14. dec, 2020

Ikea, Ike nee

Ik kreeg van de week een rekening van Evides, ik schrok me een ongeluk! Wat blijkt, na veel ge-app en gebel, ze hebben het helemaal verkeerd gedaan. Ze hebben me op ‘per kwartaal’ betalen staan. Geen idee waarom, dat heb ik nog nooit gedaan. En ze hebben me als een gezin ingeschat, qua waterverbruik. Nu ben ik vrij zuinig met mijn watergebruik en bovendien ben ik alleen. Dus ik ging van 15 euro per maand opeens naar 80 euro per kwartaal. Hallo! Gelukkig waren ze er erg behulpzaam. Dit was ook nog eens een acceptgiro, ook fout, want ik betaal normaal altijd incasso. Dan hoef ik er niet naar om te kijken want het moet toch betaald worden.

Nu moest ik dit hoge bedrag toch overmaken. Dan komt er in februari eentje van 13 euro, die dan t/m april is. Begin mei moet ik weer contact opnemen, want dan pas, bij de eindafrekening, kan ik weer alles zo maken, als ik gewend was. Dus via incasso betalen en per maand een klein bedrag. Jeetje zeg, wat een gedoe. Ze kon dat nu niet goed terug draaien, zei het meisje, omdat er dan van alles door elkaar ging lopen. Ik weet niet via welk systeem ze daar nu werken, maar ik kan je wel vertellen dat het niet praktisch is. Nou ja, ik neem in mei wel weer contact met ze op. Ik heb een herinnering in mijn agenda gekwakt. Want ja, zoiets vergeet ik geheid.

Buiten het feit dat het UWV me gevonden heeft en ik het ene webinar na het andere moet volgen, krijg ik ook nog andere hulp. Via Calder Werkt krijg ik ontwikkeladvies. Dat is via Capabel gegaan en ik heb er subsidie voor gekregen via hen. Dat zijn een aantal gesprekken van 1,5 uur. Dinsdag heb ik de 1e en daarom heb ik de apotheek af moeten zeggen. Ik ga nog wel gedag zeggen, die laatste week van december, als ik mijn spullen ga halen, die ik daar had tentoongesteld.

Ik krijg een ontwikkelassesment, persoonlijke loopbaancoaching en een arbeidsmarktscan. Een heel traject dus en het kost me niets. Er komt ook een heel rapport uit, met testrapporten en een eigen actieplan en een gespreksverslag van al die keren bellen. Er zitten ook eventuele huiswerkopdrachten bij. Ik heb het wel een beetje gehad met huiswerk, maar goed, als het echt nuttig is, dan doe ik het gewoon. In elk geval, kwaad kan het nooit en ik ben blij met alles wat me in die leuke baan kan helpen. Die komt toch wel, maar daar moet ik wel wat voor doen natuurlijk. En dit is er een onderdeel van. Komt helemaal goed met mij.

Het is niet dat ik verder stilzit natuurlijk. Ik ben bij Ikea geweest, met Jolanda. Pff wat een gedoe tegenwoordig zeg. Eerst moet je buiten in de rij wachten, tot je naar binnen kunt. Dan moet je uiteraard verplicht je mondkapje op. Maar ja, ik heb astma, en ik krijg het er echt vreselijk benauwd van! Dus ik doe mijn neus er al niet helemaal in, maar dat heeft zelfs 2 redenen. Mijn neus gaat jeuken als een gek! Zo voelt het altijd aan het begin van een allergie aanval. Heel raar. En ik moet soms als een dolle aan mijn neus wrijven en dat zou juist niet moeten.

Je ziet ook de mensen kijken, zo van, nou als je neus eruit hangt, dan werkt het toch niet.  Nou, voor mij wel. Anders stik ik, dat is echt waar. Maar buiten dat, ik ben niet bang om het te krijgen, dus mijn neus kan ongestoord buiten het mondkapje hangen, wat mij betreft. Het zit nog wel op mijn mond dus ik kan geen coronacellen in de rondte niesen of kuchen. Waar maken die mensen zich toch zo druk om? Als ik nou maar weet hoe en wat, is dat genoeg. Man en wat is dat Ikea toch groot. Ik wilde alleen maar kunstplanten halen. Omdat die op plekken komen, waar ik echte planten dood zou laten gaan. Nu spoel ik ze af en toe eens af, en dat ziet er toch geweldig uit.

Toen ik eindelijk, vlak bij de kassa, de planten heb kunnen uitkiezen, moesten we daarna in een bizarre lange rij. Oké, het valt op zich nog mee, omdat het dan voor alle kassa’s geldt, aan het einde van de rij hangt er dan een scherm, waarmee je elke keer ziet, welke kassa er vrij is gekomen voor de eerstvolgende. Er liepen 2 dametjes achter ons en wij stonden naar iets te kijken, en hadden niet gezien dat voor ons alweer een paar meter vrij was gekomen. Ze vroegen ons of zij erdoor mochten. “Nou nee”, zeiden Jolanda en ik bijna in koor. Kom zeg, dat we even afgeleid zijn, zegt toch niks, het is geen kilometer en dan nog zo, dat ze gelijk aan de beurt zouden zijn toch zeker? Netjes op je beurt wachten hoor dames!

Ik moest plassen, maar ja, die wc’s zijn boven. Dan maar ophouden. Ik moest nog opschieten ook, want er kwamen weer eens Zooplus pakketten. Snel naar huis, eerst Jolanda afzetten natuurlijk. Ik was nog niet zolang thuis, toen het pakket al kwam. Goed getimed van mij! Ik was nog wel even bezig met het neerzetten van al die plantjes. Maar na me rot te hebben gelopen, stond alles toch ook een beetje, zoals ik het wilde. Leuk wat hangplantjes in de badkamer, en een varentje. Klimop op een paar kasten, en 2 kleine boompjes, die ik voor de gelegenheid even van lichtjes heb voorzien. Leukie!

Die avond lag Sunshine bij me en ook Aurora lag er. Als Aurora eenmaal diep slaapt, snurkt ze als een bootwerker. Ik heb zo zitten lachen. Ik zag Sunshine eerst verbaasd zoeken, waar dat rare geluid vandaan kwam. Toen hij zag dat hij bij de slapende Aurora vandaan kwam, trok hij echt heel zuiver een geërgerd gezicht! Ik kwam niet meer bij. Oh echt, als ik een euro zou krijgen, voor elke keer dat de katten me laten lachen, ben ik zo stinkend rijk! Echt hoor, de clowns!

Later, na even een tijdje katloos op de bank te hebben gezeten, kwam Rainbow bij me liggen. Even later kwam Aurora er ook bij. Rainbow lag semi te slapen maar ik zag dat hij ook Aurora lag te bekijken. Die zat een stukje van mijn mouw te wassen. Geen idee waarom en het klinkt alsof je klittenband lostrekt maar dan ritmisch. Rainbow lag het met zijn koppie op mijn been allemaal te observeren. Ik zag van alles door die oogjes flitsen. Oh daar moest ik ook zo om lachen. Later lag Auroortje lekker en toen gaf Rainbow haar toch, half slapend en dus heel zachtjes, en tikkie met zijn pootje. Hij kán dat niet laten, dat meppen, zelfs niet half slapend! En ja, weer dubbel van het lachen. Echt hoor, minstens wel 30 euro verdiend die avond alleen al.