8. aug, 2021

Fysiotherapie is synoniem aan martelpraktijken...

Dat was wel wat zeg, die fysiotherapie. Ik moet 2 x per week, voor de oedeem van mijn enkel en ook nog voor de ontstoken pees. Gelukkig heb ik een goeie verzekering bij DSW waar veel fysio behandelingen worden vergoed. Helaas krijg je voor bril of lenzen praktisch niets, dat is dan weer jammer. Dat zal uit eigen zak moeten komen en dat vind ik echt wel een stuk minder. Toch ben ik nu wel blij dat ik nog niet geswitcht ben, omdat ik nu een aardig aantal behandelingen nodig heb.

Geluk bij een ongeluk bijna. Al zit bijna alles me mee dus dat ook blijkbaar. Ik zat in december namelijk nog te denken, wil ik al een andere bril? Is het nodig? Op het ‘nee’ antwoord besloot ik dan maar de boel zo te laten als hij is. Met alle mazzel voor de fysio nu. Al ben ik niet zo’n fan hoor, van fysio behandelingen. Ze doen eigenlijk altijd wel behoorlijk pijn. Ik weet nog wel, toen voor de operatie, dat ik grapte; ‘ik ben aangifte gaan doen van mishandeling, maar de politie vindt dat mijn fysiotherapeut in zijn recht staat.’ Zo voelt het nu weer.

En het wordt nog erger. Na de afgelopen 1e week mag ik dinsdag hier vlakbij, voor de oedeemtherapie. Maar dan moet ik in plaats van donderdags hier bij de huisarts in de praktijk, een stukje verder naar de andere kant van Overschie. Want dan krijg ik shockwave therapie. En dat moet geen lolletje zijn. Toen de tranen spontaan over mijn wangen gingen lopen, toen hij met mijn kuitspieren bezig was, zei hij doodleuk ‘als je dit kunt verdragen, dan zal die shockwave ook wel lukken’. Oh heel fijn zeg… Dat belooft wat.

Ik heb een hoge pijngrens en ik ben niet bang uitgevallen maar eh, als ik nog niet weet hoe of wat, dan wordt ik wel behoorlijk zenuwachtig hoor. Dus ik ben maar even uit gaan zoeken wat het nou precies inhoudt, die shockwave therapie. Want leuk is anders. Het moet een keertje of 3 a 4, dat moeten we nog even afwachten. Nou heel fijn, ik zie er al naar uit. Niet.

Shockwave therapie (ESWT) is een onderzoeksvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied. Dus met andere woorden: met een rotklap die je op de zere plek krijgt. Dus ja, AU! Me no liky!

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. De fysiotherapeut brengt deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam van de patiënt. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening. Nou gelukkig zit dat bij mij vlak eronder, de pees onder mijn hiel weer. Maar die schokken zullen wel verder mijn lijf intrekken. Ik ben benieuwd wat er spontaan nog meer zal herstellen?

De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel van de patiënt. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel. Dat klinkt dan wel weer erg goed. Wat ik al zei, wie weet wat er nog meer wordt opgepakt.

Volgens mijn fysiotherapeut is het voor veel dingen goed, maar vooral voor wat ik heb. Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, onder andere een tennis- of golferselleboog, pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek), schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn romdom de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool. Dus we gaan het nog beleven! Dat horen jullie volgende week wel.

Ik hoop dat ik nog naar huis kan lopen. Daarom alleen al ben ik blij dat het een stuk verder is. Ligt aan het weer of ik met de auto ga of met de fiets. Al moet ik die fiets nog steeds eerst even fiets-klaar maken natuurlijk. Als het hier vlakbij is, ga ik natuurlijk lopen. Maar ja, dan weet je niet of je terug komt. Spannend hoor! Het apparaat, zie foto, ziet er niet zo heel eng uit maar ja, dat zegt niets natuurlijk.

Met behulp van shockwave therapie kan men een breed scala aan klachten oplossen. Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt een patiënt al het resultaat met shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond. Kijk, dat is dan wel weer bemoedigend. Toch, ik vind het eng hoor. Pas na vrijdag, de 13e natuurlijk, weet ik wat het is. Gelukkig is mijn moeder bij me dan, anders had het niet op de 13e geweest natuurlijk. Ik moest er al om lachen toen de fysiotherapeut dit zelf zo omzette. Ik vertel het volgende week wel weer.

Het is echt K weer, katten weer, want het is raining cats and dogs! Het is dan ook hondenweer ja, maar die uitdrukking heeft al genoeg bekendheid. Het is ook nog internationale kattendag vandaag. Niet dat ik me daar iets van aantrek hoor. Het is hier namelijk elke dag kattendag. Ze worden verwend tot en met en dus vind ik het niet nodig om dan voor vandaag opeens nog meer te doen. Ze zijn er lief genoeg voor maar echt, elke dag worden ze verwend. Dat resulteert dan wel weer, dat als je een dagje vrij hebt, zoals in het weekend, en je wilt ook nog wat gaan opruimen en schoonmaken, dat ze me alle 5 het hele huis door volgen.

Stelletje stalkers. Niet normaal. En als ik op de bank zit, maken ze ruzie wie er bij me mag liggen. Meestal ligt Moonlight er in de vroege ochtenden. Die pakt zelf de borstel uit het vakje van de salontafel. Dan wil hij dat ik die oppak en dan springt hij op de bank en begint koppies te geven aan de borstel. Het is een soort show want vlak daarna gaat hij liggen en genieten van af en toe een aai. Heel vaak wil Skylar daar dan bij liggen. Als hij er ligt blijft Aurora weg, dat is wel duidelijk dat er geen liefde verloren is tussen die 2.

Anders komt Aurora erbij liggen. Moonlight is nog altijd haar held. Als Sunshine Moonlight wel eens aan wil vallen, bemoeit ze zich er gewoon mee. Ze durft wel. Alleen donderdag, toen ik thuis kwam om mijn voetje te wassen voor bij de fysio, zat alles onder het bloed hier. Het vervelende was, dat ik geen tijd had om te kijken wie, wat, hoe en waar. Alleen waren er 2 die me niet direct kwamen begroeten. Aurora en Skylar. Dus toen wist ik wel wie het waren gelijk. Ik heb snel gezocht en Skylar lag in de grote krabpaal in de werkkamer en Aurora vond ik niet.

Skylar durfde me niet aan te kijken en ja, dan is het wel duidelijk dat hij er iets mee te maken had. Helaas, de rest moest ik erna bekijken. Snel naar de fysio en snel weer terug. Jammer genoeg moest ik wel naar kantoor komen. Anders had punt 1 dit niet gebeurd, en punt 2 had ik 3 kwartier langer kunnen werken. Dus ik snapte die beslissing niet zo goed maar ja, dat zal aan mij liggen. De fysio zit vlak om de hoek dus als ik hier even mijn voeten was, dan ben ik er met 5 minuten. Nu vanaf kantoor, moet ik een uurtje eerder gaan uitloggen, naar huis rijden, naar boven gaan en dan even opfrissen en dan pas gaan lopen naar de fysio.

Maar goed, dat moet men daar zelf maar weten. Ik vind het allemaal prima, ik geef het alleen maar aan. En ik doe braaf wat ze van me willen. Gelukkig doe ik mijn werk goed, dat blijkt in elk geval. Iets van 3 weken geleden kwam er iemand taart brengen, speciaal voor mij. Omdat ik het zo goed en snel geregeld had. En van de week kwam er voor collega Hetty en mij allebei een schattig bloemetje en ook tompouces. Omdat we zo ons best hadden gedaan om het voor meneer op te lossen. Dat is toch leuk! Dat geeft me wel een goed gevoel.

Ik ben toch al zo paranoïde en zoek overal van alles achter. Of ik voel het gewoon goed aan, dat kan ook. Ik denk het laatste maar ik hoop het eerste. En beide gevallen zijn mogelijk. Misschien vertel ik het ooit, misschien ook niet. Ik heb in elk geval een wantrouwen ontwikkeld door alle mensen die me hebben laten vallen. En ik laat niet zo snel iemand in mijn nu erg kleine kringetje toe. Ik heb gewoon geen zin meer in elke keer die klappen op mijn bakkes. Ik heb er nu wel genoeg gehad. Dus of mijn collega’s me nu wel of niet waarderen, dat durf ik nu niet te zeggen. Dat dacht ik op mijn vorige werk ook. En dat viel ook enorm vies tegen. Al die maskertjes zijn afgevallen en dan zie je geen mooie gezichtjes hoor, daaronder.

Zo’n bloemetje van een bewoner, doet je dan echt goed. Dat is echt waardering. Nee, mijn collega’s zijn allemaal even aardig. Daar zeg ik het niet voor. Maar dat waren mijn collega’s toen ook. En al die mensen die zo graag contact met je zoeken, dat blijkt alleen maar te zijn omdat je hun leidinggevende bent, en ze zo een wit voetje willen halen. Dat kan je zien door iedereen die je ondertussen verwijderd heeft, maar waar je zo’n intens contact mee had. Daar ben ik al om gaan lachen. Weet je, in alle gevallen, eerlijk duurt echt het langst. Zelfs in hoe je omgaat met anderen.

Zo dat ging opeens heel ergens anders over. Dat ben ik hè. Geen hakken en takken genoeg voor mij. Ik spring van de ene op de andere. Ik had het over de katten, veel leuker trouwens. Als ik dan zo op de bank zit, met Moonlight en Aurora, of met Moonlight en Skylar, dan ligt Rainbow vast ergens in de buurt. Op de bank naast me aan de andere kant, of op de ton, of op één van de plankjes tegenwoordig. Sunshine heeft zich de afgelopen weken wel regelmatig afgezonderd, maar juist de laatste paar dagen, zoekt hij de boel wat meer op.

Toen ik dus terugkwam van de fysio, zocht ik eerst naar Aurora. En ik zag dat zij gebloed moet hebben door een tik op haar witte gezichtje. Bij haar onderlip zag ik geronnen bloed zitten. Maar niet echt een wond. En zo’n wondje kan bloeden als een rund. En dan heeft ze denk ik steeds even met haar koppie geschud als er druppels aanhingen. En ja, dan ziet het er bijna uit als een bloedbad. Ook met haar pootje het bloed weggewassen en dat zo dus ook het huis doorgelopen. Nou zeg, dan denk je minstens dat er eentje dood ligt of zo.

Ik vind dat altijd zo erg, dat ze niet allemaal van elkaar houden. Zo jammer is dat. Natuurlijk heb ik die stille oorlog tussen Sammy en Casper jarenlang meegemaakt. Ook bij hen ben ik 1 keer thuis gekomen en zat de woonkamer onder de bloedspetters. En ook toen heb ik beide heren aan een uitgebreid onderzoek onderworpen en bij hen niet eens een klein wondje kunnen ontdekken. Nergens! Leg het maar uit dan. Er had echt iets gebloed. Bij Aurora zag ik in elk geval wel iets. Ik hoop dat dat het maar was. Ze zoekt me wel erg op dus ik denk dat zij ook wel geschrokken is.

Mijn ingelijste schilderij van Marianne zat ook onder. Die heb ik al schoon. De vloer was ook zo schoon. Alleen op de muur in de slaapkamer, en stukje muur in de gang, dat zal gesaust moeten worden en daar heb ik even geen zin in. Dat komt volgende week wel. Of in de week dat ik vakantie heb. Ja ja, ik heb vanaf de 6e september een weekje vrij. Ook in oktober een weekje. En dan pas weer in december. Tenminste, als dat door gaat. Want dat zouden we onderling nog bekijken. Ach komt vast goed. In elk geval hoor ik dan ook of mijn contract wel of niet verlengd wordt. Ik geloof dat iedereen wel doorheeft dat ik het echt leuk vind wat ik nu doe, dus ik hoop het wel.

Nou ja, we wachten het wel af. Ik ga natuurlijk uit van een positief scenario. Dan komt dat vanzelf. Ik hoop alleen ook dat de cits elkaar niet meer tot bloedens toe zullen verwonden. Dat vind ik echt erg. Een beetje mopperen of elkaar achterna zitten, soms best leuk en het houdt ze bezig. Maar Skylar kan echt lelijk doen. En omdat hij zo groot en lomp én sterk is, loopt iedereen wel een beetje om hem heen. Ik zag vanmorgen zelfs Sunshine moeilijk doen, omdat Skylar in de weg lag. Die ging er uiteindelijk wel langs, maar wel klagelijk mauwend en erg voorzichtig met 2 ogen op Skylar gericht. Kan je nagaan want Sunshine is niet bang voor hem.

Rainbow wel soms. En die gaat ook altijd gelijk blazen als Skylar te dichtbij komt. Tenzij het is om hem te wassen, dan mag dat wel. Maar Skylar doet dat zelf allemaal en daar maakt hij zich nou eenmaal niet populair mee. Ik spreek hem regelmatig toe en als ik hem kan onderscheppen in zijn plannen, dan zeg ik dat hij lief moet zijn. Hij weet dondersgoed wat ik dan bedoel, dat zie je in zijn ogen en aan zijn gedrag. Dus je ziet het, is het hier toch ook extra kattendag, want ik heb het bijna het hele blog over hen gehad.

Maar ze krijgen meer dan genoeg verwennerij. Zoals vorige keer, die kussentjes met een kattenluchtje waar ze allemaal gek van gaan doen en gaan kwijlen. Was ik wel ff 35 euro voor kwijt, het nadeel als je er 5 hebt natuurlijk! En wat ik er dan voor over heb moeten hebben eer ik ze in huis had. Niet te doen. DPD mag wat mij betreft heel Nederland bezorgen, als ze mijn pakjes maar met rust laten. Op de foto ook mijn kattenkindjes, ook in het kader van Internationale kattendag natuurlijk. Dan is het wel weer goed met ze hoor.

Ik ben met nog meer dingen paranoïde hoor, wat mensen betreft. Over bedoelingen en intenties. En ook daar word ik weer moe van en dan trek ik me nog verder terug. Er zijn maar weinig mensen die ik wat dat betreft toelaat en vertrouw. Voor diegenen die mijn hele verhaal kennen, al kom je aardig ver als je al mijn blogs leest, is dat wel logisch waarom, denk ik toch zo.

Van een vriendin, hoorde ik via via dat ze het moeilijk heeft en waarom. Ik stuurde haar de volgende tekst: ZOALS JIJ IS ER MAAR EEN…Laat de mening van anderen niet jouw waarheid bepalen - Laat de beslissing van anderen niet jouw keuzes leiden - Laat de emoties van anderen niet jouw hart kleuren - Jij bent jij en niemand anders - Jij leeft jouw leven en niemand anders - Jij maakt jouw keuzes en niet die van een ander

Laat datgene wat niet van jou is, nooit binnen in je nestelen - Laat datgene wat jou niet dient, nooit jouw meester zijn - Laat datgene wat jij niet bent, nooit jou worden - Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand anders zijn geluk - Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand anders zijn gedachten - Jij bent niet verantwoordelijk voor iemand anders zijn gezondheid

Laat het los wat anderen van je denken - Laat het los als anderen je niet willen zien - Laat het los als anderen je willen veranderen - Jij bent jij en dat is helemaal oké - Jij bent perfect in al je imperfecties - Jij bent precies wie je behoort te zijn - Respecteer jezelf - Accepteer jezelf - Omarm jezelf - Zoals jij is er maar één - Jij bent helemaal oké - Precies zoals je bent… Tekst van: Angelo Meijers

Mooi hè? Ik vond het echt een hele mooie tekst en toepasselijk bij haar omstandigheden. Zij stuurde me ook dat ze het superlief vond. En toen las ik de tekst nog eens en eerlijk gezegd, kwam hij opeens bij mij ook binnen. En biggelden er opeens tranen langs mijn wangen. Want ik kan hem dan wel naar haar gestuurd hebben, omdat ik ook echt vind dat ze moet luisteren naar de boodschap erin. Maar jeetje zeg, deze kon ik zelf ook gebruiken! Met al mijn wantrouwen naar mensen toe. Want ook al zit ik goed, al heb ik gelijk in wat ik voel en denk, wat dan nog? Dat ligt dan toch echt bij hen! 

Waarom moet ik mezelf aanpassen om bij anderen in de smaak te vallen, of om aardig gevonden te worden? Dat is helemaal niet eens nodig! Kom op zeg! Ik weet toch wel beter ondertussen? Ik kon het van mijn moeder nooit uitstaan dat ze het belangrijk vond wat anderen van haar dachten. Maar stiekem doe ik er zelf blijkbaar toch ook aan mee. Al ben ik er niet goed in. Zeker als het om mensen gaat waar ik om geef, zeg ik altijd wat ik vind en hoe ik iets zie. Ik hou niet van huichelen of liegen. Dat wil echt niet zeggen dat ik vind dat ik gelijk heb, ik zeg alleen hoe ik het zie. En ik zie scherp. Dat vindt niet iedereen fijn. 

Maar toch, ook al zonder ik me zo ver af als ik maar kan, je blijft altijd met mensen te maken hebben. De buren hier? Daar heb ik niks mee. In zoverre, wat ze van me denken doet me niets. Niet dat ik ze niet mag of zo, dat bedoel ik niet. Ik woon hier heerlijk! Maar met je collega’s ben je heel vaak samen, en dan wil ik wel graag dat ze me aardig vinden. En dat is gewoon niet nodig! Het normale respect wil ik krijgen dat ik mag verwachten en dat is het. Is er meer, hebben we ook nog lol, dan is het helemaal leuk. Ik ga me alleen echt nooit anders voordoen. Ik zou dat ook niet moeten willen en vind je dat niks, helemaal goed, maar dat blijft wel bij jou. Want ik ben oké, precies zoals ik ben.

Hetzelfde verhaal met de weinige familieleden die ik nog zie, ik vind het prima. Ik zal je nooit jezelf voor de gek laten houden, dan leg ik uit wat ik zie. En als je dat vervelend vindt, jammer dan. Als je me voor gek wilt zetten door aan anderen te laten zien hoe ik op dingen reageer, prima hoor. Want ik reageer als wie en hoe ik ben, en weet je waarom? Ik ben precies wie en hoe ik hoor te zijn! En vanaf nu respecteer ik mezelf, accepteer ik mezelf, omarm ik mezelf! Want zoals ik ben is er maar één! En ik ben helemaal oké helemaal precies zoals ik ben! Zo hoor ik ook te zijn!