weg. Maandag ben ik eerst even op mijn gemak gaan shoppen. Ik moest een stekker ruilen bij de Gamma, en ik ben even naar de Action gegaan voor 5 dezelfde lijsten. Later ben ik even gaan bankhangen en ja, dan val ik in slaap. Ik heb nasi gemaakt en dat was het wel een beetje.

Dat bankhangen kwam omdat het zulk prachtig weer was. En het is hier dan zo zonnig, dat ik heerlijk de schuifpui open had gezet. Oh wat is dat genieten! En het was zo lekker in het zonnetje, dat ik heerlijk ben weg gesuft. Heerlijk was dat, zo te dutten. Briesje over je heen, zonnetje in je gezicht. Ik voel me hier meer buiten zitten, zo op de bank, dan ik op mijn ieniemienie balkonnetje zat in de Bellamystraat. Geloof me maar! Daar zat ik met mijn knieën tegen de spijlen en er was nooit zon aan die kant.

En dan zegt er iemand, ja maar ik zie glas aan de onderkant en een hek aan de bovenkant. Eh ja, en dan? Op dat balkon zat ik helemaal in het gaas, want de cits konden overal ontsnappen en dat was zo voorkomen. En dan zat ik nog én krap én koud. Nu zit ik met een groots uitzicht en 2/3 van de muur is weg, is open. Dat voelt echt alsof je buiten zit, al is de onderkant ook glas, maar dat is een veiligheidsoverweging. Zodat je er niet zomaar uit kiept. En dat hek? Dat is gewoon een raamwerkje met gaas. Dat voelt dus absoluut niet afgesloten.

Op mijn balkon was het gaas van die kleine hokjes van 2,5cmx2,5cm. En nu is het gat 5x7. Dus eh, waar zit ik nou opgesloten? Ik geniet ervan en dat kan niemand me afpakken, hoe negatief ze er ook over willen spreken. Kom je uit een villa met een stuk grond eromheen, ja, dan zal je dit ook niks vinden, dat begrijp ik heus wel. Maar eh, ik ben er alleen maar op vooruit gegaan, in echt alle opzichten. Zal het hier erg warm zijn van de zomer? Ja, vast wel, maar dat was het in de Bellamystraat ook. En hier heb ik alles zo afgeschermd, dat alle ramen volop open kunnen, zonder gevaarlijk te zijn voor de poezels.

Wie krijgt mij down? Ik denk niemand meer. En ook al heb ik nog veel werk, ik vind het toch wel leuk ook, dat uitzoeken. Het is alleen dat mijn lijf nog niet helemaal meewerkt. Maar ook dat komt goed. En als straks eenmaal alles hangt dat hangen moet, dan kan ik echt alles zo gaan zetten, leggen en wegwerken, zoals ik dat zelf wil. En dan gelijk onthouden waar ik wat leg. Ik heb gelukkig nu ook een labelmaker. Dat scheelt wel hoor, dan zet ik zo op laatjes, wat erin zit.

En ik ben nog altijd even creatief met oplossingen. Want van mijn ijzeren ladekastje, waren er tijdens de verhuizing, twee handvatjes kwijt geraakt. En ik had er eentje meegenomen naar diverse doe het zelf zaken, maar nergens hadden ze die afstand tussen de pootjes. En het is een ijzeren kastje, metaal in elk geval. Daar krijg je niet zomaar andere afmetingen in. Daarom dacht ik goed na, hoe ik dit op kon lossen. Touw vond ik niks, dat zou slap gaan hangen. Ijzerdraad is een optie, maar ja, dat doet zeer aan je vingers, want die laden zijn best zwaar. En na een tijdje had ik het hoor, opgelost! Ik heb gewoon zwarte Tie Wraps gekocht, kabelbinders.

Ik had wel van die dingen in huis, bergen zelfs. Maar ja, allemaal wit en of veel te klein of veel te dik. En mijn oog viel, toen ik de stekker ging ruilen, op precies die, die ik nodig had. En nu heb ik weer een net kastje. Daar hoef ik geen handvatje meer voor te kopen! Werkt prima! En ik heb ook weer daardoor 2 tassen papieren weg kunnen leggen. En ik heb opgeschreven, welke labels ik voor welk laatje moet maken. Komt goed. Zo doe ik elke keer wel iets. Het is weer tijd dat ik weer wat met de kledingtassen en boxen ga doen maar ja, dat moet wachten tot donderdag. Dinsdag webinars gehad, woensdag naar de apotheek, voor nog een dag stage inhalen. En dan vraag ik of ze het goed vind, of ik het hierbij laat. Ik heb voor de komende 2 weken, ook nog webinars gepland staan, van het UWV. Altijd handig, en dan kan ik daar beter mijn tijd in steken. En bovendien loop ik ze toch in de weg, als er stagiaires zijn. Voor ons allemaal makkelijker, lijkt mij. Maar goed, dat hoor ik woensdag dan wel.