1. aug, 2021

Weer wat geleerd!

Ik ben vorige maandag naar de orthopoli van het Erasmus geweest en ik ben zo blij! Ik hoef in elk geval niet geopereerd te worden. En alsof ik op dat nieuws zat te wachten, doet mijn hiel ook opeens een stuk minder pijn. Ja, ook omdat ik alvast oefeningen doe hoor. En ik moet naar die fysio voor een aantal weken, Wel 2 x in de week. Niet alleen voor de pijn maar ook voor het oedeem, het vocht, dat mijn kuitspier niet meer spontaan weg wil pompen zoals het hoort. En vooral met de warme dagen heb ik daar last van.

Komende dinsdag heb ik daarom ook nog een afspraak bij de huisarts, nou ja, telefonisch dan. Want ik moet ook een tijdje aan de ontstekingsremmers en dan moet ik ook maagbeschermers hebben. Anders brand ik weg van het zuur. Daar heb ik erg veel last van, zeker als ik zoiets slik. En dat zal toch even moeten. Nou ja, als ik straks weer pijnvrij kan lopen, vind ik alles best. Zeker als dat kan zonder een operatie. Die pees onder mijn hiel is ontstoken door de enorme overbelasting in oktober/november. Toen liep ik bijna 24/7 trap op en af met al die zware dingen en daar is hij door gaan protesteren.

Natuurlijk heb ik de maanden daarna ook niet stil gezeten dus rust heeft die arme hiel niet gekregen van me. Nu wel maar dan moet ik de natuur alsnog even een handje helpen. Nou dat vind ik niet erg, ik kon wel naar huis huppelen na afloop, zo blij was ik. Pas toen kwam ik erachter hoe ontzettend ik daar toch wel tegenop had gezien. Ondanks alle toegezegde hulp dit keer, wat heel fijn was. Ik weet nog heus wel hoe rot het was, en zelfs alle hulp kan dat niet wegnemen. Ik was uitermate in de wolken daarom, het moest niet.

Het hele gebeuren in het nieuwe Erasmus is echt een ‘welkom in de toekomst’ verhaal hoor! Jeetje zeg! Het is natuurlijk bijna een stad op zicht daar. Er rijden nu mannen in golfkarretjes om de mensen van de ene naar de andere kant te brengen. Als je slecht ter been bent, is dat wel een uitkomst ja. Je moet eerst naar de receptie zoeken, er lopen ook overal gastheren en -vrouwen om je te helpen gelukkig. Daar aangekomen zie je een grote soort paal staan, met beeldscherm. Daar moet je je legitimatiebewijs in stoppen. Net als een betaalkaart zeg maar. Dat kan van je paspoort tot ID of je rijbewijs. Ik pakte de laatste, en met enige angst stopte ik die in de paal. En hoppa, al je gegevens komen boven. Normaal ook als je bloed geprikt moet worden en er ook een scan staat, je hebt dat printje dat eruit komt de hele dag nodig.  

Er staat ook alles op, waar je moet zijn, hoe laat, welk gebouw en ook moet je je ermee aanmelden en bovendien een enorme QR code. Als je namelijk op de betreffende afdeling komt, zie je daar ook weer een soort van paaltje, met een lamp erin, en daar scan je de QR in en dan ben je aangemeld. Geen mens meer voor nodig. Voor mij is dat nog redelijk goed te doen. Maar voor de ouwetje? Dat weet ik nog zo net niet hoor. Mijn moeder had er sowieso van in de paniek geschoten, dat weet ik zeker. Nou ja, het is ook niet niets. Voor mij gaat het nog, de generaties van na mij zijn er al meer mee bekend en de jongste generaties die weten niet eens beter.

Dat merk ik op mijn werk ook. Die jonkies die weten gewoon van nature hoe programma’s werken en zo. Mij moet je gewoon eerst even alles voorkauwen, dan even geduld tot ik het goed in mijn vingers heb en dan kan ik los. Maar iets nieuws zelf uitzoeken in het programma? Nee, dat moet je aan mij niet vragen. Dat moet je me gewoon leren. Dat is het verschil, zij lijken het al te weten of zoiets. Ik kan het anders ook niet verklaren. Die zijn gechipt bij de geboorte zeker?

Ik werd behoorlijk laat opgehaald. Dan ben je wel gelijk je hele dag kwijt hoor, daar. Nou ja, het is voor het goeie doel. Eerst de arts in opleiding. Maar hem kon ik nog een beetje sturen, zo leek het dan. Ik was er gewoon van overtuigd dat het die kuitspier weer was. Hij ging er later de chirurg bij halen. Die had het gemene plekje snel gevonden. Maar hij heeft me nu ook een keer goed uitgelegd, dat ik van die spier nooit meer een hernia kan krijgen. Ze hebben hem helemaal overdwars doorgesneden, een soort gleufje als in een frikandel speciaal gemaakt wordt.

Zouden ze de zwakke plek dicht gehecht hebben, ja dan had het wel weer kunnen gebeuren maar daar heeft de orthopedie van geleerd en nu doen ze het zo als bij mij. Dan geneest het gewoon zo met een totale uitstulping naar buiten dus dat kan niet er meer zo inschieten zoals toen. Nou gelukkig maar, en voor mij een hele opluchting! Hele opluchting, wat medicijnen, intensieve fysio therapie, waar ik niet blij mee ben, ik heb het al zo druk. Vooral met de vakanties nu.

Maar goed, het mot maar hee. Dinsdag ga ik weer, in de ochtend de dokter, in de middag de fysio. Op mijn vrije dag, dinsdag, en op de late donderdag. Anders lukt het me gewoon niet. Ik héb maar 1 vrije dag. Maar ik plan hem zo laat mogelijk in. Dan is het het minst schadelijk voor mij werk. Ik zal blij zijn als ik weer gewoon kan gaan lopen. Ik wil ook gaan proberen om met de fiets naar het werk te gaan. Maar het weekend was ik te druk om mijn fiets te gaan nakijken. Dat moet ik dinsdag maar even doen. Dan kan ik vanaf woensdag met de fiets, tenzij er van die onweersbuien blijven komen. Niet normaal hoor dat weer.

En dan al die onzin theorieën, maar dat vertelde ik vorige keer al, allemaal gekmakerij. Doen die mensen zelf. Ik krijg van iemand regelmatig dingen toegestuurd wat anderen plaatsen. Dit keer ging het om 5 of 600 babylijkjes die in Duitsland zijn aangespoeld. Maar daar zijn geen foto’s van, want de mensen waarbij die lijkjes door het huis stroomden, die zijn met hun leven bedreigd en die doen dat niet. Nou moet je je even iets bedenken hierbij, punt 1, het staat op wordpress. Dat is een site waar iedereen gratis kan bloggen of schrijven of wat dan ook. Dus elke randdebiel kan daar iets plaatsen. Dat is geen officiële nieuwssite of zo. Maar ook nog eens hoe dat tegenwoordig gaat, strookt daar niet mee.

Bedenk je nou eens dat zelfs dat filmpje van een net neergeschoten Peter R de Vries als een idioot door het land ging. Ik kreeg het zelf binnen, al wilde ik het liever niet gezien hebben, net na de feiten. En ja, later zijn ze wel weggehaald natuurlijk, van YouTube en zo. Maar het kwaad was binnen de 10 seconden al geschied, het ging viral.

En die mensen in Duitsland, waar honderden babylijkjes door de huizen drijven, met die overstromingen, dáár nemen ze geen foto’s van??? Kom nou even op zeg! Het gaat om die sensatie zaaierij waar ze al tijden mee bezig zijn. Het raakt kant noch wal! Ze jutten elkaar op en maken elkaar gek, door zulke berichten punt 1 te geloven, en punt 2 ze rond te strooien. Heel zielig eigenlijk. Als je er goed over nadenkt. Nou hou je daar maar lekker mee zoet, laat je maar lekker naar beneden trekken door je zo druk te maken. Ik maak mij er in elk geval niet druk meer om. Ik verbaas me er even over, hoe dom ze zijn en hoe ze zich laten manipuleren. Ze zien het niet eens, zo overtuigd zijn er van hun eigen domme gedachten.

Ooit, ooit zullen ze het wel leren. Maar niet in dit leven denk ik zo. Daar zijn er nog wel een paar voor nodig. Het proberen te redden, doe ik bij niemand meer. Want daardoor laat ik me dan ook naar beneden trekken. Daar pas ik voor. Bemoei je er niet mee, want dan ben je het. Maar van dat soort verhalen blijft mijn mond toch wel open vallen, dat ze erin trappen. Kom op zeg, in dit digitale tijdperk is alles binnen een paar seconden de hele wereld over, zeker dat soort dingen. Maar daar willen ze dan niet over nadenken, want nee, die beelden worden tegen gehouden. Nou als dat kon, was het filmpje van Peter ook niet verder gekomen. Maar geeft niet hoor, blijf maar lekker slapen. Trusten!

Mooi dat ik net een stukje tegen kom, dat me triggerde. Eigenlijk gaat het daar dan ook over, dat het geen nut heeft allemaal.  Want je zit gewoon op een totaal andere golflengte. Ik heb het stukje vertaald: Eens je bent ontwaakt tot de ware natuur van de realiteit, zal je ervaren dat er dissonantie zal ontstaan met anderen om je heen. Het kan moeilijker worden om je te verbinden met anderen, wanneer jouw perceptie van de realiteit niet overeenkomt met hun perceptie.

Je zal de behoefte voelen om hen uit te leggen wat jouw perceptie is, maar dit resulteert meestal in wrijving en onbegrip. Mensen kunnen namelijk alleen maar begrijpen wat hun vibrationele match is. Als hun level van bewustzijn niet op dezelfde frequentie zit, waarop jij uitzendt, kunnen ze je simpelweg niet horen! Dus laat anderen hun eigen proces maar doormaken. Laat ze hun eigen keuzes maken en hun eigen fouten. Het zijn allemaal ervaringen dat hun zelf naar hun eigen pad van ontwaking zullen leiden.

En ja, zo zit het dan ook. En dat merk ik dan ook. Soms kan dat heus wel samen gaan, je moet je er alleen niet steeds mee willen bemoeien al zie je dat ze zich in een afgrond storten. Ja, dan zullen ze dat zelf moeten ondervinden. Hoe harder je roept dat iets niet zo hoort of moet, hoe harder mensen er tegenin gaan. Al kan ik het soms niet laten het toch te proberen bij mensen waar ik om geef. Ik wil ze juist daarom die realiteit laten zien, omdat het ze zo tegenhoudt met groeien.

Maar ja, wie ben ik nou, om dat te gaan doen. Iedereen gaat toch op zijn eigen snelheid, of zijn eigen tempo en met al zijn eigen fouten en stappen verkeerd. Ik moet het echt eens afleren ja, dat weet ik. Maar om iemand waar je om geeft met hun kop tegen de muur te laten knallen, vind ik toch een heel klein beetje lastig. Ik blijf het proberen, want ik moet ook blijven leren en dit is 1 van mijn lessen. Komt goed hoor, ooit. Wanneer ooit is, geen idee maar het komt vanzelf. Dat is het mooie ervan, dat geldt voor die anderen namelijk ook.