20. jan, 2021

Eindelijk een nieuwe president voor Amerika en dan breng ik de 4 afspraken! Het komt goed met ons!

Ik hoor steeds meer nare verhalen, en bovendien rare verhalen, van sommige van die mensen die behoorlijk aan het flippen zijn, wat al die complottheorieën betreft. Ze schromen er niet voor om mensen, waarvan ze eerst pretendeerden de beste vriend(in) te zijn, behoorlijk pijn te doen. Terwijl zij clubjes vormen, beschuldigen ze mensen, die gewoon door blijven gaan hun leven te leiden en zich niet gek te laten maken, dat ze clubjes vormen. Nooit duidelijker zag ik overal om me heen de betekenis van, wel de splinter in de ogen van een ander zien, maar niet de balk in die van jezelf.

Het is een triest geval van omhooggevallen egootjes. Ze willen ertussen kruipen met dat ego. Dat is nou exact wat al die grote monden doen. Als je afstemming nou zo hoog is, dan ga je anderen niet kleineren en lelijke dingen over anderen zeggen omdat ze het niet met je eens zijn. Of lelijke mails sturen aan iemand die het niet ziet zoals jij het ziet. Dat zegt al genoeg over de afstemming van diegene die zoiets doen... Allemaal egootjes die zichzelf vele malen groter vinden dan wat ze zijn. Weet je 1 x 0, 10 x 0 of 1000 x 0, de uitkomst blijft 0... Get it? Hoe harder ze schreeuwen, hoe meer hun maskers barsten. En dan zie je door het craquelé onder het masker door. Mensenlief, wat lelijk wat daaronder zit! 

In elk geval vind ik het in alle gevallen diep en diep triest. Ze zullen er ooit vanzelf wel achter komen, en dan met veel pijn en schaamte hun stijve hoofdjes moeten buigen. En als je kop stijf is, dan doet buigen zeer. Je zou bijna denken, dat ik ermee zit, omdat ik er regelmatig op terug kom. Dat is niet zo hoor, maar ja, ik vind het gewoon zo ontzettend bizar. Mensen van wie je dacht dat ze een zacht en lief karakter hadden, blijken opeens echte demonen te zijn geworden. En het ergste of het zieligste is nog, dat ze het zelf niet zien gewoon. Ooit zullen ze wel moeten en daar vertrouw ik op. Het komt ooit wel goed met ze hoor, maar daar gaat nog lange, lange tijd overheen. En bij mijn “clubje” zullen ze ook nooit meer horen. En dat zal ze nog pijn gaan doen.

Laat ze maar verder gaan met hun rare ideeën te spuien. Er komt me genoeg ter ore, want ik weiger namelijk om er zelf naar te gaan kijken. Mensen die zulke rare dingen roepen, als ‘de Clintons zijn gearresteerd’, die heb ik allang op ‘niet volgen’ gezet. De ergere, die dus ook op je eigen profiel gaan zitten reageren, om hun visie er doorheen te rammen, die heb ik ontvriend. En de echte erge, die totaal geflipt zijn, die heb ik maar geblokkeerd. Die denken dat de voorhoofdscan om koorts te meten, zoals bij sommige supermarkten gebeurt, je 2e chakra dichtdoet.

Het is bijna hilarisch als het niet zo zielig was. Ze hebben in een oud boek ontdekt, whatever dat boek zijn mag, dat nummer 17 hun reddende engel gaat zijn. En als ze dan op een foto iemand zien zitten met een American footballshirt, waar 17 op staat, dan moet hij dat wel zijn. Zouden ze er nou zelf ook niet een raar gevoel bij hebben, ergens diep van binnen? Want het valt me op, dat die groep mensen allemaal zo hard moeten roepen en lelijk doen tegen mensen, die het niet met ze eens zijn. Ze doen allemaal zo belerend. Werk je nou echt voor of ten gunste van het licht, dan zit je karakter zo niet eens meer in elkaar. Maar daar staan ze zelf, geloof ik, niet zo echt bij stil.

Mensen die roepen; ‘gefeliciteerd President Trump, u heeft eerlijk gewonnen’ omdat ze ervan overtuigd zijn, dat hij president blijft, die zijn toch zeker niet goed bij hun kersenpit? Als je eventjes kijkt, naar dat valse hoofd van die man, die zijn leven lang al mensen beliegt en bedriegt, en zelden een eerlijk woord spreekt, die over lijken, letterlijk en figuurlijk, rijk is geworden, dan moet je toch zelf ook wel zien, dat die niet uit het licht komt? Kijk, dat hij op die plek moest zitten, dat is wel zeker zo. Niets is zomaar toeval. Maar dat is wel om hele andere redenen. Hitler moest ook zitten waar hij zat, en die deed ook toevallig een aantal goede dingen. Maar dat zegt dan toch niet dat hij door God gezonden was? Dan ben je voor mijn gevoel nog gevaarlijk ook, als je dat echt denkt!

Maar ik ben wel klaar met dat vreselijke gezeik van de wappies. Zoiets triests heb ik in mijn leven lang nog niet meegemaakt. Ik snak naar iets totaal anders! En dan vind je opeens iets, wat daar naadloos bij aansluit. Ik wil gaan leven bij de vier afspraken. Dat komt in elk geval wel bij iemand uit het licht vandaan. Ik zal nog vaak genoeg struikelen hoor, en het verkeerd doen. Wat ik in het echte leven ook doe, dan sta ik op, klop mezelf af en dan ga ik weer verder. Ik kan het op zijn minst proberen. Want ik voel me zo naar, door die mensen die zo lelijk doen. Laatst las ik ergens, dat mensen die een mondkapje opdoen, dood mogen vallen. Poe poe, wat lief zeg! Dat is nou eens echt een intelligente opmerking. Zo kom je vast ver en hoog.

Hier moet in elk geval echt even iets meer licht naar buiten, want die wappies proberen het wel heel erg duister te maken. Dus wat houden De VIER afspraken in? Dat zal ik nu gaan vertellen. Afspraak 1; WEES ONBERISPELIJK MET JE WOORD: spreek met integriteit. Zeg alleen wat je meent. Vermijdt het woorden te gebruiken tegen jezelf of om te roddelen. Gebruik de macht van je woord, alleen in de richting van waarheid en liefde.

Afspraak 2; NEEM NIETS PERSOONLIJK: Niets wat anderen doen, is door of om jou. Wat anderen zeggen en doen, is een projectie van hun eigen realiteit, hun eigen droom. Wanneer jij immuun bent voor de meningen en daden van anderen, zal je geen slachtoffer meer worden van nodeloos lijden.

Afspraak 3; MAAK GEEN AANNAMES; Vind de moed om vragen te stellen en om uit te drukken wat je echt wilt. Communiceer zo duidelijk mogelijk met anderen, zodat je misverstanden, verdriet en drama kunt vermijden. Met alleen al deze afspraak, kan je je leven totaal transformeren.

Afspraak 4; DOE ALTIJD JE BEST; Je best zal veranderen van moment tot moment. Het zal anders zijn als je gezond bent, ten opzicht van wanneer je ziek bent. Maar onder welke omstandigheid dan ook, doe gewoon je best en je zal zelfoordeel, zelfmisbruik en spijt vermijden.

Deze prachtige afspraken komen van Don Miguel Ruiz. Ik kende hem, tot ik deze prachtige afspraken/inzichten ergens tegen het lijf liep, ook nog niet. Don Miguel Ángel Ruiz Macías, beter bekend als Don Miguel Ruiz, is een Mexicaans schrijver van spirituele en neosjamanistische teksten, leraar en sjamaan. Zijn werk maakt deel uit van de New Age beweging, die zich baseert op oude leren om spirituele verlichting te bereiken.Hij is een echte bestseller auteur! The four agreements, het boekje, is vertaald in ‘de vier inzichten’, maar ik vond dat toch anders overkomen dan ‘de vier afspraken. Vandaar dat ik het daarbij gehouden heb.

Ik noem het er toch even bij, voor het geval er iemand zijn boeken op wil zoeken. Bij Bol is hij ook te krijgen. Ik heb er al eentje, maar voor mij dan wel in het Engels, in mijn verlanglijstje gezet. Want dat wil ik wel eens helemaal lezen. Ook zijn foto’s spraken me direct aan. Nou ja, raar dat hij nog niet eerder op mijn pad is gekomen. Vroeger speurde ik wat af, naar dit soort boeken. Al heb ik met mijn Rulof boeken geen andere boeken meer nodig, toch maak ik af en toe een uitstapje. En deze lijkt me heel plezierig leesvoer. Eerst die baan natuurlijk, anders kan ik het niet kopen.

Ik zal mijn best doen met deze vier afspraken, al weet ik dat ik erg zwaar aan de waarheid trek. Maar dankzij een prachtige quote, die ik voorbij zag komen, kan ik dat voortaan netjes uitleggen. Helaas weet ik niet van wie de quote af komt, maar ik vind hem prachtig. In het Engels is het ‘My love for the truth, outweighs my fear of offending you’. Mijn vertaling daarvan is; Mijn liefde voor de waarheid, weegt zwaarder dan mijn angst jou te beledigen. Ik weet hoe ik ben, die zal ik vast nog wel eens een paar keer moeten gaan gebruiken. Ach ja, het is niet anders! Maar met die 4 afspraken erbij in mijn hoofd, moet de waarheid toch minstens een klein beetje liefdevol gebracht kunnen worden.