7. nov, 2021

En het is alweer november....

Vandaag, zaterdag, ben ik thuis gebleven want vanaf vandaag moet je weer een mondkapje op bij het winkelen. En ik heb daar toch zo’n hekel aan! Bizar dat het weer nodig is maar ik merk op mijn werk ook al hoe snel het weer om zich heen grijpt, dat irritante covid virus. Een collegaatje, jong, superslank en gezond normaal gesproken, was vorige week opeens getroffen door het virus. Ze is er behoorlijk ziek van geweest, en riep al direct, toen ze weer, wel thuis natuurlijk, begon te werken, dat het echt niet zomaar een griepje is. Nee, dat kan ik inderdaad bevestigen. Doodziek ben je ervan.

En een andere collega, haar kinderen waren bij hun vader geweest en die bleek even later ook corona te hebben en had die dochter toevallig bij haar in bed geslapen ook die nacht. Dus ja, ook preventief thuis werken. De ene is gelukkig al aan de beterende hand en de ander heeft het niet gekregen maar zo komt het dan opeens toch wel een stuk dichterbij weer. Alleen, hoe ik ook voor vaccineren ben, snap ik alle maatregelen toch niet helemaal. Want er klopt gewoon niets van bij sommige dingen. Ik hoorde, ook op de zaak, dat er iemand aan zijn gevaccineerde broer vroeg of hij zijn gsm even mocht lenen.

Zo kon hij namelijk als ongevaccineerde toch naar de balletuitvoering van zijn dochter, zonder zo’n naar stokje in je neus gestoken te krijgen. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik helemaal verbaasd was want deze had ik nog niet gehoord! Ook wel raar dat je deze nog niet in het nieuws hebt zien komen! De gsm eigenaar had er niet aan meegedaan, zoveel moraal had hij gelukkig wel. Want hij vond ook dat hij dan straks de oorzaak zou kunnen zijn van een uitbraak onder die mensen.

Maar nog meer dat niet klopt natuurlijk, gewoon logisch over nagedacht, door mezelf. Want ik als gevaccineerde heb een permanente QR code met mijn DiGiD op mijn telefoon. Al kan ik natuurlijk gewoon ook nog besmet worden. Maar ik hoef niet mezelf daarop te laten testen als ik uit eten ga. Dus stel even dat ik ga eten met een vriend of vriendin die niet gevaccineerd is. Die mag er alleen in met een bewijs dus die moet zich, wil ze toch uit eten kunnen, laten testen. Dat doet ze braaf en krijgt een bewijs mee. Nou ben ik zonder het te weten besmet geraakt op de zaak en ik heb nog geen verschijnselen.

Dan ga ik dus gezellig uit eten, we tonen beiden, of met zijn vieren of zo, onze codes en zitten heerlijk te tafelen. Ik besmet de heleboel maar ik ben dus wel gewoon binnen gekomen met mijn permanente QR code. Dus tja. Leg het maar uit. Dan is dat toch ook totaal niet waterdicht? Nou, zeg maar zo lek als een vergiet! Is daar dan niet over nagedacht? Of hoe zit dat dan? Dat heb ik zelf zo zitten te bedenken omdat ik nou eenmaal een denker ben en dan kom je op zulke dingen. Je kan mij toch niet wijsmaken dat ik de enige ben die dit bedacht heeft? Nee toch? Schiet mij maar lek, ik begrijp het dan gewoon even niet meer. Het zal wel aan mij liggen dan… Ik hoop dat het snel weer normaal is in elk geval. Ook op het koor vallen er mensen weg en ik zit er net! Ik wil blijven zingen hoor!!!

Ik had het er van de week nog over met iemand, dat ik lekker single wil zijn en blijven. Natuurlijk zit er ook een beetje tussen dat ik geen klappen meer wil, ik ben een beetje murw geslagen zeg maar. En zolang ik alleen ben en blijf, komen daar geen harde klappen meer bij. Ja, die tikkies van mensen om je heen, gewoon omdat die iets doen wat je niet verwacht, of die gemeen tegen je doen of dat soort dingen. Zolang die mensen niet mijn close vrienden zijn, dan kunnen ze me niet echt raken. Echt, dat zijn tikkies, of speldenprikkies misschien zelfs.

Ik weet al lang hoe mensen zijn en hoeveel er een dik en bijna onzichtbaar masker dragen. Daar zou ik me dus ook niet meer over moeten verbazen maar toch gebeurt me dat nog regelmatig. Maar dat zal dan ook wel weer aan mij liggen. Dat een ander net zo denkt en net zo oprecht en eerlijk is, daar ben ik al heel lang achter, dat is niet zo. Maar toch kan ik me er soms nog even over verbazen en heel even een seconde denken ‘AU!’ Dat is dan ook gelukkig zo weer over.

Ook is het echt eerlijk als ik zeg, ook als ik de mensen om me heen hoor en zie, ik zit er ook niet op te wachten meer. Ik blijf liever veilig alleen. Ik heb mijn 5 hartjes voor alle onvoorwaardelijke liefde die ik maar kan wensen. En ik heb wat goede en echte vrienden, dat is meer dan genoeg. Meer dan ik zou wensen ook. Want zelfs met mijn tweelingziel liep ik er tegenaan, dat je dan altijd maar wil dat de ander jou het mooiste, leukste en liefste is dat hem is overkomen.

En dat hij alles voor je over heeft en alles voor je wil doen. Maar 99% van de keren zit er altijd wel ergens een kink in de kabel. Dus laat maar. Bovendien weet ik ook, dat ik te diep ben voor de meeste mensen. Niet alleen voor potentiële partners hoor, maar ook voor vrienden en familie. En ik kan er gewoon niets aan doen dat ik zo ben zoals ik ben. Maar had je me nou gevraagd hoe bedoel je dat, dan had ik uiteindelijk wel ergens wat dingen uit kunnen leggen. En omdat toeval niet bestaat, had een Vlaamse vriendin van mij, ook single om dezelfde redenen als ik, opeens een post staan die precies beschreef zoals ik het voel. Ik heb hem vertaald, ja uit het Engels hoor, niet uit het Vlaams. Al kan ik dat natuurlijk wel. Komt het:

Hoe dieper je bent, hoe moeilijker het voor je wordt om iemand te vinden die een relatie met je wil hebben. Je kunt op veel dates gaan maar op een gegeven moment komt de relatie niet verder en dat komt vooral door de intensiteit van je diepgang. Niet elke man is sterk genoeg om een diepe vrouw aan te kunnen. Dit is waarom:

1-Een diepe vrouw stelt diepe vragen. Een diepe vrouw zal dieper in je leven doordringen en vragen stellen die je misschien niet bereid bent te beantwoorden. Zelfs op de eerste date zal ze dieper graven en persoonlijke en filosofische vragen stellen - ze zal nooit genieten van een oppervlakkig gesprek.

2-Ze is eerlijk. Te eerlijk – vaak bot. Een diepe vrouw neemt haar integriteit serieus en een ding waar ze in gelooft is eerlijkheid. Als je haar iets vraagt, zal ze je de waarheid vertellen en dat verwacht ze ook van jou.

3-Een diepe vrouw weet wat ze wil. Of wie ze wil. Een diepe vrouw weet meteen of ze je leuk vindt en hoeft niet te daten of haar andere opties te verkennen om zeker te zijn van haar gevoelens. Haar hart klopt maar voor een paar bijzondere mensen en die kent ze meteen.

4-Ze wil een diepe relatie. Ze wil lange gesprekken over je leven, ze wil verhalen horen over je verleden, ze wil je pijn begrijpen en ze wil waarde toevoegen aan je leven. Ze wil een echte relatie die verder gaat dan uitgaan en plezier maken.

5-Een diepe vrouw is niet bang voor intimiteit. Ze is niet bang om dichterbij te komen of het risico te lopen gewond te raken in het proces. Ze denkt niet dat het haar vrijheid zal belemmeren of haar kwetsbaar zal maken. Haar diepgang en intimiteit gaan hand in hand en ze zal de schoonheid van intimiteit in relaties altijd koesteren.

6-Een diepe vrouw doorziet je. Ze kan zien wie je werkelijk bent en wat je kwetsbaar maakt. Zij is niet degene die zich ervan weerhoudt jou erop te wijzen wat ze in je ziet of hoe goed ze je kan lezen. Ook al voel je je er ongemakkelijk bij, ze wil dat je weet dat ze je begrijpt en dat je jezelf kunt zijn bij haar.

7-Dit soort vrouw hunkert naar consistentie. Ze wordt uitgeschakeld door inconsistentie of onoprecht gedrag. Ze verlangt naar een sterke verbinding en een solide band en ze weet dat consistentie de basis is van die band. Een diepe vrouw zal niet deelnemen aan de spelletjes rond dating.

8-Een diepe vrouw is intens. Ze is misschien een beetje intimiderend omdat ze intensiteit geeft aan alles wat ze doet. Haar emoties zijn intens en haar gedachten ook. Ze zal nooit onverschillig zijn over dingen die belangrijk voor haar zijn - niet iedereen is sterk genoeg om haar intensiteit aan te kunnen.

9-Dit soort vrouw weet alleen hoe ze diep moet liefhebben. Als je niet diep van haar kunt houden, zal ze weglopen. Ze weet niet hoe ze terloops moet uitgaan met iemand die ze echt leuk vindt of hoe ze vrienden moet zijn met iemand voor wie ze gevoelens heeft. Een diepe vrouw weet wanneer iemand haar niet halverwege tegemoet kan komen en ze zal zich langzaam losmaken van iedereen die haar niet de diepe liefde wil geven waarnaar ze op zoek is.

10-Een diepe vrouw zal niet op je wachten. Ze zal niet wachten tot je een beslissing neemt of toekijkt dat je aarzelt over haar. Ze is sterk en gepassioneerd en zal haar emoties niet verspillen aan iemand die hun diepgang niet waardeert. Ook al is ze op zoek naar een speciaal soort liefde, een diepe vrouw is niet bang om alleen te zijn.

Ik herkende mezelf op elk punt en ik heb ook gemerkt inderdaad dat de meeste mannen hier niet goed tegen kunnen. Zoals ik van de week ergens de vraag voorbij zag komen of er mensen waren die hun partner hun telefoon met code zouden geven. Dan denk ik, als dat niet kan, kan je beter uit elkaar gaan. Een relatie moet je kunnen baseren op vertrouwen en als dat er niet is, wat heb je dan eigenlijk samen? En ook al is mijn vertrouwen al zo vaak geschonden, toch blijf ik daarbij. Ik weet ondertussen heus wel dat niet iedereen zo denkt, voelt en doet zoals ik maar toch blijf ik erop hopen dat mensen wel zo zijn. Want bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor partners maar ook voor familie, vrienden en kennissen.

Ik ben het ondertussen wel gewend maar ik blijf wie ik ben. Ik ben namelijk wel blij met wie ik ben. En moet je me niet? Nou ook goed, dan blijf je lekker bij me weg toch? Dan is dat ook gelijk opgelost. Het komt ook omdat je het terug verwacht van mensen, die eerlijkheid en openheid en helaas kunnen veel mensen je dat gewoon niet geven. En ik neem nou eenmaal niet met minder genoegen. Klaar. En dan blijf ik echt liever totaal alleen dan dat ik iemand naar zijn mond ga praten of ga doen alsof. Ik hou niet van nep, sorry.

Dat ik vorige week zei dat ik me, ondanks het vele eten, veel beter voelde bleek woensdag bij de diëtiste wel te kloppen. Ik was namelijk 1,6 kilo kwijt en dat terwijl ik nu minstens 6 x per dag eet. Ik ga helemaal vol naar mijn bedje. En ik voel mezelf echt goed, gewoon lekker prettig. Geen honger, geen verkeerde trek. Lekker boterhammetjes met beleg, als ik kaas wil dan 30+ maar die is tegenwoordig even lekker en niet meer als een lap leer op je brood.

Lekker veel fruit als appels en nu lekker mandarijntjes. Al vind ik van die lekkere, dikke, zoete navelsinaasappels ook zo lekker. Of aardbeitjes of watermeloen. Lekker hoor. Zelfs pindakaas of Nutella mag, niet elke dag maar toch af en toe erg lekker hoor. Maar ja, ik moet dan ook meer eten dan anders en niet minder. Ik had echt niet verwacht dat ik zou afvallen ermee en toch was het zo. Natuurlijk bijna niks in verhouding met wat eraf moet maar wel een begin. Dus ik was wel blij.

Op koor moet ik ook mijn QR code laten zien voortaan, voorlopig dan, maar voor het geval mijn telefoon hapert heb ik ze ook maar uitgeprint. Dat had ik vorige keer bij het uit eten gaan. Je zal toch gewoon een QR code hebben maar je telefoon hapert en je mag niet binnen. Dus ik heb een paar papieren versies. Ik zag dat die een jaar geldig waren? Ook zoiets. Ik zal volgend jaar weer eens eentje uitprinten. Kijken hoelang die dan geldig is. Nou ja, gedoe ook allemaal. We moeten ermee leren leven en elke keer zulk soort restricties die ook net helemaal kloppen, kan ook eigenlijk niet

Ik zal het wel zien. Ik maak me er in elk geval niet druk om. Dat doe ik nu bij praktisch alles, me niet druk maken. En ik moet zeggen, ik vaar er wel bij. Het staat ook in de Rulof boeken, bemoei je er niet mee. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet over na mag denken. Ik bemoei me er ook echt niet mee. Iedereen zoekt het maar lekker uit verder. Je kan je wel helemaal uit je dak laten gaan maar helpt het? Ik dacht het niet. Dus lekker los laten, is veel fijner. Ik ga lekker eten, de kattenkoppen hebben al gehad. En morgen weer gezond op en lekker gaan werken. Heerlijk!