3. mrt, 2021

Een interview geeft me net dat zetje...

Het was dus een interview van Oprah en ene Marianne Williamson. Ik kende de dame niet. Zij is een van de raadgevers van Oprah, op het spirituele vlak. Ik bleef even geboeid luisteren. Deze dame heeft zelf boeken geschreven, maar dan naar aanleiding van een boek waar ze ooit zelf tegenaan liep. Dat boek, waar ze tegenaan liep, heet ‘a course in miracles’. Vertaald is dat ‘een cursus in wonderen’. Oh? En dat klinkt wel heel erg dicht bij huis. Want ik ben ook met een boek bezig, en in mijn hoofd al met meerdere boeken. En ook naar aanleiding van de boeken die ik vond, van Jozef Rulof. Dat is wel heel frappant, zo’n gelijkenis. Haar eigen boek heet A return to love, of vertaald, Terugkeer naar de liefde.

Kijk, er zijn zoveel mensen, die de boeken van Rulof niet hebben, en toch al veel verder zijn, op weg naar het licht, dan ik. Sommigen hebben helemaal niets nodig ervoor, anderen vinden weer andere hulp. Je hebt boeken als the Secret, die je verder helpen, al geven ze geen kosmische antwoorden verder, zoals de boeken van Rulof wel geven. En je hebt nog wel meer leringen, inzichten en dat soort spirituele dingen, die kloppen, en je verder helpen. Religie is iets anders. En al heb je niets, als je gevoel groeit, wat uiteindelijk vanzelf gaat, al kan je een handje meehelpen, dan kom je er ook vanzelf ooit. En zoals met alle hulp van boven, komt het exact op je pad, wanneer je het nodig hebt.

Dat heb ik met de boeken ook altijd. Als ik in de put zit, of gewoon even iets nodig heb om me op weg te helpen, dan kan ik zo 1 van die 27 boeken open doen, en dan lees ik altijd precies wat ik nodig heb. En soms, dan wordt het je gewoon in je schoot geworpen. Zoals nu weer gebeurde. Want soms heb je niet eens in de gaten dat je hulp nodig hebt. En ik was zo zenuwachtig geweest, tijdens dat 1e gesprek bij Woonplus, ik wil die baan zo graag, dat het me geen goed deed, al was het wel een ja. Maar dat wil ik dus komende donderdag niet. En daar kreeg ik dus opeens en spontaan hulp bij. Als je ervoor open staat, gebeurt dat ook. Je moet het alleen willen en ook willen zien. Dus bedankt lieve Gidsen, hij kwam binnen!

Toeval bestaat niet, want wat zegt die dame; ‘je moet er wel voor openstaan’. Ja, precies! Zo bedoel ik het. Op een gegeven moment, ben ik wat dingen op gaan schrijven. Het raakte me allemaal zo, dat ik dacht, dit moet ik niet vergeten. Dit moet ik delen! Iets wat ik altijd hier doe en waarvan ik dan later mensen hoor zeggen ‘dat was precies even wat ik nodig had’. Dat vind ik er het leukste van! Je helpt jezelf en je kunt gelijk iemand anders er ook mee helpen. Mooier kan het niet eigenlijk. En ik ben gek op Oprah, het was geen straf om te kijken naar dit mooie interview dat  uit 2017 bleek te zijn.

Marianne zegt dat al het mooie al voor je klaar ligt, dat heeft God, de Albron, al zo voor je gereserveerd. Je kiest niet wat je moet leren, maar wel of je wilt leren door liefde of door pijn. Ook zegt ze, Magie is wanneer je het Universum vertelt wat je wilt (dat werkt ook, dat is wat The Secret eigenlijk leert). Een wonder is wanneer je het Universum vraagt wat het nodig heeft en hoe je dat kunt geven. Die moet ik eens gaan proberen, en zien wat er gebeurt. Ook, iets wat ik al op een andere manier heb geleerd, vertelt zij over het boos zijn, geraakt zijn, iemand de schuld geven, verdriet hebben door iemand. Dat moet je los laten. Ja, daar was ik ondertussen wel achter ja.

Ze vertelt dat je juist moet bidden voor je vijanden. Voor de mensen die je pijn doen. Want als je boos blijft, iemand als schuldige blijft zien, als je rond loopt met wraakgevoelens. Dan heb je daar diegene niet mee, die merkt daar niets van. Nee, daar heb je jezelf mee. En dan zijn er mensen die tegen haar zeggen, onder andere Oprah, ‘ben je gek! Ik kan toch niet voor die persoon bidden, die persoon zegenen? Die heeft me zo verraden, me zo’n pijn gedaan!’. Ja, maar juist dan moet je dat rotgevoel bij jou weghalen en dat kan alleen door liefde. Alles is liefde, alles draait om liefde. Dus bid voor je vijanden! Bid voor hun geluk, bid 2 x per dag voor ze. Als je weet wat het hart verandert, dan weet je hoe je de wereld kunt veranderen. Het begint altijd bij jezelf!

Zo ook in allerhande situaties. Neem bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek. Als je daar vol angst en zenuwen naartoe gaat, dan zullen ze alleen je wanhoop zien. Je wanhoop om die baan te krijgen, die je zo graag wilt en nodig hebt. Dus wat doe je van te voren voortaan? Je zegent de mensen waar je dat gesprek mee hebt zo meteen. Want zij willen het beste voor hun bedrijf en jij wilt het beste voor jou. Zij zegenen jou eigenlijk ook. En weet je wat het is? Iets dat uit de Bijbel komt, maar wat echt zo is. Gods wil geschiedt! Het maakt niet uit wat jij wilt, wat zij willen. Hoe zenuwachtig je bent of juist niet. Als die baan het juiste voor jou is, dan krijg je die. Krijg je die baan niet, dan ligt er wat anders voor je in het verschiet.

Zegen mensen voor je gaat auditeren, vergaderen, of wat dan ook. Het zal iets veranderen, want je laat je licht schijnen! Dat is wat de bedoeling is. Hoe kan je iets goeds ontvangen anders, als je er niet voor open staat? En door ze zo te zegenen, zet je je hart al open voor iets moois, voor iets in liefde. Ook als mensen je iets aandoen, dan heeft het Universum al compensatie voor je klaar liggen. Maar zit je met haat en verdriet, dan sta je niet open. Dus bidt voor die mensen! Vergeef ze, wens ze alle liefde en geluk in de wereld. Dan komen de mooie dingen als vanzelf op je af. Zo heb ik vorig jaar ook de knop omgezet. Genoeg verdriet, genoeg ellende. Ik heb afstand genomen van veel mensen en dingen maar ik hou wel van ze. Ik zegen ze wel, ik wens ze alle goeds en geluk van de wereld. En dan meen ik ook echt.

En toen ging het allemaal veranderen! Sunshine kwam thuis, mijn prachtige, voor mij perfecte huis. En binnenkort die geweldig leuke baan, die ik blijf doen tot ik met pensioen ga, of tot ik erbij neer val. En er zit nog veel meer leuks aan te komen. Dat moet gewoon wel want ik weet nu hoe ik mezelf ervoor moet open zetten. Je moet het zien als een file, die in de computer zit. Je moet het alleen wel op de juiste manier downloaden! Dat is het. En de file heet ‘Gods wil geschied’. En alleen in liefde kan het gedownload worden, en het is altijd goed voor je. Of gedoenloud, zoals mijn moeder altijd zei, die kreeg downloaden er nooit uit. Zo grappig was dat... Volgende blog vertel ik de rest!