15. feb, 2021

Nooit te oud om nieuwe dingen te leren!

Die maandag had ik wel genoeg beweging gehad, als was het grotendeels glibberend. Ik bleef lekker binnen verder. Ik had genoeg te doen natuurlijk. Buiten sollicitaties eruit gooien, moest ik ook MS teams gaan downloaden op de laptop. De laptop was niet meer gebruikt sinds oktober of zo, met die laatste lessen online. Hij was dan ook een beetje ‘roestig’ maar goed, het kwam uiteindelijk wel in orde. Wat een prachtige samenloop van omstandigheden kreeg ik weer. Want ondertussen was ik ook uitgenodigd voor komende woensdag, voor een sollicitatiegesprek online, via MS teams.

Zo kon ik mooi even kijken hoe dat allemaal werkte, zonder er een sollicitatie door te verknallen. Zoals die rechter die van de week via Zoom een vergadering had en het filter van een kat niet uitkreeg, zodat de rest van de wereld een kitten zag praten in plaats van die rechter. Nou vond ik dat echt hilarisch hoor, maar dat wil je niet tijdens een sollicitatie natuurlijk. Hopelijk blijven de katten ook netjes uit de buurt. Tijdens het webinar niet zo erg, maar tijdens een sollicitatie je verbinding verbroken krijgen, door een op je laptop springende kat, is geen goeie reclame.

Het was leuk! Het was veel makkelijker dan ik op voorhand had bedacht. Bij mij werkt helaas de achtergrond optie niet, dan kan je bijvoorbeeld de Erasmusbrug als achtergrond nemen of zo. Een beetje het idee van wat ze op tv doen met zo’n groen scherm. Maar helaas, bij mij werkt dat dus niet. Nou ja, er zijn ergere dingen. Mijn achtergrond is de rolluikkast en de boekenkast bij de huiskamer maar dat ziet er een raar soort van professioneel uit. Vond ik zelf toch.

Nu had ik maandag in het oogziekenhuis al complimenten gehad over mijn CV, dat ze het echt uitnodigend had gevonden, en daardoor alles wilde lezen. Dat was fijn om te horen. Het was ook de 1e sollicitatie die ik deed, met die nieuwe aanpak. Dat het werkt blijkt wel, want ik ben al op 2 ervan uitgenodigd voor een gesprek. Nu nog even extra aan die motivatie werken via het webinar, kan geen kwaad. Dan wordt het alleen maar nog beter. Ik vond het erg leerzaam en donderdag krijgen we deel 2. Het was wel grappig al die gezichten te zien zo bij elkaar. Met een man of 13, natuurlijk, het was weer eens wat anders maar ik zie er wel het nut van in.

Het hielp, buiten die motivatie leren schrijven, ook wel dat ik daardoor de woensdag al wist wat ik aan het doen was, toen ik voor het sollicitatiegesprek ging inloggen. Dat had anders toch minder fijn geweest. Ook dit gesprek was leuk, en ze gaven me ook tips, mocht ik dus nog verder te moeten solliciteren, wat ik dan beter wel kan doen en zeggen. Want het was dat mijn CV zo goed was, dat ze me toch wilden spreken, wat ze anders, door iets wat ik niet benoemd had, niet zouden hebben gedaan. Nou ja, ik neem dat uiteraard zeker mee, mocht het nog nodig zijn. De 2 dames, de teamleider waar ik voor zou komen te werken en de recruiter, stelden me pittige vragen maar die kon ik, dacht ik toch, vrij makkelijk beantwoorden.

Maar, net als met de oog apotheek, ik kan er geen peil op trekken. Dat heb ik direct en voor altijd afgeleerd. Nooit denken, hoe leuk het gesprek ook, dat je het bent geworden, voor je dat hebt horen zeggen. Dat voorkomt teleurstellingen. Dus daar hou ik me aan. Ook hiervan zou ik op dezelfde data als de apotheek, vrijdag of uiterlijk maandag, horen hoe of wat. Nou ja, goed, dan nog maar even afwachten. Ik heb voorlopig weer wat te doen. Namelijk vacature gerichte CV’s maken, en die dus per categorie opslaan, en gewoon elke motivatie nieuw schrijven, naar de vacature toe maar wel wat krachtige binnenkomers en afsluiters opslaan waar je dan uit kunt kiezen.

Dat komt nog wel goed met mij en ik moet zeggen, jammer dat ik er niet voor betaald ga krijgen want het is enorm veel werk maar ik begin het dus echt leuk te vinden ook. Dat je zo’n motivatie terug leest en dat je denkt, ja, ik zou mij zo aannemen. En dan wel naar al je fouten hebben gekeken hoor, niet omdat ik mij zo leuk vind maar gewoon omdat ik goed ben. Dáár gaat het om. Ik leer het nog wel misschien, of ik krijg straks zo’n leuke baan, dat ik het nooit meer hoef te doen, omdat ik daar blijf tot na mijn pensioen, omdat ik gewoon niet stoppen wil! Het is daar zo leuk dat ik doorwerk tot mijn 70e. Zou dat ff fijn zijn?!

Door het winnen van de Overschiese kontjes, mocht ik nu weer jureren bij de foto’s die binnenstroomden in ‘Overschie leeft’, van de mooie sneeuwplaatjes. Leuk! En echt, wat wonen we hier toch schitterend! Het zijn net aanzichtkaarten soms, zo mooi zijn sommige foto’s. Het is zo fijn om weer hier te wonen, dat het echt is als thuiskomen steeds, wat ik ook doe. Lekker naar de winkels lopen, gewoon heerlijk wandelen. Alles is fijn om te doen.

En het is hier ook zo’n warm huis. Letterlijk, ja figuurlijk natuurlijk ook. Maar ik heb nog geen enkele keer de verwarming aan gehad. Is dat ff bizar? Ik weet dat die dame van Woonstad zei toen ik kwam kijken ‘het stoken kost hier ook niet veel’. Niet veel? Zeg maar bijna niks. Alleen als ik warm water pak, dus douchen of emmertje water tappen, dan gebruik ik de gas. Van stroom gebruik ik meer dan anders, maar ja, ik heb hier ook wel vaker en meer licht aan. Ook een vaatwasser die ik eerst niet had, scheelt ook. Al zet ik die weer niet elke dag aan.

Toen de berichten kwamen dat het zo extreem koud zou worden, dacht ik, nou dan zal ik mijn verwarming eindelijk wat hoger moeten zetten. De thermostaat staat namelijk op 16 graden, maar het is altijd een constante 20 graden, geeft Toon ook aan. Af en toe, in de avonden, heb ik het fris maar ga ik lekker onder een plaid zitten. Ik moet zeggen dat ik dan wel in een zomernachtjaponnetje zit met korte mouwen en blote benen. Dus tja, dan kan ik het zo zelfs in de zomer ook wel eens fris hebben. ’s Nachts lig ik hier vaak met mijn been boven het dekbed en ja, het raam staat op de kiepstand open. Dan voel ik lekker de frisse wind over me waaien. Heerlijk hoor!

Ik dacht nu met die echte koude, -10 en lager, dat ik dan wel eens een keertje echt zou moeten stoken. Maar niets is minder waar. Toon, mijn slimme thermostaat, daar staat het programma op 16 graden Celsius, zodat mijn verwarming niet aan slaat. En de temperatuur hier in huis is, al vanaf ik hier woon, 20 graden. En dat is voor mij al snel te warm. Ik heb het het liefst in huis zo rond de 18 graden. Maar dat lukt me hier gewoon niet. Daarom probeer ik me maar aan te passen. Helaas voor mij, zal het van de zomer alleen maar warmer worden, denk ik zo. Gelukkig is hier veel aan grote ramen, en die zet ik dan wel allemaal open. Komt goed, wel erg goedkoop. Ik ben wel benieuwd naar de jaarafrekening dit keer.