25. jul, 2021

Domme mensen en wijze mensen, het zou wat minder in balans moeten zijn...

Ook weer apart hoor, afgelopen donderdag is dan de begrafenis van Peter R. de Vries en nog geen 2 dagen later halen ze alle bloemen weg op de plaats van de aanslag. En het leven gaat door. Zo is het natuurlijk ook wel, het is altijd alleen zo cru. Wat zijn de Rulof lezers gelukkig, dat ze weten dat het daar niet stopt. Er is geen dood, wel een overgaan. Hier doodgaan is daar geboren worden. Waar dat daar is, is voor iedereen weer anders. En er gaan ook veel zielen direct door naar de wereld van de wedergeboorte waar ze wachten tot ze aan de beurt zijn voor een nieuw leven.

Ik vraag me af hoe het bij Peter zit. Als hij daar mag blijven, voor een tijdje of voor altijd, dat kan ook variëren, hoe mooi zou het dan zijn als hij een kijkje mag nemen bij die onopgeloste zaken waar hij nog volop mee bezig was. Dat hij kan zien wie en waar en waarom. Al kan het ook zijn dat hij eerst nog terugkomt. Ik heb geen idee, er zijn teveel verschillende mogelijkheden. Dat mag ik dan zelf weer gaan bekijken, als het mijn tijd is. Oh er is zoveel wat ik wil zien, uitpluizen en meemaken. Of over leren, gaan bekijken of gaan bestuderen. Het is maar goed dat we de eeuwigheid hebben want ik wil geen detail overslaan. Alles wil ik weten en uitzoeken. Lijkt me geweldig!

Gelukkig is het zonnig nu, want die regen en al die overstromingen, wat een ellende zeg! Vooral in Duitsland en België, al hadden ze in Limburg ook veel last. Wat een woest geweld is dat toch, oergeweld noem ik dat. De natuur is zo machtig. Maar ik hoorde dat er mensen zijn die geloven dat ze apparaten hebben gemaakt, waarmee ze het weer beïnvloeden en die zijn dus de oorzaak ervan. Dat het nu zo erg is als het nog nooit geweest is. Maar kunnen die mensen da helemaal niet meer helder denken?

Kom op zeg, het weer zal je nooit zo kunnen beïnvloeden! Dat zijn oerkrachten, de natuur doet wat het wil. Ja, dat wij er een potje van hebben gemaakt, dat is een ander verhaal. Met hoe we alles vervuilen met plastic dat nog eeuwen en eeuwen gaat duren voor dat weg is. De oceanen er vol mee zitten door ons. Dan heb je zo’n achterlijke Trump, die daar tegenin ging en lekker door wilde gaan met vervuilen, gelukkig is die nu weg. Als er eentje voor het kwaad werkt, dan is hij het wel. Maar nee, die zien ze dan ook nog als held. Je zou er bijna hartelijk om kunnen schateren, als het niet zo triest was.

Wat het wel is, is dat je alles tegenwoordig tot je beschikking hebt. In de jaren 40 met alleen radio, was het wel iets anders. Het duurde ten eerste wel dagen voor je zoiets hoorde over in andere landen. En bovendien had je er geen rechtstreekse filmpjes van, honderden filmpjes zelfs. Die kan je vinden als je het opzoekt op het internet. Dus je hebt het nieuws zo op je lip tegenwoordig met beeld en al. En dan lijkt het erger maar het is de natuur. Je hebt altijd overstromingen, bosbranden, aardbevingen, tsunami’s. Jeetje zeg, die zijn niet nieuw hoor!

Alleen ja, al zit het aan het andere eind van de wereld, dan hoor je er toch binnen het uur van. Met beeld en al. Ja, dat is toch geen vergelijk met alle jaren ervoor? De techniek staat voor niets en die evolutie gaat als een idioot zo snel. Mensen zouden zich beter eens bezig houden met dingen die positief zijn, in plaats van die rare verhalen te verzinnen. Er is geen onrecht, en eigenlijk is er ook geen kwaad. Want iedereen gaat van het duister naar het licht. Alleen maakt de een er een groter potje van dan de ander. En daar doe je niks aan.

Het omkeerpunt is al geweest in de jaren 50, vanaf die tijd is er meer goed dan kwaad gekomen. En dat gaat maar heel langzaam, mondjesmaat. Dus ja, er is nog genoeg kwaad hoor. Maar toch wordt het al minder, al merk je daar nog niet al teveel van. De coronaperiode heeft bij veel mensen hun maskertje afgerukt en de wereld lijkt verdeeld te zijn. Niet alleen hier, niet alleen bij de Rulof mensen maar echt overal en in elke soort groep.

Ik hoor niet bij een groep, vind ik zelf. Ik wil me er alleen niet druk om maken. Ik heb zoveel geleerd uit mijn boeken, dat ik ook weet dat dit niet nodig is. Wat een rust heb je eigenlijk als mens, als je de leer uit deze boeken, van Jozef Rulof, omarmt. Je weet, er is geen onrecht. Dus daar hoef je je ook niet druk om te maken. Natuurlijk moet je dan ook wel eerst begrijpen waarom dat zo is, dan zal je toch echt even al die 27 boeken moeten gaan lezen. Dat leg ik niet zomaar ff uit.

Je weet ook, er is geen dood. Je hebt gewoon ook niets meer om bang voor te zijn. De wereld vergaat niet, alles wat er gebeurt, gebeurt omdat dat zo hoort te gebeuren. Dus tja, waar moet je je dan druk om maken? Je moet gewoon zo goed mogelijk je leven leiden, zonder te stelen of te liegen en te bedriegen. Want dat leer je ook; wat je ook doet, je doet het alleen jezelf aan. Want alles wat je doet krijg je terug. Zowel het goede als het kwade. Dus ja, alles wat je doet, doe je dus eigenlijk bij jezelf. Als je dat nou eens goed beseft, dan moet dat je echt de juiste kant opsturen.

Als je dus alles leert te dragen wat je op je bordje krijgt, en geen angsten meer hebt, dan leeft dat echt heerlijk ontspannen. Ook van anderen moet je niets meer verwachten. Doe je dat wel dan krijg je ook teleurstellingen. Dus geen verwachtingen, geen klappen. Nou geloof me, ik ben redelijk goed onderweg, en dat leeft echt heerlijk ontspannen. En ik kan er ook niets aan doen, maar ik kan me nog maar om 1 ding druk maken, en dat is als er iets is met 1 van de kattenkindjes. Want dat heb ik niet in de hand en ik wil ze zo goed mogelijk verzorgen. Dat is het minste wat ik wel kan doen.

En al die angsthazen, die gillen om de vaccinaties, de corona app en weet ik het wat allemaal, die vergiftigen zichzelf met al die spanning die ze bij zichzelf oproepen. En dat hebben ze niet eens in de gaten. Maar ja, ook dat is hun pad. Ik wilde er in het begin nog een aantal redden, dan ging ik er tegenin. Doe ik ook allang niet meer. Ik weer het alleen uit mijn eigen Rulof groep. Over de boeken of eraan gerelateerd maar geen corona of ander complot gezeur. Dat gif wil ik daar niet. Je zo druk maken, sorry, dat is echt gif voor je ziel.

En als je mij niet gelooft, dat mag hoor. Maar misschien neem je het dan aan van een wijs man, want die zijn er gelukkig ook nog. Voor mij zijn de indianen, de Native Americans zoals ze tegenwoordig heten, nog altijd de wijste soort mensen dat er is. Die het dichtst bij ‘spirit’ staan, omdat ze zo ‘echt’ zijn, dicht bij de natuur staan. Hopi Indianen opperhoofd White Eagle gaf commentaar op de Covid-19 situatie, dit zijn zijn wijze woorden: "Dit moment dat de mensheid doormaakt kan worden beschouwd als een deur of een gat. De beslissing om in het gat te vallen of door de deur te gaan is aan jou.

Als je 24 uur per dag informatie consumeert, met negatieve energie, voortdurend nerveus, met pessimisme, zul je in dit gat vallen.  Maar als je de kans neemt om naar jezelf te kijken, om leven en dood opnieuw te overdenken, om voor jezelf en anderen te zorgen, zul je door de deur gaan. Zorg voor je huis, zorg voor je lichaam. Maak contact met je spirituele thuis. Als je voor jezelf zorgt, zorg je tegelijkertijd voor anderen. Onderschat de spirituele dimensie van deze crisis niet. Neem het perspectief aan van een adelaar die alles van bovenaf ziet met een ruimere visie.

Er is een sociale vraag in deze crisis, maar ook een spirituele vraag. Die twee gaan hand in hand. Zonder de sociale dimensie vervallen we tot fanatisme. Zonder de spirituele dimensie vervallen we in pessimisme en zinloosheid.  U bent voorbereid om door deze crisis te gaan. Pak uw gereedschapskist en gebruik alle instrumenten die u ter beschikking staan. Leer je te verzetten naar het voorbeeld van de Indiaanse en Afrikaanse volkeren: Wij zijn en worden nog steeds uitgeroeid. Maar we zijn nooit gestopt met zingen, dansen, vuren stoken en vreugde hebben. Voel je niet schuldig omdat je je gelukkig voelt in deze moeilijke tijden. Verdrietig zijn en geen energie hebben helpt helemaal niet.

Veerkracht is veerkracht door vreugde! Je hebt het recht om sterk en positief te zijn. Je moet een mooie, vrolijke en heldere houding aannemen. Dit heeft niets te maken met vervreemding (onwetendheid van de wereld). Het is een strategie van verzet. Als we de deur binnenlopen, hebben we een nieuwe kijk op de wereld omdat we onze angsten en moeilijkheden onder ogen hebben gezien. Dit is wat je nu kunt doen: * Sereniteit in de storm, * Blijf kalm, mediteer dagelijks, * Maak er een gewoonte van om elke dag het heilige tegen te komen. Toon veerkracht door kunst, vreugde, vertrouwen en liefde."

De eerste keer dat ik deze wijze woorden las, had ik iets van WOW! Die begrijpt het! Zie je wel, ik ben zo gek nog niet. Want wat hij verwoordt daar, zo voel ik het ook. Juist door het sturen van vreugde, liefde en licht, daarmee kan je helpen. En ja, eerst jezelf helpen want als je voor jezelf zorgt, zorg je ook voor anderen. Blijf zingen, blijf dansen, blijf vuren stoken en vreugde hebben! Dat is juist het verzet! Daar gaat het nu juist om. Dat is de strategie van verzet. Dus het negatieve weg en breng er positiviteit voor in de plaats. Geloof je mij niet, geloof dan de leider van een groots en wijs volk. Chief White Eagle zegt het mooier dan ik het ooit zou kunnen brengen maar is exact zoals ik het ook zie. Maak je geen zorgen, er zijn geen foute beslissingen. De dingen gaan zoals ze moeten gaan. Daar kan geen mens iets tegenin brengen!