7. jan, 2021

Even tussendoor over de toestand in Amerika, ik moet even spuien hoor!

Mijn hemel zeg, ik heb al veel blogs vooruit gewerkt. Niet wetende dat er zoiets bizars zou gebeuren, dat ik er een extra blog aan tussendoor zou moeten wijden! Toen gisteravond mij het nieuws bereikte over wat er aan de hand was op dat moment, in de Verenigde staten, schrok ik enorm. En ik moest direct denken aan de woorden die mijn vriend John, die in Tennessee woont, een paar maanden geleden al zei. Dat hij bang was voor een burgeroorlog, schreef hij me in 1 van zijn e-mails. Omdat de situatie er al zo grimmig aan het worden was, toen al. En vooral in die staten, waar ze zich tot de tanden toe mogen bewapenen. Hij was bang, ook omdat het allemaal Trump aanhangers waren, dat ze die zouden inzetten, om tegen hun eigen volk te gaan vechten.

Ik dacht toen nog, dat hij het misschien wel een klein beetje te somber in zag. Helaas blijkt nu wel, dat hij misschien nog wel eens gelijk kan krijgen ook. Wat een toestanden daar, dat is niet normaal. De tranen biggelden over mijn wangen, gewoon omdat ik het zo erg vind, hoe het daar op een idiote manier escaleert. En dan alleen omdat ze een idioot aan het hoofd van het land hebben, die eigenlijk in een krankzinnigengesticht hoort. Dat is de enige plek waar hij hoort. En zo zou iedereen dan veilig zijn gebleven. Want hij heeft dit hele gebeuren aangemoedigd. Al weken, vanaf de verkiezingen die hij verloor, is hij aan het oproepen naar zijn aanhangers, om er wat aan te doen.

Hij bleef maar roepen over fraude in de stembureaus maar zonder bewijs, zelfs van de Republikeinse kant, zijn eigen kant dus, vertelden ze hem, dat dit nou eenmaal de uitslag was. Maar daar kan deze enorme achterlijke megalomaniak niet tegen natuurlijk. Hij, die toch zo geweldig is, en Gods antwoord op alle Amerikaanse presidenten tot nu toe, hij KAN niet verliezen! Daar is hij toch echt TE goed voor. Hij mag alles en hij kan alles en dat zal hij dan nog wel eens even laten zien.

Hij haalt dus vrienden en bekenden van hem, de gevangenis uit, door ze gratie te verlenen. Nou, wie dat al geen vieze zet vindt, klopt ook al niet. Die mensen zaten daar niet voor niets. Dan gaat hij zich ook nog eens bemoeien met wie er nog meer in de gevangenissen zit, en jaagt hij even 5 mensen de dood in, door hun executies er lekker even door te drukken. En dan zetten sommige mensen op hun profiel, dat Trump door God gezonden is? Oh ja? Zou die dan willen dat er levens genomen mogen worden? Iets dat in de kosmos echt als het enige kwaad wordt gezien, aan ‘leven’ zitten? Sorry hoor, dan hoor je in hetzelfde krankzinnigengesticht, in het kamertje ernaast, kunnen jullie je zelfde afstemming delen, in gruwelijke gesprekken.

Ondertussen blijft hij maar roepen dat hij eruit wordt gewerkt, omdat het in zijn megalomane brein niet op kan komen, dat het grootste deel van het Amerikaanse volk hem zat is. Waarschijnlijk al voor zijn termijn was begonnen, maar goed, daar kijkt hij niet naar, want hij kijkt nooit naar zijn eigen minpunten. Hij vindt gewoon dat hij die niet heeft. Nee, hij blijft maar oproepen dat zijn aanhangers dit niet moeten pikken. Net zo lang tot ze dan echt daadwerkelijk in opstand gaan komen. Tegen hun eigen landgenoten. Zo zijn ze al gehersenspoeld, iets wat ik, als ik het niet zelf mee zou maken, eigenlijk niet eens zomaar zou hebben geloofd. Dat zoiets kan en bestaat. Ik krijg een beetje een idee nu, hoe Hitler het voor elkaar kreeg.

Als je maar lang genoeg volhoudt, en inspeelt op de ontevredenheid van de massa, doen ze alles voor je. Overigens een kleine massa maar ja, ze kunnen wel veel schade aanbrengen. Vooral in een land waar je gewoon voor je lol wapens mag houden. Nog een voordeel dat ze nu zo in opstand kwamen, in Washington, waar wapens totaal verboden zijn. Want anders was het nog veel erger geworden daar. Het Capitool over willen nemen? Hij heeft ze al net zo megalomaan gekregen als hij zelf is.

Hoorden we van de week nog Trump aan de telefoon met iemand van zijn eigen partij, dat die nog maar ergens een paar 100 stemmen moet vinden, want dan kan hij aantonen dat hij echt gewonnen heeft. Hij is zo megalomaan, dat hij niet eens wil toegeven dat hij verloren heeft. Dat bestaat in zijn boek gewoon niet. En daar draait het hier dus om. Trump is de afgelopen maanden alleen maar bezig om zijn gezichtsverlies weg te poetsen. Eerst door te gillen dat er gefraudeerd is. Maar ja, zelfs zijn eigen partij, de Republikeinen, vertellen hem keer op keer, dat alles eerlijk is gegaan. Die zijn natuurlijk omgekocht door de Democraten, kan niet anders natuurlijk.

Hij trekt uiteraard mensen aan, die zo’n zelfde lage afstemming hebben. Die schuwen geweld niet, daar zijn ze te duister voor. Net als ‘hun’ grote leider. Daar komt het door, omdat soort zoekt soort, niet voor niets een gezegd is geworden. Hij wil worden afgezet nu, en hij wil uiteraard een verbod krijgen, zich ooit nog verkiesbaar te mogen stellen. Zo blijft hij dan altijd de winnaar. Het slachtoffer van fraude, die daardoor niet de verkiezingen kon winnen natuurlijk. En zo zal hij nooit de verliezer zijn. De verliezer die hij wel is natuurlijk. Dat ziet het gros van de wereld maar dat interesseert hem voor geen meter. Want hij is de baas, hij is perfect en hij is een winnaar.

Hij roept niet eens op dat die mensen moeten ophouden met dat geweld! Nee, dit is juist waar hij al weken op aanstuurt. Eindelijk is het dan juist zo ver daar heeft hij zo lang op aangestuurd. Hij zal van genot zijn achterlijke dansje wel weer gedaan hebben. En dan zijn laatste laffe daad, hij houdt een speech. Als je nou denkt om het te stoppen? Nee, hij zegt ze wel te begrijpen, maar dat ze toch maar naar huis moeten gaan. Hij geeft ze dus publiekelijk nog gelijk ook! Wat een koekwaus zeg! Maar ze zien hem als een Godsgeschenk. Dan ga je bijna denken, als je dat echt zou geloven, als God zulke geschenken geeft, loop ik wel over naar de andere kant!

Gelukkig weet ik wel beter. Mensen die zo denken, hebben zijn lage afstemming, dat werd me wel duidelijk. Zelfs mensen die ik persoonlijk gekend heb, denken dat! Griezelig gewoon! Als je die, totaal onterechte, verontwaardiging zag gisteren, bij die ‘bestormers’ over frauduleuze verkiezingen, en meer van wat Trump ze blijft influisteren, dan zie je ook, dat ze er heilig van overtuigd zijn. En dat is misschien wel het griezeligste dat ik ooit heb gezien! Ik weet dat zulke engerds, zulke aardse demonen, gelukkig in de minderheid zijn. Anders zou ik gevreesd hebben voor de hele wereld.

Ik heb genoeg dingen gezien, het afgelopen jaar, waar mijn mond van open viel. Ondertussen verbaas ik me niet zo snel meer, daar waren de afgelopen verrassingen iets te groot voor. Mijn vertrouwen op boven is onwankelbaar, want alles gebeurt om een reden. Niets is willekeurig, toeval bestaat niet. We zitten in een machtig interessante tijd, we zitten midden in die chaos die nodig is, om grote veranderingen, paradigma verschuivingen zelfs, tot stand te brengen. Dus geef je ogen en oren goed de kost, want later zal je dit willen vertellen aan mensen die er geïnteresseerd in zijn. Ja, toen leefde ik op aarde en het was overweldigend! Ik hoor het mezelf zo zeggen. Gelukkig heeft Twitter hem al de mond gesnoerd, nu nog oppakken en het gesticht in. Dwangbuis en koude douche en daar lekker verder laten wauwelen. Geef hem een spiegel en een zonnebank en je hoort hem niet eens meer…

Mijn hart bloedt alleen wel voor de Amerikanen die nu in een totaal verdeeld land leven en dit voorlopig ook nog zullen moeten blijven doen. Land of the Free? Not anymore. Land of the Psycho’s is het nu meer. Arme Joe Biden, die staat eigenlijk als president, rechtvaardig en democratisch gekozen wil ik nog wel even benadrukken, die staat voor een onmogelijk taak bijna. Brei dit maar eens recht, de chaos van een megalomane idioot is groot. Het rijmt wel maar het is niet te rijmen… Sterkte Amerika, uit de grond van mijn hart! Ik hoop dat al mijn vrienden en bekenden daar veilig blijven. Ik zou willen dat iedereen veilig zal zijn, maar ja, soms kan je te veel willen. Ik schaar me achter al die mensen die nu opstaan en zeggen 'TRUMP IS GUILTY'...