7. mrt, 2021

De baan is binnen!!!

En inderdaad, bij mijn Facebook gegevens heb ik al mijn nieuwe werkgever met trots ingevuld. Ik héb de baan gekregen! Met de geweldige tips in mijn hoofd van Oprah’s interview met Marianne Williamson, had ik de tussenliggende dagen absoluut geen zenuwen meer. Want het is echt zo, als dit die baan is, die voor mij bedoeld is, dan heb ik hem zelfs nu al. Daar hoef ik in principe niet zo heel veel voor te doen, alleen maar mijn best. En het 2e gesprek, met de baas van mijn baas erbij, ging dan ook zelfs nog vlotter dan het 1e gesprek. Ik kreeg een paar diepe vragen, en die kon ik soepel beantwoorden. Ze vroeg me ook nog wat ik van Schiedam wist.

Ja, dat was niet zo heel veel, maar ik leer snel. Mijn broer woont er, en het is een stuk kleiner dan Rotterdam en heeft veel historie. Dat is het wel zo’n beetje. Dat het een van de steden is met het laagste gemiddelde inkomen en ook het laagst gemiddelde opleidingsniveau, nee, dat wist ik niet. Ik ben ondertussen even gaan spitten op het internet, en heb daar wel veel informatie gevonden, maar wel vrijwel alleen over de historische dingen. Dat zal ik in mijn volgende blog allemaal wel vertellen, want ik vind dat best leuk om te weten. Dat zijn van die soort weetjes, die je dan ineens zo tegen komt.

In elk geval, de rest van de vragen wist ik vlekkeloos te beantwoorden. En zo was het vrij snel klaar, het hele gesprek. Ze zouden snel contact met me opnemen, zei mijn toekomstige baas, die hilarisch genoeg Felix heet. En mijn mij als crazy catlady, kan dat natuurlijk niet missen. Dat zijn van die kleine dingetjes, waarvan je weet, dat het goed zit. Want, zoals ik altijd al verkondig, toeval bestaat niet. Als ik het gebouw uitkom, staat Jolanda al op me te wachten. Die is hierheen gefietst voor de nodige beweging, na haar lange vergadering via teams. Zij zou dan rond 12 uur ermee klaar zijn en dan op haar gemak hier naar Schiedam fietsen en zouden we samen even verder een stukje gaan fietsen. We zijn lekker in het zonnetje, naar het Hof van Spaland gefietst, waar uiteraard veel gesloten is. Wel met open deur en afhaalpunten, sinds kort weer mogelijk in deze corona tijd.

Bestel online of bel, en dan kan je het halen. Die nieuwe afspraken van het kabinet, vind ik zo’n onzin. Nee, als groot concern, per 2 mensen winkel afspraken maken, dat is toch niet rendabel jongens? Doe ff normaal. Ja, zelfs ik ben het nu wel een beetje zat hoor. Het moet nu toch wel eens een keertje wat gaan versoepelen allemaal. Ik wil ook iedereen gezond en veilig houden, hou me ten goede, maar genoeg is genoeg. Ik wil gewoon een plankje kunnen kopen, voor mijn kattenkindjes, en die onder de ramen hangen, met antislip, die ik ook wil kunnen kopen bij de Action en niet ophalen.

Ik wil weer thuiskomen dan, vanuit de Action, met 40 dingen die ik helemaal niet nodig heb. En ik denk dat de Action dat ook liever heeft. Het is niet leuk meer. Ik zal blij zijn als we een half jaar verder zijn, veel mensen al zijn ingeënt en dat we dan weer langzaam terug kunnen naar ‘normaal’. Jolanda en ik fietsen op ons gemakje weer naar huis, via dezelfde weg terug. Grappig was wel dat de baas van mijn baas, ook in Overschie woont. Ze herkende mijn adres en zij komt ook meestal met de fiets. Dat was al direct een leuke binnenkomer ook. Jolanda drinkt nog even koffie bij mij en we zitten net, als ik word gebeld. Het was mijn baas!

Ja, dat is hij nu, want ik heb de baan! Ik ben helemaal blij en het leuk is, hij is ook erg enthousiast dat ik er kom werken! Jolanda moet ook glunderen om zijn leuke accent, dat zijn van die dingen, daar moet iedereen minstens om glimlachen. Ik ben ook een kei in accenten nadoen en ik weet nu al, deze man wordt mijn voorbeeld! Met zijn ‘Noord Schiedamse’ accent, de grap van mij waar hij erg om kon lachen, zal ik het er wel eens zo in het half Duits half Nederlands uit gaan gooien. Vooral op bedrijfsfeestjes. Want die hebben ze er ook normaal gesproken, als het geen corona is. Ja, wat ik al zei, hoog tijd dat alles weer een beetje gaan normaliseren. Dat komt ook wel, maar wel liefst zo snel mogelijk!

Jolanda was dus getuige van het enthousiasme van mijn nieuwe baas, en ik moet zeggen, dat is leuk want ik ben nog enthousiaster om weer aan de slag te gaan. Hij belt nog een aantal keren terug. Want om nu zo snel te regelen dat ik maandag kan beginnen, binnen 2 werkdagen of eigenlijk maar 1, dat is niet zo simpel. Uiteindelijk is het zo geregeld, donderdagavond dan, dat ik maandag om 8u30 mijn computer, telefoon en druppel, oftewel de keydrop, voor de toegang van het pand ga halen en gelijk door om 9 uur daarbinnen, om het contract te tekenen. Want dan kan mijn oud collegaatje beginnen om 10 uur, als ik thuis ben aangekomen, met de opleiding. 

Ja, corona weer, alles werkt thuis en is zelfs de opleiding ook via teams. Hoe dat zal gaan, dat merk ik nog wel, maar wel interessant weer om mee te maken. Ik blijf met vlagen die vreugde binnen krijgen. IK HEB DIE BAAN! Die leuke, die voor me bestemd was. Die leuke, die duidelijk maakt, waarom ik die baan in het Erasmus niet kreeg. Dan was ik dit dus misgelopen en dit hoort echt bij me. Zo voelt dat. Ook nu werd gezegd, ‘ja het is maar een jaarcontract en omdat we in een reorganisatie zitten, weet ik nog niet wat ik je nog verder kan bieden. Daar kan ik misschien over 10 maanden wat over zeggen’, wordt er ook weer gezegd.

Ik maak me er niet druk om hoor, want ik weet wie ik ben en wat ik kan geven. Glimlachend zeg ik dan ook; ‘ja maar over 10 maanden, dan zullen jullie me echt niet meer kwijt willen hoor!’ Ik zie dat de baas van de baas een grote glimlach krijgt van mijn opmerking.  Ja, sorry hoor, ik ben niet arrogant maar ik weet van aanpakken en wat ik doe, daar doe ik mijn best in. Ik vertel ze dat nog, dat ik volgens 4 inzichten probeer te leven, maar grap er ook bij, dat het nog niet altijd vlekkeloos lukt. Maar dat je ze wel overal kunt toepassen, zelfs bij de telefoongesprekken die ik ga krijgen.

Ze wilde wel weten wat die 4 inzichten zijn. Ik geef haar de verkorte versie, mocht ze willen dan zal ik haar de uitgebreide versie ook wel eens geven. 1 wees onberispelijk met je woord 2 neem niets persoonlijk 3 maak geen aannames en 4 doe altijd je best. En als je je daaraan houdt, of zo goed mogelijk aan probeert te houden, dan kom je daar behoorlijk ver mee. En onthoud ook, dat je overal hard voor moet werken, maar dat dit dan ook echt wel zijn vruchten afwerpt. Als je echt wilt, dan wordt het waar. Al het goede ligt er al voor je, alsof het een file is in een computer, moet je het wel op de juiste manier downloaden, om er gebruik van te kunnen maken.