4. jan, 2021

Wees geen schaap en blijf zelf denken...

Bijna gaan ze hier in Nederland vaccineren. Ik heb er niets op tegen op zich. Alleen haal ik ook nooit de gewone griepprik. Ook al heb ik daar door mijn astma en allergieën wel recht op elk jaar. Corona heb ik al gehad, dus ook daar maak ik me niet zo druk over. Als je dingen niet mag doen als je niet bent ingeënt, dan zal ik het overwegen, als dat dingen zijn die ik wel wil doen. Want dat vaccin zit, in elk geval voor mijn geval, gewoon goed. En al wat je er wel of niet over zegt, die ‘wappies’ zoals ik ze na de oudejaarsconference van Youp ben gaan noemen, die grijpen alles aan om er iets in hun voordeel uit te halen.

Wat het erge daarvan is, is dat er zo’n enorme grote groep schapen loopt in Nederland. Daar ben ik ondertussen al wel achter. En je kent het gezegde wel, als er 1 schaap over de dam is, dan volgt de rest. Zelfs als achter die dam een diepe afgrond is, en ze eigenlijk allemaal naar een wisse dood springen. Zelfs dan. Al zal een enkel schaap het gegil horen, zijn oren spitsen en in de remmen springen. Zo’n schaap ben ik. En dat eerste schaap, dat is een wappie, die de rest zijn kop heeft gek gezeurd om toch maar met hem mee te doen. De rest, die denkt niet zelf na, of gaat zelf iets uitzoeken, nee, die volgt.

Dat zag ik wel weer aan een foto van minister Hugo de Jonge, die ooit eens ergens een injectie voor kreeg, waar een foto van gemaakt is. Erboven werd geschreven wat een smeerlap hij wel niet was, want het dopje zat nog op het spuitje. En geloof het of niet, het werd massaal gedeeld. Ze hadden er, ter verhoging van andermans, of anderschaaps, verontwaardiging ook nog even bij gezet, dat het steeds verwijderd werd. Ja ja.

Nu waren er, voor mij dan, al direct een aantal dingen duidelijk te zien, die in die ene oogopslag niet klopten met wat er beweerd werd. En allemaal doodgewone logica. Punt 1, er is hier nog helemaal niet begonnen met vaccineren. En als dat wel zo zou zijn, dat dan als eerste de ministers zouden worden ingeënt, wat niet zo is, dan zou daar wel een persconferentie over gehouden worden. Even in de 1e seconde opgemerkt. Dan het dopje dat er nog op zit. Kijk, je hebt injectiespuitjes, maar daar zit nog geen naald aan. En zo’n naald heeft een dopje, waarmee het over dat tuutje van het spuitje pas. En dát dopje was dus te zien, en de naald zal al in de arm, anders had je die eruit zien steken. Dus die bewering dat het dopje er nog op zat, slaat ook al totaal nergens op. Dat was wat ik zag in de 2e seconde.

Maar dan nog hè, stel dat het wel zo zou zijn, dat het een groot complot is allemaal, ik heb me mijn ziekte ook totaal ingebeeld dan ook nog. En dan zou de minister dus de vaccinatie niet aandurven. Denken jullie dan echt, dat hij op de foto zou gaan, terwijl hij, met alle camera’s erop gericht, een fake spuitje zou nemen? Begrijpen jullie dan niet, dat je gewoon een zoutoplossing ook in kan spuiten, en dat die mensen, die zo slim zijn om zo’n groot complot hoog te houden, die optie dan niet zouden kiezen. Goed laten zien dat er echt wordt gevaccineerd, maar stiekem zoutoplossing het armpje in? Dat is dan toch een 1000 x betere actie om ons erin te laten trappen??? En dat heb je dan zelf niet door?

Nee, er wordt zo’n foto geplaatst, door zo’n idiote wappie, die lekker stemming wil lopen maken, al zou ik graag eens weten waarom. En die weet precies wat hij erbij moet zetten, of zij, kan ook. Die weet precies waar mensen van in de verontwaardiging schieten. En bij veel mensen blijft er sowieso iets van hangen en worden ze nog argwanender. Bizar hoeveel mensen erin trappen zo. Hele kuddes! Echt niet normaal, ik begrijp het niet, dat er zoveel nog intrappen. En echt, ik laat al die rare verhalen meestal gaan. Ze doen toch wat ze willen en geloven toch wat ze willen geloven. Dus heeft reageren normaal totaal geen zin, en stop ik daar ook geen energie in. Maar dit keer was het zo overduidelijk fout, dat ik eens een keer wel wat gezegd heb.

Dat is ook nog eens een groot verschil tussen de wappies, de stemmingsmakers, en de normale mens. En ik heb het nog niet eens over wat je nou wel of niet gelooft. Nee, echt alleen diegenen, die de boel op gang helpen, die bedoel ik. Want die gaan drammen. Als jij alleen ergens zegt, oh, daar geloof ik niet in, of dat je ergens niet in mee gaat, dan krijg je de volle lading. Zo heb ik er al een paar verwijderd uit mijn vriendenlijst. Die gingen me via Messenger echt lastig vallen! Ik heb ook een mening over wat wel en niet waar is. Alleen val ik daar verder niemand mee lastig. Die ga ik niemand opdringen. Wel nee joh, dat is nergens voor nodig. Uiteindelijk komt de waarheid toch boven. En dan zullen we het vanzelf wel zien, wie er gelijk heeft of had.

Ik hou het stilletjes bij wat ik vind en ik heb het er af en toe over omdat ik een blog schrijf. En heel soms, als het echt zo overduidelijk stemmingmakerij is, dan ja, dan reageer ik eens een keer. Ik hoor zelfs, dat er mensen zijn, die zeggen dat Trump door God gezonden is. Nou dan ben je echt ver weg gezakt hoor. En dat was zelfs ná hij nog even die 5 executies er doorheen heeft gejast. Nou, die corrupte, door misleiding en uitbuiting en alles wat rot is aan zijn geld is gekomen, omdat hij keihard is als mens, die nog met zijn ziel in het duistere der duisteren verblijft, die is door God gezonden?

Als je dat gelooft, dan ben je echt erg zielig. En dom ook. Maar ja, er zal eindelijk een groep zijn, die ook zo denkt, en dan voel je je thuis omdat je dan eindelijk ‘ergens bij hoort’. Jij liever dan ik! Brrrrr, wat zal die schrikken als ze boven naar dit leven terug blikken. Zulke mensen kan je echt beter kwijt dan rijk zijn. Dan ben je rijk omdat je ze kwijt bent. Maar ja, er zullen veel mensen op hun neus kijken, eens ze zien hoe het echt in elkaar zat. Ik zal ook nog wel met open mond boven terugkijken naar 2020 en denken ‘oooooh AHA, zat het zo!’ Daar ben ik wel blij mee, dat er geen moment verloren gaat. Dat je alles, van alle levens terug kunt gaan kijken. Ooit naar al je levens, vanaf je ontstaan, maar na elk leven, mag je dat leven gaan inventariseren en bekijken. Oh daar zie ik echt al zo naar uit!

Ik heb ook genoeg verkeerd gedaan hoor, hou me ten goede! Dat zijn dan van die scenes, waarbij ik achter mijn jasje schuil, of mijn hand voor mijn ogen doe en door mijn vingers kijk. Er zijn zelfs dingen bij, waarbij ik helemaal onder de stoel ga kruipen. Maar over het algemeen mag ik met trots terug kijken, tot nu toe dan. Ik ben trots op wie ik ben geworden, en hoe ik kan vechten en mezelf uit de moeilijkheden kan krijgen.

Hoe hard ik kan werken en hoe goed ik het altijd bedoel. Dat het niet altijd zo overkomt, of dat ik soms dingen doe zoals ik ze doe, omdat het nodig is, ook al doet het pijn en ook bij mij, is een ander verhaal. Ik heb een goed hart, ik ben eerlijk en hardwerkend en ik heb een behoorlijk leuk gevoel voor humor. Ja, ik mag mij wel! Nu alleen nog gezonder gaan leven en een kilootje of 20, 25 afvallen en dan ben ik totaal tevreden. Oh ja, én die leuke baan, die komt als eerste, terwijl de kilootjes er langzaam af zullen gaan. Ik ben nog wel een jaartje zoet, ja zonder zoet uiteraard. Komt goed hoor, met de jullie allemaal ook!